Το φετινό καλοκαίρι δώστε άλλη διάσταση στις διακοπές σας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης βράχου που διοργανώνει το Basecamp τον Ιούλιο του 2020 στην Κάλυμνο!  Το πρόγραμμα της σχολής διεξάγεται αποκλειστικά στα άριστα οργανωμένα πεδία του αιγαιοπελαγίτικου νησιού, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως! Ο ταχύρρυθμος χαρακτήρας του προγράμματος, εξυπηρετεί ιδιαίτερα όσους ενδιαφέρονται για το σπορ της αναρρίχησης αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σχολές που συνήθως διεξάγονται Σαββατοκύριακα, όπως επίσης και όσους κατοικούν σε επαρχιακές πόλεις όπου δεν διοργανώνονται συχνά σχολές.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κινησιολογία και την βελτίωση της αναρριχητικής τεχνικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση στο κάθετο περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες κάτω από την επίβλεψη εξειδικευμένων προπονητών και εκπαιδευτών αναρρίχησης της ΕΟΟΑ, θα διδαχθούν με τον πιο σύγχρονο και μεθοδικό τρόπο τις τεχνικές κίνησης που αποτελούν τη βάση της μελλοντικής τους αναρριχητικής και ορειβατικής εξέλιξης. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία πάνω στις τεχνικές ασφάλισης, τους χειρισμούς των σχοινιών, τους κόμπους και να εξοικειωθούν με τον αναρριχητικό εξοπλισμό και τη σωστή χρήση του.

Ακολουθώντας τις θεμελιώδης αρχές διδακτικής και εκπαίδευσης ενηλίκων, η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ύψος και η αύξηση της τεχνικής δυσκολίας γίνεται σταδιακά ξεκινώντας από χαμηλά ύψη και εύκολο σκαρφάλωμα, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να χτίσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη τόσο με τους χειρισμούς και τα υλικά όσο και με τους σχοινοσυντρόφους τους.

Οι γνώσεις και η εμπειρία που θα αποκτηθούν, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο για την ενασχόληση με την αθλητική αναρρίχηση η οποία αποτελεί πλέον επίσημο Ολυμπιακό άθλημα, όσο και για την πραγματοποίηση αναβάσεων σε βουνά με τεχνικές δυσκολίες (χειμώνα ή καλοκαίρι) καθώς η αναρρίχηση είναι η συνέχεια της προώθησης μας στο βουνό και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ορειβασίας.

Λίγα λόγια για την αναρρίχηση
Η αναρρίχηση είναι ένα συναρπαστικό σπορ που μας φέρνει σε επαφή με την φύση, δυναμώνει το κορμί και το μυαλό, βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση, τον συντονισμό των κινήσεων και μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και ψυχική ηρεμία.

Για να προωθηθεί στο κάθετο περιβάλλον κόντρα στους νόμους της βαρύτητας, ο αναρριχητής χρησιμοποιεί την μορφολογία του βράχου (σχισμές, δίεδρα, τακάκια, χαραμάδες κλπ) κάνοντας κινήσεις αρμονικές που απαιτούν καθαρό μυαλό, τόλμη αλλά και φαντασία. Η επιτυχής έκβαση μιας αναρριχητικής προσπάθειας δεν εξαρτάται τόσο από την δύναμη μας, αλλά κυρίως από την τεχνική, τον τρόπο δηλαδή που κινείται ή ισορροπεί το σώμα μας πάνω στο βράχινο ανάγλυφο.

Σε περίπτωση πτώσης του αναρριχητή, ενεργοποιείται το σύστημα ασφάλισης που αποτελείται από το αναρριχητικό σχοινί, τον προσωπικό εξοπλισμό (κράνος, μπωντριέ, καραμπίνερ, ιμάντες κ.α) καθώς επίσης και την παρουσία ενός ακόμα αναρριχητή που ονομάζεται “σχοινοσύντροφος” και ο ρόλος του είναι να ασφαλίζει με τον κατάλληλο τρόπο τον αναρριχητή όσο αυτός σκαρφαλώνει, έως ότου έρθει η δική του σειρά να αναρριχηθεί.

Βασική προϋπόθεση για την ασφαλή και ευχάριστη ενασχόληση μας με την αναρρίχηση, είναι η σύγχρονη και μεθοδική εκπαίδευση μας στα πλαίσια μιας εγκεκριμένης από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας & Αναρρίχησης σχολής.

Αναρρίχηση στην Κάλυμνο
Η Κάλυμνος είναι ένα ορεινό νησί με σπάνιες φυσικές ομορφιές, που συνδυάζει τη γοητεία του βουνού με τις όμορφες ακρογιαλιές και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Γνωστή σε όλο τον κόσμο ως το νησί των σφουγγαράδων με τον μαγευτικό βυθό, τα τελευταία χρόνια ανακαλύφθηκε από τους αναρριχητές λόγω του πλούσιου γεωφυσικού της ανάγλυφου.

Η άριστη ποιότητα του βράχου, η εύκολη και ολιγόλεπτη πρόσβαση, η εκπληκτική θέα που διαθέτουν τα πεδία της καθώς και οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί καθ’όλη την διάρκεια του έτους, έχουν καθιερώσει την Κάλυμνο ως ένα από τα καλύτερα μέρη για αναρρίχηση βράχου στον κόσμο.

Στο νησί της Καλύμνου υπάρχουν περισσότερες από 2.000 οργανωμένες αναρριχητικές διαδρομές και άπειρες δυνατότητες για άνοιγμα νέων καθώς έχει αξιοποιηθεί μόνο το 10% των βράχων. Ασβεστολιθικά πετρώματα, τεράστιες κάθετες πλάκες, στέγες με σταλακτιτικό διάκοσμο, επιβλητικές σπηλιές και δίεδρα, προσφέρουν μια ανεξάντλητη ποικιλία σε κινήσεις και αναρριχητικές τεχνικές για υψηλές συγκινήσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Οι βαθμοί δυσκολίας ξεκινούν με εκπαιδευτικές διαδρομές από 4c και φθάνουν έως 9a!

Οι αναρριχήσεις γίνονται το πρωί (8πμ-1μμ) ή το απόγευμα (3μμ-8μμ) ανάλογα με τον προσανατολισμό του πεδίου που γίνεται η εκπαίδευση, ώστε τα βράχια να είναι στη σκιά. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για ξεκούραση, κολύμπι στις παραλίες του νησιού, πεζοπορικές διαδρομές, υποβρύχιες καταδύσεις, καγιάκ θαλάσσης κ.α.

Ημερομηνίες διεξαγωγής τμήματος Ιουλίου 2020

1η ημέρα: Δευτέρα 27.07.20 Αναρ. πεδίο “Summer Time”
2η ημέρα: Τρίτη 28.07.20 Αναρ. πεδίο “Καστέλι”
3η ημέρα: Τετάρτη 29.07.20 Αναρ. πεδίο “Τέλενδος”
4η ημέρα: Πέμπτη 30.07.20 Αναρ. πεδίο “Αρχή”
5η ημέρα: Παρασκευή 31.07.20 Αναρ. πεδίο “Αργινώντα”
6η ημέρα: Σάββατο 01.08.20 Αναρ. πεδίο “Σχολείο”
7η ημέρα: Κυριακή 02.08.20 Αναρ. πεδίο “Συμπληγάδες”
8η ημέρα: Δευτέρα 03.08.20 Αναρ. πεδίο “Μαγειρείο”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση & Επιστροφή
Προτεινόμενη αναχώρηση: Από το λιμάνι του Πειραιά για Κάλυμνο, την Κυριακή 26/7/2020 στις 13.00 με το πλοίο Νήσος Χίος της Blue Star Ferries. Άφιξη στην Κάλυμνο στις 23.35 το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Προτεινόμενη επιστροφή: Από το λιμάνι της Καλύμνου για Πειραιά, την Δευτέρα 03/8/2020 στις 23.10 το βράδυ, με το πλοίο Νήσος Χίος της Blue Star Ferries. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 10.20 το πρωί την Τρίτη 04/8/2019.

ΗΜΕΡΑ-1: Δευτέρα 27/07/2020
Πρωί: Συνάντηση στις 11.00πμ, στο cafe-εστιατόριο Kitsos Pizza στο χωριό Πάνορμος
Θεωρητικό μάθημα, δανεισμός εξοπλισμού, προβολή διαφανειών
Εισαγωγή στην αναρρίχηση βράχου, ορολογία, ιστορική αναδρομή
Απόγευμα: Αναρριχητικό πεδίο “Summer Time” (02.30μμ-8.00μμ)
Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής, ενότητα-1
Εξοικείωση με τον αναρριχητικό εξοπλισμό
Κώδικας επικοινωνίας σχοινοσυντροφιάς
Τεχνικές ασφάλισης μονού σχοινιού (reverso)
Κόμποι: οχτάρι, ημίδεσμος, αλουέτ

ΗΜΕΡΑ-2: Τρίτη 28/07/2020
Πρωί: Συνάντηση στις 07.30πμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι
Αναρριχητικό πεδίο “Καστέλι” (8.00πμ-13.30μμ)
Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής, ενότητα-2
Προασκήσεις αναρρίχησης επικεφαλής
Τεχνικές clip in με το σχοινί
Μπλοκάρισμα ασφαλιστικής συσκευής
Μάζεμα του σχοινιού για μεταφορά
Κόμποι: ιμαντόκομπος, ψαρόκομπος, μουραρόκομπος

ΗΜΕΡΑ-3: Τετάρτη 29/07/2020
Απόγευμα: Συνάντηση στις 01.45μμ, στο λιμανάκι Μυρτιές (καΐκι για Τέλενδο)
Αναρριχητικό πεδίο “Irox”, Τέλενδος (02.30μμ-8.00μμ)
Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής, ενότητα-3
Τεχνικές ασφάλισης μονού σχοινιού (gri-gri)
Κατάβαση από ρελέ σε σπορ πεδίο
Μάζεμα υλικών στην κατάβαση (trolley)
Κόμποι: ψαλιδιά & μισή ψαλιδιά

ΗΜΕΡΑ-4: Πέμπτη 30/07/2020
Πρωί: Συνάντηση στις 07.30πμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι
Αναρριχητικό πεδίο “Αρχή” (8.00πμ-13.30μμ)
Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής, ενότητα-4
Συνδεσμολογία ισοσταθμισμένου ρελέ 2 σημείων
Ασφάλιση του επικεφαλής στο ρελέ με ψαλιδιά
Ασφάλιση δεύτερου με reverso
Ξεκίνημα 2ης σχοινιάς
Απόγευμα: Συνάντηση στις 07.00μμ, στο cafe-εστιατόριο Kitsos Piza στο χωριό Πάνορμος
Θεωρητικό μάθημα, προβολή διαφανειών (07.30μμ-09.30μμ)
Αντοχή υλικών, δυνάμεις & φορτία
Συντελεστής πτώσης, impact force
Αναρριχητικοί οδηγοί, σχεδιαγράμματα
Κώδικας δεοντολογίας

ΗΜΕΡΑ-5: Παρασκευή 31/07/2020
Απόγευμα: Συνάντηση στις 02.00μμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι
Αναρριχητικό πεδίο “Αργινώντα” (02.30μμ-8.00μμ)
Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής, ενότητα-5
Τεχνική ραπέλ (αυτόνομη κατάβαση με σχοινιά)
Κόμποι: Ένωση σχοινιών ίδιας ή διαφορετικής διατομής (κόμπος οδηγού)

ΗΜΕΡΑ-6: Σάββατο 01/08/2020
Πρωί: Συνάντηση στις 06.30πμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι
Αναρριχητικό πεδίο “Σχολείο” (07.00πμ-01.30μμ)
Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής, ενότητα-6
Αναρρίχηση σε πολλαπλές σχοινιές
Τεχνική διπλού σχοινιού
Στήσιμο ραπέλ, διευθέτηση σχοινιών

ΗΜΕΡΑ-7: Κυριακή 02/08/2020
Απόγευμα: Συνάντηση στις 02.00μμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι
Αναρριχητικό πεδίο “Συμπληγάδες” (02.30μμ-8.00μμ)
Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής, ενότητα-7
Ανάβαση & κατάβαση σε σταθερά σχοινιά
Τεχνικές διάσωσης & αυτοδιάσωσης σε σπορ πεδίο
Ασφάλιση με μισή ψαλιδιά
Μπλοκάρισμα μισής ψαλιδιάς με μουλαρόκομπο

ΗΜΕΡΑ-8: Δευτέρα 03/08/2020
Πρωί: Συνάντηση στις 07.30πμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι
Αναρριχητικό πεδίο “Μαγειρείο” (8.00πμ-13.30μμ)
Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής, ενότητα-8
Αναρρίχηση σε σπορ πεδίο
Εξετάσεις, αναρρίχηση επικεφαλής σε σπορ πεδίο δυσκολίας > V UIAA
Γραπτό τεστ, ανάλυση απαντήσεων

Εκπαιδευτές
Διευθυντής της σχολής είναι ο δημιουργός του Base Camp, εκπαιδευτής ορειβασίας & οδηγός βουνού Παναγιώτης Κοτρωνάρος σε συνεργασία με κορυφαίους ορειβάτες-εκπαιδευτές ορειβασίας & αναρρίχησης της ΕΟΟΑ με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μεγάλη αναρριχητική, εκπαιδευτική και παιδαγωγική εμπειρία.

Προϋποθέσεις
Για τη συμμετοχή σας ΔΕΝ απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία παρά μόνο μια στοιχειώδης φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό. Επίσης δεν απαιτείται να διαθέτετε ειδικό εξοπλισμό καθώς η σχολή παρέχει σε κάθε συμμετέχοντα πλήρη σετ αναρριχητικών υλικών εκτός από τα παπουτσάκια της αναρρίχησης. Τέλος θα πρέπει να είστε άνω των 18 ετών και να ακολουθήσετε την διαδικασία εγγραφής που αναγράφεται παρακάτω.

Πιστοποίηση ΕΟΟΑ
Η σχολές μας διοργανώνονται από εγκεκριμένους ορειβατικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα και αναγνωρίζονται επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Για την εγγραφή σας σε Σχολή Αναρρίχησης Βράχου αναγνωρισμένη από την ΕΟΟΑ, απαιτείται να είστε μέλος ορειβατικού συλλόγου της ΕΟΟΑ ή να εγγραφείτε στον ορειβατικό σύλλογο που διοργανώνει τη σχολή (το κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής στη σχολή). Στους αποφοίτους η ΕΟΟΑ χορηγεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης που τους δίνει το δικαίωμα συνέχισης της εκπαίδευσης στη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου.

Μετακινήσεις
Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με πλοίο (12ώρες) από Πειραιά με την εταιρεία Blue Strar Ferries (τηλ. 210-8919800, www.bluestarferries.gr). Το κόστος της απλής μετάβασης ανά άτομο είναι: στην οικονομική θέση 48,5€, σε τετράκλινη καμπίνα: 66,5€ και σε δίκλινη καμπίνα 88,5€. Με έκδοση κάρτας μέλους η οποία είναι δωρεάν, η εταιρεία Blue Star Ferries προσφέρει 20% έκπτωση στο ναύλο του εισιτηρίου και έκπτωση 50% στο ναύλο του IX.  Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης με το νησί κατευθείαν με πτήσεις των εταιρειών Sky Express & Huhn Air ή με την Aegean Airlines μέσω του αεροδρομίου της Κώ. Η πρόσβαση στα αναρριχητικά πεδία γίνεται είτε οδικώς είτε με τα πόδια, αφού τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται πολύ κοντά στο τόπο διαμονής μας στο Μασούρι Καλύμνου.
Οι μετακινήσεις από & προς τα αναρριχητικά πεδία γίνονται με ιδιωτικά μέσα των συμμετεχόντων (ΙΧ ή δίκυκλα) με σημείο αφετηρίας το cafe Sofrano που βρίσκεται στην έξοδο του χωριού Μασούρι με κατεύθυνση προς Αρμεό. Αυτό δεν σημαίνει ότι για να πάρετε μέρος στη σχολή απαιτείται να διαθέτετε απαραίτητα μεταφορικό μέσο. Κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο της σχολής, οι συμμετέχοντες μοιράζονται στα ΙΧ ή στα δίκυκλα που υπάρχουν διαθέσιμα. Άλλωστε τα περισσότερα αναρριχητικά πεδία βρίσκονται πολύ κοντά στον τόπο διαμονής μας στο Μασούρι Καλύμνου. Εναλλακτικά αν δεν διαθέτετε ή δεν προτίθεστε να κατεβάσετε το δικό σας μεταφορικό μέσο στο νησί, μια ακόμα επιλογή είναι η ενοικίαση ενός οχήματος ή δικύκλου για τις ημέρες της σχολής ώστε να έχετε επιπλέον την δυνατότητα εξερεύνησης της άγριας ομορφιάς της Καλύμνου.

Διαμονή
H διαμονή γίνεται σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο παραλιακό θέρετρο Μασούρι που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, κοντά στα περισσότερα αναρριχητικά πεδία και διαθέτει όλες τις ανέσεις (ξενοδοχεία, ταβέρνες, mini market κλπ). Προς το παρόν δεν υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ στο νησί, ενώ το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται.
Ενδεικτικές προτάσεις διαμονής:
• Λαμπρινός: 22430-47231, Μασούρι
• Sakis: 22430-48066 & 6934 54 1929, www.kalymnos-sakis.com, Μασούρι
• Hotel Plaza: 22430-47156, www.plazahotel.gr, Μασούρι
• Μαρία: 22430-48135 & 6937 98 7403, Μασούρι
• Αφροδίτη: 22430-47661, Μυρτιές
• Olympitis: 22430-29680 & 6974 91 0832, Μυρτιές & Τέλενδος

Τιμή: 350 €

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στη σχολή αναρρίχησης στην Κάλυμνο και κερδίστε δώρο τα αναρριχητικά παπουτσάκια αξίας 70€ !

ΔΩΡΟ: Αναρριχητικά παπουτσάκια αξίας 70€ ! (για δηλώσεις συμμετοχής με κατάθεση προκαταβολής έως 30/6/2020) 

Περιλαμβάνονται:
✓ οργάνωση & διεξαγωγή της σχολής
✓ αμοιβές εκπαιδευτών
✓ αναρριχητικός εξοπλισμός (μπωντριέ, κράνη, σχοινιά κ.α.)
✓ αναρριχητικά παπουτσάκια αξίας 70€ ! (ΔΩΡΟ της σχολής για δηλώσεις συμμετοχής έως 15/6/2019)
✓ θεωρητικά & πρακτικά μαθήματα
✓ τεχνικές σημειώσεις (σε ηλεκτρονική μορφή)
✓ ασφαλιστική κάλυψη 
✓ παράβολα πιστοποίησης ΕΟΟΑ

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
– έξοδα μετακινήσεων, διαμονής, διατροφής
– φπα 24% (οι ορειβατικοί σύλλογοι δεν υπόκεινται σε καθεστώς φπα)

Κρατήσεις θέσεων & εγγραφές 
Η διαδικασία εγγραφής-κράτησης θέσης στη σχολή ορειβασίας είναι απλή, γίνεται μέσω internet από το κινητό, το tablet ή τον Η/Υ σας και διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά, ακολουθώντας τα παρακάτω 3 απλά βήματα:

Βήμα-1
Συμπληρώνετε την φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας.

Βήμα-2
Βγάζετε μια καθαρή φωτογραφία selfie με το κινητό σας (μπροστά σε ένα μονόχρωμο τοίχο) μόνον το πρόσωπο και μια την ταυτότητα σας και τις δύο όψεις και μας τις στέλνετε σε μορφή jpg ή pdf μέσω viber/whatsup στο +30 698 36 38000 ή στο email: info@basecamp.gr. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ένα σκαναρισμένο αρχείο που ήδη έχετε για ανάλογες περιπτώσεις.

Βήμα-3
Καταβάλετε την τιμή συμμετοχής (350€) ή την προκαταβολή (175€) μέσω webanking στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε, σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, βάζοντας στην αιτιολογία μόνον το ονοματεπώνυμο σας.

• Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
• Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
• Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
• Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Η διαδικασία κράτησης θέσης-εγγραφής στη σχολή αναρρίχησης έχει ολοκληρωθεί !

Ιατρική γνωμάτευση
Σε δεύτερη φάση θα χρειαστεί να μας στείλετε με τον ίδιο τρόπο, το αργότερο 10 ημέρες πριν το ξεκίνημα της σχολής, μια ιατρική γνωμάτευση από καρδιολόγο ή παθολόγο που να λέει ότι είστε υγιής και μπορείτε να ασχοληθείτε με την ορειβασία. Η ιατρική γνωμάτευση πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου 6μήνου από την έναρξη της σχολής, από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό. Για την διευκόλυνσή σας μπορείτε να επισκεφτείτε τον συνεργαζόμενο με τη σχολή μας ιατρό, Καρδιολόγο: κ. Χλαπουτάκη Γεώργιο, Μητροπόλεως 23 Μαρούσι, τηλ. 210-8021830 κιν. 6937369786 Ωράριο ιατρείου: Καθημερινά 10.00-13.00 & 17.00-21.00μμ, κόστος επίσκεψης: 30€.

Όροι συμμετοχής
1. Ο υπεύθυνος της σχολής διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα, που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνό την ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων.
2. Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.
3. Σε περίπτωση που εκπαιδευόμενος δεν μπορέσει να παραστεί στην τελευταία ημέρα της σχολής, τότε υποχρεούται να επιστρέψει τον εξοπλισμό που έχει δανειστεί από την σχολή (ή να τον στείλει με courier) με δική του μέριμνα εντός 10 ημερών.
4. Το κόστος συμμετοχής στη σχολή είναι 350€ και καταβάλλεται προκαταβολικά πριν την έναρξη των μαθημάτων ή σε δύο (2) ισόποσες δόσεις: μια ως προκαταβολή έως και 20 ημέρες πριν την έναρξη και μια εξοφλητική έως και 5 ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. 

Εξοπλισμός
Όλος ο εξειδικευμένος αναρριχητικός εξοπλισμός παρέχεται από τη σχολή. Το μοναδικό υλικό που χρειάζεται να αγοράσετε είναι τα αναρριχητικά παπούτσια (κόστος 50-90€), τα οποία σας τα κάνει ΔΩΡΟ η σχολή υπό την προϋπόθεση ότι θα εγγραφείτε (με κατάθεση προκαταβολής) έως και 20 ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τα αναρριχητικά παπουτσάκια θα πρέπει να να έχουν καλή εφαρμογή δηλ. να σας πονούν λίγο άλλα όχι υπερβολικά! Φορέστε τα για αρκετή ώρα πριν τα αγοράσετε και συμβουλευτείτε τους υπεύθυνους των καταστημάτων για το καταλληλότερο μοντέλο ανάλογα με τη φόρμα του ποδιού σας.

Αναρριχητικός εξοπλισμός που σας δανίζει η σχολή:

✓ Κράνος (1)
✓ Μπωντριέ (1)
✓ Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (3)
✓ Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
✓ Συσκευή ασφάλισης Piu-2 (1)
✓ Συσκευή ασφάλισης Gri Gri (1)
✓ Σετάκια (5)
✓ Iμάντας 60cm (2)
✓ Iμάντας 170cm (1)
✓ Kορδονέτο 170cm, (6mm) (2)
✓ Κορδονέτο 5m (7mm) (1)
✓ Δυναμικό σχοινί 60m (10-10.5mm) (1)
✓ Δυναμικό σχοινί 60m (8.5-9mm) (1)
✓ Σάκος μεταφοράς σχοινιού (1)

Υλικά & εφόδια που πρέπει να έχετε μαζί σας:

✓ Παπούτσια αθλητικά ή trekking
✓ Σακίδιο μικρό (25-35lt)
✓ Αντιανεμικό-αδιάβροχο (ελαφρύ)
✓ Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες)
✓ Νερό 1,5-2lt (ή θέρμος για ζεστό ή δροσερό ρόφημα)
✓ Κολατσιό (ξηροί καρποί, σάντουιτς κ.α.)
✓ Αντηλιακή κρέμα & lip stik

Κατασκηνωτικός εξοπλισμός (προαιρετικά):

✓ Αντίσκηνο 2-4 εποχών
✓ Υπνόσακος
✓ Κάριματ (στρωματάκι ύπνου)
✓ Καμινέτο & κατσαρολάκι
✓ Είδη υγειινής, πετσέτα
✓ Μαγιό (για πισίνα ή θαλ. μπάνιο)

Συχνές ερωτήσεις:

Γιατί να επιλέξω την σχολή αναρρίχησης βράχου του Basecamp ?

1.) Διοργανώνουμε σχολές αναρρίχησης με τις προδιαγραφές της ΕΟΟΑ από το έτος 2001. Από τις σχολές αυτές έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες αναρριχητές που απολαμβάνουν με ασφάλεια την συναρπαστική αυτή δραστηριότητα. Αρκετοί από τους αποφοίτους μας είναι πλέον καταξιωμένοι αναρριχητές και εργάζονται επαγγελματικά ως εκπαιδευτές αναρρίχησης σε αναρριχητικές πίστες και σχολές συλλόγων της ΕΟΟΑ.

2.) ΔΕΝ υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις καθώς μέσα στα 350€ περιλαμβάνονται: οργάνωση σχολής, αμοιβές εκπαιδευτών, τεχνικός εξοπλισμός, ασφαλιστική κάλυψη, παράβολα για τις πιστοποιήσεις της ΕΟΟΑ καθώς και τα έξοδα εγγραφής & συνδρομής στο σύλλογο για το τρέχον έτος. Πολλές σχολές βγαίνουν με χαμηλότερη τιμή αλλά θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για εγγραφή & συνδρομή για το τρέχον έτος στο σύλλογο που διοργανώνει τη σχολή.

3) ΔΕΝ θα χρειαστεί να αγοράσετε τα αναρριχητικά παπουτσάκια ( κόστος 50-100€) που ζητούν υποχρεωτικά οι σχολές για την εκπαίδευση, γιατί εμείς σας τα κάνουμε δώρο ολοκαίνουργια την πρώτη ημέρα της σχολής !

Δήλωση Συμμετοχής

Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
NAI

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Έναρξη: 27 Ιουλίου 2020
Διάρκεια: ταχύρρυθμο τμήμα 8 ημερών
Αναρριχητικά πεδία: Καλύμνου
Πιστοποίηση: ΕΟΟΑ
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
ΔΩΡΟ: Αναρριχητικά παπούτσια αξίας 70€
Τιμή: 350€