Από το τα κρύα γεωγραφικά πλάτη και τον απρόβλεπτο καιρό στα φλογερά ηφαίστεια και στην πράσινη φύση, η Ισλανδία είναι ένα μέρος που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί. Σε αυτή την χώρα του πάγου και της φωτιάς το trekking από το Landmannalaugar στο Thorsmork επιλέχθηκε από την National Geographic σαν ένα από τα 20 καλύτερα ταξίδια στον κόσμο.

Η διαδρομή ξεκινάει από το Landmannalaugar, ένα γεωθερμικό πεδίο γνωστό παγκοσμίως για τα πολύχρωμα ηφαιστειακά βουνά του και τις ζεστές θερμές πηγές. Θα περπατήσουμε στα Ισλανδικά υψίπεδα μέσα σε πεδία λάβας, μαύρες ερήμους, ηφαίστεια, παγετωνικά φαράγγια και ποτάμια. Θα θαυμάσουμε τους μεγάλους παγετώνες της ενδοχώρας και θα γνωρίσουμε όλη την φυσική ομορφιά της Ισλανδία και όλες αυτές τις μυστηριώδεις περιοχές.

Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 αλλά αναβλήθηκε λόγω των αλλαγών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ισλανδίας στην διαδικασία ελέγχου για τoν Covid19 για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην χώρα από 14/8/20, η οποία καθιστούσε αδύνατη χρονικά την πραγματοποίηση του. Ευελπιστούμε ότι τον Αύγουστο του 2021 (ένα χρόνο από την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές), η κατάσταση θα έχει ομολοποιηθεί και το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

1 – 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1: Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση από Αθήνα. Άφιξη στο Ρέυκιαβικ

Ημέρα 2:  REYKJAVIK – LANDMANNALAUGAR – HRAFNTINNUSKER
12χλμ, 4 – 5 ώρες  470μ YΔ
Η εκδρομή ξεκινάει από το Ρέικιαβικ με το λεωφορείο. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3-4 ώρες, κατά μήκος της νότιας ακτής της Ισλανδίας πριν κατευθυνθούμε προς την ενδοχώρα και περάσουμε το πιο ενεργό ηφαίστειο της χώρας, Hekla. Η πεζοπορία μας ξεκινάει στο Landmannalaugar καθώς περπατάμε μέσα από αυτό το γεωθερμικό τοπίο, βλέπουμε τα πολύχρωμα βουνά και τις θερμές πηγές. Το μονοπάτι περνάει από το πεδίο λάβας, Laugahraun. Από εκεί κινούμαστε στις πλαγιές της Brennisteinsalda, η οποία είναι γνωστή παγκοσμίως για τα απίστευτα φασματοσκοπικά χρώματα της. Περπατάμε δίπλα στην όμορφη θερμή πηγή Storihver πριν περάσουμε στην ηφαιστειακή έρημο από οψιδιανό. Το Storihver είναι ένας από τους ελάχιστους πράσινους θύλακες που θα συναντήσουμε αυτήν την ημέρα. Φτάνουμε στο καταφύγιο του Hrafntinnusker, ένα από τα πιο απομακρυσμένα καταφύγια στην Ισλανδία.

Ημέρα 3:  HRAFNTINNUSKER – LAKE ALFTAVATN
12χλμ, 4 – 5 ώρες  500μ Κατάβασης YΔ
Μετά το πρωινό, ξεκινάμε ξεκινάμε και περπατάμε στα βουνά του Reykjafjoll και έπειτα κατεβαίνουμε στην περιοχή Jokultungur. Η γεωθερμική δραστηριότητα έχει μετατρέψει αυτά τα φαράγγια με κίτρινο και κόκκινο χρώμα. Θα αφήσουμε τα πολύχρωμα βουνά ριόλιθου και θα βρεθούμε σε μια περιοχή με σκούρα βουνά με εκπληκτική θέα στον παγετώνα. Εάν η ορατότητα είναι καλή θα περπατήσουμε μέχρι το Haskerdingur που η θέα σε αμέτρητους παγετώνες, βουνά και ηφαίστεια ειναι εντυπωσιακή. Στην συνέχεια το τοπίο γίνεται πιο πράσινο και θα παρατηρήσουμε σημαντική αύξηση της βλάστησης. Από την κορυφή του Jokultungur, έχει υπέροχη θέα στην περιοχή Fjallabak και τη λίμνη Alftavatn η οποία είναι η επόμενη στάση μας. Το μονοπάτι κάτω από το Jokulstungur είναι απότομο, αλλά καταλήγει σε έναν εύφορο παράδεισο στις όχθες του ποταμού Grashagakvisl. Πριν φθάσουμε στην Alftavatn, διασχίζουμε το ποτάμι φτάνοντας στο καταφύγιο δίπλα στην πανέμορφη λίμνη.

Ημέρα 4:  LAKE ALFTAVATN – EMSTRUR
15χλμ, 6 – 7 ώρες
Ξεκινάμε την ημέρα με άλλη μια διάσχιση στο ποτάμι, περνώντας από το ηφαίστειο Stórasúla και την μαύρη έρημο του Maelifellssandur. Στο δρόμο μας, θα δούμε το Hattafell, ένα ηφαίστειο με μια περίεργη επίπεδη κορυφή. Περπατάμε μέσω αυτής της μαύρης παγετώδους ερήμου και στο Emstur, όπου υπάρχει η ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα των παγετώνων Eyjafjallajokull και Myrdalsjokull. Το Emstur είναι μια καταπράσινη περιοχή όπου οι αγρότες βόσκουν τα πρόβατά τους το καλοκαίρι. Λίγο πριν φθάσουμε στο καταφύγιο μας στο Botnar κάνουμε μια παράκαμψη για να δούμε το Markarfljotsgljufur, περίπου 200 μέτρα βαθύ φαράγγι που δημιουργήθηκε από τον παγετώδη ποταμό Markarfljot.

Ημέρα 5:  EMSTRUR- ΠΕΔΙΑΔΑ THORSMORK
15χλμ, 6 – 7 ώρες,  300μ Κατάβασης YΔ
Αφήνουμε το Emstur πίσω μας και συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το Thorsmork. Το μονοπάτι μας οδηγεί μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον μεγάλο παγετώνα Myrdalsjokull. Καθώς κατεβαίνουμε προς το Almenningar, μπορεί να δει κανείς μερικά δέντρα, σημάδι ότι πλησιάζουμε στην ακτή. Περπατάμε κάτω από το χαρακτηριστικό βουνό Einhyrningur, το βουνό Unicorn, και στο πυκνό δάσος σημύδας στο Thorsmork. Το Thorsmork είναι μια καταπράσινη κοιλάδα που βρίσκεται κάτω από τους παγετώνες Eyjafjallajokull και Myrdalsjokull, ένα υπέροχο μέρος για διανυκτέρευση.

Ημέρα 6:  EMSTRUR- ΠΕΔΙΑΔΑ THORSMORK
16χλμ, 7 – 8 ώρες,  800μ Ανάβασης YΔ
Σήμερα φεύγουμε από το Thorsmork νωρίς το πρωί και κατευθυνόμαστε για το ορεινό πέρασμα μεταξύ των δύο παγετώνων, Eyjafjallajokull και Myrdalsjokull. Θα φτάσουμε μέχρι τους δύο νέους κρατήρες που σχηματίστηκαν το 2010, το Magni και το Modi, το οποίο πήρε το όνομά του από τους γιους του Thor. Στην διαδρομή περνάμε από έναν σχηματισμό λάβας σε σχήμα καταρράκτη που έγινε κατά την διάρκεια μιας έκρηξης. Εδώ έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς η Ισλανδία εξακολουθεί να διαμορφώνεται από τη φύση της. Επιστρέφουμε για διακυντέρευση στο Thorsmork με ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο.

Ημέρα 7:  THORSMORK VALLEY – REYKJAVIK
6χλμ, 3 ώρες,  300μ Ανάβασης YΔ
Το πρωί θα έχουμε ένα χαλαρό πρωινό για να εξερευνήσουμε το καταπληκτικό περιβάλλον. Τα ηφαίστεια Katla και Eyjafjallajokull περιβάλλουν την κοιλάδα Thorsmork, για χιλιάδες χρόνια αυτά τα ηφαίστεια και οι παγετώνες που τους καλύπτουν έχουν σκαλίσει τα ψαμμιτικά πετρώματα σε σουρεαλιστικά γλυπτά με βρύα και αρκτικές σημύδες. Περπατάμε προς το βουνό Valahnukur για φανταστική θέα στην κοιλάδα. Εκείνοι που επιθυμούν μπορούν επίσης να περάσουν απλά την ημέρα χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τη φύση σε αυτό το όμορφο μέρος. Επιστρέφουμε στο οδικώς με το λεωφορείο στο Ρέικιαβικ το απόγευμα.

Ημέρα 8:  Ελεύθερη μέρα στο Ρέυκιαβικ
Ελεύθερη μέρα για να εξερευνήσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα και βορειότερη πρώτευσα της Ευρώπης

Ημέρα 9: Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την διάρκεια του Trekking να κουβαλούν μόνο τα σακίδια ημέρας με τα απαραίτητα. Οι επιπλέον αποσκευές θα μεταφέρονται κάθε ημέρα μέρα με το transfer service στο επόμενο καταφύγιο έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν την διαδρομή χωρίς να έχουν το πρόβλημα με τα βαριά σακίδια.

Κόστος: 2550€ + αεροπορικό εισιτήριο (600-700€)

Περιλαμβάνονται
– Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
– Ισλανδός οδηγός βουνού
– Όλες οι οδικές μεταφορές.
– Μεταφορές προσωπικής αποσκευής κατά την διάρκεια του Trekking μεταξύ καταφυγίων.
– 3 Διαν/σεις σε ξενώνα στο Ρεύκιαβικ σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και κοινό μπάνιο
– Διαν/σεις σε καταφύγια κατά την διάρκεια του Trekking
– Όλα τα γεύματα κατά την διάρκεια του Trekking
– Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια της πεζοπορίας
– Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
– Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ περιλαμβάνονται
– Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρεύκιαβικ με επιστροφή
– Μεταφορές αεροδρομίων στην Ισλανδία
– Γεύματα (εκτός αυτών που αναφέρονται στο πρόγραμμα)
– Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
– Φιλοδωρήματα
– Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Δηλώσεις Συμμετοχής

Μπορείτε πολύ εύκολα να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης για το ταξίδι ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

Βήμα-1
Συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της παρούσας σελίδας.

Βήμα-2
Καταθέστε την προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσόν για το ταξίδι σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας.

• Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
• Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
• Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
• Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Βήμα-3
Φωτογραφήστε με το κινητό σας την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου σας (ή την πίσω πλευρά αστυνομικής σας ταυτότητας αν πρόκειται για ταξίδι εντός ευροζώνης) και στείλτε την ως συνημμένο αρχείο pdf ή jpg μέσω email στο info@basecamp.gr ή μέσω whats up/viber στο τηλ. +30 698 36 38000.

Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση όλου του ποσού *μέχρι 1η Νοεμβρίου 2019
*Αυτό συμβαίνει λόγω του ηλεκρτονικού συστήματος κρατήσεων της Ισλανδίας που απαιτεί εξόφληση ολόκληρου του ποσού.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.λ.π.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι στην Ισλανδία επικοινωνήστε με τον operations manager του γραφείου και αρχηγό του ταξιδιού Νίκο Τόδουλο είτε στο email nikos.todoulos@basecamp.gr είτε στο τηλ. 6948 52 5471.

BASE CAMP
Τα κεντρικά γραφεία του Base Camp βρίσκονται στο Μαρούσι Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 90, ΤΚ 15125. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με τα πρόγραμματα του μας καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μύνημα χωρίς χρέωση στο WhatsUp/Viber στο τηλ. +30 6983 63 8000.

1-9 Σεπτεμβρίου 2021
Διάρκεια: 9 ημέρες
Δραστηριότητες: πεζοπορία, περιήγηση
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 2.550€ + αεροπορικό εισιτήριο

Ελάχιστη συμμετοχή: 7 άτομα

Δήλωση Συμμετοχής

[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]