Από τον Όλυμπο ως τον Ψηλορείτη, ένα συναρπαστικό χειμερινό ταξίδι εξερεύνησης & ανακάλυψης των Ελληνικών βουνών !

Μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουν την αυθεντική χειμερινή περιπέτεια, να γνωρίσουν και κυρίως να αγαπήσουν τα Ελληνικά βουνά από την Θράκη έως την Κρήτη, τα περισσότερα από τα οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, θα έχουν οι συμμετέχοντες στην Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων που θα διεξαχθεί από αρχές Δεκεμβρίου του 2020 έως τα τέλη Μαρτίου του 2021, με επικεφαλής τον Οδηγό Βουνού ΕΟΟΑ-ΣΕΟΒ Παναγιώτη Κοτρωνάρο.

Η σχολή έχει Πανελλήνια εμβέλεια καθώς “οργώνει” τα Ελληνικά βουνά  από την Θράκη έως την Κρήτη και αναγνωρίζεται επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης η οποία χορηγεί και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις στους αποφοίτους. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης των μαγευτικών Ελληνικών βουνών από τα Τζουμέρκα στην Ήπειρο ως το Φαλακρό Δράμας στη Θράκη και από τον Βαρνούντα στην ηρωϊκή κορυφογραμμή των συνόρων μας ως τα ξακουστά βουνά της Κρήτης, τον Ψηλορείτη και τα Λευκά Όρη !

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων στα βουνά είναι ευέλικτο και διαμορφώνεται ανάλογα με τον τόπο κατοικίας (Βόρεια-Νότια Ελλάδα & Κρήτη), τον διαθέσιμο χρόνο, τους στόχους και την φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων.

Τα θεωρητικά μαθήματα λόγω της πανδημίας πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνον εξ αποστάσεως μέσω τηλεκπαίδευσης (e-learning) και στην συνέχεια ανεβαίνουν βιντεοσκοπημένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της σχολής. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να τα παρακολουθήσουν είτε online είτε ετεροχρονισμένα σε σύγχρονη ή ασύγχρονη μορφή.

Ο σχεδιασμός αυτός παρέχει μεγάλη ευελιξία, ώστε ο κάθε μαθητής να μπορεί να ξεκινήσει την εκπαίδευση του στη Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας οποιαδήποτε στιγμή, παρακολουθώντας στην αρχή τα θεωρητικά και στη συνέχεια όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα πρακτικά.

Αναγκαίες προσαρμογές λόγω Covid19

Στην δύσκολη εποχή που ζούμε λόγω της πανδημίας, τόσο το πρόγραμμα των θεωρητικών όσο κυρίως εκείνο των πρακτικών μαθημάτων της σχολής ορειβασίας, οφείλει να είναι ΕΥΕΛΙΚΤΟ. Έτσι χωρίσαμε το πρόγραμμα εκπαίδευσης σε δύο σκέλη: Α) ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ και Β) ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ.

Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι για πρώτη φορά έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν να εγγραφούν είτε στο πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης (Θεωρητικό+Πρακτικό σκέλος) είτε μόνον στο Θεωρητικό.

Πρακτικά μαθήματα – Εξορμήσεις

Έχοντας πάντα ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των συμμετεχόντων, το πρόγραμμα των εξορμήσεων της σχολής θα αναπροσαρμόζεται αναγκαστικά λόγω της πανδημίας, ανάλογα με τις επίσημες ανακοινώσεις και τα δελτία απαγορεύσεων των αρμόδιων αρχών.

Λόγω της παράτασης των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του Covid19, προς το παρόν διεξάγεται μόνο το θεωρητικό σκέλος της σχολής. Τα πρακτικά μαθήματα στα βουνά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει και υπολογίζεται να αρχίσουν το πρώτο σ/κ μετά την άρση των απαγορεύσεων.

Επισημαίνεται στους ενδιαφερόμενους, ότι οι εξορμήσεις στα βουνά ΔΕΝ ακυρώνονται (άρα ΔΕΝ χάνονται), αλλά αναβάλλονται και θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε μελλοντικές ημερομηνίες μέσα στο 2021, αρχής γενομένης από το πρώτο σ/κ μετά την επίσημη άρση των μέτρων.

Θεωρητικά μαθήματα – Webinars

Τα θεωρητικά μαθήματα της Σχολής Ορειβασίας δεν επηρεάζονται από τα απαγορευτικά μέτρα κατά της διασποράς του Covid19 καθώς είχε προγραμματιστεί εξ αρχής να διεξαχθούν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Η συνολική διάρκεια των θεωρητικών μαθημάτων είναι 20 ώρες οι οποίες χωρίζονται σε 10 δίωρες διαλέξεις (webinars). Το μάθηματα πραγματοπούνται οnline τα βράδια της Τετάρτης (έναρξη 8μμ) και μπορείται να τα παρακολουθήσετε από την άνεση του Η/Υ, του tablet ή του κινητού σας αρκεί να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όλες οι διαλέξεις βιντεοσκοπούνται και την επόμενη μέρα ανεβαίνουν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της ιστοσελίδας του Basecamp, όπου και παραμένουν μέχρι το επόμενο θεωρητικό μάθημα (μια εβδομάδα). Μέσα σε αυτό τον χρονικό διάστημα οι μαθητές της σχολής, έχουν την δυνατότητα να τα ξαναδούν και να τα επαναλλάβουν όσες φορές θέλουν εμπεδώνοντας καλύτερα την διδακτέα ύλη.

Φυσικά αυτό ευνοεί και όσους δεν κατάφεραν να είναι online κατά την χρονική στιγμή της live μετάδοσης των μαθημάτων ή αποφάσισαν να ξεκινήσουν τα μαθήματα ετεροχρονισμένα, μετά την επίσημη έναρξη τους*.

*  Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και θέλετε να ξεκινήσετε τα μαθήματα άμεσα, επικοινωνήστε μαζί μας να σας στείλουμε εντελώς δωρεάν τον κωδικό για το πρώτο θεωρητικό μάθημα.

Δυνατότητα συμμετοχής μόνο στο θεωρητικό σκέλος

Αντιλαμβανόμενοι τον προβληματισμό του κόσμου μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, για πρώτη φορά παρέχουμε την επιλογή εγγραφής και παρακολούθησης μόνο των θεωρητικών μαθημάτων, ανεξάρτητα από τα δια ζώσης – πρακτικά μαθήματα που θα γίνουν στα βουνά.

Σε αυτή τη περίπτωση ο συμμετέχοντες ΔΕΝ χρειάζεται να καταβάλουν ολόκληρο το ποσόν (390€) αλλά μόνον το ποσό που αντιστοιχεί στα 10 δίωρα θεωρητικά μαθήματα (190€) καθώς και στα ηλεκτρονικά ebooks που τα συνοδέυουν. Το υπόλοιπο ποσόν (+200€) μπορούν να το καταβάλλουν όταν βελτιωθεί η κατάσταση και ξεκινήσουν τα πρακτικά μαθήματα, ανεξαρτήτως εάν είναι στην τρέχουσα ή σε μελλοντική σεζόν.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα καταβολής των διδάκτρων σε τρείς μηνιαίες δόσεις των 130€ (3 x 130€ = 390€) καθώς επίσης και επιβράβευση έγκαιρης εγγραφής (για εγγραφές έως 31/10/20), με έκπτωση -10% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής ολόκληρου του ποσού (390€ – 10% = 351€).

Τα βουνά

Το απέραντο λευκό του χιονιού δίνει στα βουνά το χειμώνα, ένα ιδιαίτερα επιβλητικό χαρακτήρα. Αγέρωχες κορυφές, καταπράσινα δάση, πηγές με κρυστάλλινα νερά, αλπικά λιβάδια και εντυπωσιακές ορθοπλαγιές συνθέτουν ένα κόσμο μαγικό!

Δυστυχώς τα Ελληνικά βουνά αντί να διαφυλάσσονται ως φυσικοί θησαυροί ανεκτίμητης αξίας, απειλούνται στις μέρες μας με ολοκληρωτική καταστροφή, εξαιτίας της αλόγιστης εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών εργοστασίων φαραωνικού τύπου, στις αγέρωχες κορυφές τους.

Τα βουνά που τόσα έχουν προσφέρει στον άνθρωπο, μας καλούν να τα υπερασπιστούμε. Έτσι φέτος θα ανέβουμε ξανά με την Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων τις χιονισμένες επιβλητικές κορυφές τους τόσο για να εξασκηθούμε στις τεχνικές του χειμερινού βουνού όσο και για να μεταφέρουμε από κορυφή σε κορυφή σε όλη την Ελλάδα, το μήνυμα «Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά Εργοστάσια». Ας αφήσουμε επιτέλους να υπάρχει και κάτι ανόθευτο, καθαρό, αυθεντικό και παρθένο σε αυτή την φύση, όπως ακριβώς το βρήκαμε!

Τι είναι η Ορειβασία

Η ορειβασία είναι μια δραστηριότητα που για όσους την έχουν ήδη γνωρίσει, αποτελεί τρόπο και στάση ζωής καθώς καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά την σωματική άσκηση με την ζωή στη φύση και την ψυχική ανανέωση. Οι ορειβάτες σε μικρές παρέες ή μεγαλύτερες ομάδες κινούνται στο βουνό μέσα από μονοπάτια, ρεματιές, δάση, κόψεις, απόκρημνες ή χιονισμένες πλαγιές με στόχο την ανάβαση στις κορυφές.

Στη σύγχρονη εποχή η ορειβασία διεξάγεται με πολλούς τρόπους, από τους πιο απλούς όπως είναι η ορεινή πεζοπορία μέχρι τους πιο σύνθετους όπως η αναρρίχηση βράχου και πάγου, ο αλπινισμός και οι αποστολές σε απομονωμένα βουνά της γης με μεγάλο υψόμετρο.

Ο στόχος της “κατάκτησης” της κορυφής μπορεί να αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για τον ορειβάτη, δεν αποτελεί όμως αυτοσκοπό. Σκοπός είναι να περάσουμε όμορφα, να ξεχάσουμε προσωρινά τα προβλήματα της καθημερινότητας μας και να επανασυνδεθούμε με τη φύση και τον πραγματικό μας εαυτό, καθώς η αστικοποίηση και ο μοντέρνος τρόπος ζωής στις πόλεις, μας στερούν την επαφή με τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια ακόμα και το ίδιο χώμα, που κάποτε αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Ο χαρακτήρας των εξορμήσεων

Οι εξορμήσεις της σχολής ορειβασίας εκτός από εκπαιδευτικό, έχουν ταυτόχρονα και ταξιδιωτικό και εξερευνητικό χαρακτήρα, σε μέρη που δύσκολα μπορεί να επισκεφτεί κάποιος, ειδικά το χειμώνα.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί η ασφαλής και αποτελεσματική κίνηση στο βουνό, τόσο στο ξερό όσο και στο χιονισμένο πεδίο, βιώνοντας παράλληλα αξέχαστες στιγμές δράσης, περιπέτειας αλλά και ομαδικής συνεργασίας και συντροφικότητας στην ορεινή φύση.

Εκτός από τα παραπάνω, η σχολή μας φέτος θα έχει και εορταστικό χαρακτήρα καθώς το 2021 συμπληρώνουμε 20 χρόνια ανελλιπούς εκπαιδευτικής δράσης καθώς και διοργάνωσης δεκάδων ορειβατικών αποστολών στα μεγάλα ορεινά συγκροτήματα του πλανήτη (Ιμαλάια, Άνδεις, Αφρική, Άλπεις κλπ).

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για την συμμετοχή σας στη σχολή ορειβασίας αρχαρίων δεν απαιτείται προηγούμενη ορειβατική εμπειρία (τα μαθήματα ξεκινούν από το μηδέν), παρά μόνον μια στοιχειώδης φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση, την εξερεύνηση και την περιπέτεια. Το Σάββατο η πεζοπορία μας ως τα καταφύγια έχει διάρκεια 2-3 ώρες ενώ την Κυριακή (που συνήθως γίνεται η ανάβαση προς τις κορυφές) κυμαίνεται από 4 έως 6 ώρες.

Κατά την διάρκεια της πρακτικής γίνεται διαχωρισμός σε μικρότερες ομάδες, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής κατάστασης και των εξατομικευμένων στόχων των εκπαιδευόμενων. Έτσι μια υποομάδα μπορεί να ακολουθήσει μακρύτερη διαδρομή ή να διανυκτερεύσει στο ύπαιθρο (π.χ. bivouac στην κορυφή ενός βουνού) ενώ μια άλλη να ακολουθήσει μια συντομότερη και να διανυκτερεύσει στο καταφύγιο.

Μπορεί η διαδρομή που θα ακολουθηθεί να είναι διαφορετική και στις δύο όμως περιπτώσεις οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν την ίδια εκπαίδεση τόσο όσον αφορά τα hard skills δηλαδή τις τεχνικές γνώσεις (π.χ χρήση κραμπόν-πιολέ) όσο και τα αναφερόμενα ως soft skills (π.χ θέματα ορειβατικής παιδείας κλπ).

Όσον αφορά τον ορειβατικό εξοπλισμό, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε μόνον τα προσωπικά σας υλικά (μπότες, σακίδιο κλπ.) καθώς όλος ο υπόλοιπος εξειδικευμένος εξοπλισμός (κραμπόν, πιολέ, σχοινιά κλπ) παρέχεται από την σχολή.

Πιστοποιήσεις

Η σχολή αναγνωρίζεται επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) καθώς διοργανώνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται στους εκπαιδευτικούς κανονισμούς.

Κάθε εκπαιδευόμενος οφείλει να στείλει ηλεκτρονικά στο email info@basecamp.gr, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή του στη σχολή (φωτογραφία ταυτότητας, φωτογραφία τύπου διαβατηρίου και ιατρική βεβαίωση), προκειμένου να συμπληρωθεί από την γραμματεία της σχολής μας και να αποσταλεί έγκαιρα στην ΕΟΟΑ ο φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή και την πιστοποίηση του.

Στους αποφοίτους η ΕΟΟΑ χορηγεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης που τους δίνει το δικαίωμα συνέχισης στις επόμενες εκπαιδευτικές βαθμίδες υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι πληρούν και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η ΕΟΟΑ. Οι βαθμίδες αυτές είναι: Αρχηγών Αναβάσεων, Μέσου Επιπέδου, Βοηθών Εκπαιδευτών, Εκπαιδευτών και Οδηγών Βουνού (επαγγελματικός τίτλος).

Πανελλήνια εμβέλεια

Πέρα από το μεγάλο ορειβατικό τους ενδιαφέρον, τα βουνά όπου θα διεξαχθεί η σχολή έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την ευκαιρία συμμετοχής σε όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους, ανεξάρτητα εάν διαμένουν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη ή άλλες επαρχιακές πόλεις. Για πρώτη φορά έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα και ένα τετραήμερο στα βουνά της Κρήτης.

Οι μετακινήσεις γίνονται είτε με ΙΧ των συμμετεχόντων είτε με τουριστικά λεωφορεία που ξεκινούν Σάββατο πρωί από Αθήνα & Θεσσαλονίκη (ανάλογα με τον προορισμό) και επιστρέφουν στο σημείο αναχώρησης το βράδυ της Κυριακής.

Με αυτόν τον τρόπο οι εκδηλώσεις της Σχολής Ορειβασίας του Basecamp αποκτούν Πανελλήνια διάσταση και γίνονται σημείο συνάντησης για ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα από όλη την Ελλάδα.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της σχολής περιλαμβάνει 10 ενότητες εξ αποστάσεως θεωρητικής εκπαίδευσης καθώς και 10 εξορμήσεις πρακτικής εκπαίδευσης σε βουνά της Βορείου-Νοτίου Ελλάδας & Κρήτης. Το ελάχιστο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης σας είναι 9 ημέρες πρακτικής εξάσκησης στο βουνό καθώς και η παρακολούθηση όλων των εξ αποστάσεως θεωρητικών μαθημάτων με την μέθοδο e-learning. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ χρειάζεται να μένετε στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσετε την σχολή.

Ευελιξία προγράμματος

Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, τον διαθέσιμο χρόνο, τους στόχους και την φυσική σας κατάσταση, μπορείτε σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της σχολής Οδηγό Βουνού Παναγιώτη Κοτρωνάρο, να διαμορφώσετε οι ίδιοι το πρόγραμμα της πρακτικής σας εξάσκησης, επιλέγοντας από 9 έως και 23 ημέρες σε ορισμένα (ή και όλα!) από τα 11 συνολικά βουνά που θα επισκεφτούμε: Πάρνηθα, Βαρνούντας, Φαλακρό, Δίρφυς, Όλυμπος, Ταΰγετος, Άγραφα, Βαρδούσια, Τζουμέρκα, Λευκά Όρη, Ψηλορείτης.

Ακολουθούν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα για το πως μπορείτε να διαμορφώσετε το πρόγραμμα σας ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας.

Παράδειγμα-1: Εκπαιδευόμενος/η που μένει στα Χανιά Κρήτης μπορεί να επιλέξει να κάνει την πρακτική του (9 ημέρες) το τετραήμερο στα βουνά της Κρήτης (Λευκά Όρη & Ψηλορείτη), και να ανέβει και δύο φορές στην ηπειρωτική Ελλάδα (π.χ. το τριήμερο στα Τζουμέρκα και ένα ακόμα διήμερο που τον εξυπηρετεί).

Παράδειγμα-2: Εκπαιδευόμενος/η που μένει στα Τρίκαλα, μπορεί να επιλέξει να κάνει την ελάχιστη πρακτική του (9 ημέρες) στα βουνά: Βαρνούντας, Όλυμπος, Άγραφα, Τζουμέρκα (3ήμερο).

Παράδειγμα-3: Εκπαιδευόμενος/η που μένει στην Θεσσαλονίκη μπορεί να επιλέξει να κάνει την ελάχιστη πρακτική του (9 ημέρες) στα βουνά: Βαρνούντας, Φαλακρό, Όλυμπος, Τζουμέρκα (3ήμερο).

Παράδειγμα-4: Εκπαιδευόμενος/η που μένει στην Τρίπολη μπορεί να επιλέξει να κάνει την ελάχιστη πρακτική του (9 ημέρες) στα βουνά: Πάρνηθα, Δίρφυς, Ταΰγετος, Τζουμέρκα (3ήμερο).

Σε όλες τις παραπάνω ή αντίστοιχες περιπτώσεις, θα έχετε συμπληρώσει τις ελάχιστες 9 ημέρες πρακτικής εξάσκησης στο βουνό όπως ορίζεται στους εκπαιδευτικούς κανονισμούς, για να λάβετε την πιστοποίηση της ΕΟΟΑ και να προχωρήσετε στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα. Φυσικά είναι ακόμα καλύτερα αν μπορέσετε να παραβρεθείτε και σε περισσότερα βουνά.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε συνδυασμό εξορμήσεων σας εξυπηρετεί καλύτερα. Άλλωστε “αξίζουν” τα παραπάνω χιλιόμετρα που θα κάνετε, καθώς μέσα από την οργάνωση της σχολής, σας δίνετε η ευκαιρία να επισκεφτείτε βουνά απομακρυσμένα και δύσκολα προσβάσιμα ειδικά το χειμώνα (π.χ. χειμερινή διάσχιση στα Λευκά όρη της Κρήτης κλπ.).

Απουσίες

Σε περίπτωση απουσιών οι εξορμήσεις πρακτικής εξάσκησης στα βουνά ΔΕΝ χάνονται, αλλά αναπληρώνονται με το αμέσως επόμενο ή μελλοντικά τμήματα της σχολής χωρίς επιπλέον κόστος. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο εκπαιδευόμενος δεν καταφέρει να συμπληρώσει τις 9 ημέρες πρακτικής στο βουνό, δύναται να λάβει την πιστοποίηση της ΕΟΟΑ με το αμέσως επόμενο τμήμα της σχολής, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμπληρώσει τις ελάχιστες ημέρες πρακτικής εξάσκησης στο βουνό.

Εναλλακτικά εκπαιδευόμενος δύναται να λάβει την πιστοποίηση κατά την τρέχουσα σεζόν, καλύπτοντας τις απουσίες, με ώρες πρακτικής στο βουνό συνδυαστικά και με άλλα εκτός σχολής τμήματα προχωρημένων όπως το Expedition Training Ι στον Όλυμπο (Olympus Expedition Training, 3ήμερο) και το Expedition Training II στη Γκαμήλα στην Ήπειρο (Gamila Winter Survival Training, 4ήμερο), καταβάλλοντας το επιπλέον ποσό για τα προγράμματα αυτά.

Εκτός από τις εννέα τουλάχιστον υποχρεωτικές ημέρες πρακτικής εξάσκησης στο βουνό, για την πιστοποίηση της ΕΟΟΑ είναι υποχρεωτική και η παρακολούθηση όλων των θεωρητικών εξ αποστάσεως, μαθημάτων της σχολής.

Λόγω της πανδημίας και με γνώμονα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποφυγή της διασποράς του covid19, όλα τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως υπό μορφή διαλέξεων, μέσω πλατφόρμας e-learning και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε είτε ζωντανά (σύγχρονη εκπαίδευση) είτε σε δεύτερο χρόνο (ασύγχρονη εκπαίδευση) από όπου και αν βρίσκεστε ΧΩΡΙΣ να απαιτείται η αγορά και η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού, αρκεί να διαθέτετε Η/Υ ή tablet ή κινητό (τύπου smartphone) και σύνδεση στο Internet.

Ημερομηνίες διεξαγωγής εξορμήσεων πρακτικού σκέλους *

* Προσοχή! Λόγω του covid19 το παρακάτω προόγραμμα εξορμήσεων αναπροσαρμόζεται συνεχώς ακολουθώντας τα επίσημα δελτία απαγορεύσεων των αρμόδιων αρχών. Αναγκαστικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει όταν βγαίνουν τα νέα δελτία απαγορεύσεων να μπαίνουν στη σελίδα μας για να βλέπουν το νέο αναπροσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να κάνουν και αυτοί τις αντίστοιχες αλλαγές στον προγραμματισμό τους.

 1. 09-10/01/2021 Βαρνούντας (τμήμα I & ΙΙ), Δυτ. Μακεδονία-Φλώρινα
 2. 16-17/01/2021 Δύρφις (τμήμα I & ΙΙ), Στερέα Ελλάδα-Εύβοια
 3. 23-24/01/2021 Όλυμπος (τμήμα I & ΙΙ), Κεντρική Μακεδονία-Πιερία
 4. 30-31/01/2021 Ταΰγετος (τμήμα I), Πελλοπόνησος-Λακωνία
 5. 06-07/01/2021 Φαλακρό (τμήμα I & ΙΙ),  Θράκη-Δράμα
 6. 13-14/02/2021 Άγραφα (τμήμα Ι), Θεσσαλία-Καρδίτσα
 7. 20-21/02/2021 Ταΰγετος (τμήμα ΙΙ), Πελλοπόνησος-Λακωνία
 8. 27-28/02/2021 Βαρδούσια (τμήμα Ι), Στερέα Ελλάδα-Φωκίδα
 9. 06-07/3/2021 Βαρδούσια (τμήμα ΙΙ), Στερέα Ελλάδα-Φωκίδα
 10. 13-15/03/2021 Τζουμέρκα (τμήμα Ι & ΙΙ), Ήπειρος (τριήμερο)
 11. 25-28/03/2021 Λευκά Όρη-Ψηλορείτης (τμήμα Ι & ΙΙ), Κρήτη (τετραήμερο)
 12. 03-04/04/2021 Άγραφα (τμήμα ΙΙ), Θεσσαλία-Καρδίτσα

Εκπαιδευτές

Στη σχολή διδάσκουν διπλωματούχοι οδηγοί βουνού και εκπαιδευτές ορειβασίας της ΕΟΟΑ, με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μεγάλη ορειβατική, εκπαιδευτική καθώς και παιδαγωγική εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων. Το πρόγραμμα βασίζεται στις προδιαγραφές εκπαίδευσης που ορίζονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) η οποία χορηγεί και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις στους αποφοίτους.

Επικεφαλής σε όλες τις εξορμήσεις τόσο στα βουνά της βορείου όσο και της νοτίου Ελλάδας & Κρήτης, θα είναι ο Οδηγός Βουνού Παναγιώτης Κοτρωνάρος ο οποίος αναλαμβάνει επί προσωπικού τον κάθε μαθητή με εξατομικευμένη καθοδήγηση τόσο πριν την έναρξη της σχολής όσο και κατά την διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της.

Η καθοδήγηση αυτή αφορά την επιλογή των στόχων, το είδος της προετοιμασίας, την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού ακόμα και την μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση των ενδιαφερόμενων στο χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Η εκπαίδευση

Το κύριο αντικείμενο εκπαίδευσης στη Σχολή Ορειβασίας αρχαρίων, αφορά τεχνικές ορεινής πεζοπορίας σε ξερό πεδίο χωρίς χιόνι καθώς και σε χιονισμένες πλαγιές ή λούκια με κλίση έως 45 μοίρες, που απαιτούνται για την ανάβαση στις κορυφές των περισσότερων Ελληνικών βουνών, από τις κλασικές τους διαδρομές χειμώνα ή καλοκαίρι.

Η αναρρίχηση βράχου εξετάζεται διεξοδικά στις αντίστοιχες Σχολές Αναρρίχησης Βράχου αρχαρίων & μέσου επιπέδου, οι οποίες αποτελούν απαραίτητο συμπλήρωμα για την ολοκλήρωση της βασικής ορειβατικής εκπαίδευσης ενώ ο αλπινισμός και η χειμερινή αναρρίχηση χιονιού-πάγου-βράχου & μεικτού πεδίου σε κλίσεις άνω των 45° είναι το κύριο αντικείμενο εκπαίδευσης στην Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ένας αναρριχητής βράχου δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει και ορειβατικές γνώσεις, ένας ορειβάτης όμως είναι πολύ σοφό να κατέχει βασικές γνώσεις και δεξιότητες αναρρίχησης ακόμα και αν ασχολείται μόνον με την απλούστερη μορφή της ορειβασίας που είναι η ορεινή πεζοπορία.

Διδακτέα ύλη

Η διδακτέα εκπαιδευτική ύλη της σχολής καλύπτει πλήρως την βασική ορειβατική εκπαίδευση και χωρίζεται σε 24 επιμέρους εκπαιδευτικά αντικείμενα τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις θεωρητικές & πρακτικές γνώσεις που χρειάζεται να γνωρίζει ο ορειβάτης για να ανεβαίνει στο βουνό (χειμώνα-καλοκαίρι) με ασφάλεια & αποτελεσματικότητα.

Εκπαιδευτικά αντικείμενα Σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων:

 1. ορειβατικός εξοπλισμός (επιλογή-χρήση-συντήρηση)
 2. τεχνικές ορεινής πεζοπορίας
 3. κίνηση στο χιόνι
 4. χρήση κραμπόν-πιολέ
 5. τεχνικές self-arest
 6. κόμποι
 7. τεχνικές ασφάλισης-χειρισμοί σχοινιών
 8. τοποθέτηση ασφαλειών-αγκυρώσεων στο χιόνι
 9. κατασκευή ρελέ
 10. προσανατολισμός (με χρήση χάρτη, πυξίδας & GPS)
 11. νυχτερινή πορεία
 12. αρχές μετεωρολογίας & πρόγνωσης του καιρού στο βουνό
 13. χειμερινή διαβίωση (οργανωμένη κατασκήνωση & bivouac)
 14. αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων
 15. κατασκευή παγοσπηλιάς-χιονότρυπας
 16. πρόγνωση & αντιμετώπιση χιονοστιβάδων (χρήση ARVA & avalanche probe)
 17. A’ βοήθειες στο βουνό-μεταφορά τραυματία
 18. ασύρματες επικοινωνίες
 19. ιστορία της ορειβασίας
 20. ορειβατικές αποστολές
 21. οικολογία-περιβάλλον
 22. διατροφή στο βουνό
 23. αρχές φυσιολογίας
 24. προπονητική της ορειβασίας-φυσική κατάσταση

Ομάδες με ειδικά ενδιαφέροντα

Εκτός από το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, στα πλαίσια της σχολής δημιουργούνται ομάδες ειδικών ενδιαφερόντων όπως η ομάδα των “αντισκηνάδων” που είναι προσανατολισμένη στη υπαίθρια χειμερινή διαβίωση, η ομάδα υψηλού βουνού που έχει στόχο την συμμετοχή σε αποστολές μεγάλου υψόμετρου στο εξωτερικό και η ομάδα χειμερινής αναρρίχησης & διάσωσης με κύριο αντικείμενο το τεχνικό βουνό, τις διαδρομές πάγου και την ορεινή διάσωση.

Θεωρητικά μαθήματα

Η θεωρητική ύλη της σχολής ορειβασίας καλύπτεται, μέσα από 10 θεωρητικά μαθήματα που διεξάγονται εξ αποστάσεως μέσω τηλεκπαίδευσης, καθώς και τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά εγχειρίδια (έγχρωμα ebooks σε μορφή αρχείων pdf) τα οποία τα συνοδεύουν.

Όλες τα θεωρητικά διεξάγονται Τετάρτες με ώρα έναρξης 8μμ και βιντεοσκοπούνται. Την επόμενη μέρα ανεβαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της σχολής, οπότε δεν χρειάζεται να είστε οπωσδήποτε online την ώρα διεξαγωγής τους. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ετεροχρονισμένα, στο χρόνο που σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Από την στιγμή που θα γίνει το μάθημα, έχετε μια εβδομάδα να το επαναλάβετε όσες φορές θέλετε! Οι κωδικοί των μαθημάτων διαρκούν μια εβδομάδα και ανανεώνονται κάθε Πέμπτη. Αν δεν προλάβετε να δείτε το μάθημα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, μας στέλνετε ένα μήνυμα και σας στέλνουμε νέους ατομικούς κωδικούς.
Με βάση τον παραπάνω σχεδιασμό, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να τα παρακολουθήσουν τα θεωρητικά από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους, ανεξάρτητα από το εάν διαμένουν π.χ. στην Δράμα, στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη ή στο Ηράκλειο Κρήτης ακόμα και στο εξωτερικό. Επίσης μπορούν να παρακολουθήσουν αρχικά μόνον τα θεωρητικά και να πραγματοποιήσουν το πρακτικό σκέλος μια άλλη χρονιά.
Κάθε μάθημα πραγματεύεται ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό αντικείμενο (π.χ. Προσανατολισμός), οπότε δεν είναι απαραίτητο να τα παρακολουθήσετε με την σειρά (π.χ. μπορείτε να παρακολουθήσετε πρώτα την διάλεξη για τον Προσανατολισμό και μετά την διάλεξη για τον Ορειβατικό Εξοπλισμό). Είναι όμως υποχρεωτικό το πρώτο μάθημα που θα παρακολουθήσετε να είναι το εισαγωγικό (Εισαγωγή στην Ορειβασία).
Κατά την διάρκεια των θεωρητικών μαθημάτων, γίνεται διεξοδική ανάλυση του κάθε εκπαιδευτικού αντικειμένου καθώς και παραπομπές σε πραγματικά συμβάντα από την εμπειρία του εισηγητή Π. Κοτρωνάρου στα βουνά.
Διαδικασία εισόδου στο βιντεοσκοπημένο μάθημα
Η διαδικασία εισόδου στο βιντεοσκοπημένο μάθημα είναι απλή και ολοκληρώνεται σε τρία κλικ (το πρώτο κλίκ είναι διπλό):
 1. Κάνετε διπλό κλικ στον σύνδεσμο του μαθήματος
 2. Πληκτρολογείτε στο κουτάκι, τον κωδικό του μαθήματος και κάνετε κλικ στο κουμπί “Σύνδεση”.
 3. Κάνετε κλικ πάνω στο παράθυρο με το video του μαθήματος και το μάθημα ξεκινάει.
Βλέπετε όσο από το μάθημα επιθυμείτε. Αν θέλετε να διακόψετε και να συνεχίσετε καποια άλλη στιγμή, σημειώνεται τον έως τότε χρόνο μαθήματος και όταν επανέλθετε μπαίνετε με τον ίδιο κωδικό (ανανεώνεται κάθε Πέμπτη) και συνεχίζετε το μάθημα από εκεί που το είχατε αφήσει.

Συμμετοχή μόνο στο θεωρητικό σκέλος

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, για πρώτη φορά παρέχεται η επιλογή εγγραφής και παρακολούθησης μόνο των θεωρητικών μαθημάτων ανεξάρτητα από τα δια ζώσης – πρακτικά μαθήματα που θα γίνουν στα βουνά. Σε αυτή την περίπτωση ο συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να καταβάλουν ολόκληρο το ποσόν (390€) αλλά μόνον το ποσό που αντιστοιχεί στη σειρά των 10 θεωρητικών μαθημάτων (190€) καθώς και στα ηλεκτρονικά ebooks που τα συνοδέυουν. Το υπόλοιπο ποσόν (+200€) μπορούν να το καταβάλλουν όταν βελτιωθεί η κατάσταση και ξεκινήσουν τα πρακτικά μαθήματα, ανεξαρτήτως εάν είναι στην τρέχουσα ή σε μελλοντική σεζόν.

Ημερομηνίες διεξαγωγής online διαλέξεων θεωρητικού σκέλους 

* Προσοχή! Σε αντίθεση με το πρακτικό σκέλος, το πρόγραμμα των online διαλέξεων του θεωρητικού σκέλους της σχολής ορειβασίας ΔΕΝ επηρεάζεται απο τα επίσημα δελτία απαγορεύσεων των αρμόδιων αρχών, οπότε η σειρά των θεωρητικών μαθημάτων θα διεξαχθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ, στις ημερομηνίες που είχαν ανακοινωθεί εξαρχής. Σε περίπτωση εγγραφής μετά την έναρξη του θεωρητικού σκέλους, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των online διαλέξεων ετεροχρονισμένα, καθώς όλα τα μαθήματα έχουν βιντεοσκοπηθεί.

 1. Τετάρτη 02/12/2020: Εισαγωγή στην ορειβασία, oρειβατική παιδεία, οι 10 χρυσοί κανόνες του βουνού
 2. Τετάρτη 09/12/2020: Ορειβατικός εξοπλισμός (μπότες, ρουχισμός, τεχνικός εξοπλισμός, κατασκηνωτικά είδη)
 3. Τετάρτη 16/12/2020: Προσανατολισμός με χρήση χάρτη, πυξίδας & GPS
 4. Τετάρτη 13/01/2021: Κίνδυνοι στο βουνό & αντιμετώπιση τους, χειμερινή κατασκήνωση, bivouac
 5. Τετάρτη 20/01/2021: Τεχνικές χειμερινού βουνού (χρήση κραμπόν-πιολέ, δεσίματα κ.α.)
 6. Τετάρτη 27/01/2021: Διατροφή & προπόνηση στην ορειβασία
 7. Τετάρτη 03/02/2021: Βασικές αρχές Μετεωρολογίας & πρόγνωσης του καιρού
 8. Τετάρτη 10/02/2021: Πρόγνωση & αντιμετώπιση χιονοστιβάδων
 9. Τετάρτη 24/02/2021: Α’ Βοήθειες στο βουνό, νόσος υψομέτρου, ορειβατικές αποστολές
 10. Τετάρτη 10/03/2021: Επαναληπτικό μάθημα αναπλήρωσης ύλης

Πρακτικό σκέλος μαθημάτων

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, προς αποφυγήν συγχρωτισμού λόγω Covid19, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ούτε σε εντευκτήρια ούτε σε αίθουσες καταφυγίων. Από την στιγμή που όλη η θεωρητική ύλη της Σχολής Ορειβασίας καλύπτεται με εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεις καθώς και ηλεκτρονικά εγχειρίδια (ebooks), όλες οι δια ζώσης συναντήσεις θα έχουν καθαρά χαρακτήρα πρακτικής εκπαίδευσης-εξάσκησης και θα διεξαχθούν σε ανοιχτούς χώρους πάνω στα βουνά, όπου οι εκπαιδευόμενοι χωρίζονται σε μικρές ομάδες (6-10 άτομα) υπό την επίβλεψη εκπαιδευτή. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης για να θεωρηθεί επιτυχών ένας εκπαιδευόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τουλάχιστον 9 ημέρες πρακτικής εξάσκησης στο βουνο.

Ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους και τον διαθέσιμο χρόνο οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν είτε όλες είτε ορισμένες από τις 10 ειδικά σχεδιασμένες εξορμήσεις πρακτικής εκπαίδευσης (οκτώ διήμερες, μια τριήμερη και μια τετραήμερη, σύνολο 23 ημέρες στο βουνό) φτιάχνοντας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της σχολής Παναγιώτη Κοτρωνάρο, ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει στον τόπο διαμονής, τις επιδιωξεις αλλά και τον χρόνο που διαθέτουν. Επίσης οι συμμετέχοντες μπορούν να καλύψουν ώρες πρακτικής συνδυαστικά και με άλλα εκτός σχολής τμήματα προχωρημένων όπως το Expedition Training Ι στον Όλυμπο (Olympus Expedition Training, 3ήμερο) και το Expedition Training II στη Γκαμήλα στην Ήπειρο (Gamila Winter Survival Training, 4ήμερο).

Όπως αναφέρθηκε ήδη, λόγω του covid19 το πρόγραμμα εξορμήσεων του πρακτικου σκέλους της σχολής ορειβασίας αναπροσαρμόζεται συνεχώς ακολουθώντας τα επίσημα δελτία απαγορεύσεων των αρμόδιων αρχών. Αναγκαστικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει όταν βγαίνουν τα νέα δελτία απαγορεύσεων να μπαίνουν στη σελίδα μας για να βλέπουν το νέο αναπροσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να κάνουν και αυτοί τις αντίστοιχες αλλαγές στον προγραμματισμό τους. Το ανανεωμένο πρόγραμμα αναφέρεται παραπάνω στην ενότητα “Ημερομηνίες διεξαγωγής εξορμήσεων πρακτικού σκέλους”.

Εξοπλισμός*

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης η σχολή παρέχει σε κάθε συμμετέχοντα σύγχρονο ορειβατικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει: 1 πιολέ, 1 ζεύγος κραμπόν δετά, fast ή semi fast μαζί με αντιστομωτικούς πάτους για το χιόνι και θήκη μεταφοράς, 1 μπωντριέ (ορειβατική ζώνη) 1-2 υλικά ασφάλισης χιονιού και 1 σχοινί 50-60m (ανά 3-4άτομα). Επίσης θα διατεθούν 10 πομποδέκτες ARVA, 12 πολύσπαστα ραβδιά (avalance probes) και 10 φτυάρια χιονιού για τις ασκήσεις διάσωσης από χιονοστιβάδες, καθώς και 2 συσκευές GPS και 10 σημαιάκια με perforator για τις ασκήσεις προσανατολισμού.
* Για την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία σας στο θέμα του εξοπλισμού, καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο 698 36 38000 και ζητήστε μας να σας στείλουμε εντελώς δωρεάν τα δύο πρώτα e-book που αφορούν τον ρουχισμό και τις ορειβατικές μπότες ανεξάρτητα εάν εγγραφείτε ή  όχι στη σχολή μας. 

Μετακινήσεις

Η πρόσβαση στα βουνά γίνεται είτε με ΙΧ των συμμετεχόντων, είτε με το πούλμαν της σχολής (mountain bus) που αναχωρεί από τον σταθμό μετρό του Μεταξουργείου στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Καραϊσκάκη) το πρωί του Σαββάτου (07.00πμ) και επιστρέφει στο ίδιο σημείο το βράδυ της Κυριακής (9-10μμ). Υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης στις 07:30πμ από την Γέφυρα Καλυφτάκη (έξοδος Εθνικής οδού προς Ολυμπιακό Χωριό) ή από τα “Goodys” επί της Λ.Αθηνών στο Χαϊδάρι (όταν κατευθυνόμαστε προς Πελοπόννησο). Το κόστος* του πούλμαν για κάθε σ/κ είναι 40€ και καταβάλλεται εντός του πούλμαν σε κάθε εξόρμηση ξεχωριστά. Για τους συμμετέχοντες από την Βόρεια Ελλάδα το mountain bus αναχωρεί από τα Δικαστήρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το πρωί του Σαββάτου (07.00πμ) και επιστρέφει στο ίδιο σημείο το βράδυ της Κυριακής (9-10μμ). Για την εξόρμηση στα βουνά της Κρήτης η μεταφορά θα γίνει με καράβι από Πειραιά για τα Χανιά και η επιστροφή με πλοίο από Ηράκλειο Κρήτης με διανυκτερεύσεις εντός του πλοίου ενώ η μετάβαση από και προς τα βουνά θα γίνει με πούλμαν από Ηράκλειο & Χανιά ή με ΙΧ των συμμετεχόντων.

Διαμονή

Η διαμονή γίνεται σε ορειβατικά καταφύγια ή (προαιρετικά) σε αντίσκηνα. Τα καταφύγια λειτουργούν πλέον με καθεστώς πληρότητας μειωμένο κατά 50% λόγω των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του Covid19 και ΔΕΝ παρέχουν κλινοσκεπάσματα, οπότε θα πρέπει να έχετε μαζί σας τον δικό σας υπνόσακο για τη διανυκτέρευση σας στο καταφύγιο. Το κόστος διανυκτέρευσης στα καταφύγια είναι 10-13€ ενώ τα διημέρευτρα χρήσης του καταφυγίου είναι 3-5€ και αφορούν όσους διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα ή παγοσπηλιές αλλά χρησιμοποιούν τους χώρους των καταφυγίων.

Διατροφή

Κατά την διάρκεια των πεζοποριών στο βουνό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τροφές υψηλής θρεπτικής και θερμιδικής αξίας (ξηρούς καρπούς, σάντουιτς με τυρί & σαλάμι, σταφίδες, χουρμάδες, μπισκότα κ.λπ.) που δεν έχουν πολύ βάρος και μεταφέρονται εύκολα στο σακίδιο (αποφεύγουμε τις κονσέρβες λόγο του βάρους της συσκευασίας). Το βράδυ του Σαββάτου μπορείτε να φάτε το μενού του καταφυγίου, που περιλαμβάνει συνήθως ζυμαρικά, διάφορα κρεατικά καθώς επίσης και την παραδοσιακή φασολάδα. Φροντίστε επίσης να έχετε κάτι μαζί σας για το πρωινό της Κυριακής (π.χ. κρουασάν). Στην επιστροφή από το βουνό το απόγευμα της Κυριακής, γίνεται στάση (1 ώρα) για δείπνο σε τοπικές ταβέρνες.

Τιμή: 390 €*

*  το ποσό επιστρέφεται στο 100% σε περίπτωση lockdown λόγω της πανδημίας ή σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ακυρώσετε την συμμετοχή σας έστω και την τελευταία ημέρα πριν την έναρξη της εκπαίδευσης σας.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 1. οργάνωση & διεξαγωγή της σχολής (υποβολή φακέλου στην ΕΟΟΑ, κρατήσεις καταφυγίων, πούλμαν κλπ)
 2. αμοιβές εκπαιδευτών και οδηγών βουνού της ΕΟΟΑ
 3. πρακτική εκπαίδευση & εξάσκηση στο βουνό
 4. θεωρητική εκπαίδευση σε σύγχρονη ή ασύγχρονη μορφή (webinars)
 5. τεχνικός εξοπλισμός (κραμπόν, πιολέ, σχοινιά κ.α.)
 6. εποπτικά μέσα (video projector, avalanche probes, συσκευές GPS, ARVA κ.α.)
 7. τεχνικές εγχειρίδια σε ηλεκτρονική μορφή (e-books)
 8. ασφαλιστική κάλυψη ζωής & ατυχημάτων
 9. παράβολα πιστοποίησης Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης
 10. εγγραφή σε ορειβατικό σύλλογο της ΕΟΟΑ (αν δεν είστε ήδη μέλος σε κάποιο σύλλογο)

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

– έξοδα μετακινήσεων, διαμονής, διατροφής

Τρόποι πληρωμής

Ανάλογα με το τι σας εξυπηρετεί καλύτερα, παρέχονται τρείς διαφορετικοί τρόποι πληρωμής:

 1. Επιβράβευση έγκαιρης εγγραφής (early bird έως 31/10/2020) με εφάπαξ καταβολή και εξόφληση και του συνολικού ποσού των διδάκτρων της σχολής (θεωρητικό & πρακτικό σκέλος) με έκπτωση 10%, ήτοι: 390 € – 10% = 351 €
 2. Εφάπαξ εξόφληση μόνον του θεωρητικού σκέλους της σχολής, ήτοι: 190€. Σε αυτή την περίπτωση όταν αποφασίσετε να παρακολουθήσετε και το πρακτικό σκέλος (με την φετινή ή σε μελλοντική σεζόν), θα επιβαρυνθείτε μόνο με την διαφορά, ήτοι: 390€ – 190€ = 200€
 3. Εξόφληση σε τρείς μηνιαίες δόσεις, των 130€, ήτοι: 3 x 130 € = 390€

Κρατήσεις θέσεων & εγγραφές

Η διαδικασία εγγραφής-κράτησης θέσης στη σχολή είναι απλή, γίνεται μέσω internet από το κινητό, το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας και διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά, ακολουθώντας τα παρακάτω 3 απλά βήματα:

Βήμα-1
Συμπληρώνετε την φόρμα συμμετοχής* που υπάρχει στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας. Είναι σημαντικό να συμπληρώσετε σωστά όλα τα στοιχεία στην φόρμα συμμετοχής με μικρά ελληνικά γράμματα (όχι greeklish) σωστά τονισμένα (το αρχικό γράμμα κάθε λέξης κεφαλαίο) γιατί με βάση αυτά τα στοιχεία θα συμπληρωθούν οι αιτήσεις και θα αποσταλεί από την γραμματεία της σχολής μας στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης, ο φάκελος σας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να πιστοπιηθήτε μετά το πέρας της σχολής. Επίσης συμπληρώστε στη φόρμα μια έγκυρη διεύθυνση γιατί εκεί θα σας σταλεί το δίπλωμα σας μετά το πέρας της σχολής
* Σημείωση: Η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής ΔΕΝ είναι δεσμευτική για την συμμετοχή σας στη σχολή και για να ισχύει κανονικά η κράτηση της θέσης σας θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάθεση προκαταβολής η εξόφληση του συνολικού ποσού των διδάκτρων.

Βήμα-2
Βγάζετε μια καθαρή έγχρωμη φωτογραφία selfie με το κινητό σας μπροστά σε ένα μονόχρωμο τοίχο μόνον το πρόσωπο και στη συνέχεια βγάζετε και μια φωτογραφία την ταυτότητα σας και τις δύο όψεις. Στέλνετε ηλεκτρονικά τα αρχεία αυτά (jpg ή pdf) στο email: info@basecamp.gr. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε σκαναρισμένα αρχεία σε μορφή jpg ή pdf που ήδη χρησιμοποιείτε για ανάλογες περιπτώσεις.

Βήμα-3
Επιλέγετε έναν από τους παρακάτω τρείς τρόπους πληρωμής που σας εξυπηρετεί καλύτερα:

 1. 390€ για εφάπαξ εξόφληση Θεωρητικού & Πρακτικού σκέλους
 2. 190€ για εφάπαξ εξόφληση μόνον του Θεωρητικού σκέλους
 3. 130€ ως προκαταβολή (1η μηνιαία δόση) για το Θεωρητικό & Πρακτικό σκέλος

Ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που έχετε επιλέξει, καταβάλετε το αντίστοιχο ποσόν μέσω webanking στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε, σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, βάζοντας στην αιτιολογία μόνον το ονοματεπώνυμο σας.

 1. Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
 2. Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
 3. Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
 4. Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Η διαδικασία κράτησης θέσης-εγγραφής στη σχολή ορειβασίας έχει ολοκληρωθεί !

Σημείωση: Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ παρακρατείται η εξόφληση ή η προκαταβολή που έχετε καταβάλει, ακόμα και αν τελικά δεν συμμετάσχετε στην σχολή. Στην περίπτωση αυτή είτε σας επιστρέφουμε το ποσό που έχετε καταβάλει σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε ή εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποσό αυτό για την συμμετοχή σας σε κάποια μελλοντική σχολή ή άλλο πρόγραμμα.

Ιατρική βεβαίωση

Πριν ξεκινήσετε το πρακτικό σκέλος, θα χρειαστεί να μας στείλετε στο email info@basecamp.gr, μια καθαρή φωτογραφία (αρχείο jpg ή pdf) ιατρικής βεβαίωσης από Καρδιολόγο ή Παθολόγο ή Γενικό ιατρό που να λέει ότι είστε υγιής και μπορείτε να ασχοληθείτε με αθλητικές δραστηριότητες.

Η ιατρική βεβαίωση πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου 6μήνου από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό.

Για δική σας διευκόλυνση, μπορείτε να επισκεφτείτε τον συνεργαζόμενο με τη σχολή μας ιατρό, Καρδιολόγο: κ. Χλαπουτάκη Γεώργιο, Μητροπόλεως 23 Μαρούσι, τηλ. 210-8021830, κιν. 6937369786. Ωράριο ιατρείου: Καθημερινά 10.00-13.00 & 17.00-21.00μμ, κόστος επίσκεψης: 30€.

Όροι Συμμετοχής

 1.  Ο υπεύθυνος της σχολής διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα, που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων.
 2. Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.
 3. Σε περίπτωση που εκπαιδευόμενος δεν μπορέσει να παραστεί στην τελευταία ημέρα της σχολής, τότε υποχρεούται εντός 10 ημερών να επιστρέψει τον εξοπλισμό που έχει δανειστεί από την σχολή (ή να τον στείλει με courier) με δική του μέριμνα και έξοδα.
 4. Το κόστος συμμετοχής στη σχολή καταβάλετε προκαταβολικά πριν την έναρξη των μαθημάτων είτε αυτό αφορά την συμμετοχής σας στο θεωρητικό+πρακτικό σκέλος είτε μόνον στο θεωρητικό. Στην πρώτη περίπτωση (θεωρητικό+πρακτικό) παρέχεται και η δυνατότητα εξόφλησης σε τρείς μηνιαίες δόσεις.

Covid19

Όλες οι σχολές και οι εξορμήσεις που διοργανώνει το Basecamp εναρμονίζονται με τα μέτρα κατά του Covid19 όπως αυτά καθορίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και τα οποία συνοψίζονται επιγραμματικά ως εξής:

 1. Όλα τα πρακτικά μαθήματα γίνονται αποκλειστικά σε ανοιχτούς καλά αεριζόμενους χώρους πάνω στα βουνά κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις.
 2. Η θεωρητική σειρά μαθήματων πραγματοποιείται εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης (e-learning) και ηλεκτρονικών εγχειριδίων (e-books).
 3. Όλοι οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν υποχρεωτικά τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα της σχολής.
 4. Πριν την έναρξη της κάθε εκπαιδευτικής ημέρας πραγματοποιείται θερμομέτρηση με ειδικό ηλεκτρονικό θερμόμετρο.
 5. Τηρείται αναλυτικό παρουσιολόγιο και γίνεται ακριβής καταγραφή των παρόντων σε κάθε μάθημα.
 6. Οι μετακινήσεις γίνονται είτε με ιδιωτικά μέσα των συμμετεχόντων είτε με τουριστικά λεωφορεία 50 θέσεων με χρήση μάσκας και πληρότητα έως 65%
 7. Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας τηρείται μεταξύ των συμμετεχόντων απόσταση 2μ.
 8. Στα καταφύγια δεν παρέχονται κλινοσκεπάσματα, μαξιλαροθήκες και παντόφλες (οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν δικά τους).
 9. Γίνονται συστάσεις για τήρηση των γενικών κανόνων αποφυγής της διασποράς του Covid19, όπως έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές
 10. Κατά την προσέλευση/αναχώρηση και παραμονή στους χώρους εκπαίδευσης απαγορεύονται οι εναγκαλισμοί και οι χειραψίες.
 11. Όλοι οι συμμετέχοντες (εκπαιδευτές & εκπαιδευόμενοι) υποχρεούνται να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα, οινόπνευμα ή απολυμαντικό gel για τα χέρια.
 12. Μετά την λήξη της εκπαίδευσης γίνεται απολύμανση του μεταλλικού εξοπλισμού σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των κατασκευαστών.

ΛΙΣΤΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Σημείωση: Για την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία σας στο θέμα του εξοπλισμού, καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο 698 36 38000 και ζητήστε μας να σας στείλουμε εντελώς δωρεάν τα δύο πρώτα e-book που αφορούν τον ρουχισμό και τις ορειβατικές μπότες ανεξάρτητα εάν εγγραφείτε ή  όχι στη σχολή μας. 

Εξοπλισμός που παρέχει (σας δανίζει) η σχολή:

 1. Πιολέ (1)
 2. Κραμπόν (1 ζεύγος)
 3. Αντιστουμπωτικά χιονιού για τα κραμπόν (1 ζεύγος)
 4. Θήκη μεταφοράς κραμπόν (1)
 5. Αλουμινογωνίες (1-2) (υλικά ασφάλισης σε χιόνι)
 6.  Δυναμικό σχοινί 50-60m (1 ανά 3-4 άτομα)
 7. Ορειβατική ζώνη ασφαλείας (μπωντριέ) (1)

Υποχρεωτικός εξοπλισμός* που πρέπει να προμηθευτούν οι συμμετέχοντες για την εκπαίδευση.

 1. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (1)
 2. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
 3. Καραμπίνερ απλό (1)
 4. Κορδονέτο διατομής 7mm & μήκους 5m (1)
 5. Κορδονέτο 6mm & μήκους 170cm (1)
 6. Ιμάντας (νάιλον) άραφτος μήκους 170cm (1)
 7. Ιμάντας ραμμένος μήκους 60cm (1)

* Το παραπάνω σετ υλικών μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από καταστήματα ορειβατικών ειδών είτε να το παραγγείλετε κατευθείαν από την σχολή σε τιμή 50€ και να το παραλάβετε εντός του πούλμαν στην πρώτη εκδρομή, στέλνοντας στο info@basecamp.gr email με θέμα «παραγγελία σετ εξοπλισμού σχολής ορειβασίας».

Χάρτες
Το μάθημα του Προσανατολισμού ξεκινά από την πρώτη μέρα και διεξάγεται καθ όλη την διάρκεια της σχολής. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε τους  πεζοπορικούς χάρτες (εκδ. Ανάβαση) είτε για όλα τα βουνά είτε για αυτά που έχετε επιλέξει: Πάρνηθα, Βαρνούντας, Φαλακρό, Δύρφις, Όλυμπος, Ταΰγετος, Άγραφα, Βαρδούσια, Τζουμέρκα, Λευκά Όρη και Ψηλορείτης. Κάθε χάρτης κοστίζει 8€ και μπορείτε να τους προμηθευτείτε σε μεγάλα βιβλιοπωλεία ή να τους παραγγείλετε κατευθείαν από τη σχολή και να τους παραλάβετε στην πρώτη εξόρμηση, στέλνοντας email στο info@basecamp.gr ή μήνυμα στο viber/whatsup/messenger (+30 698 36 38000) με θέμα «παραγγελία χαρτών των βουνών της Σχολής Ορειβασίας 2021».

Προτεινόμενος ατομικός εξοπλισμός

Υποδήματα-Ρουχισμός

 1. Μπότες αδιάβροχες (άκαμπτες ή ημιάκαμπτες)
 2. Κάλτσες για χειμερινό βουνό (2 ζεύγη)
 3. Γκέτες (1 ζεύγος)
 4. Ισοθερμικά εσώρουχα (1 ζεύγος)
 5. Ζακέτα fleece (polartec)
 6. Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ & παντελόνι
 7. Γάντια αδιάβροχα (2 ζεύγη)
 8. Σκούφος ή/και μπαλακλάβα (σκούφος full-face)

Γενικής χρήσης

 1. Σακίδιο 45-70lt
 2. Μπατόν (για καλύτερη στήριξη)
 3. Φακός κεφαλής (+ εφεδρικές μπαταρίες)
 4. Παγούρι 1-1,5lt ή/και Θέρμος 0,5-1lt (για ζεστό ρόφημα)
 5. Αλουμινοκουβέρτα
 6. Γυαλιά ηλίου
 7. Μάσκα θυέλλης (μάσκα σκι)
 8. Πυξίδα (τύπου Silva)
 9. Χάρτες (εκδόσεις “Ανάβαση”)
 10. Σουγιάς (ελαφρύς)
 11. Αναπτήρας & σπίρτα
 12. Σφυρίχτρα
 13. Σταφίδες 250gr (τροφή ανάγκης)
 14. Υπνόσακος ελαφρύς για το καταφύγιο

Κατασκηνωτικά είδη (μόνον για τους αντισκηνάδες)

 1. Υπνόσακος χειμερινός
 2. Κάριματ-στρωματάκι ύπνου
 3. Αντίσκηνο

Φαρμακείο (ατομικό)

 1. Ελαστικός επίδεσμος 10-12cm
 2. Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
 3. Αντισηπτικό (bedadine)
 4. Παυσίπονα (depon)
 5. Γάζες 15x30cm (3-4 τεμάχια)
 6. Αντιηλιακή κρέμα & lipstick
 7. Προσωπικά φάρμακα

Συχνές ερωτήσεις:

Γιατί να επιλέξω την Σχολή Ορειβασίας του Basecamp ?

 1. Διοργανώνουμε σχολές ορειβασίας-αναρρίχησης με τις προδιαγραφές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης από το έτος 2001. Από τις σχολές αυτές έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες ορειβάτες και αναρριχητές που απολαμβάνουν με ασφάλεια την συναρπαστική αυτή δραστηριότητα. Αρκετοί από τους αποφοίτους μας είναι πλέον καταξιωμένοι ορειβάτες με επιτυχίες τόσο στον Ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο (Άλπεις, Ιμαλάϊα κ.λπ.) πολλοί δε από αυτούς εργάζονται επαγγελματικά ως εκπαιδευτές ορειβασίας, οδηγοί βουνού και αρχηγοί αναβάσεων σε γραφεία διοργάνωσης υπαίθριων δραστηριοτήτων καθώς και σε σχολές συλλόγων της ΕΟΟΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες κορυφαίες επιτυχίες αποφοίτων της σχολής μας: Τον Ιούλιο του 2014 ο μαθητής της σχολής μας Αλέξανδρος Αραβίδης κατάφερε να ανέβει στην δυσκολότερη οχτάρα κορυφή του κόσμου το όρος Κ2 (8.611m) που αποτελεί μέχρι σήμερα την μεγαλύτερη Ελληνική ορειβατική επιτυχία όλων των εποχών! Τον Σεπτέμβριο του 2018 άλλος απόφοιτος της σχολής μας ο Γεώργιος Μαρίνος, ανέβηκε στην κορυφή Manaslu (8.156m) των Ιμαλαΐων και τον Μάιο 2019 η μαθήτρια μας Χριστίνα Φλαμπούρη ήταν ανάμεσα στις τρεις πρώτες και μοναδικές έως σήμερα Ελληνίδες, που κατάφεραν να ανέβουν στην στέγη του κόσμου το EVEREST σε ύψος 8.848m.
 2. Όλοι οι εκπαιδευτές που παίρνουν μέρος στις σχολές μας είναι είτε Οδηγοί Βουνού είτε διπλωματούχοι Εκπαιδευτές και Βοηθοί Εκπαιδευτές ορειβασίας της ΕΟΟΑ, με μεγάλη ορειβατική, παιδαγωγική και εκπαιδευτική εμπειρία.
 3. Όλα τα πρακτικά μαθήματα γίνονται αποκλειστικά σε ανοιχτούς καλά αεριζόμενους χώρους πάνω στα βουνά ενώ τα αμιγώς θεωρητικά μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης e-learning και ηλεκτρονικών εγχειριδίων (e-books).
 4. Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν μείνετε ευχαριστημένοι από το πρόγραμμα, σας επιστρέφουμε το 100% του ποσού που έχετε καταβάλει.
 5. ΔΕΝ είναι απαραίτητο να διαμένετε στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για να πάρετε μέρος στη σχολή. Τα βουνά έχουν επιλέγει έτσι ώστε να δίνουν την ευκαιρία συμμετοχής τόσο στους κατοίκους της Βορείου όσο και της Νοτίου Ελλάδας ακόμα και της Κρήτης (τετραήμερο).
 6. ΔΕΝ υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις καθώς στην τιμή περιλαμβάνονται: οργάνωση σχολής, αμοιβές εκπαιδευτών, τεχνικός εξοπλισμός, ασφαλιστική κάλυψη, παράβολα για τις πιστοποιήσεις της ΕΟΟΑ καθώς και τα έξοδα εγγραφής & συνδρομής στο σύλλογο για το τρέχον έτος. Πολλές σχολές βγαίνουν με χαμηλότερη τιμή αλλά θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για εγγραφή & συνδρομή για το τρέχον έτος στο σύλλογο που διοργανώνει τη σχολή και φυσικά δεν έχετε την δυνατότητα να σχεδιάσετε το πρόγραμμα εξατομικευμένα ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο και τόπο διαμονής σας.
 7. Ο υπεύθυνος της σχολής Παναγιώτης Κοτρωνάρος, αναλαμβάνει επί προσωπικού τον κάθε μαθητή με εξατομικευμένη καθοδήγηση τόσο πριν την έναρξη της σχολής όσο και κατά την διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της. Η καθοδήγηση αυτή αφορά την επιλογή των στόχων, το είδος της προετοιμασίας, την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού ακόμα και την μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση των ενδιαφερόμενων στο χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων.
 8. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορέσετε να παραβρεθείτε σε κάποια εξόρμηση, μπορείτε να την αναπληρώσετε με το αμέσως επόμενο ή μελλοντικά τμήματα της σχολής χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.
 9.  Από το πρώτο μήνυμα ή τηλεφώνημα που θα κάνετε στην σχολή μας, μέχρι που θα λάβετε την βεβαίωση αποφοίτησης στο σπίτι σας, μιλάτε για οποιοδήποτε θέμα, τόσο για το οργανωτικό κομμάτι όσο και για το εκπαιδευτικό, απευθείας με ένα άτομο που αναλαμβάνει την επικοινωνία μαζί σας χωρίς να υπάρχουν άλλοι ενδιάμεσοι.
 10.  Σε καμία περίπτωση δεν κρατάμε προκαταβολές ακόμα και αν τελικά δεν συμμετάσχετε στην σχολή. Στην περίπτωση αυτή είτε σας επιστρέφουμε το ποσό που έχετε καταβάλει σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε ή εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποσό αυτό για την συμμετοχή σας σε κάποια μελλοντική σχολή ή άλλο πρόγραμμα.
 11. Παρέχονται προνομιακές τιμές σε είδη ορειβατικού εξοπλισμού από συνεργαζόμενα καταστήματα ορειβατικών ειδών, ειδικά για τους μαθητές της σχολής μας.
 12. Οι μετακινήσεις γίνονται με πολυτελή τουριστικά λεωφορεία οπότε δεν χρειάζεται να διαθέτετε δικό σας ΙΧ (ποσοστό πληρότητας 65% λόγω Covid19)
 13. Όλες οι διαδικασίες εγγραφής-κράτησης θέσης γίνονται ηλεκτρονικά από το κινητό, το tablet ή τον Η/Υ σας, οπότε δεν χρειάζεται να πάτε να βγάλετε φωτογραφίες, να συμπληρώσετε έντυπες αιτήσεις κ.λπ. κερδίζοντας έτσι χρόνο και μειώνοντας την ταλαιπωρία και φυσικά το κόστος.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 698 36 38000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση στο Viber/WhatsUp/Messenger στο τηλ. +30 698 36 38000.

Δήλωση Συμμετοχής

  Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
  NAI

  Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

  Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

  Έναρξη: 9 Ιανουαρίου 2021 (νέα έναρξη λόγω covid19)
  Διάρκεια: 23 ημέρες πρακτικής (κατ’ ελάχιστο 9 ημ) + 10 θεωρίας
  Βουνά: Βορείου-Νοτίου Ελλάδας & Κρήτης
  Πιστοποίηση: ΕΟΟΑ
  Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται

  Τιμή: 390€ (Έκπτωση: -10% έως 31/10/2020)