Προορισμός μας η εξωτική Μαλαισία και πιο συγκεκριμένα το νησί Βόρνεο και η Κότα Κιναμπαλού, η πρωτεύουσα της επαρχίας Σαμπά στα βόρεια. “Η χώρα κάτω από τον άνεμο”, όπως σημαίνει η λέξη Σαμπά, είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία, στην οποία ζουν αρμονικά πάνω από 30 διαφορετικές εθνότητες, που μιλούν πάνω από 80 τοπικές διαλέκτους. Με ορμητήριο την πόλη αυτή θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά σημεία του Βόρνεο.

Ένα ταξίδι περιπέτειας σ΄έναν από τους τελευταίους τροπικούς παράδεισους στη γη με τα παρθένα δάση, την πυκνή ζούγκλα και τις εξωτικές παραλίες. Σαφάρι, πεζοπορία,περιήγηση στο τροπικό δάσος και ανάβαση στο ψηλότερο βουνό Kinabalu 4095μ.

Ημέρα 1: Άφιξη Kota Kinabalu
Άφιξη στο αεροδρόμιο Kota Kinabalu και μεταφορά στο lodge για διανυκτέρευση. Γεύματα: Κανένα

Ημέρα 2: Πάρκο Kinabalu
Αναχώρηση νωρίς το πρωί και μεταφορά από το lodge στο Kinabalu Park HQ περίπου (2ώρες). Έλεγχος και διαδικαστικά για την είσοδο μας στο πάρκο.  Ξεκινάμε την πεζοπορία προς το Kinabalu από την πύλη Timpohon (1866μ). Πεζοπορία μέχρι το καταφύγιο Pendant Hut (3289μ) και τακτοποίηση το. Γνωριμία με τους εκπαιδευτές Via Ferrata και ενημέρωση για την αυριανή ανάβαση. Δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο

Ημέρα 3: Ανάβαση στην κορυφή του Kinabalu
Ξύπνημα και γεύμα νωρίς το πρωί (μετά τα μεσάνυχτα). Ξεκινάμε την πεζοπορία μας με φακούς κεφαλής μέχρι την κορυφή του βουνού. Φτάνουμε για να θαυμάσουμε την ανατολή του ηλίου από την κορυφή Low’s στα 4100μ. Συνεχίζουμε την καβάση μας από διαφορετική διαδρομή από την ψηλότερη Via Ferrata μέσω του κόσμου. Επιστροφή στο καταφύγιο Pendant Hut και στην συνέχεια μέχρι την Πύλη Timpohon. Άφιξη στην πύλη Timpohon γύρω στις 17:00 και μεταφορά σε ξενώνα μέσα στο πάρκο Kinabalu για διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο

Ημέρα 4: Poring – Sandakan:
Νωρίς το πρωί και αν ο καιρός το επιτρέπει, θα απολαύσετε ένα υπέροχο, μασάζ για τα πόδια σας με την βοήθεια των μικρών ψαριών, στον ποταμό Moroli στο Lanti, που σχεδόν σίγουρα θα σας ανακουφίσει. Μετά την επίσκεψη, ξεκινάμε οδικώς για το Sandakan. Άφιξη μας στο Sandakan, και τακτοποίηση στο lodge. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό.

Ημέρα 5: Sukau
Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στο κέντρο αποκατάστασης Ουρακοτάγκων Sepilok. Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια  ενημερωτική επίσκεψη σχετικά με τη δυσχερή κατάσταση των Ουρακοτάγκων και τις προσπάθειες αποκατάστασης που εκτελούνται στο κέντρο. Θα περπατήσουμε μέσα στο τροπικό δάσος σε ξύλινες πλατφόρμες για να δούμε από κοντά την σίτιση των Ουρακοτάγκων, και στη συνέχεια θα συνεχίσουμε στην περιφραγμένη περιοχή του σταθμού για νήπια Ουρακοτάγκους. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το κέντρο προστασίας της Sun Bear για να μάθουμε για τις προσπάθειες διατήρησης της μικρότερης αρκούδας του κόσμου. Μετά το μεσημεριανό, μεταβούμε στην προβλήτα Sandakan για την πλωτή διαδρομή μας 2½ ωρών προς το lodge μας κατά μήκος του μεγαλύτερου ποταμού, Kinabatangan, με την ευκαιρία παρατήρησης πουλιών και της άγριας φύσης και ζωής. Διανυκτέρευση σε lodge στο τροπικό δάσος.
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο.

Ημέρα 6: Sukau – Kawag:
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε 2,5 ώρες προς την χερσόνησο στο Lahad Datu όπου θα φτάσουμε στο σταθμό για εγγραφή. Στη συνέχεια, οδικώς πάλι σε 1,5 ώρα προς το lodge μας μέσα στο τροπικό δάσος Kawag Danum. Καλωσόρισμα και σύντομη ενημέρωση. Μετά το μεσημεριανό γεύμα στην τραπεζαρία, θα υπάρξει ήπια πεζοπορία μέσα στο δάσος για παρατήρηση της άγριας ζωής και των σπάνιων φυτών. Μετά το δείπνο, θα υπάρξει νυχτερινή περιήγηση αναζητώντας την νυχτερινή ζωή της ζούγκλας. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο.

Ημέρα 7: Kawag
Μετά το πρωινό, θα κάνουμε άλλη μια πεζοπορία στο τροπικό δάσος με την ευκαιρία για παρατηρήσεις στην άγρια φύση. στο τέλος του μονοπατιού υπάρχει ο καταρράκτης «Ali Baba» για μια απολαυστική βουτιά. Επιστροφή για μεσημεριανό στο lodge. Το απόγευμα, θα συμμετάσχουμε σε δραστηριότητες κοντά στον ποταμό Kawag πριν επιστρέψουμε στο lodge για δείπνο. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο.

Ημέρα 8: Άφιξη στην Kota Kinabalu
Μετά το πρωινό, περιήγηση για μια τελευταία φορά στο τροπικό δάσος. Μετά το μεσημεριανό γεύμα επιστροφή στο Lahad Datu για την απογευματινή πτήση πίσω στην Kota Kinabalu. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Kota Kinabalu και μεταφορά στο Magellan Sutera για διανυκτέρευση.
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό.

Ημέρα 9: Ολοήμερη Εκδρομή στο νησί MariMari Sepanggar
Μετά το πρωινό μεταφορά από το ξενοδοχείο στην προβλήτα για το νησί Mari-Mari Sepanggar. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και εξερεύνηση στο νησί για περπάτημα, μπάνιο ή χαλάρωση στην παραλία. Μετά το μεσημεριανό επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό.

Ημέρα 10: Αναχώρηση & επιστροφή στην Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Αθήνα. Γεύματα: (Πρωινό)

Κόστος*: 3250€ + αεροπορικό εισιτήριο (800€-1000€)
* Επιβάρυνση μονόκλινου: 410

Περιλαμβάνονται
– Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
– Tοπικοί οδηγοί
– Όλες οι οδικές & πλωτές μεταφορές
– Eσωτερική πτήση Lahad Datu – Kota Kinabalu
– Όλες οι διαν/σεις σε καταφύγια, lodge & ξενώνες
– Γεύματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
– Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια του trekking
– Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
– Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ περιλαμβάνονται
– Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Kota Kinabalu με επιστροφή (800€-1000€)
– Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
– Φόρος καταλυμάτων (πολύ μικρό ποσό). Πληρώνεται επιτόπου στα καταλύματα
– Γεύματα που δεν αναφέρονται
– Βίζα Μαλαισίας
– Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
– Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
– Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Δηλώσεις συμμετοχής
Μπορείτε πολύ εύκολα να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης για το ταξίδι ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

Βήμα-1
Συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της παρούσας σελίδας.

Βήμα-2
Καταθέστε την προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσόν για το ταξίδι σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας.
• Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
• Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
• Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
• Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Βήμα-3
Φωτογραφήστε με το κινητό σας την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου σας (ή την πίσω πλευρά αστυνομικής σας ταυτότητας αν πρόκειται για ταξίδι εντός ευρωζώνης) και στείλτε την ως συνημμένο αρχείο pdf ή jpg μέσω email στο info@basecamp.gr ή μέσω whats up/viber στο τηλ. +30 698 36 38000.

Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής μέχρι 30 Οκτωβρίου 2018
Προκαταβολή έως 30 Οκτωβρίου 2018: 1.000€ + κόστος αεροπορικού
Εξόφληση έως 10 Φεβρουαρίου 2019: 2.200€

Πολιτική Ακυρώσεων
Σε περίπτωση  που ο συμμετέχοντας ακυρώσει το ταξίδι του πριν την αναχώρηση του, τότε υπόκειται σε «ακυρωτικά». Αν η ακύρωση συµβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τότε δεν δικαιούται επιστροφή χρηµάτων. Κάθε ακύρωση συµµετοχής ισχύει από την στιγµή που την παραλαµβάνουµε γραπτώς ή με email.

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής ισχύουν τα παρακάτω:

1. Το αεροπορικό εισιτήριο ΔΕΝ ακυρώνεται (εκδίδεται ονομαστικά) και δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επιστρέφουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσό από τους φόρους των αεροδρομίων.

2. Για το υπόλοιπο ποσό:

Έως 90 ημέρες πριν την αναχώρηση: Εάν με την ακύρωση του δεν επηρεάζεται ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων που ορίζεται στα 7 άτομα επιστρέφεται το σύνολο του ποσού. Σε όποια άλλη περίπτωση το ποσό επιστρέφεται μόνο εάν βρεθεί αντικαταστάτης.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις:
90-30 ηµέρες πριν την αναχώρηση: παρακρατείται το 75%
30-0 ηµέρες πριν την αναχώρηση: παρακρατείται το σύνολο του ποσού

Συμμετοχές
Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών είναι 7 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.λ.π.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι επικοινωνήστε με τον operations manager του γραφείου και αρχηγό του ταξιδιού Νίκο Τόδουλο είτε στο email nikos.todoulos@basecamp.gr είτε στο τηλ. 6948 52 5471.

BASE CAMP
Τα κεντρικά γραφεία του Base Camp βρίσκονται στο Μαρούσι Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 90, ΤΚ 15125.Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με τα πρόγραμματα του μας καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μύνημα χωρίς χρέωση στο WhatsUp/Viber στο τηλ. +30 6983 63 8000.

11 – 20 Απριλίου 2019
Διάρκεια: 9 ημέρες
Δραστηριότητες: Ορειβασια, περιήγηση, πεζοπορία
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 3.250€ + αεροπορικό εισητήριο

Δήλωση Συμμετοχής

Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
NAI

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.