Το “Gamila Survival Expedition Training” είναι μια 4ήμερη αυτόνομη χειμερινή διάσχιση, του απομονωμένου ορεινού όγκου της Γκαμήλας στην βόρεια Πίνδο, που έχει ως αφετηρία και τερματισμό την ακριτική πόλη της Κόνιτσας. 

Το κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος, είναι ότι οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια των τεσσάρων ημερών, δεν έχουν καμία εξωτερική υποστήριξη όπως π.χ. διαμονή σε καταφύγια, παροχή γευμάτων, οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού κλπ. και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι όλες τις δυσκολίες χειμερινής διαβίωσης και κίνησης στο αλπικό πεδίο.

Η κίνηση στο Gamila Exp, γίνεται συνεχώς με πλήρη φόρτο (αλπικό στυλ), που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κουβαλούν οι ίδιοι καθ’ όλη την διάρκεια της διάσχισης, τον τεχνικό τους εξοπλισμό (μπωντριέ, σχοινιά, κλπ), τα κατασκηνωτικά υλικά (αντίσκηνο, χειμερινό υπνόσακο, κάριματ κλπ), καθώς και εφόδια (τρόφιμα, γκαζάκια κλπ) για τέσσερις ημέρες. 

Η εμπειρία που θα ζήσουν οι συμμετέχοντες, είναι μεν μοναδική από την μια, αλλά από την άλλη απαιτεί ψυχικά αποθέματα, διάθεση για περιπέτεια, ποιοτικό ορειβατικό εξοπλισμό και πολύ καλή φυσική κατάσταση, καθώς η πορεία της κάθε ημέρας δεν θα είναι μικρότερη των 10 ωρών.

Το βουνό

Η μεγαλοπρεπής Τύμφη, ευρέως γνωστή και ως “Γκαμήλα” από την ονομασία και το σχήμα της υψηλότερης της κορυφής (2.497m), βρίσκεται στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και είναι για πολλούς ένα από τα πιο εντυπωσιακά βουνά της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο ορεινό συγκρότημα, που αποτελείται από πανύψηλες κορυφές, κάθετες ορθοπλαγιές, αλπικά λιβάδια, ατέλειωτες σάρες, φαράγγια, βάραθρα, δάση, δρακόλιμνες, εποχικές λούτσες και ποτάμια, που σχηματίζουν ένα τοπίο που θυμίζει έντονα τα βουνά των Άλπεων! 

Η Γκαμήλα είναι επίσης, ένας από τους πιο πολύτιμους πυρήνες άγριας ζωής της χώρας, καθώς η έκταση και η εντυπωσιακή της γεωμορφολογία, φυλάσσει καλά έναν τεράστιο πλούτο από σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

Η διαδρομή

Συνοπτικά, η διαδρομή που θα ακολουθήσει το Gamila Exp. είναι: Κόνιτσα-Ι.Μ. Στομίου-Νταβάλιστα-Δρακόλιμνη-Διάσελο Αστράκας-Αστράκα-Λούτσα Ρομπόζη-Γκαμήλα Ι- Γκαμήλα ΙΙ-Πέρασμα Καρτερού-Σιάδι Μύγας-Καλογερικό-Ι.Μ. Στομίου-Κόνιτσα. Η συνολική απόσταση που θα καλυφθεί είναι 60km kαι η θετική υψομετρική διαφορά +5.000m.

Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε διαφορετικά σημεία του βουνού, στην αλπική ζώνη και σε υψόμετρα συνήθως άνω των 2.000m. Τα αντίσκηνα στήνονται σε διαφορετική σημεία κάθε βράδυ και ξεστήνονται νωρίς το πρωί. Οι ακριβείς θέσεις των διανυκτερεύσεων δεν μπορούν να προκαθοριστούν, καθώς εξαρτώνται από την ταχύτητα κίνησης της ομάδας, τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και τις εν γένει τεχνικές δυσκολίες που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της διαδρομής. 

Μετακινήσεις-διαμονή

Οι μετακινήσεις προς/από την Κόνιτσα θα γίνουν με ΙΧ των συμμετεχόντων, κατόπιν συνεννοήσεως μέσα από την ομαδική μας επικοινωνία στο viber. Η διαμονή γίνεται σε αντίσκηνα είτε των συμμετεχόντων είτε της σχολής (επιπλέον χρέωση 40€ για όλες τις ημέρες). Επειδή το Gamila Exp ξεκινάει νωρίς το πρωί (ώρα 8πμ), οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται στην πόλη της Κόνιτσας από το προηγούμενο βράδυ (Τετάρτη 8/2/2023). Η διανυκτέρευση τους μπορεί να γίνει είτε σε αντίσκηνα κοντά στο σημείο εκκίνησης ή σε ξενοδοχεία/ξενώνες στην Κόνιτσα και την γύρω περιοχή, με δική τους μέριμνα. 

Χιλιομετρικές αποστάσεις

 • Αθήνα-Κόνιτσα 470km (5ω.10′, μέσω Ολυμπίας & Ιονίας Οδού)
 • Θεσσαλονίκη-Κόνιτσα 270km (3ωρ.30′, μέσω Εγνατίας οδού)

ΣΗΜΕΙΑ & ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Συνάντηση στο Γεφύρι της Κόνιτσας

Το ραντεβού μας για την έναρξη του Gamila Exp, είναι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, στις 08.00πμ, στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στο παλιό γεφύρι, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/yh6BY4X3ammPKd5v6

Τιμή: 140 €

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται οι εξής παροχές:

 1. oργάνωση & διεξαγωγή του Gamila Exp.
 2. αμοιβές οδηγών βουνού & εκπαιδευτών
 3. τεχνικός εξοπλισμός (κραμπόν, πιολέ, μπωντριέ, κλπ)
 4. ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

– έξοδα μετακινήσεων
– ατομικός εξοπλισμός (μπότες, σακίδιο κλπ)
– αντίσκηνα (παρέχονται με επιπλέον χρέωση 40€ ανά άτομο για όλες τις ημέρες)
– αναψυκτικά, ποτά, εμφιαλωμένα νερά

– οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Το Gamila Survival Expedition Training είναι ένα απαιτητικό ορειβατικό πρόγραμμα, όπου για να λάβετε μέρος θα πρέπει να πληροίτε τις εξής προϋποθέσεις:

1) Να έχετε εμπειρία χειμερινού βουνού π.χ να έχετε πάρει μέρους σε τουλάχιστον δύο χειμερινές εξορμήσεις της Σχολής Βουνού επιπέδου ML2 ή να έχετε παρακολουθήσει σχολή ορειβασίας αρχαρίων ή να έχετε αντίστοιχη εμπειρία ως αυτοδίδακτος/η.
2) Να μην έχετε ψυχολογικά προβλήματα, να είστε σωματικά υγιείς και να βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση*.
3) Να έχετε την διάθεση να έρθετε στο βουνό και να αντιμετωπίσετε τις τυχόν δυσκολίες (κακοκαιρία, μεταβολή προγράμματος κλπ).
4) Να διαθέτετε τον απαιτούμενο εξοπλισμό χειμερινής ορειβασίας, όπως αναφέρεται στις παρακάτω λίστες.
5) Να συμφωνείτε να υπακούσετε στις οδηγίες των εκπαιδευτών, τόσο για την δική σας ασφάλεια όσο και της ομάδας.
6) Να έχετε συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στην εξόρμηση.
7) Να έχετε εξοφλήσει την τιμή συμμετοχής στο πρόγραμμα.

* Καλή φυσική κατάσταση για το Gamila Survival Expedition Training, σημαίνει ότι μπορείτε να περπατήσετε με πλήρη φόρτο (20κg), για 10 ώρες ανά ημέρα, με αργό σταθερό ρυθμό, χωρίς να εξαντληθείτε. 

Εξοπλισμός

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την συγκεκριμένη εξόρμηση, περιγράφεται αναλυτικά στις παρακάτω λίστες:

Εξειδικευμένα υλικά που παρέχονται από τους διοργανωτές:

 1. Πιολέ (1)
 2. Κραμπόν (1 ζεύγος)
 3. Αντιστουμπωτικά χιονιού για τα κραμπόν (1 ζεύγος)
 4. Θήκη μεταφοράς κραμπόν (1)
 5. Αλουμινογωνίες (1) (υλικά ασφάλισης σε χιόνι)
 6. Κράνος (1)
 7. Μπωντριέ (1)
 8. Κορδονέτο 60cm (1)
 9. Ιμάντας 60cm (2)
 10. Καραμπίνερ ασφαλείας (2)
 11. Δυναμικό σχοινί 60m (1 ανά 3-4 άτομα)

Ρουχισμός & Υποδήματα

 1. Μπότες χειμερινής ορειβασίας ημιάκαμπτες ή άκαμπτες
 2. Γκέτες για τα χιόνια
 3. Κάλτσες ορεινής πεζοπορίας χειμερινού βουνού
 4. Iσοθερμικό εσώρουχο μακρυμάνικο (συνθετικό)
 5. Ισοθερμικό εσώρουχο παντελόνι (κολάν) ή παντελόνι powerstretch/soft shell
 6. Ζακέτα fleece (polartec)
 7. Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ & παντελόνι
 8. Βεστάκι ελαφρύ (π.χ. πουπουλένιο)
 9. Γάντια λεπτά fleece (1 ζεύγος)
 10. Γάντια χοντρά αδιάβροχα (2 ζεύγη)
 11. Μαντήλι λαιμού (buff)
 12. Σκούφος & Μπαλακλάβα (σκούφος full face)

Υλικά γενικής χρήσης

 1. Σακίδιο 60-70lt
 2. Μπατόν
 3. Φακός κεφαλής (+ εφεδρικές μπαταρίες)
 4. Παγούρι 1-1,5lt
 5. Αλουμινοκουβέρτα
 6. Γυαλιά ηλίου
 7. Μάσκα θυέλλης (μάσκα σκι)
 8. Συστήματα προσανατολισμού (χάρτης/πυξίδα/gps)
 9. Σουγιάς (ελαφρύς)
 10. Σφυρίχτρα
 11. Αναπτήρας & σπίρτα

Κατασκηνωτικά είδη για διαν/ση σε αντίσκηνο

 1. Υπνόσακος για αντίσκηνο (-4 Cº)
 2. Κάριματ (στρωματάκι ύπνου)
 3. Γκαζιέρα βουνού & φιαλίδιο
 4. Μαγειρικά σκεύη

Διατροφή (προτεινόμενα σνακς & τρόφιμα)

 1. Σταφίδες 250gr (τροφή ανάγκης)
 2. Χουρμάδες ή/και σύκα ξερά
 3. Μπάρες δημητριακών (π.χ. βρώμης)
 4. Ξηροί καρποί (π.χ. φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια)
 5. Τυρί κίτρινο ημίσκληρο (300-400gr)
 6. Παξιμάδια ολικής άλεσης
 7. Σαλάμι πικάντικο
 8. Αφυδατωμένες τροφές σε σκόνη (expedition foods)
 9. Ηλεκτρολύτες (αναβράζοντα δίσκια)

Ατομικό φαρμακείο

 1. Ελαστικός επίδεσμος 10-12cm
 2. Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
 3. Αντισηπτικό (bedadine)
 4. Παυσίπονα (depon)
 5. Γάζες 15x30cm (3-4 τεμάχια)
 6. Αντιηλιακή κρέμα & lipstick
 7. Προσωπικά φάρμακα

Κρατήσεις θέσεων, προεγγραφές & εγγραφές

Για να προ-εγγραφείτε στο πρόγραμμα, αρκεί η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής, που θα βρείτε στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας. Ακολούθως, για να κάνετε κράτηση θέσης και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας, καταθέστε την τιμή συμμετοχής (140€) ή την προκαταβολή (70€) σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς και στείλτε μας το αποδεικτικό της κατάθεσης (ή ένα screenshot αυτού), στο email: info@basecamp.gr

 • Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
 • Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
 • Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
 • Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Η διαδικασία κράτησης θέσης-εγγραφής έχει ολοκληρωθεί ! Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης των εγγραφών στο πρόγραμμα. Όμως επειδή ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, καλό θα ήταν να κλείσετε την θέση σας το συντομότερο δυνατόν.

Όροι συμμετοχής

Ο/Η κάθε συμμετέχοντας/ουσα στο Gamila Survival Expedition Training, έχει λάβει γνώση και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παρακάτω όρους συμμετοχής:

 1. Πριν το ξεκίνημα του Gamila Survival Expedition Training, οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν εξεταστεί ιατρικά και να μην έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που αντενδείκνυται στην ασφαλή διεξαγωγή της εκπαίδευσης τους, όπως ενδεικτικά καρδιοαγγειακές παθήσεις, επιληψία, σκοτοδίνες, ιλίγγους, κινητικές δυσκολίες, εξάρτηση από το αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, ψυχικές διαταραχές, διαβήτη, μεταδοτικές ασθένειες.
 2. Ο υπεύθυνος του Gamila Survival Expedition Training, διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα, που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνo την ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων.
 3. Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου του Gamila Survival Expedition Training, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.
 4. Σχετικά με τον covid19, ισχύουν τα εκάστοτε μέτρα που ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.
 5. Η τιμή συμμετοχής στο Gamila Survival Expedition Training καταβάλεται είτε προκαταβολικά, είτε σε δύο ισόποσες δόσεις (μια ως προκαταβολή και μια εξοφλητική), πριν από την έναρξη της εξόρμησης.
 6. Για την συμμετοχή σας στο Gamila Survival Expedition Training ισχύει η εξής πολιτική ακυρώσεων:
  α) Σε περίπτωση ακύρωσης έως και δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν την έναρξη της εξόρμησης, σας επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό που έχετε καταβάλει.
  β) Σε περίπτωση ακύρωσης έως και επτά ημέρες (7) ημέρες πριν την έναρξη της εξόρμησης, παρακρατείται το 50% της τιμής συμμετοχής.
  γ) Σε περίπτωση ακύρωσης σε λιγότερο από επτά (7) ημέρες πριν την έναρξη της εξόρμησης ή κατά την διάρκεια αυτής, παρακρατείται ολόκληρη η τιμή συμμετοχής.
  δ) Σε περίπτωση ακύρωσης, τα ακυρωτικά ΔΕΝ συμψηφίζονται με εκπαιδευτικά ή άλλα προγράμματα.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα, καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 694 8525 471 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση μέσω Viber/WhatsUp στο (+30) 694 8525 471. Επίσης μπορείτε να αφήσετε μήνυμα μέσω Messenger στο Chat της ιστοσελίδας μας www.basecamp.gr, κάνοντας κλικ στο χαρακτηριστικό κουμπί που θα βρείτε στο κάτω δεξί μέρος της αρχικής σελίδας.

Κοινότητα Viber

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα και να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο τα νέα μας (ημερολόγιο σχολής βουνού/βράχου, τεχνικές συμβουλές, ανακοινώσεις για νέα προγράμματα κλπ), παρακαλούμε συνδεθείτε στην κοινότητα ⁨μας στο Viber, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://invite.viber.com/g2=AQBi2SlJMys44k3ghoqUOJyU4Ir4ciObjiCPLeuGUsnFsl4SXJSTfFhLb4AvDDq4

Φόρμα Εγγραφής

  Εμπειρία χειμερινού βουνού:

  Επιθυμώ να διανυκτερεύσω σε αντίσκηνo της σχολής (+40€)
  NAIΟΧΙ

  Διαθέτω ΙΧ για την μετακίνηση μου προς/από το βουνό
  NAIΟΧΙ

  Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Έγγραφής
  NAI

  Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
  NAI

  Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP
  NAIΟΧΙ

  Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

  Έναρξη: Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
  Επίπεδο: ML2+
  Διάρκεια: 4 ημέρες 
  Τοποθεσία: Γκαμήλα, Β. Πίνδος
  Προϋποθέσεις: Εμπειρία χειμερινού βουνού
  Τιμή: 140€