Μια από τις πλέον κλασικές διαδρομές στην Σκωτία. Ένα οδοιπορικό στο πιο φημισμένο μονοπάτι μεγάλης απόστασης (long distance trail) στην Σκώτια, Great Glen Way μήκους 122 χιλιομέτρων με αφετηρία το Fort William, που αποτελεί το κέντρο του Βρετανικού αλπινισμού. Διασχίζοντας τα Σκοτσέζικα Highlands μέσα από το πανέμορφο καταπράσινο σκηνικό μέσα από ένα δίκτυο λιμνών (Loch), τα βουνά της Σκωτίας (Monroes) καταλήγοντας στην πόλη του Inverness. Ένα ήπια πεζοπορικό ταξίδι που προσφέρει μια εξαιρετική εισαγωγή στο περπάτημα μεγάλων αποστάσεων. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα για τον κάθε συμμετέχοντα να περπατήσει όσο θέλει ακόμα και τμημάτων της διαδρομής καθώς πάντα θα υπάρχει διαθέσιμο το βάν της μεταφοράς μας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
3 – 10 Απριλίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜA*
*To πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί 3 μήνες πριν την αναχώρηση

Ημέρα 1 – Άφιξη στο Fort William
Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Μεταφορά οδικώς μέχρι το Fort William (3 ώρες). Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 2Fort WilliamGairlochy – 17χλμ
Μετά το κλασικό σκωτσέζικο πρωινό ξεκινάμε την πεζοπορία μας προς το Gairlochy. Θα περπατήσουμε περίπου 4-5 ώρες και στα αξιοθέατα της διαδρομής μας είναι η φημισμένη «Σκάλα του Ποσειδώνα», ένα σύστημα ανύψωσης πλωτών μέσων ανάμεσα στα κανάλια της Καλυδονίας και το Ben Nevis, το ψηλότερο βουνό της Μεγάλης Βρετανίας.

Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 3 – GairlochyLaggan – 17χλμ
Σήμερα η πεζοπορία μας θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες και θα περπατήσουμε κατά μήκος της λίμνης Loch Lochy, που λέγεται ότι εκεί κατοικεί η «Lizzie», η αδελφή του τέρατος τους Loch Ness. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 4– LagganFort Augustus – 17χλμ
Σήμερα η πεζοπορία μας θα διαρκέσει περίπου 4-5 ώρες και θα περπατήσουμε κατά μήκος του φημισμένου καναλιού και της λίμνης Loch Oich, από τις πιο όμορφες λίμνες της Σκωτίας. Θα δούμε επίσης τα ερείπια του κάστρου Invergarry πριν τον τελικό μας προορισμό στο Fort Augustus. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 5– Fort AugustusInvermoriston – 12χλμ
Σήμερα είναι η μικρότερη μέρα του ταξιδιού που θα διαρκέσει περίπου 3-4 ώρες. Στα αξιοθέατα της σημερινής μας διαδρομής είναι η λίμνη Loch Ness, η τελευταία από τις 3 πανέμορφες λίμνες της διαδρομής και «σπίτι» της πασίγνωστης «Nessie». Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 6 – InvermoristonDrumnadrochit – 22χλμ
Σήμερα η πεζοπορία μας θα διαρκέσει περίπου 5-6 ώρες με ήπια ανάβαση 490μ. Θα περάσουμε μέσα από τα υπέροχα Καληδονιακά δάση με τα πανύψηλα Σκωτσέζικα πεύκα. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 7 – DrumnadrochitInverness – 30χλμ
Η τελευταία μέρα και πιο απαιτητική με μεγάλη ποικιλία μέσα από δάση και την βρετανική εξοχή με θέα στα βουνά Cairngorms . Η πεζοπορία μας θα διαρκέσει περίπου 8-9 ώρες μέχρι το σημείο που σηματοδοτεί το τέλος του μονοπατιού. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 8 – Αναχώρηση – Επιστροφή στην Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Inverness για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την διάρκεια του Trekking να κουβαλούν μόνο τα σακίδια ημέρας με τα απαραίτητα. Οι επιπλέον αποσκευές θα μεταφέρονται κάθε ημέρα μέρα με το transfer service στο επόμενο B&B έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν την διαδρομή χωρίς να έχουν το πρόβλημα με τα βαριά σακίδια. Επίσης εάν κάποιος συμμετέχοντας δεν επιθυμεί κάποια ημέρα να πεζοπορήσει υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του στον επόμενο σταθμό της διαδρομής.

Κόστος*: 1900€ + αεροπορικό εισητήριο
επιβάρυνση μονόκλινου : 200€

 Περιλαμβάνονται
– Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
– Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
– Βρετανός οδηγός βουνού
– Όλες οι οδικές μεταφορές
– Επτά (7) διαν/σεις σε τοπικό ξενώνα με πρωινό (Β&Β)
– Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια του trekking
– Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
– Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

 ΔΕΝ περιλαμβάνονται
– Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Γλασκώβη με επιστροφή
– Γεύματα (Δείπνα & Μεσημεριανό)
– Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
– Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
– Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Δηλώσεις συμμετοχής
Μπορείτε πολύ εύκολα να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης για το ταξίδι ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

Βήμα-1
Συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της παρούσας σελίδας.

Βήμα-2
Καταθέστε την προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσόν για το ταξίδι σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας.
• Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
• Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
• Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
• Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Βήμα-3
Φωτογραφήστε με το κινητό σας την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου σας (ή την πίσω πλευρά αστυνομικής σας ταυτότητας αν πρόκειται για ταξίδι εντός ευρωζώνης) και στείλτε την ως συνημμένο αρχείο pdf ή jpg μέσω email στο info@basecamp.gr ή μέσω whats up/viber στο τηλ. +30 698 36 38000.

Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής μέχρι 30 Οκτωβρίου 2017

Προκαταβολή* 10 Δεκεμβρίου 2020: 1000€
Εξόφληση μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2021: 900€

Πολιτική Ακυρώσεων

Σε περίπτωση  που ο συμμετέχοντας ακυρώσει το ταξίδι του πριν την αναχώρηση του, τότε υπόκειται σε «ακυρωτικά». Αν η ακύρωση συµβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τότε δεν δικαιούται επιστροφή χρηµάτων. Κάθε ακύρωση συµµετοχής ισχύει από την στιγµή που την παραλαµβάνουµε γραπτώς ή με email.

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής ισχύουν τα παρακάτω:

1.Το αεροπορικό εισιτήριο δεν ακυρώνεται (καθώς εκδίδεται ονομαστικά ) και δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων και οι αεροπορικές εταιρείες επιστρέφουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσό από τους φόρους των αεροδρομίων.

  1. Για το υπόλοιπο ποσό:

Μέχρι 90 ημέρες πριν: Εάν με την ακύρωση του δεν επηρεάζεται ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων που ορίζεται στα 7 άτομα επιστρέφεται το σύνολο του ποσού. Σε όποια άλλη περίπτωση το ποσό επιστρέφεται μόνο εάν βρεθεί αντικαταστάτης.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις:

90-30 ηµέρες πριν: παρακρατείται το 75%

30-0 ηµέρες πριν: παρακρατείται το σύνολο του ποσού

Συμμετοχές
Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών είναι 7 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.λ.π.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι στη Σκωτία επικοινωνήστε με τον operations manager του γραφείου και αρχηγό του ταξιδιού Νίκο Τόδουλο είτε στο email nikos.todoulos@basecamp.gr είτε στο τηλ. 6948 52 5471.

 

BASE CAMP
Τα κεντρικά γραφεία του Base Camp βρίσκονται στο Μαρούσι Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 90, ΤΚ 15125.Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με τα πρόγραμματα του μας καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μύνημα χωρίς χρέωση στο WhatsUp/Viber στο τηλ. +30 6983 63 8000.

3 – 10 Απριλίου 2021
Διάρκεια: 8 ημέρες
Δραστηρ: πεζοπορία, περιήγηση
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 1900€ + αεροπορικό εισητήριο

Δήλωση Συμμετοχής

    Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
    NAI

    Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

    Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.