Το Mera Peak είναι μια μαγευτική κορυφή, κρυμμένη στα βάθη της οροσειράς των Ιμαλαΐων, που περιτριγυρίζεται από διάσημους ορεινούς γίγαντες όπως το Everest (8.848m), το Lhotse (8.516m), το Cho Oyu (8.201m), το Makalu (8.463m), το Kanchenjunga (8.586m), καθώς και πολλές άλλες εκπληκτικά όμορφες κορυφές των 6 & 7.000m, όπως το όρος Baruntse (7.162m) και το Ama Dablam (6.812m).

Η ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του ύψους 6.476 μέτρων, δεν παρουσιάζει τεχνικές (αναρριχητικές) δυσκολίες, γι’ αυτό και θεωρείται ως η ψηλότερη, πεζοπορικού χαρακτήρα, κορυφή του Νεπάλ (trekking peak). Πέραν όμως από το επίτευγμα της ανάβασης στην κορυφή, ακόμα και η απλή πεζοπορία ως τους πρόποδες και την κατασκήνωση βάσης του βουνού, διασχίζοντας τις αρχέγονες κοιλάδες των Ιμαλαΐων, αποτελεί εμπειρία μοναδική, καθώς το εντυπωσιακό ορεινό ανάγλυφο και η πανοραμική θέα, κόβουν πραγματικά την ανάσα. 

Η ορειβατική ιστορία του Mera Peak, συνδέεται με ορισμένα από τα πιο γνωστά ονόματα πρωτοπόρων ορειβατών των Ιμαλαΐων, όπως ο Sir Edmund Hillary, ο Eric Shipton, ο George Lowe κ.α οι οποίοι συμμετείχαν σε Βρετανικές ορειβατικές αποστολές τη δεκαετία του ‘50. Η πρώτη ανάβαση στην κορυφή, ολοκληρώθηκε στις 20 Μαΐου 1953 από τους Jim Roberts και Shen Tenzing.

Ταξιδεύοντας στο Νεπάλ

To Νεπάλ είναι μια μικρή χώρα που βρίσκεται στην αγκαλιά των Ιμαλαΐων και τα εδάφη του παρουσιάζουν την μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά παγκοσμίως (200-8.848m)! Από πολλούς χαρακτηρίζεται και ως χώρα των αντιθέσεων, καθώς μέσα σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα οι εύφορες πεδιάδες και οι δασωμένοι λόφοι, εναλλάσσονται με τις άγονες, σχεδόν ερημικές περιοχές του Θιβετιανού οροπεδίου. Η ιδιαίτερη πολιτιστική και θρησκευτική του κληρονομιά, καθώς και ο συνδυασμός του μεγαλείου της φύσης, με την ατμόσφαιρα χαλάρωσης που το διαπέμπει, κάνουν το ταξίδι στην “εξωτική” αυτή χώρα ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Ιστορικά, απαντάται για πρώτη φορά στα μέσα περίπου της 1ης χιλιετίας Π.Χ., ενώ στη διάρκεια όλων αυτών των αιώνων αποτέλεσε άξονα ισορροπίας ανάμεσα στην αυτοκρατορική Κίνα και την αποικιοκρατική Ινδία. Έχοντας λόγω της θέσης του πολυεθνικό και διαπολιτισμικό χαρακτήρα, ευτύχησε να φιλοξενήσει θρησκείες και δόγματα, διαδίδοντας ταυτόχρονα την κουλτούρα του Θιβέτ. Δέχθηκε εμφανείς επιρροές από τους κάθε λογής εμπόρους, που το διένυσαν, λόγω της στρατηγικής τοποθεσίας του στις πλαγιές των Ιμαλαΐων, ακολουθώντας τους δρόμους του μεταξιού. 

Το ταξίδι μας στα Ιμαλάια θα διαρκέσει τρείς εβδομάδες και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε παρουσιάζει έντονο πεζοπορικό, ορειβατικό, τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.Όλα ξεκινούν από την θρυλική Κατμαντού, πρωτεύουσα του Νεπάλ όπου θα εξερευνήσουμε τους  ιστορικούς ναούς και τις πολύβουες αγορές της.

Εθνικό Πάρκο Makalu Barun

Από την Κατμαντού, μετά από μια σύντομη και συναρπαστική πτήση, θα βρεθούμε στο ορεινό χωριό Phaplu (2.475m), που βρίσκεται στις παρυφές του Εθνικού Πάρκου Makalu Barun. Μετά την προσγείωση μας στον Phaplu, θα μεταβούμε οδικώς στο ορεινό χωριό Khari Khola. Από εδώ θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα από την καλλιεργήσιμη γη και το δάσος των «Middle Hills» του Νεπάλ, περνώντας από πολλά μικρά χωριά και οικισμούς. Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας μας, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον πλούσιο πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Sherpas, της περήφανης αυτής ορεσίβιας φυλής, που κατοικεί εδώ και αιώνες στα υψίπεδα και τις κοιλάδες των Ιμαλαΐων.

Η απλότητα και η ικανοποίηση των ανθρώπων που ζουν σε αυτά τα χωριά, σίγουρα θα μας κάνουν να αναλογιστούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο της δικής μας ζωής. Υπάρχουν πολλοί ναοί (Gumbas) σε όλη τη διαδρομή, με το σημαντικότερο να είναι το μοναστήρι Chiwang. Η πεζοπορία θα μας οδηγήσει επίσης σε περάσματα όπως το Zatra Pass, το Mera La Pass και το Taksindu Pass.

Εθνικό Πάρκο Chitwan

Τις τελευταίες δύο ημέρες του προγράμματος, θα τις περάσουμε εξερευνώντας τον φυσικό πλούτο του Εθνικού Πάρκου Chitwan, που αποτελεί και το πρώτο εθνικό πάρκο του Νεπάλ. Ιδρύθηκε το 1973 και έλαβε το καθεστώς του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1984. Σαφάρι στη ζούγκλα, που φιλοξενεί θηλαστικά, πουλιά, ερπετά και υδρόβια ζώα πολλών ειδών. Το υποτροπικό κλίμα που ευνοεί την πλούσια και πυκνή βλάστηση είναι η σημαντικότερη αιτία της μεγάλης συγκέντρωσης άγριων ζώων όπως ρινόκεροι και αρκούδες, έως και τις προστατευόμενες πλέον τίγρεις της Βεγγάλης, ενώ η έντονη παρουσία του υγρού στοιχείου, κάνει την περιοχή έναν από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της περιοχής. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα μοναδικό σαφάρι με τζιπ, ελέφαντες και κανώ !!! Επιπλέον, θα απολαύσουμε μια πεζοπορική βόλτα στο χωριό της μειονότητας των Tharou για να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής τους.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Η συμμετοχή στην αποστολή στο Mera Peak, είναι ανοιχτή σε όλους τους ορειβάτες (ανεξάρτητους ή μέλη ορειβατικών συλλόγων) καθώς η κλασική διαδρομή για την κορυφή του, δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες και ενδείκνυται ως εισαγωγή στο μεγάλο υψόμετρο, ακόμα και για ορειβάτες χωρίς μεγάλη εμπειρία που διαθέτουν όμως καλή φυσική κατάσταση και όρεξη για δράση και περιπέτεια στο βουνό. Για τον λόγο αυτό η αποστολή έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με εκπαίδευση στην κίνηση στο χιονισμένο τερέν, την χρήση κραμπόν-πιολέ, τους χειρισμούς σχοινιών κ.α.

Οδηγοί βουνού, Sherpas

Αρχηγός της αποστολής και υπεύθυνος της προετοιμασίας των συμμετεχόντων θα είναι ο οδηγός βουνού Παναγιώτης Κοτρωνάρος. Η αποστολή στελεχώνεται επίσης από έμπειρους επαγγελματίες διπλωματούχους οδηγούς βουνού της φυλής των Sherpa, που έχουν άριστη γνώση του βουνού, με αναλογία 1 οδηγός ανά 3-4 άτομα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

20 Απριλίου 2022
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος στις 10:30 πμ. Δανεισμός εξοπλισμού, διατυπώσεις. Πτήση από Αθήνα για Doha με Qatar Airlines, στις 13:45 και άφιξη στη Doha στις 18:10.

21 Απριλίου 2022
Πτήση από Doha για Κατμαντού με Qatar Airlines στις 02:00 και άφιξη στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, στις 09.05. Διατυπώσεις στο αεροδρόμιο, έκδοση βίζας. Συνάντηση με τους Νεπαλέζους συνεργάτες μας, τους Sherpas και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αφού κάνουμε check in θα έχουμε πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια το υπόλοιπο πρωινό θα είναι ελεύθερο για ξεκούραση ή περιήγηση στην πρωτεύουσα του Νεπάλ με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους ναούς και τα μνημεία. Τελευταίες ετοιμασίες για το ταξίδι & πιθανή ενοικίαση εξοπλισμού για όσους από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν.

22 Απριλίου 2022
Εσωτερική Πτήση (45′) Κατμαντού (1.350m) – Phaplu (2.475m) στις 09.30πμ. Μετά την προσγείωση μας στον ορεινό αεροδρόμιο του Phaplu (2.475m), θα συνεχίσουμε οδικώς για άλλες 6 ώρες με ναυλωμένο λεωφορείο, σε χωματόδρομους διασχίζοντας τις πανέμορφες κοιλάδες των Ιμαλαΐων, ως το χωριό Khari Khola (2.220m). Διανυκτέρευση σε παραδοσιακό πανδοχείο (guesthouse lodge) με πρωινό, γεύμα (lunch pack) και δείπνο. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ημέρες του trekking εκτός από την διανυκτέρευση στο high camp η οποία θα γίνει σε αντίσκηνα. 

23  Απριλίου 2022
Πεζοπορία ως το χωριό Shibuche (2.820m)

24  Απριλίου 2022
Πεζοπορία ως το χωριό Chetra Khola (3.220m)

25  Απριλίου 2022
Πεζοπορία ως το χωριό Kote (3.590m)

26  Απριλίου 2022
Πεζοπορία ως το χωριό Thangnak (4.350m)

27  Απριλίου 2022
Ημέρα ξεκούρασης & εγκλιματισμού στο Thangnak (4.350m)

28  Απριλίου 2022
Πεζοπορία ως το χωριό Khare (4.900m)

29  Απριλίου 2022
Ημέρα ξεκούρασης & εγκλιματισμού στο Khare (4.900m)

30  Απριλίου 2022
Ανάβαση στο Mera Peak High Camp (5800m). Διανυκτέρευση σε αντίσκηνα.

1  Μαΐου 2022
Ανάβαση στην κορυφή του Mera Peak και επιστροφή στο High Camp (5.800m). Σύντομη στάση και συνέχιση της κατάβασης ως το χωριό Khare (4.900m) όπου και διανυκτέρευση σε πανδοχείο (guesthouse lodge).

2  Μαΐου 2022
Εφεδρική ημέρα ανάβασης στην κορυφή σε περίπτωση κακοκαιρίας

3 Μαΐου 2022
Πεζοπορία ως το χωριό Thangnak (4.350m) και από εκεί στο Kote (3590m)

4 Μαΐου 2022
Πεζοπορία ως το χωριό Thuli Kharka (4.300m)

5 Μαΐου 2022
Πεζοπορία ως το χωριό Lukla (2.850m)

6 Μαΐου 2022
Πτήση Lukla-Kathmandu. Ελεύθερη μέρα στην Kathmandu.

7 Μαΐου 2022
Μετάβαση οδικώς στο Εθνικό Πάρκο του Chitwan.

8 Μαΐου 2022
Ημέρα δραστηριοτήτων στο πάρκο (πεζοπορία, παρατήρηση της άγριας ζωής κλπ)

9 Μαΐου 2022
Επιστροφή οδικώς στην Kathmandu. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

10 Μαΐου 2022
Ημέρα περιήγησης και εξερεύνησης στην Kathmandu (οργανωμένο tour). Το βράδυ εορταστικό δείπνο (gala dinner) σε παραδοσιακό Νεπαλέζικο εστιατόριο. Απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων. 

11 Μαΐου 2022
Πτήση στις 00:30 με Qatar Airlines από Κατμαντού για Doha. Άφιξη στην Doha στις 02:05πμ. Αναχώρηση από Doha για Αθήνα στις 07:35πμ και άφιξη στο Ελ. Βενιζέλος στις 12:15μμ. Παράδοση εξοπλισμού στους διοργανωτές. Λήξη προγράμματος, αναχώρηση.

Τιμή: 3.770€

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 1. Αεροπορικά εισιτήρια με Qatar Airlines, Αθήνα-Κατμαντού μέσω Doha, με επιστροφή
 2. Αεροπορικά εισιτήρια Κατμαντού-Phaplu και Lukla-Κατμαντού, με τοπικές αερογραμμές
 3. Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων για τις παραπάνω πτήσεις
 4. Όλες οι τοπικές μετακινήσεις με ναυλωμένο όχημα (από/προς αεροδρόμια, ξενοδοχεία κλπ)
 5. Τρεις διαν/σεις στην Κατμαντού σε ξενοδοχεία, σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό
 6. Όλες οι διαν/σεις κατά την πεζοπορία, σε ξενώνες, σε δίκλινα δωμάτια με πλήρη διατροφή
 7. Όλες οι διαν/σεις στο βουνό σε αντίσκηνα των δύο ατόμων, με πλήρη διατροφή (Π-Γ-Δ)
 8. Δύο διαν/σεις στο Εθνικό Πάρκο Chitwan σε ξενώνες, σε δίκλινα δωμάτια με πλήρη διατροφή
 9. Εορταστικό δείπνο (Gala dinner) σε παραδοσιακό εστιατόριο στην Κατμαντού
 10. Άδεια εισόδου & πεζοπορίας (trekking permit) στα Εθνικά Πάρκα Makalu Barun & Chitwan
 11. Άδεια ορειβασίας & ανάβασης στο όρος Mera Peak από το υπουργείο τουρισμού του Νεπάλ
 12. Εξοπλισμός & οργάνωση της κατασκήνωσης βάσης (αντίσκηνα, τραπεζαρία, σκεύη κλπ)
 13. Τεχνικός εξοπλισμός χειμερινής ορειβασίας (κραμπόν, πιολέ, μπωντριέ κλπ)
 14. Φιξαρισμένα σχοινιά και αγκυρώσεις όπου απαιτείται
 15. Άδειες, ασφάλιση, διατροφή & αμοιβές του προσωπικού (αχθοφόροι, εργάτες, μάγειροι, κλπ)
 16. Άδειες, ασφάλιση, διατροφή & αμοιβές ντόπιων οδηγών (Sherpas), με αναλογία 1 : 3-4 άτομα
 17. Κάρτα TIMS (Trekking Information Management System)
 18. Iατρικό κιτ παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης
 19. Μετρήσεις με παλμικό οξύμετρο & έλεγχος Lake Louise System για πρόληψη νόσου του βουνού
 20. Ασύρματες επικοινωνίες στο βουνό
 21. Ολοήμερη περιήγηση με ναυλωμένο όχημα & ξεναγό στα αξιοθέατα της Κατμαντού
 22. Εισιτήρια εισόδου, στα μνημεία της ανωτέρω περιήγησης (Bhaktapur, Pashupatinath κ.α.)
 23. Περιήγηση με ξεναγό & δραστηριότητες στη φύση, στο Εθνικό Πάρκο του Chitwan
 24. Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator (AXA Ασφαλιστική)
 25. Ασφάλεια ζωής, ατυχήματος &  ιατροφαρμακευτική κάλυψη, εκτός ασθενειών (Metlife)
 26. Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) με ελικόπτερο σε περίπτωση ατυχήματος (Metlife)
 27. Αναμνηστικό t-shirt της αποστολής
 28. Αναμνηστικό δίπλωμα (πιστοποιητικό ανάβασης στο Mera Peak)

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

– βίζα εισόδου στο Νεπάλ (50$, εκδίδεται στο αεροδρόμιο της Κατμαντού κατά την άφιξη)
– γεύματα & δείπνα στην Κατμαντού (εκτός από το Gala dinner)
– οινοπνευματώδη ποτά, αναψυκτικά, εμφιαλωμένα νερά
– ενοικίαση προσωπικού ορειβατικού εξοπλισμού (π.χ μπότες, υπνόσακος κλπ)
– φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων & προσωπικού
– ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Δηλώσεις συμμετοχής – Κρατήσεις θέσεων

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης για την αποστολή στο Mera Peak, ακολουθήστε τα παρακάτω τρία απλά βήματα:

Βήμα-1
Συμπληρώστε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας και πατήστε αποστολή, αφού προηγουμένως έχετε διαβάσει και αποδεχθεί, τους όρους συμμετοχής καθώς και την πολιτική ακυρώσεων του προγράμματος. 

Βήμα-2
Καταθέστε την προκαταβολή (1.500 €) έως 10/3/2021 σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας. Ολοκληρώστε την πληρωμή σας με κατάθεση του υπόλοιπου ποσού (2.270€) μέχρι 31/3/2022.

• Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
• Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
• Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
• Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Βήμα-3
Φωτογραφήστε με το κινητό σας την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου σας και στείλτε την ως συνημμένο αρχείο pdf ή jpg στο email: info@basecamp.gr.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο προτεινόμενος εξοπλισμός για το trekking και την ανάβαση στο Mera Peak, περιγράφεται συνοπτικά στις παρακάτω λίστες:

Λίστα Α: Υποδήματα – Ρουχισμός

 1. Μπότες πλαστικές διπλές με αποσπώμενο εσωτερικό μποτάκι ή δερμάτινες βαριές άκαμπτες (1 ζεύγος)
 2. Μποτάκια πεζοπορίας ή αθλητικά κατάλληλα για trekking (1 ζεύγος)
 3. Γκέτες (1 ζεύγος)
 4. Ισοθερμικά εσώρουχα πάνω & κάτω (1-2 ζεύγη)
 5. Fleece 200άρι ή 300άρι (polartec)
 6. Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ και παντελόνι
 7. Σκούφος & μπαλακλάβα (full-face σκούφος)
 8. Γάντια αδιάβροχα (τύπου gortex) με δάχτυλα ή χούφτες (2 ζεύγη)
 9. Γάντια λεπτά, fleece (1 ζεύγος)
 10. Κάλτσες χειμερινού βουνού (2 ζεύγη)
 11. Κάλστες trekking (2-3 ζεύγη)
 12. Καπέλο & μαντήλι (buff) για προστασία από τον ήλιο και τη σκόνη
 13. Πουπουλένιο μπουφάν (βέστα ή βεστάκι )
 14. Καλοκαιρινό ντύσιμο ( t-shirt & βερμούδα)
 15. Πέδιλα (τύπου teva) ή σαγιονάρες

Λίστα Β: Γενικής χρήσης

 1. Σάκος μεταφοράς εξοπλισμού 60-120 lt (θα μεταφερθεί με τελεφερίκ στα Barrels)
 2. Ορειβατικό σακίδιο 30-45 lt (είναι αυτό που θα έχουμε μαζί μας την ημέρα κορυφής)
 3. Ελαφρύ μικρό σακίδιο πόλης (θα μείνει στο ξενοδοχείο με τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε στο βουνό)
 4. Κραμπόν με αντιστομωτικούς πάτους χιονιού (παρέχονται από τους διοργανωτές εάν δεν έχετε δικά σας)
 5. Πιολέ (παρέχεται από τους διοργανωτές εάν δεν έχετε δικό σας)
 6. Μπατόν (μπαστούνια πεζοπορίας)
 7. Ορειβατική ζώνη-μπωντριέ (παρέχεται από τους διοργανωτές εάν δεν έχετε δικό σας)
 8. Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες
 9. Αλουμινοκουβέρτα
 10. Παγούρι 1-1.5lt
 11. Θερμός 0,5-1lt (για ζεστό ρόφημα)
 12. Γυαλιά ηλίου (κατηγορία προστασίας 3 ή 4)
 13. Μάσκα θυέλλης (μάσκα σκι)
 14. Σουγιάς
 15. Πυξίδα
 16. Σφυρίχτρα
 17. Υπνόσακος χειμερινός (comford -10 Cº)
 18. Κάριματ
 19. Μαξιλαροθήκη
 20. Είδη υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα κλπ)

Λίστα Γ: Προτεινόμενο ατομικό φαρμακείο

 1. Αντισηπτικό υγρό σαπούνι για τα χέρια (δεν χρειάζεται ξέβγαλμα)
 2. Ελαστικός επίδεσμος (8-12cm)
 3. Μικρό Bedadin 30ml (γενικό αντισηπτικό)
 4. Αποστειρωμένες γάζες μεσαίου μεγέθους 15x30cm (3-4 τεμάχια)
 5. Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
 6. Compeed (φουσκάλες στα πόδια – 1 κουτί)
 7. Αλοιφή Gehwol (προστασία από φουσκάλες στα πόδια & κρυοπαγήματα)
 8. Αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας (30-50 spf)
 9. Lipstick για τα χείλια
 10. Παυσίπονα (π.χ. Depon/Panadol)
 11. Αντιφλεγμονώδη: (π.χ. Ponstan)
 12. Αντιδιαρροϊκά: (π.χ. Imodium/Ersefuryl)
 13. Κολύριο (π.χ. Decadron)
 14. Ηλεκτρολύτες για πρόληψη αφυδάτωσης
 15. Προσωπικά φάρμακα

Μεταφορά εξοπλισμού

Κάθε συμμετέχοντας/ουσα στην αποστολή στο Mera Peak θα πρέπει να έχει φροντίσει να έχει μαζί του τρείς σάκους:

Α) Ένα ορειβατικό σακίδιο χωρητικότητας 30-45lt, στο όποιο θα μεταφέρει τα απολύτως απαραίτητα (νερό, κολατσιό, φακό κεφαλής, αντιανεμικό κλπ) για τις πεζοπορίες μας κατά την διάρκεια του πολυήμερου trekking αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας κορυφής (κραμπον, πιολέ βέστα κλπ). Ο σάκος αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χειραποσκευή στο αεροπλάνο, υπό την προϋπόθεση ότι ο όγκος του, δεν ξεπερνά μέγεθος διαστάσεων 55 Χ 40 Χ 20 cm, βάρος έως 8kg και δεν περιλαμβάνει υλικά σε υγρή μορφή, καθώς και αιχμηρά αντικείμενα όπως κραμπόν, πιολέ, σουγιάδες κλπ. Επίσης στο αεροπλάνο οι γυναίκες δικαιούνται να κουβαλούν και μια μικρή γυναικεία τσάντα.

Β) Ένα μεγάλο αδιάβροχο σάκο (duflbag) για τα πράγματα που χρειαζόμαστε για το trekking και την ανάβαση στο βουνό, αλλά δεν χρειάζεται να τα κουβαλάμε μαζί μας στις πεζοπορίες (π.χ. υπνόσακος, δεύτερο ισοθερμικό, είδη υγεϊνής κλπ). Τον σάκο αυτό θα τον μεταφέρουν από σταθμό σε σταθμό, οι βαστάζοι ή τα γιάκ. Αυτός θα είναι ο σάκος που θα δώσουμε ως κύρια αποσκευή στο αεροπλάνο από Αθήνα-Doha-Κατμαντού και το συνολικό του βάρος δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 25kg. Σε περίπτωση που θέλετε να δανειστείτε εξοπλισμό από τους διοργανωτές (π.χ. κραμπον, πιολε κλπ), τα υλικά αυτά θα σας παραδωθούν στο αεροδρόμιο πριν την αναχώρηση, ώστε να τα τοποθετήσετε στην αποσκευή σας πριν το check in.

Γ) Ένα μικρό απλό σακίδιο πόλης, στο οποίο θα βάλουμε τα πολιτικά μας ρούχα (αυτά που δεν τα χρειαζόμαστε στο βουνό). Τον σάκο αυτόν θα τον αφήσουμε σε ειδικό φυλασσόμενο χώρο στην Κατμαντού και θα τον παραλάβουμε όταν επιστρέψουμε από το βουνό. Στο αεροπλάνο από Αθήνα-Doha-Κατμαντού, ο σάκος αυτός μπορεί να είναι άδειος και τοποθετημένος μέσα στον μεγάλο κύριο σάκο που θα δώσουμε ως αποσκευή (έως 25kg).

Υπέρβαρο

Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι έως 25kg για μία αποσκευή +8kg για μια χειραποσκευή. Το βάρος αυτό είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του ατομικού σας εξοπλισμού. Επιπλέον κιλά ή επιπλέον αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες. 

Αποσκευές

Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κλπ.

Φόρτιση μπαταριών

Κατά την διάρκεια του trekking υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης σε ορισμένα guesthouse, κατά μήκος της διαδρομής αλλά όχι σε όλα.

Κινητά τηλέφωνα

Γενικά δεν υπάρχει καλό σήμα κατά την διάρκεια της πεζοπορίας πρόσβασης στο βουνό, και αυτό διότι διασχίζουμε απομονωμένες περιοχές και βαθιές χαράδρες όπου το σήμα χάνεται. Υπάρχει όμως η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω δορυφορικού τηλεφώνου ή δορυφορικής κάρτας sim που τοποθετείται σε συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Ακυρώσεις

Πιθανές ακυρώσεις συμμετοχής, υπόκεινται σε ακυρωτικά σύμφωνα με την παρακάτω πολιτική ακυρώσεων-επιστροφών. Τα ακυρωτικά δεν υφίστανται εάν οι ακύρωση προκύψει αναγκαστικά λόγω θετικότητας στον Covid19. Στην περίπτωση αυτή, όλα τα χρήματα (ή μέρους εξ αυτών), επιστρέφονται στους συμμετέχοντες είτε με τραπεζική κατάθεση, είτε υπό μορφή Voucher, είτε σε συνδυασμό των δύο παραπάνω (εξαρτάται από την πολιτική ακυρώσεων της αεροπορικής εταιρείας καθώς και του συνεργαζόμενου tour operator στην επισκεπτόμενη χώρα).

 • Για ακυρώσεις που θα γίνουν το αργότερο έως και 50 ημέρες πριν την αναχώρηση, επιστρέφεται το 100% του συνολικού ποσού
 • Για ακυρώσεις που θα γίνουν από 49 έως και 30 ημέρες πριν την αναχώρηση,  παρακρατείται το 30% του συνολικού ποσού
 • Για ακυρώσεις που θα γίνουν από 29 έως και 15 ημέρες πριν την αναχώρηση,  παρακρατείται το 50% του συνολικού ποσού
 • Για ακυρώσεις που θα γίνουν από 14 και έως 0 ημέρες πριν την αναχώρηση, παρακρατείται το 100% του συνολικού ποσού

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα, καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση μέσω WhatsUp/Viber/Messenger στο τηλ. +30 6983 63 8000.

Κοινότητα Viber

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα και να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο τα νέα μας (επόμενοι προορισμοί, ημερολόγιο σχολής βουνού/βράχου, τεχνικές συμβουλές, ανακοινώσεις για νέα προγράμματα κλπ), παρακαλούμε συνδεθείτε στην κοινότητα ⁨μας στο Viber κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://invite.viber.com/g2=AQBi2SlJMys44k3ghoqUOJyU4Ir4ciObjiCPLeuGUsnFsl4SXJSTfFhLb4AvDDq4

Δήλωση Συμμετοχής

  Το υψηλότερο βουνό που έχω ανέβει μέχρι σήμερα, έχει ύψος πάνω από:

  Σχετικά με τον Covid19 ισχύουν τα εξής:

  Σχετικά με τον τεχνικό εξοπλισμό μου, θα χρειαστεί να δανειστώ από το BaseCamp Travel, τα εξής υλικά:

  Μπωντριέ
  NAIΟΧΙ

  Πιολέ
  NAIΟΧΙ

  Κραμπόν Δετά
  NAIΟΧΙ

  Κραμπόν SemiFast
  NAIΟΧΙ

  Κραμπόν Fast
  NAIΟΧΙ

  Σχετικά με τις διατροφικές μου συνήθειες είμαι Vegetarian:
  NAIΟΧΙ

  Σχετικά με τις διατροφικές μου συνήθειες είμαι Vegan:
  NAIΟΧΙ

  Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Συμμετοχής
  NAI

  Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
  NAI

  Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

  Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

  Ορειβατική αποστολή 
  Βουνό: Mera Peak 6.476m, Ιμαλάια, Νεπάλ
  Διάρκεια: 21 ημέρες
  Ημερομηνίες: 20 Απριλίου-11 Μαΐου 2022
  Εμπειρία: Πεζοπορία/χειμερινό βουνό
  Τιμή: 3.770€