Το BASE CAMP δημιουργήθηκε το 2001 από τον εκπαιδευτή ορειβασίας & οδηγό βουνού Παναγιώτη Κοτρωνάρο, με σκοπό να φέρει τον άθρωπο της πόλης πιο κοντά στο βουνό, την δράση και την περιπέτεια. Το όνομα “Basecamp” είναι εμπνευσμένο από την πολύχρονη ενασχόληση του ιδρυτή της εταιρείας με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διεξαγωγή ορειβατικών αποστολών στις μεγάλες οροσειρές του πλανήτη μας, με αποκορύφωμα την πρώτη επιτυχημένη Ελληνική αποστολή στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου τον Μάιο του 2004. Η Κατασκήνωση Βάσης ή αλλιώς το Basecamp φαντάζει πάντα ως η “γη της επαγγελίας” για τον ορειβάτη μεγάλου υψομέτρου καθώς είναι ένα κομβικό σημείο από όπου ξεκινά και το κυριότερο ολοκληρώνεται κάθε προσπάθεια ανάβασης στις κορυφές.

Το Όραμα μας
Όραμα μας είναι να συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο, την εμπειρία και τις γνώσεις μας, στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε συνανθρώπου μας που παίρνει μέρος ή παρακολουθεί τις δράσεις μας, να τον εμπνεύσουμε και να τον ενδυναμώσουμε στην προσπάθεια του για την κατάκτηση των δικών του κορυφών, των δικών του στόχων, από το 0 έως τα 8.848m, δίνοντας του παράλληλα την ευκαιρία να ανακαλύψει τις ομορφιές του πλανήτη μας, να ταυτιστεί με τη φύση, να την αφουγκραστεί και να την προστατέψει.

Υπηρεσίες
Οι υπηρεσίες και οι δράσεις μας περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρίες όπως:

• Εκπαίδευση στις τεχνικές της ορειβασίας, αναρρίχησης, διάσχισης φαραγγιών, ορειβατικού σκι και ορεινής διάσωσης
• Ορειβατικές αποστολές με στόχο την ανάβαση σε βουνά της γης με μεγάλο υψόμετρο
• Ταξίδια δράσης & περιπέτειας με εξερευνητικό, εθνολογικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό ενδιαφέρον
• Ασφάλιση, εκπαίδευση, σχεδιασμός και διεξαγωγή εργασιών σε μεγάλο ύψους (πυλώνες, γέφυρες, κ.λπ.)
• Ομιλίες & σεμινάρια κινητοποίησης και ενδυνάμωσης ανθρώπινου δυναμικού, Everest Power Talk & Everest Power Workshop
• Διοργάνωση συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων (incentives, team building activities, group dynamics)

Εκπαίδευση

Μέσα από τα μεθοδικά δομημένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών χωρίς προηγούμενη εμπειρία, έχουν αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες ώστε να μπορούν να κινούνται με άνεση στο ορεινό περιβάλλον, απολαμβάνοντας πάνω από όλα με ασφάλεια τις αγαπημένες τους δραστηριότητες όπως η ορεινή πεζοπορία, η ορειβασία χειμερινού βουνού, η αναρρίχηση βράχου, η διάσχιση φαραγγιών, η διαβίωση στην ύπαιθρο κ.λπ.

Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης

Έχοντας ως γνώμονα την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να μπορεί να καλύπτει με μεθοδικό και σύγχρονο τρόπο, όλες τις ανάγκες της ορειβατικής και ανα εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε την Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης. Στα πλαίσια αυτά, είναι μέλος και συνεργαζόμαστε με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ), ο οποίος υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού. Στόχος η ανάπτυξη ενός καινούργιου και σύγχρονου συστήματος εκπαίδευσης & πιστοποίησης στελεχών, το όποιο θα είναι ανοιχτό σε όλους! Το εκπαιδευτικό σύστημα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας-Αναρρίχησης, αποτελείται από επτά (7) διαφορετικά επίπεδα κλιμακούμενης δυσκολίας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ορειβατικής εκπαίδευσης, από το επίπεδο των αρχαρίων έως και εκπαιδευτών.

Συνεργάτες

Στις σχολές και τα σεμινάρια του Basecamp διδάσκουν εκπαιδευτές ορειβασίας-αναρρίχησης και οδηγοί βουνού με μεγάλη ορειβατική, εκπαιδευτική και παιδαγωγική εμπειρία. Αρκετοί από τους εκπαιδευτές μας ξεκίνησαν την δράση τους στο χώρο των outdoors ως μαθητές των σχολών μας, και είναι πραγματικά τιμή και χαρά να συνεργαζόμαστε μαζί τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οι Εκπαιδευτές και Βοηθοί Εκπαιδευτές της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης είναι:

  1. Κοτρωνάρος Παναγιώτης, Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-7, Εκπαιδευτής Ορειβασίας ML-7
  2. Γεωργίτσης Αναστάσιος, Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-7
  3. Μάλαμας Γεώργιος, Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-6, Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας ML-6
  4. Ντόβας Βασίλειος, Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-6, Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας ML-6
  5. Κανάρης Ευάγγελος, Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-6
  6. Ντουρντουρέκας Λουκάς, Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-6
  7. Τρόλιας Βασίλειος, Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-6

Basecamp Travel

Το 2014 το Basecamp εισέρχεται δυναμικά στο χώρο του τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής καθώς και των εταιρικών ταξιδιών κινήτρων (incentives) προσθέτοντας στις εκπαιδευτικές του δράσεις, τις υπηρεσίες του ταξιδιωτικού γραφείου BASECAMP TRAVEL για τις οποίες βραβεύεται στα Tourism Awards 2015. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ) με ενεργή συμμετοχή στην ανάπτυξη του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης των επαγγελματιών εμψυχωτών υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής (ΕΣΥΔ-DQS-ΣΕΤΕΥΔΑ).

Ταξίδια Περιπέτειας

Τα ταξίδια δράσης που διοργανώνει το Basecamp απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, που προτιμούν να εξερευνούν νέους προορισμούς με την κουλτούρα του ταξιδιώτη παρά του τουρίστα. Οι υπαίθριες δραστηριότητες (π.χ. πεζοπορία, καγιάκ, αναρρίχηση κ.λπ.) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά στον τόπο, τους ανθρώπους, την αυθεντική κουλτούρα και την παρθένα φύση μιας περιοχής, αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό, μετατρέποντας το ταξίδι μας σε εμπειρία ζωής.

Ορειβατικές αποστολές

Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα ταξίδια περιπέτειας όπου οι συμμετέχοντες έχουν την μοναδική ευκαιρία να ζήσουν ενεργά στους ρυθμούς μιας οργανωμένης ορειβατικής αποστολής στις μεγάλες οροσειρές της γης (Ιμαλάια, Άνδεις, Καύκασος κ.α.). Κάτω από την επίβλεψη και καθοδήγηση Ελλήνων αλλά και ξένων οδηγών βουνού, θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις για την κίνηση, τις τεχνικές, τον εγκλιματισμό και τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν την ορειβασία σε μεγάλο υψόμετρο.

Στατιστικά

Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 22 σχολές ορειβασίας, 53 σχολές αναρρίχησης, 45 ταξίδια περιπέτειας και ορειβατικές αποστολές στα Iμαλάια (Island Peak), την Λ.Αμερική (Aconcagua-2 φορές), τον Καύκασο (Elbrus-7 φορές), τις Άλπεις (Mont Blanc-17 φορές), , την Αφρική (Kilimanjaro-7 φορές & Mt.Kenya-1 φορά), την Τουρκία (Ararat), το Κιργιστάν (Lenin Peak), το Μαρόκο (Atlas-3 φορές), την Νήσο Βόρνεο (Kinabalu), το Vietnam (Fancipan), την Παταγονία, την Μποτσουάνα, την Σουηδία, την Ιορδανία και την Σκωτία (3 φορές) καθώς επίσης πολλές αποδράσεις στην Ελλάδα για πεζοπορία, rafting, canyoning, sea kayak, multi sports κ.λπ.

Προγράμματα για εταιρείες

Στο Basecamp λειτουργεί ειδικό τμήμα διοργάνωσης συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες μας εμπιστεύονται για την εκπαίδευση και προσωπική ανάπτυξη των στελεχών τους με live speeches, workshops, incentives, teambuilding activities indoor/outdoor κ.λπ.

Everest Challenge

Αν είστε στέλεχος ή ιδιοκτήτης επιχείρησης και ψάχνετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα για να εμπλουτίσετε δυναμικά την επόμενη εταιρική σας εκδήλωση, η δική μας πρόταση ονομάζεται Everest Challenge. Πρόκειται για μια σειρά επιλεγμένων δραστηριοτήτων ομαδικότητας, στρατηγικής, ηγεσίας, διαχείρισης αλλαγών και λήψης αποφάσεων που σκοπό έχουν να εμπνεύσουν και να “πείσουν” με βιωματικό τρόπο το κοινό σας, ότι για την ομάδα που έχει όραμα, θέληση και στόχο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ακόμα και η κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής!

Everest Power Talk

Πρόκειται για μια ζωντανή βιωματική ομιλία από τον αρχηγό της πρώτης Ελληνικής αποστολής που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου την άνοιξη του 2004 ύστερα από δύο δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών. Ο αρχηγός της ιστορικής για την Ελλάδα αποστολής Παναγιώτης Κοτρωνάρος, θα παρουσιάσει το χρονικό «Κατάκτησης της Κορυφής» και θα αναλύσει με γλαφυρό και άμεσο τρόπο τα στοιχεία που οδήγησαν την ομάδα του στην επιτυχία. Η ομιλία συνοδεύεται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνει συνέντευξη του ομιλητή στην κορυφή καθώς επίσης και stage με αυθεντικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάβαση του Έβερεστ.

Επικοινωνία

Για κάθε απορία ή επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με τα προγράμματά μας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 211 40 14744 & 698 363 8000 ή στο email: info@basecamp.gr και θα χαρούμε να συζητήσουμε και να συμμετέχουμε στην οργάνωση του επόμενου σας project είτε αυτό έχει προσωπικό είτε εταιρικό χαρακτήρα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Παναγιώτης Κοτρωνάρος (BASECAMP, Γενική Δ/νση)


Ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος είναι ο δημιουργός και γενικός διευθυντής της Σχολής Ορεινών Αθλημάτων «BASE CAMP» καθώς και του ταξιδιωτικού γραφείου «BASECAMP TRAVEL». Σπούδασε Μηχανολόγος και είναι κάτοχος διπλώματος Προπονητή Αθλημάτων, όμως το πάθος του για τα βουνά και τη ζωή στη φύση τον έκανε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ορειβασία.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας ορειβασίας “HELLAS-EVEREST 2004” της πρώτης Ελληνικής αποστολής που κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου το Μάιο του 2004. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια (Everest 8.848m, Cho Oyu 8.201m, Dhaulagiri 8.167m, Shisha Pangma 8.046m) αποκομίζοντας εκτός των άλλων, μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κινδύνου και καθοδήγησης ομάδων σε αντίξοες συνθήκες. 

Από το 1997 διδάσκει ανελλιπώς τις τεχνικές ορειβασίας, αναρρίχησης και ορεινής διάσωσης σε σχολές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (EOOA), είναι αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού (ΣΕΟΒ) και έχει εκπαιδεύσει πολλά κλιμάκια ανδρών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (EMAK), των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού καθώς και εργαζομένων σε εργασίες μεγάλου ύψους.

To 2001 ίδρυσε τη Σχολή Ορεινών Αθλημάτων «BASE CAMP» και αργότερα (2014) το ταξιδιωτικό γραφείο «BASECAMP TRAVEL», με σκοπό την εκπαίδευση στα ορεινά σπορ και τη διοργάνωση ορειβατικών αποστολών στα βουνά του κόσμου, με ανοιχτή συμμετοχή ορειβατών από όλη την Ελλάδα. Σε επαγγελματική βάση έχει οργανώσει, ηγηθεί και υλοποιήσει πάνω από 50 σχολές ορειβασίας & αναρρίχησης και πάνω από 40 ορειβατικές αποστολές σε κάθε γωνιά της γης (Ιμαλάια, Παμίρ, Άνδεις, Άλπεις, Καύκασος, Ισημερινός, Τανζανία, Κένυα, Μαρόκο, Κιργιστάν, Τουρκία, Ιορδανία, Βόρνεο, Βιετνάμ κ.α).

Από το 2006 συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες όλων των κλάδων ως εξωτερικός ομιλητής (inspirational speaker) σε σεμινάρια ηγεσίας, ομαδικότητας και ενδυνάμωσης ανθρώπινου δυναμικού και είναι διοργανωτής εταιρικών team-building events, ενώ από το 2012 είναι μέλος του European Mentoring & Coaching Council (EMCC), της Hellenic Coaching Association (HCA) και του Global Institute for Leadership Development (GILD).

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με πάθος με διάφορα αθλήματα υπεραντοχής σε ξηρά και θάλασσα με επιτυχίες στο Σπάρταθλον (250km), τους διάπλους Τορωναίου & Μεσσηνιακού κόλπου (26 & 35km) το Ironman Τρίαθλο και τους ορεινούς αγώνες δρόμου (UTMB 160km, Route 120km, Olympus Marathon 44km κ.α). Η φιλοσοφία του σχετικά με τις υπαίθριες δραστηριότητες είναι απλή και αποδίδεται γλαφυρά με τη φράση “Ταυτίσου με τη ΦΥΣΗ” που συχνά χρησιμοποιεί στις συζητήσεις με τους μαθητές του.

Φανή Κουσιπέτκου (BASECAMP, Outdoor Activities Director)

Με υψηλού επιπέδου επαγγελματική και αθλητική κατάρτιση η Φανή είναι η μοναδική εν ενεργεία Ελληνίδα εκπαιδεύτρια ορειβασίας και αναρρίχησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με εξειδίκευση στις Υπαίθριες Δραστηριότητες και τα Αθλήματα Βουνού, Προπονήτρια Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Χαράκτης αγώνων αναρρίχησης και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος πάνω στην Προπονητική στην αναρρίχηση.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ορειβατικές αποστολές σε μεγάλες οροσειρές του πλανήτη στα Ιμαλάϊα (Buni Zom 6.551m), τις Άνδεις (Aconcagua 6.962m), την Αφρική (Kilimanjaro 5.896m), τον Καύκασο (Elbrus 5.842m), τις Άλπεις (Mont Blanc 4.808m) και έχει σκαρφαλώσει διαδρομές χιονιού-πάγου-βράχου στα περισσότερα Ελληνικά βουνά καθώς και σε ορθοπλαγιές των Άλπεων, στους Δολομίτες, την Ουαλία κ.α. Ως αθλήτρια αγωνιστικής αναρρίχησης έχει σκαρφαλώσει αναρριχητικές διαδρομές πολύ υψηλής τεχνικής δυσκολίας όπως η Oxytocin 8a/X- UIAA ενώ το 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση γυναικών αναρριχητριών ως απεσταλμένη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Εκτός από τα βουνά ασχολείται επαγγελματικά με το χορό και την ρυθμική γυμναστική όπου ως προπονήτρια έχει να επιδείξει πολλές διακρίσεις αθλητριών της σε εθνικό επίπέδο.

Έχει δημιουργήσει την δική της εταιρεία με την ονομασία Αλπικός Ρυθμός και συνεργάζεται σταθερά με το BaseCamp τόσο ως βασική εκπαιδεύτρια στις σχολές ορειβασιας-αναρρίχησης όσο και ως υπεύθυνη για την διοργάνωση και τον συντονισμό εταιρικών incentives, team-building και team-bonding εκδηλώσεων με στόχο την ενδυνάμωση & κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των εταιρικών μας πελατών.

Νίκος Τόδουλος (BASECAMP Operations & Planning Manager)

Ο Nίκος Τόδουλος είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος της περιπέτειας που από το 2.000 έχει πραγματοποιήσει με τα πόδια και το ποδήλατο πάνω από 32.000 χιλιόμετρα και έχει ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους της γης. Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Imperial College και του London School of Economics, ξέφυγε από μια συμβατική σταδιοδρομία και κατόρθωσε να μετατρέψει το μεγαλύτερο πάθος του σε επάγγελμα.

Ξεκίνησε την ορειβατική του δράση από τις σχολές ορειβασίας-αναρρίχησης αρχαρίων και μέσου επιπέδου του Βasecamp, είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πιστοποιημένος συνοδός αναβάσεων της EOOA και έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας ως τεχνικός σύμβουλος, οργανωτής και αρχηγός γεωγραφικών και πολιτιστικών αποστολών, τουριστικών γραφείων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τα πιο πρόσφατα project του ως αθλητής της The North Face®, ήταν οι δύσκολες προσπάθειες διάσχισης απομονωμένων περιοχών του πλανήτη όπως η Ισλανδία, το υψίπεδο του Θιβέτ, και το απομονωμένο βασίλειο του Μπουτάν καθώς και η διάσχιση της Κορσικής μέσα από το δυσκολότερο πεζοπορικό μονοπάτι της Ευρώπης GR20. Επίσης έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια, στις Άνδεις, στην Παταγονία, στην Αφρική, στο Βόρνεο, στον Καύκασο, στην Γροιλανδία, στις Βαλκανικές χώρες, στις Γαλλικές και Ελβετικές Άλπεις, στην Ανταρκτική καθώς και στις αρκτικές σκανδιναβικές χώρες με ορειβατικά σκι και χιονορακέτες.

Από το 2015 εργάζεται στο Basecamp Travel ως Operations & Planning Manager καθώς επίσης και ως συνοδός πεζοπορικών εκδρομών (trekking guide) και αρχηγός αποστολών. Η τεράστια ταξιδιωτική του εμπειρία, το οργανωτικό του ταλέντο και η άσβεστη φλόγα για περιπέτεια και εξερεύνηση νέων προορισμών, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία των νέων προγραμμάτων και στόχων της εταιρείας.

Αναστάσιος Γεωργίτσης (BASECAMP, Senior Instructor)


Γεννημένος στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1977, ο Τάσος είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες των σχολών του BaseCamp. Είναι διπλωματούχος Εκπαιδευτής Αναρρίχησης Βράχου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης, Χαράκτης Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Προπονητής αγωνιστικών τμημάτων αναρρίχησης πολλών αθλητικών και ορειβατικών σωματείων και έχει ενεργή συμμετοχή στην τρέχουσα Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ξεκίνησε τα πρώτα του κάθετα βήματα στους πύργους των Μετεώρων και αυτό αποτέλεσε αφορμή να ασχοληθεί με την αθλητική και αγωνιστική αναρρίχηση τόσο ο ίδιος ως αθλητής και μετέπειτα ως προπονητής. Στην εικοσαετή και πλέον πορεία του έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση πολλών νέων αναρριχητών μέσα απο τις Σχολές Αναρρίχησης Βράχου όλων των βαθμίδων, έχει κατακτήσει Εθνικά Πρωταθλήματα και διακρίσεις, έχει εντάξει στην Εθνική Ομάδα Αγωνιστικής Αναρρίχησης αθλητές του και έχει συμμετάσχει με αυτούς σε διάφορα Πρωταθλήματα έως και Παγκόσμια, πέραν των παλαιότερων ατομικών του διακρίσεων σε εθνικό επίπεδο.

Έχει ασχοληθεί με το άνοιγμα νέων αναρριχητικών πεδίων και διαδρομών όλων των επιπέδων. Η δράση του ως αθλητής αγωνιστικής αναρρίχησης περιλαμβάνει διαδρομές δυσκολίας 8ου Γαλλικού βαθμού καθώς και πρώτες επαναλήψεις έως 8a σε διάφορα αναρριχητικά πεδία και ορθοπλαγιές βουνών της Ελάδας και του εξωτερικού.

Αλέκος Ασημακόπουλος (BASECAMP, Senior Instructor)

Ο Αλέκος Ασημακόπουλος είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες αλπινιστές με επιτυχίες στον Ελληνικό και διεθνή χώρο. Είναι διπλωματούχος Εκπαιδευτής Ορειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και ασχολείται επαγγελματικά από το 2001 με την εκπαίδευση στις τεχνικές ορειβασίας, αναρρίχησης και ορεινής διάσωσης ενώ από το 2003 είναι βασικός εκπαιδευτής ορειβασίας-αναρρίχησης των σχολών του BaseCamp.

Έχει πραγματοποιήσει αναρριχήσεις χιονιού-πάγου-βράχου και μεικτού πεδίου, στις σημαντικότερες ορθοπλαγιές των Ελληνικών βουνών καθώς και σε ορισμένες από τις πιο φημισμένες ορθοπλαγιές του εξωτερικού όπως η βόρεια όψη του Kusum Kanguru στο Νεπάλ, τα Highlands της Σκωτίας, και οι θρυλικές βόρειες ορθοπλαγιές των Άλπεων (Eiger, Materhorn, Grand Jorasses, Droites κ.α.).

Επίσης έχει εργαστεί εκτενώς σε πολλά περιοδικά και βιβλία ορειβασίας σε τεχνικά και τοπογραφικά θέματα συνδυάζοντας τις ορειβατικές του γνώσεις με το ταλέντο του ως σκιτσογράφου. Το καλλιτεχνικό του όραμα είναι να δίνει «ζωή» στις μυθικές εικόνες των κορυφών των Άλπεων, μεταφέροντας μέσω του σκίτσου την εικόνα τους σε απλό χαρτί.

Γιώργος Μάλαμας (BASECAMP, Instructor)

Ο Γιώργος Μάλαμας έχει σπουδάσει ανθρωπιστικές επιστήμες με ειδικότητα στην Ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό. Η ενασχόληση του με την ορειβασία ξεκινάει το 2007 με την συμμετοχή του στις σχολές ορειβασίας και αναρρίχησης του BaseCamp. Από την τότε η ορειβασία και η αναρρίχηση έγινε για τον Γιώργο τρόπος ζωής.

Έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές αποστολές στα Παμίρ και στον Καύκασο και έχει σκαρφαλώσει διαδρομές χιονιού-πάγου-βράχου και μεικτού πεδίου στα σημαντικότερα βουνά της Ελλάδας, στις Άλπεις, τους Δολομίτες, τα Τάτρας και τα Καρπάθια όρη. Εκτός από την ορειβασία έχει ασχοληθεί εντατικά με την αθλητική αναρρίχηση σε τεχνητούς τοίχους και έχει χαράξει περισσότερες από 100 νέες διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης σε βράχο.

Η συμβολή, ο εθελοντισμός και η παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη, αποτελούν σημαντική προτεραιότητα της ζωής του. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) ως Εκπαιδευτής Ορεινής Διάσωσης και από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης ως Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας.

Είναι επίσης εκπαιδευτής Avalanche Search And Rescue Level 1 & 2 από την Γαλλική ANENA (Association Nationale pour l’Étude de la Neige et des Avalanches) και έχει συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις ορεινής διάσωσης της Σλοβακικής HORSKA SLUZBA και της Βρετανικής ΑΜΙ. Από το 2013 συνεργάζεται σταθερά με τις σχολές του BaseCamp με ενεργό εκπαιδευτικό και οργανωτικό ρόλο.