Καλοκαιρινό ταχύρυθμο τμήμα που συνδυάζει τα μαθήματα των τμημάτων CL1/CL2 της σχολής αναρρίχησης, με τις διακοπές στο όμορφο αιγιοπελαγίτικο νησί της Καλύμνου. Ένα ταξίδι γνώσεων, περιπέτειας, μοναδικών εμπειριών και ανακάλυψης ενός “καινούργιου κόσμου” όπως πολλοί μαθητές μας αναφέρουν. Η αναρρίχηση είναι ένα σπορ συναρπαστικό που μας φέρνει σε επαφή με την φύση, δυναμώνει το κορμί και το μυαλό, βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση, τον συντονισμό των κινήσεων και μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και ψυχική ηρεμία.

Σημείωση: Για την άμεση απάντηση διαφόρων ερωτημάτων σας σχετικά με την σχολή, ανατρέξτε στον Οδηγό Συχνών Ερωτήσεων στο τέλος του κειμένου.

Αναρριχητική διαδικασία

Για να προωθηθεί στο κάθετο περιβάλλον κόντρα στους νόμους της βαρύτητας, ο αναρριχητής χρησιμοποιεί την μορφολογία του βράχου (σχισμές, δίεδρα, τακάκια, χαραμάδες κλπ) κάνοντας κινήσεις αρμονικές που απαιτούν καθαρό μυαλό, τόλμη αλλά και φαντασία. Η επιτυχής έκβαση μιας αναρριχητικής προσπάθειας δεν εξαρτάται τόσο από την δύναμη μας, αλλά κυρίως από την τεχνική, τον τρόπο δηλαδή που κινείται ή ισορροπεί το σώμα μας πάνω στο βράχινο ανάγλυφο.

Σε περίπτωση πτώσης του αναρριχητή, ενεργοποιείται το σύστημα ασφάλισης που αποτελείται από το αναρριχητικό σχοινί, τον προσωπικό εξοπλισμό (κράνος, μπωντριέ, καραμπίνερ, ιμάντες κ.α) καθώς επίσης και την παρουσία ενός ακόμα αναρριχητή που ονομάζεται “σχοινοσύντροφος” και ο ρόλος του είναι να ασφαλίζει με τον κατάλληλο τρόπο τον αναρριχητή όσο αυτός σκαρφαλώνει, έως ότου έρθει η δική του σειρά να αναρριχηθεί.

Βασική προϋπόθεση για την ασφαλή και ευχάριστη ενασχόληση μας με την αναρρίχηση, είναι η σύγχρονη και μεθοδική εκπαίδευση μας στα πλαίσια μιας έγκυρης σχολής.

Αναρρίχηση στην Κάλυμνο

Η Κάλυμνος είναι ένα ορεινό νησί με σπάνιες φυσικές ομορφιές, που συνδυάζει τη γοητεία του βουνού με τις όμορφες ακρογιαλιές και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Γνωστή σε όλο τον κόσμο ως το νησί των σφουγγαράδων με τον μαγευτικό βυθό, τα τελευταία χρόνια ανακαλύφθηκε από τους αναρριχητές λόγω του πλούσιου γεωφυσικού της ανάγλυφου.

Η άριστη ποιότητα του βράχου, η εύκολη και ολιγόλεπτη πρόσβαση, η εκπληκτική θέα που διαθέτουν τα πεδία της καθώς και οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί καθ’όλη την διάρκεια του έτους, έχουν καθιερώσει την Κάλυμνο ως ένα από τα καλύτερα μέρη για αναρρίχηση βράχου στον κόσμο.

Στο νησί της Καλύμνου υπάρχουν περισσότερες από 2.000 οργανωμένες αναρριχητικές διαδρομές και άπειρες δυνατότητες για άνοιγμα νέων καθώς έχει αξιοποιηθεί μόνο το 10% των βράχων. Ασβεστολιθικά πετρώματα, τεράστιες κάθετες πλάκες, στέγες με σταλακτιτικό διάκοσμο, επιβλητικές σπηλιές και δίεδρα, προσφέρουν μια ανεξάντλητη ποικιλία σε κινήσεις και αναρριχητικές τεχνικές για υψηλές συγκινήσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Οι βαθμοί δυσκολίας ξεκινούν με εκπαιδευτικές διαδρομές από 4c και φθάνουν έως 9a!

Αναρριχητική εκπαίδευση

Το πρόγραμμα της σχολής διεξάγεται αποκλειστικά στα άριστα οργανωμένα πεδία του αιγαιοπελαγίτικου νησιού, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως! Ο ταχύρρυθμος χαρακτήρας του προγράμματος, εξυπηρετεί ιδιαίτερα όσους ενδιαφέρονται για το σπορ της αναρρίχησης αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σχολές που συνήθως διεξάγονται Σαββατοκύριακα, όπως επίσης και όσους κατοικούν σε επαρχιακές πόλεις όπου δεν διοργανώνονται συχνά σχολές.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κινησιολογία και την βελτίωση της αναρριχητικής τεχνικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση στο κάθετο περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες κάτω από την επίβλεψη εξειδικευμένων προπονητών και εκπαιδευτών αναρρίχησης, θα διδαχθούν με τον πιο σύγχρονο και μεθοδικό τρόπο τις τεχνικές κίνησης που αποτελούν τη βάση της μελλοντικής τους αναρριχητικής και ορειβατικής εξέλιξης. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία πάνω στις τεχνικές ασφάλισης, τους χειρισμούς των σχοινιών, τους κόμπους και να εξοικειωθούν με τον αναρριχητικό εξοπλισμό και τη σωστή χρήση του.

Ακολουθώντας τις θεμελιώδης αρχές διδακτικής και εκπαίδευσης ενηλίκων, η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ύψος και η αύξηση της τεχνικής δυσκολίας γίνεται σταδιακά ξεκινώντας από χαμηλά ύψη και εύκολο σκαρφάλωμα, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να χτίσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη τόσο με τους χειρισμούς και τα υλικά όσο και με τους σχοινοσυντρόφους τους.

Οι γνώσεις και η εμπειρία που θα αποκτηθούν, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο για την ενασχόληση με την αθλητική αναρρίχηση η οποία αποτελεί πλέον επίσημο Ολυμπιακό άθλημα, όσο και για την πραγματοποίηση αναβάσεων σε βουνά με τεχνικές δυσκολίες (χειμώνα ή καλοκαίρι) καθώς η αναρρίχηση είναι η συνέχεια της προώθησης μας στο βουνό και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ορειβασίας.

Οι αναρριχήσεις γίνονται το πρωί (8πμ-1μμ) ή το απόγευμα (3μμ-8μμ) ανάλογα με τον προσανατολισμό του πεδίου που γίνεται η εκπαίδευση, ώστε τα βράχια να είναι στη σκιά. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για ξεκούραση, κολύμπι στις παραλίες του νησιού, πεζοπορικές διαδρομές, υποβρύχιες καταδύσεις, καγιάκ θαλάσσης κ.α.

Εκπαιδευτικό σύστημα

Η Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης συνεργάζεται στενά με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ), ο οποίος υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού, με στόχο την ανάπτυξη ενός καινούργιου και σύγχρονου συστήματος εκπαίδευσης & πιστοποίησης στελεχών, το όποιο θα είναι ανοιχτό σε όλους!

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας-Αναρρίχησης, για την αναρριχητική εκπαίδευση, αποτελείται από επτά (7) διαφορετικά επίπεδα κλιμακούμενης δυσκολίας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της αναρριχητικής εκπαίδευσης, από το επίπεδο των αρχαρίων έως και εκπαιδευτών, ώστε να μπορεί να καλύπτει με μεθοδικό και σύγχρονο τρόπο, τις ανάγκες της αναρριχητικής εκπαίδευσης.

Oι ανάγκες αυτές οφείλουν να περιλαμβάνουν και την προοπτική της μελλοντικής επαγγελματικής ενασχόλησης των αποφοίτων, στον ανερχόμενο τομέα των υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, όπου ανήκουν η ορειβασία και η αναρρίχηση.

Τα επτά (7) επίπεδα Αναρριχητικής Εκπαίδευσης της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης είναι:

CL-1  Σχολή Αναρρίχησης Μονής Σχοινιάς
CL-2  Σχολή Αναρρίχησης Πολλαπλών Σχοινιών

CL-3  Σχολή Παραδοσιακής Αναρρίχησης
CL-4  Σχολή Διάσωσης Κάθετου Πεδίου
CL-5  Σχολή Συνοδών Αναρρίχησης Μονής Σχοινιάς

CL-6  Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Αναρρίχησης
CL-7  Σχολή Εκπαιδευτών Αναρρίχησης

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Για τη συμμετοχή σας στη σχολή ΔΕΝ απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία παρά μόνο μια στοιχειώδης φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό. Επίσης, δεν απαιτείται να διαθέτετε ειδικό εξοπλισμό, καθώς η σχολή παρέχει σε κάθε εκπαιδευόμενο πλήρη σετ αναρριχητικών υλικών εκτός από τα ειδικά παπουτσάκια της αναρρίχησης, τα οποία θα πρέπει να προμηθευτείτε πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τέλος θα πρέπει να είστε άνω των 18 ετών και να ακολουθήσετε την Διαδικασία Εγγραφής που αναγράφεται παρακάτω.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Σχολής Αναρρίχησης Βράχου, καλύπτει την βασική αναρριχητική εκπαίδευση, που αποτελείται από τα επίπεδα CL-1 & CL-2.

Το επίπεδο CL-1, αφορά σε αναρριχήσεις που διεξάγονται σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία μονής σχοινιάς, με μέγιστο συνολικό ύψος τα 40m.

Το επίπεδο CL-2, αφορά σε αναρριχήσεις που διεξάγονται σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία πολλαπλών σχοινιών, όπου το συνολικό ύψος της αναρρίχησης ξεπερνάει τα 40m και μέγιστο ύψος για την κάθε σχοινιά τα 30m. 

Το θεωρητικό σκέλος περιλαμβάνει τέσσερα (4) τρίωρα θεωρητικά μαθήματα που διεξάγονται εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου (σύγχρονα ή ασύγχρονα).

Ημερομηνίες διεξαγωγής τμήματος Αυγούστου 2021

Τμήμα CL-1 (Αναρρίχηση Μονής Σχοινιάς)

1η ημέρα: Σάββατο 31.07.21 Αναρ. πεδίο “Summer Time A”
2η ημέρα: Κυριακή 01.08.21 Αναρ. πεδίο “Καστέλι”
3η ημέρα: Δευτέρα 02.08.21 Αναρ. πεδίο “Τέλενδος”
4η ημέρα: Τρίτη 03.08.21 Αναρ. πεδίο “Summer Time Β”
5η ημέρα: Τετάρτη 04.08.21 Αναρ. πεδίο “Αργινώντα”
6η ημέρα: Πέμπτη 05.08.21 Αναρ. πεδίο “Αρχή” 

Τμήμα CL-2 (Αναρρίχηση Πολλαπλών σχοινιών)

7η ημέρα: Παρασκευή 06.08.21 Training Center
8η ημέρα: Σάββατο 07.08.21 Αναρ. πεδίο “Σχολείο”
9η ημέρα: Κυριακή 08.08.21 Αναρ. πεδίο “Σχολείο”
10η ημέρα: Δευτέρα 09.08.21 Αναρ. πεδίο “Συμπληγάδες”
11η ημέρα: Τρίτη 10.08.21 Αναρ. πεδίο “Σχολείο”
12η ημέρα: Τετάρτη 11.08.21 Αναρ. πεδίο “Σχολείο”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2021

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ – Διαδικτυακά μαθήματα

1ο θεωρητικό μάθημα (ασύγχρονο) : Εισαγωγή στην Αναρρίχηση

Επιμέρους ενότητες μαθήματος:
 • Μορφές & είδη αναρρίχησης
 • Ιστορία της αναρρίχησης
 • Φυσικό περιβάλλον & κανόνες
 • Εκπαιδευτικά συστήματα
 • Αναρριχητική ορολογία
 • Βαθμολόγηση διαδρομών
 • Αναρριχητικοί οδηγοί

2ο θεωρητικό μάθημα (ασύγχρονο) : Αναρριχητικός Εξοπλισμός

Επιμέρους ενότητες μαθήματος:

 • Κράνη & ζώνες ασφαλείας
 • Αναρριχητικά παπούτσια
 • Καραμπίνερ & σετάκια
 • Αναρριχητικά σχοινιά
 • Ιμάντες & κορδονέτα
 • Ασφαλιστικές συσκευές
 • Μόνιμες ασφάλειες, βύσματα

3ο θεωρητικό μάθημα (ασύγχρονο) : Αναρριχητική Διαδικασία

Επιμέρους ενότητες μαθήματος:

 • Αναρρίχηση & ασφάλιση Top Rope
 • Κατέβασμα “κουβάς”
 • Αναρρίχηση & ασφάλιση επικεφαλής
 • Σετάκια – τεχνικές clip in
 • Κώδικας επικοινωνίας
 • Πέρασμα σχοινιού στο ρελέ
 • Μάζεμα υλικών
 • Τεχνικές ραπέλ

4ο θεωρητικό μάθημα (ασύγχρονο) : Αντοχή Υλικών

Επιμέρους ενότητες μαθήματος:

 • Αλυσίδα ασφαλισης
 • Δυνάμεις & φορτία
 • Συντελεστής Πτώσης
 • Impact Force
 • Φαινόμενο τροχαλίας
 • Επιλογή σχοινιού

Πρόσβαση προς/από Κάλυμνο

Προτεινόμενη αναχώρηση:
Από το λιμάνι του Πειραιά για Κάλυμνο, το απόγευμα της Παρασκευής 30/7/2021 στις 18.00 με το πλοίο Blue Star II, της Blue Star Ferries. Άφιξη στην Κάλυμνο στις 02.30 το πρωί το Σάββατο 31/7/2021. Διάρκεια ταξιδιού: 8ωρ 30′. Ναύλος: 50€ (-20% με κάρτα Blue Star Ferries).

Προτεινόμενη επιστροφή:
Από το λιμάνι της Καλύμνου για Πειραιά, την Τετάρτη 11/8/2021 στις 23.50 το βράδυ, με το πλοίο Blue Star Chios, της Blue Star Ferries. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 10.10 το πρωί της Πέμπτης 12/8/2021. Διάρκεια ταξιδιού: 10ωρ 20′. Ναύλος: 50€ (-20% με κάρτα Blue Star Ferries).

ΗΜΕΡΑ-1: Σάββατο 31/07/2021

Πρωί: Συνάντηση στις 12.00μμ, στο cafe-εστιατόριο Kitsos Pizza στο χωριό Πάνορμος

 • Δια ζώσης γνωριμία
 • Σύντομη ενημέρωση για το πρόγραμμα
 • Δανεισμός αναρριχητικού εξοπλισμού

Απόγευμα: Αναρριχητικό πεδίο “Summer Time Α” (02.30μμ-8.00μμ)

 • Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής
 • Εξοικείωση με τον αναρριχητικό εξοπλισμό
 • Αναρρίχηση Tope Rope / ασφάλιση με Reverso
 • Κώδικας επικοινωνίας σχοινοσυντροφιάς
 • Κόμποι: οχτάρι, ημίδεσμος, αλουέτ

ΗΜΕΡΑ-2: Κυριακή 01/08/2021

Πρωί: Συνάντηση στις 07.30πμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι

Αναρριχητικό πεδίο “Καστέλι” (8.00πμ-13.30μμ)

 • Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής
 • Τεχνικές clip in με το σχοινί
 • Μπλοκάρισμα ασφαλιστικής συσκευής
 • Μάζεμα του σχοινιού για μεταφορά
 • Κόμποι: ιμαντόκομπος, ψαρόκομπος, μουλαρόκομπος

ΗΜΕΡΑ-3: Δευτέρα 02/08/2021

Απόγευμα: Συνάντηση στις 01.45μμ, στο λιμανάκι Μυρτιές (καΐκι για Τέλενδο)

Αναρριχητικό πεδίο “Irox”, Τέλενδος (02.30μμ-8.00μμ)

 • Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής
 • Τεχνικές ασφάλισης μονού σχοινιού 
 • Ασφάλιση με Gri-Gri
 • Προασκήσεις αναρρίχησης επικεφαλής
 • Κατάβαση από ρελέ σε σπορ πεδίο

ΗΜΕΡΑ-4: Τρίτη 03/08/2021

Απόγευμα: Συνάντηση στις 02.00μμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι

Αναρριχητικό πεδίο “Summer Time B” (02.30μμ-8.00μμ)

 • Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής
 • Αναρρίχηση επικεφαλής σε σπορ διαδρομές
 • Τεχνική & ψυχολογία της πτώσης
 • Μάζεμα υλικών στην κατάβαση (trolley)
 • Αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων

ΗΜΕΡΑ-5: Τετάρτη 04/08/2021

Ελεύθερη μέρα για ξεκούραση / αναπληρώσεις μαθημάτων 

ΗΜΕΡΑ-6: Πέμπτη 05/08/2021

Πρωί: Συνάντηση στις 07.30μμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι

Αναρριχητικό πεδίο “Αρχή” (8.00πμ-13.30μμ)

 • Αναρρίχηση επικεφαλής σε σπορ διαδρομές
 • Εισαγωγή στην αναρρίχηση πολλαπλών σχοινιών
 • Τεχνική διπλού σχοινιού
 • Συνδεσμολογία ισοσταθμισμένου ρελέ 2 σημείων
 • Ασφάλιση του επικεφαλής στο ρελέ με ψαλιδιά

ΗΜΕΡΑ-7: Παρασκευή 06/08/2021

Απόγευμα: Συνάντηση στις 02.00μμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι

Αναρριχητικό πεδίο “Αργινώντα” (02.30μμ-8.00μμ)

 • Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής
 • Αναρρίχηση επικεφαλής σε σπορ διαδρομές
 • Ασφάλιση δεύτερου με reverso
 • Ξεκίνημα 2ης σχοινιάς
 • Συντελεστής πτώσης, impact force

ΗΜΕΡΑ-8: Σάββατο 07/08/2021

Πρωί: Συνάντηση στις 06.30πμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι

Αναρριχητικό πεδίο “Σχολείο-Α” (07.00πμ-01.30μμ)

 • Προετοιμασία & εκτέλεση διαδρομής πολλαπλών σχοινιών
 • Αναρριχητικοί οδηγοί, σχεδιαγράμματα διαδρομών
 • Στήσιμο ραπέλ, διευθέτηση σχοινιών
 • Ένωση σχοινιών (κόμπος οδηγού)
 • Τεχνικές ραπέλ (αυτόνομη κατάβαση με σχοινιά)

ΗΜΕΡΑ-9: Κυριακή 08/08/2021

Ελεύθερη μέρα για ξεκούραση / αναπληρώσεις μαθημάτων 

ΗΜΕΡΑ-10: Δευτέρα 09/08/2021

Πρωί: Συνάντηση στις 02.00μμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι

Αναρριχητικό πεδίο “Συμπληγάδες” (02.30μμ-08.00μμ)

 • Κινησιολογία, βελτίωση τεχνικής
 • Αναρρίχηση επικεφαλής σε σπορ διαδρομές
 • Τεχνικές αναρρίχησης σε σχισμές/καμινάδες
 • Προπονητική της αναρρίχησης
 • Ασκήσεις χαλάρωσης-αποκατάστασης

ΗΜΕΡΑ-11: Τρίτη 10/08/2021

Απόγευμα: Συνάντηση στις 06.30πμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι

Αναρριχητικό πεδίο “Σχολείο-Β” (07.00πμ-1.30μμ)

 • Αναρριχήσεις πολλαπλών σχοινιών
 • Τεχνικές διάσωσης & αυτοδιάσωσης
 • Αυτοσφιγγόμενοι κόμποι
 • Ανάβαση & κατάβαση σε σταθερά σχοινιά
 • Ασφάλιση με μισή ψαλιδιά

ΗΜΕΡΑ-12: Τετάρτη 11/08/2021

Πρωί: Συνάντηση στις 07.30πμ, στο cafe Sofrano στο Μασούρι

Αναρριχητικό πεδίο “Μαγειρείο” (8.00πμ-13.30μμ)

 • Εξετάσεις: Αναρριχήσεις επικεφαλής σε σπορ πεδίο
 • Αξιολόγηση αυτονομίας (σκαρφάλωμα & χειρισμοί σχοινιών)
 • Γραπτό τεστ, ανάλυση απαντήσεων
 • Συζήτηση, ανατροφοδότηση & εξατομικευμένη καθοδήγηση 
 • Λήξη σχολής, παράδοση εξοπλισμού

Εκπαιδευτές

Στη σχολή διδάσκουν διπλωματούχοι οδηγοί βουνού, εκπαιδευτές ορειβασίας και προπονητές αναρρίχησης με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μεγάλη αναρριχητική, εκπαιδευτική καθώς και παιδαγωγική εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων. Υπεύθυνος του προγράμματος, είναι ο δημιουργός της σχολής BaseCamp, Οδηγός Βουνού Παναγιώτης Κοτρωνάρος, ο οποίος αναλαμβάνει επί προσωπικού τον κάθε μαθητή με εξατομικευμένη καθοδήγηση τόσο πριν την έναρξη της σχολής όσο και κατά την διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της.

Αξιολόγηση

Για να θεωρηθεί ένας εκπαιδευόμενος επιτυχών και να λάβει την βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης  θα πρέπει:

 1. Να έχει παρακολουθήσει τα 4 διαδικτυακά μαθήματα της σχολής
 2. Να έχει παραβρεθεί σε τουλάχιστον 10 ημέρες πρακτικής εκπαίδευσης
 3. Να έχει περάσει επιτυχώς το γραπτό τεστ πολλαπλής επιλογής
 4. Να έχει περάσει επιτυχώς τις πρακτικές εξετάσεις στο τέλος της σχολής

Πιστοποιήσεις

Σχετικά με το ισχύον καθεστώς πιστοποιήσεων, της ορειβατικής & αναρριχητικής εκπαίδευσης, διαβάστε το αναλυτικό άρθρο στο blog της ιστοσελίδας μας, κάνοντας κλικ στο link: https://www.basecamp.gr/blog-pistopoiiseis-ekpaideysis/

Μετακινήσεις προς/από το νησί

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με πλοίο από Πειραιά (διάρκεια: 10-11ώρες), με την εταιρεία Blue Strar Ferries (τηλ. 210-8919800, www.bluestarferries.gr). Το κόστος της απλής μετάβασης ανά άτομο είναι: στην οικονομική θέση: 50€, σε τετράκλινη καμπίνα: 65€ και σε δίκλινη καμπίνα 85€. Με έκδοση κάρτας μέλους (Sea Smiles Card) η οποία είναι δωρεάν, η εταιρεία Blue Star Ferries προσφέρει 20% έκπτωση στο ναύλο του εισιτηρίου και έκπτωση 50% στο ναύλο του IX.  Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης με το νησί κατευθείαν με πτήσεις των εταιρειών Sky Express & Huhn Air ή με την Aegean Airlines μέσω του αεροδρομίου της Κώ.

Τοπικές μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις από & προς τα αναρριχητικά πεδία γίνονται με ιδιωτικά μέσα των συμμετεχόντων (ΙΧ ή δίκυκλα) με σημείο αφετηρίας το Cafe Sofrano που βρίσκεται στην έξοδο του χωριού Μασούρι με κατεύθυνση προς Αρμεό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι για να πάρετε μέρος στη σχολή απαιτείται να διαθέτετε απαραίτητα μεταφορικό μέσο. Κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο της σχολής, οι συμμετέχοντες μοιράζονται στα ΙΧ ή στα δίκυκλα που υπάρχουν διαθέσιμα. Άλλωστε τα περισσότερα αναρριχητικά πεδία βρίσκονται πολύ κοντά στον τόπο διαμονής μας στο Μασούρι Καλύμνου.

Εναλλακτικά αν δεν διαθέτετε ή δεν προτίθεστε να κατεβάσετε το δικό σας μεταφορικό μέσο στο νησί, μια ακόμα επιλογή είναι η ενοικίαση ενός οχήματος ή δικύκλου για τις ημέρες της σχολής ώστε να έχετε επιπλέον την δυνατότητα εξερεύνησης της άγριας ομορφιάς της Καλύμνου.

Διαμονή

H διαμονή γίνεται σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια στο παραλιακό θέρετρο Μασούρι (ή κοντά σε αυτό), που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, σε κοντινή απόσταση απόσταση από τα περισσότερα αναρριχητικά πεδία και διαθέτει όλες τις ανέσεις (ξενοδοχεία, ταβέρνες, mini market κλπ).

Στο νησί υπάρχουν πάρα πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μεριμνήσουν από μόνοι τους για την διαμονή τους σε αυτά, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους και το ποσό που θέλουν να διαθέσουν.

Σε περίπτωση μεμονωμένων συμμετοχών μπορούμε, εάν το επιθυμείτε, να σας φέρουμε σε επαφή (π.χ μέσω του viber) με άλλους συμμετέχοντες ή συμμετέχουσες, ώστε κατόπιν συνεννοήσεως  να μοιραστείτε κάποιο δωμάτιο προκειμένου μειωθούν και τα έξοδα σας.

Camping: Προς το παρόν η Κάλυμνος δεν διαθέτει οργανωμένο κάμπινγκ, ενώ το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται γενικά σε όλο το νησί.

Τιμή

390 € (εξασφάλιση παλαιάς τιμής 330€ με εξόφληση έως 15/5/2021)

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 1. οργάνωση & διεξαγωγή της σχολής
 2. τέσσερα (4) διαδικτυακά μαθήματα εξ αποστάσεως, 3ωρης διάρκειας
 3. δέκα (10) ημέρες εκπαίδευσης, δια ζώσης
 4. προετοιμασία επαγγελματικής πιστοποίησης DQS-ΣΕΤΕΥΔΑ
 5. αμοιβές εκπαιδευτών
 6. πλήρης αναρριχητικός εξοπλισμός (μπωντριέ, κράνη, σχοινιά κ.α.)
 7. τεχνικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή (e-books)
 8. ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

– έξοδα μετακινήσεων, διαμονής & διατροφής

Κρατήσεις θέσεων & εγγραφές

Η διαδικασία εγγραφής-κράτησης θέσης στη σχολή είναι απλή, γίνεται μέσω internet από το κινητό, το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας και διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά, ακολουθώντας τα παρακάτω 3 απλά βήματα:

Βήμα-1
Συμπληρώνετε με πεζά σωστά τονισμένα μικρά ελληνικά γράμματα (όχι greeklish), την φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας. Η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής ΔΕΝ είναι δεσμευτική για την συμμετοχή στο πρόγραμμα και για να ισχύει κανονικά η κράτηση της θέσης σας και η εγγραφή σας στη σχολή, θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάθεση προκαταβολής η εξόφλησης του συνολικού ποσού των διδάκτρων.

Βήμα-2
Βγάζετε μια καθαρή έγχρωμη φωτογραφία selfie με το κινητό σας μπροστά σε ένα μονόχρωμο τοίχο μόνον το πρόσωπο και στη συνέχεια βγάζετε και μια φωτογραφία την ταυτότητα σας και τις δύο όψεις. Στέλνετε ηλεκτρονικά τα αρχεία αυτά (jpg ή pdf) ως συνημμένα, στο email της σχολής: info@basecamp.gr. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε σκαναρισμένα αρχεία σε μορφή jpg ή pdf που ήδη χρησιμοποιείτε για ανάλογες περιπτώσεις.

Βήμα-3
Καταβάλλετε είτε ολόκληρο το ποσό (390€) είτε μόνο το ποσό για το θεωρητικό σκέλος (190€) ως προκαταβολή, σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, γράφοντας στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας.

 1. Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
 2. Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
 3. Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
 4. Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Η διαδικασία κράτησης θέσης-εγγραφής στη σχολή ορειβασίας έχει ολοκληρωθεί !

Ιατρική γνωμάτευση

Σε δεύτερη φάση θα χρειαστεί να μας στείλετε με τον ίδιο τρόπο, πριν το ξεκίνημα των πρακτικών μαθημάτων της σχολής, μια ιατρική γνωμάτευση από καρδιολόγο ή παθολόγο που να λέει ότι είστε υγιής και μπορείτε να ασχοληθείτε με αθλητικές δραστηριότητες.

Η ιατρική γνωμάτευση πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου 6μήνου από την έναρξη της σχολής, από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό.

Για την διευκόλυνσή σας μπορείτε να επισκεφτείτε τον συνεργαζόμενο με τη σχολή μας ιατρό, Καρδιολόγο: κ. Χλαπουτάκη Γεώργιο, Μητροπόλεως 23 Μαρούσι, τηλ. 210-8021830 κιν. 6937369786, Ωράριο ιατρείου: Καθημερινά 10.00-13.00 & 17.00-21.00μμ, κόστος επίσκεψης: 30€.

Όροι συμμετοχής

 1. Ο υπεύθυνος της σχολής διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα, που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων.
 2. Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.
 3. Σε περίπτωση που εκπαιδευόμενος δεν μπορέσει να παραστεί στην τελευταία ημέρα της σχολής, τότε υποχρεούται να επιστρέψει τον εξοπλισμό που έχει δανειστεί από την σχολή (ή να τον στείλει με courier) με δική του μέριμνα εντός 10 ημερών.
 4. Το κόστος συμμετοχής στη σχολή είναι 390€ και καταβάλεται προκαταβολικά πριν την έναρξη των μαθημάτων ή σε δύο (2): μια ως προκαταβολή (190€) και μια εξοφλητική (+200€) πριν την έναρξη της σχολής.

Υγειονομικά Πρωτόκολλα Covid19

Όλες οι σχολές και οι εξορμήσεις που διοργανώνει το Basecamp εναρμονίζονται με τα μέτρα κατά του Covid19 όπως αυτά καθορίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και τα οποία συνοψίζονται επιγραμματικά ως εξής:

 1. Όλα τα πρακτικά-θεωρητικά μαθήματα γίνονται αποκλειστικά σε ανοιχτούς καλά αεριζόμενους χώρους (σε βουνά ή απομακρυσμένα αναρριχητικά πεδία).
 2. Τα αμιγώς θεωρητικά μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-learning και ηλεκτρονικών εγχειριδίων (e-books).
 3. Όλοι οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν υποχρεωτικά τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα της σχολής.
 4. Πριν την έναρξη της κάθε εκπαιδευτικής ημέρας πραγματοποιείται θερμομέτρηση με ειδικό ηλεκτρονικό θερμόμετρο.
 5. Τηρείται αναλυτικό παρουσιολόγιο και γίνεται ακριβής καταγραφή των παρόντων σε κάθε μάθημα.
 6. Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας πρόσβασης στα αναρριχητικά πεδία τηρείται μεταξύ των συμμετεχόντων απόσταση 2μ.
 7. Γίνονται συστάσεις για τήρηση των γενικών κανόνων αποφυγής της διασποράς του Covid19, όπως έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές
 8. Κατά την προσέλευση/αναχώρηση και παραμονή στους χώρους εκπαίδευσης απαγορεύονται οι εναγκαλισμοί και οι χειραψίες.
 9. Όλοι οι συμμετέχοντες (εκπαιδευτές & εκπαιδευόμενοι) υποχρεούνται να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα, απολυμαντικό gel ή αντισηπτικά μαντηλάκια για τα χέρια.
 10. Μετά την λήξη της εκπαίδευσης γίνεται απολύμανση του μεταλλικού εξοπλισμού σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Εξοπλισμός

Όλος ο εξειδικευμένος αναρριχητικός εξοπλισμός παρέχεται από τη σχολή. Το μοναδικό υλικό που χρειάζεται να αγοράσετε είναι τα αναρριχητικά παπουτσάκια (κόστος 50-90€). Τα αναρριχητικά παπούτσια θα πρέπει να να έχουν καλή εφαρμογή δηλ. να σας πονούν λίγο άλλα όχι υπερβολικά! Φορέστε τα για αρκετή ώρα πριν τα αγοράσετε και συμβουλευτείτε τους υπεύθυνους των καταστημάτων για το καταλληλότερο μοντέλο ανάλογα με τη φόρμα του ποδιού σας.

E-book για αναρριχητικά παπούτσια

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε εντελώς δωρεάν το πρώτο εικονογραφημένο ebook που αφορά στην επιλογή, την χρήση και συντήρηση των αναρριχητικών παπουτσιών.

Ειδικές τιμές αναρριχητικού εξοπλισμού

Μέσα από την σχολή, παρέχεται η δυνατότητα να προμηθευτείτε αναρριχητικά παπούτσια για αρχάριους σε τιμές -20%. Η προσφορά αφορά αποκλειστικά τους μαθητές της σχολής αναρρίχησης αρχαρίων. Το ίδιο ισχύει και για τον υπόλοιπο αναρριχητικό εξοπλισμό (κράνος, ζώνη ασφαλείας, αναρριχητικά σχοινιά κ.α).

Αναρριχητικός εξοπλισμός που σας δανείζει η σχολή:

✓ Κράνος (1)
✓ Μπωντριέ (1)
✓ Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (3)
✓ Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
✓ Συσκευή ασφάλισης Piu-2 (1)
✓ Συσκευή ασφάλισης Gri Gri (1)
✓ Σετάκια (5)
✓ Iμάντας 60cm (2)
✓ Iμάντας 170cm (2)
✓ Kορδονέτο 170cm, (6mm) (2)
✓ Κορδονέτο 5m (7mm) (1)
✓ Δυναμικό σχοινί 60m (10-10.5mm) (1)
✓ Δυναμικό σχοινί 60m (8.5-9mm) (1)
✓ Σάκος μεταφοράς σχοινιού (1)

Υλικά & εφόδια που πρέπει να έχετε μαζί σας:

✓ Παπούτσια αθλητικά ή trekking
✓ Σακίδιο μικρό (25-35lt)
✓ Αντιανεμικό-αδιάβροχο (ελαφρύ)
✓ Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες)
✓ Νερό 1,5-2lt (ή θέρμος για ζεστό ή δροσερό ρόφημα)
✓ Κολατσιό (ξηροί καρποί, σάντουιτς κ.α.)
✓ Αντηλιακή κρέμα & lip stik

Κατασκηνωτικός εξοπλισμός (προαιρετικά):

✓ Αντίσκηνο 2-4 εποχών
✓ Υπνόσακος
✓ Κάριματ (στρωματάκι ύπνου)
✓ Καμινέτο & κατσαρολάκι
✓ Είδη υγειινής, πετσέτα
✓ Μαγιό (για πισίνα ή θαλ. μπάνιο)

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση στο WhatsUp/Viber/Messenger στο τηλ. +30 6983 63 8000.


ΟΔ
ΗΓΟΣ ΣΥΧΝΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Για την άμεση απάντηση διαφόρων ερωτημάτων σχετικά με την σχολή, έχουμε συντάξει παρακάτω έναν κατάλογο με τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας απευθύνουν οι ενδιαφερόμενοι.

Διοργανώνουμε σχολές αναρρίχησης όλων των επιπέδων από το έτος 2001. Από τις σχολές αυτές έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες αναρριχητές που απολαμβάνουν με ασφάλεια την συναρπαστική αυτή δραστηριότητα. Αρκετοί από αυτούς έχουν καταξιωθεί στον χώρο και ασχολούνται επαγγελματικά με την αναρρίχηση σε προγράμματα εταιρειών υπαίθριων δραστηριοτήτων ή σε γυμναστήρια και αναρριχητικές πίστες.

Επιπλέον, η σχολή σας προετοιμάζει για τις εξετάσεις επαγγελματικής πιστοποίησης “Εμψυχωτή/Συνοδού Αναρρίχησης”, που διενεργεί η DQS Hellas σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕΥΔΑ (περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω στην απάντηση της ερώτησης για τις πιστοποιήσεις).

Όλα τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-learning και ηλεκτρονικών εγχειριδίων (e-books) και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και σε δεύτερο χρόνο (ασύγχρονα), ακόμα και αν δεν μπορείτε να είστε συνδεδεμένοι (online) την ώρα που γίνεται το μάθημα.

Όλα τα πρακτικά μαθήματα γίνονται αποκλειστικά σε ανοιχτούς καλά αεριζόμενους χώρους σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου και της Τελένδου.

Όχι ΔΕΝ υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις. Μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται: οργάνωση σχολής, αμοιβές εκπαιδευτών, πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, πλήρης αναρριχητικός εξοπλισμός, ασφαλιστική κάλυψη και ηλεκτρονικά e-books.

Αυτά που Δεν περιλαμβάνονται είναι μόνον τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής & διατροφής.

Σχετικά με το ισχύον καθεστώς πιστοποιήσεων, της ορειβατικής & αναρριχητικής εκπαίδευσης, παρακαλούμε διαβάστε το αναλυτικό άρθρο στο blog της ιστοσελίδας μας, κάνοντας κλικ στο link: https://www.basecamp.gr/blog-pistopoiiseis-ekpaideysis/

Όχι δεν συμπεριλαμβάνονται. Σε περίπτωση που μελλοντικά θελήσετε να πιστοποιηθείτε ως επαγγελματίας Εμψυχωτής/Συνοδός, Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής με ειδικότητα Αναρρίχηση, το κόστος των εξετάσεων καταβάλλεται απευθείας στους φορείς που διοργανώνουν τις εξετάσεις αυτές (DQS-ΣΕΤΕΥΔΑ).

Ναι υπάρχει. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν μείνετε ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα της σχολής, σας επιστρέφουμε το 100% του ποσού που έχετε καταβάλει.

Ναι γίνεται. Ίσως και να είναι ακόμα καλύτερα να μην έχετε καθόλου εμπειρία, ώστε να μάθουμε από την αρχή σωστά τόσο την κινησιολογία της αναρρίχησης, όσο και τις τεχνικές ασφάλισης και τα πρωτόκολλα ενεργειών.

Δυστυχώς, έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί αναρριχητές που έχουν μάθει “εμπειρικά” αναρρίχηση χωρίς να έχουν παρακολουθήσει κάποια εγκεκριμένη σχολή, να κάνουν ουσιώδη λάθη τόσο στις τεχνικές ασφάλισης όσο και στα πρωτόκολλα ενεργειών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν χωρίς λόγο και χωρίς καν – πολλές φορές – να το καταλαβαίνουν.

Ναι γίνεται. Η σχολή προσελκύει άτομα με τα ίδια πάνω-κάτω ενδιαφέροντα και μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία οι συμμετέχοντες γνωρίζονται μεταξύ τους, οπότε στο τέλος όλοι γινόμαστε μια μεγάλη παρέα.

Ναι γίνεται. μετακινήσεις από & προς τα αναρριχητικά πεδία γίνονται με ιδιωτικά μέσα των συμμετεχόντων (ΙΧ ή δίκυκλα) με σημείο αφετηρίας το Cafe Sofrano που βρίσκεται στην έξοδο του χωριού Μασούρι με κατεύθυνση προς Αρμεό. Κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο της σχολής, οι συμμετέχοντες μοιράζονται στα ΙΧ ή στα δίκυκλα που υπάρχουν διαθέσιμα. Άλλωστε τα περισσότερα αναρριχητικά πεδία βρίσκονται πολύ κοντά στον τόπο διαμονής μας στο Μασούρι Καλύμνου.

Εναλλακτικά αν δεν διαθέτετε ή δεν προτίθεστε να κατεβάσετε το δικό σας μεταφορικό μέσο στο νησί, μια ακόμα επιλογή είναι η ενοικίαση ενός οχήματος ή δικύκλου για τις ημέρες της σχολής, ώστε να έχετε επιπλέον την δυνατότητα εξερεύνησης της άγριας ομορφιάς της Καλύμνου.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με πλοίο από Πειραιά (διάρκεια: 10-11ώρες), με την εταιρεία Blue Strar Ferries (τηλ. 210-8919800, www.bluestarferries.gr). Το κόστος της απλής μετάβασης ανά άτομο είναι: στην οικονομική θέση: 50€, σε τετράκλινη καμπίνα: 65€ και σε δίκλινη καμπίνα 85€. Με έκδοση κάρτας μέλους (Sea Smiles Card) η οποία είναι δωρεάν, η εταιρεία Blue Star Ferries προσφέρει 20% έκπτωση στο ναύλο του εισιτηρίου και έκπτωση 50% στο ναύλο του IX.  

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης με το νησί κατευθείαν με πτήσεις των εταιρειών Sky Express & Huhn Air ή με την Aegean Airlines μέσω του αεροδρομίου της Κώ.

Προτεινόμενη αναχώρηση:
Από το λιμάνι του Πειραιά για Κάλυμνο, το απόγευμα της Παρασκευής 30/7/2021 στις 18.00 με το πλοίο Blue Star II, της Blue Star Ferries. Άφιξη στην Κάλυμνο στις 02.30 το πρωί το Σάββατο 31/7/2021. Διάρκεια ταξιδιού: 8ωρ 30′. Ναύλος: 50€ (-20% με κάρτα Blue Star Ferries).

Προτεινόμενη επιστροφή:
Από το λιμάνι της Καλύμνου για Πειραιά, την Τετάρτη 11/8/2021 στις 23.50 το βράδυ, με το πλοίο Blue Star Chios, της Blue Star Ferries. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 10.10 το πρωί την Πέμπτη 12/8/2021. Διάρκεια ταξιδιού: 10ωρ 20′. Ναύλος: 50€ (-20% με κάρτα Blue Star Ferries).

Ναι γίνεται. Η σχολή σας δανείζει πλήρες σετ αναρριχητικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει κράνος, μπωντριέ (ζώνη ασφαλείας), αναρριχητικά σχοινιά, καραμπίνερ, συσκευές ασφάλισης κ.α. οπότε δεν χρειάζεται να έχετε δικό σας εξοπλισμό.

Αν έχετε ήδη κάποιον δικό σας εξοπλισμό (π.χ. κράνος), μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατόπιν συνεννόησης και ελέγχου απο τους εκπαιδευτές της σχολής. Το μόνο που θα χρειαστεί να προμηθευτείτε, είναι τα αναρριχητικά παπούτσια.

Τα αναρριχητικά παπούτσια μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε από καταστήματα αναρριχητικού εξοπλισμού είτε να τα παραγγείλετε απευθείας από την σχολή μας με ειδική έκπτωση (-20%) αποκλειστικά για τους μαθητές μας. Θα πρέπει να επιλέξετε παπούτσια για αρχάριους που να είναι εφαρμοστά στο πόδι σας αλλά όχι υπερβολικά στενά.

Στην περίπτωση που επιλέξετε να προμηθευτείτε τα αναρριχητικά παπούτσια απευθείας από την σχολή, θα χρειαστεί να μας στείλετε το νούμερο που φοράτε σε αθλητικό παπούτσι ώστε να υπολογίσουμε το κατάλληλο νούμερο στο αντίστοιχο αναρριχητικό.

Ακολούθως, στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση, θα σας φέρουμε το νούμερο αυτό καθώς και 1-2 (+-) ακόμα νούμερα, τα οποία θα δοκιμάσετε επί τόπου και θα κρατήσετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή, χρήση & συντήρηση των αναρριχητικών παπουτσιών, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε εντελώς δωρεάν και χωρίς δέσμευση σε μορφή αρχείου PDF, το πρώτο e-book της σχολής που αφορά τα αναρριχητικά παπούτσια.

Στην αρχή της σχολής μπορείτε να προμηθευτείτε τα αναρριχητικά παπούτσια με έκπτωση 20% (αποκλειστικά για τους μαθητές μας). Στο τέλος της σχολής, μπορείτε να προμηθευτείτε καινούργιο σύγχρονο αναρριχητικό εξοπλισμό (που επιπλέον θα έχετε δοκιμάσει κατά την διάρκεια της σχολής), σε προνομιακές τιμές αποκλειστικά για τους μαθητές μας, κάνοντας επιπλέον οικονομία στο συνολικό προϋπολογισμό σας.

Ο βασικός τρόπος επικοινωνίας είναι μέσω του κεντρικού email της σχολής info@basecamp.gr.

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο σταθερό τηλ. της σχολής: 211 4014 744 ή στο κινητό: 698 363 8000 ή με μήνυμα/τηλεφωνική κλήση μέσω viber/whatsup/messenger στο +30 698 363 8000.

Τέλος για πιο άμεση επαφή και γνωριμία, μπορείτε να μας καλέσετε και να κανονίσουμε μια βιντεοκλήση μέσω του zoom ή του viber/whatsup/messenger.

Η διαδικασία εγγραφής γίνεται ηλεκτρονικά από το κινητό, το tablet ή τον Η/Υ σας, οπότε δεν χρειάζεται να πάτε να βγάλετε φωτογραφίες, να συμπληρώσετε έντυπες αιτήσεις κλπ. κερδίζοντας έτσι χρόνο και μειώνοντας την ταλαιπωρία και φυσικά το κόστος.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής στην σχολή και να μας στείλετε στο email: info@basecamp.gr,  μια έγχρωμη δική σας φωτογραφία selfie μόνο το πρόσωπο (τραβηγμένη μπροστά σε έναν μονόχρωμο τοίχο) καθώς και μια φωτογραφία της αστυνομικής σας ταυτότητα και τις δύο όψεις.

Σε δεύτερη φάση, πριν την έναρξη των πρακτικών μαθημάτων, θα χρειαστεί να μας στείλετε στο παραπάνω email, μια φωτογραφία ιατρικής γνωμάτευσης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου από Παθολόγο ή Καρδιολόγο και να λέει ότι είστε υγιείς και μπορείτε να ασχοληθείτε με αθλητικές δραστηριότητες, χωρίς κίνδυνο για την υγεία σας.

Η επιβεβαίωση της εγγραφής σας γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (190€) σε έναν από τους λογαριασμούς που αναγράφονται στο κυρίως κείμενο στην παράγραφο

Σε καμία περίπτωση δεν κρατάμε προκαταβολές ακόμα και αν για οποιοδήποτε λόγο ακυρώσετε την συμμετοχή σας την τελευταία ημέρα και δεν συμμετάσχετε στην σχολή.

Στην περίπτωση αυτή είτε σας επιστρέφουμε το ποσό που έχετε καταβάλει σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε ή εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποσό αυτό για την συμμετοχή σας σε κάποια μελλοντική σχολή ή άλλο πρόγραμμα.

Εάν έχετε παρακολουθήσει μόνο το θεωρητικό σκέλος, τότε επιβαρύνεστε μόνο με το κόστος των θεωρητικών μαθημάτων που είναι 190€. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να πραγματοποιήσετε το πρακτικό σκέλος με μελλοντική σχολή πληρώνοντας την διαφορά (390€ – 190€ = 200€).

Φόρμα Εγγραφής

[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]

Έναρξη: Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
Επίπεδο: CL1/CL2
Διάρκεια: 12 ημέρες 
Τόπος διεξαγωγής: Καλύμνος, Τέλενδος
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Τιμή: 390€ 

Ημερολόγιο του Εκδηλώσεις

Δ Δε

Τ Τρ

Τ Τε

Π Πε

Π Πα

Σ Σα

Κ Κυ

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,