Η αναρρίχηση είναι μια φυσική αλλά και σύνθετη δραστηριότητα που μοιάζει με παιχνίδι, όπως όταν ένα παιδί σκαρφαλώνει στον πάγκο για να πιάσει το βάζο με το γλυκό. Η αλληλουχία των αναρριχητικών κινήσεων, θυμίζει χορογραφία σε κάθετο περιβάλλον, πάνω στους ήχους μιας άηχης μελωδίας, όπου οι νότες είναι τα αναρριχητικά πιασίματα & πατήματα του βράχινου ανάγλυφου.

Για να προωθηθεί στο κάθετο περιβάλλον κόντρα στους νόμους της βαρύτητας, ο αναρριχητής χρησιμοποιεί την μορφολογία του βράχου (σχισμές, δίεδρα, τακάκια, χαραμάδες κλπ), κάνοντας κινήσεις αρμονικές που απαιτούν καθαρό μυαλό, τόλμη αλλά και φαντασία. Η επιτυχής έκβαση μιας αναρριχητικής προσπάθειας, δεν εξαρτάται τόσο από την δύναμη μας, αλλά κυρίως από την τεχνική, τον τρόπο δηλαδή που κινείται ή ισορροπεί το σώμα μας πάνω στο βράχινο ανάγλυφο.

Σημείωση: Για την άμεση απάντηση διαφόρων ερωτημάτων σας σχετικά με την σχολή, ανατρέξτε στον Οδηγό Συχνών Ερωτήσεων στο τέλος του παρόντος κειμένου.

Γιατί να ασχοληθώ με την αναρρίχηση ?

Από όποια οπτική και αν το δει κανείς, τα οφέλη της ενασχόλησης με αυτή τη συναρπαστική δραστηριότητα, είναι πολλαπλά. Η αναρρίχηση βελτιώνει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και συντονισμού των κινήσεων. Καθώς εστιάζουμε στην επίλυση ενός αναρριχητικού προβλήματος, το μυαλό μας “αδειάζει” από τα προβλήματα της καθημερινότητας, αποφορτιζόμαστε από το στρες και το άγχος και αποκτούμε ψυχική ηρεμία.

Επίσης η αναρρίχηση προάγει την υπευθυνότητα του ατόμου, δυναμώνει το κορμί, βελτιώνει την φυσική μας κατάσταση και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση & αποφασιστικότητα, καθώς λειτουργεί καταλυτικά στο να ξεπεράσουμε μέσα από ειδικά μελετημένες ασκήσεις, διάφορες φοβίες (π.χ. υψοφοβία, ακροφοβία κλπ).

Ένα ακόμα όφελος, είναι η επαφή με την φύση, όταν η αναρρίχηση διεξάγεται σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. αναρριχητικά πεδία) αλλά και οι σχέσεις συντροφικότητας, φιλίας, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, που αναπτύσονται μεταξύ των αναρριχητών, καθώς ο ένας αποτελεί το κλειδί για την ασφάλεια του άλλου, γι’ αυτό και αποκαλούνται “σχοινοσύντροφοι”.

Είναι επικίνδυνο το άθλημα ?

Η αναρρίχηση εκτός από δραστηριότητα αναψυχής, είναι ένα άθλημα που πρόσφατα μπήκε στο πρόγραμμα τον Ολυμπιακών Αγώνων. Προφανώς, ο καθένας αντιλαμβάνεται, ότι ο βασικός αντικειμενικός κίνδυνος στην αναρρίχηση είναι φυσικά η πτώση. Για τον λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες, Τεχνικές Ασφάλισης, Εξειδικευμένος Εξοπλισμός (π.χ. αναρριχητικά σχοινιά) καθώς και συγκεκριμένα Πρωτόκολλα Ενεργειών τα οποία μαθαίνουμε διεξοδικά στην σχολή και αν τα υιοθετήσουμε και τα εφαρμόσουμε στην πράξη, μειώνουμε το ρίσκο σε λογικά επίπεδα, ώστε η δραστηριότητα να είναι προσιτή σε όλους.

Σε περίπτωση πτώσης του αναρριχητή, ενεργοποιείται το σύστημα ασφάλισης που αποτελείται από το αναρριχητικό σχοινί, τον προσωπικό εξοπλισμό (κράνος, μπωντριέ, καραμπίνερ, ιμάντες κ.α) καθώς επίσης και την παρουσία ενός ακόμα αναρριχητή που ονομάζεται “σχοινοσύντροφος” και ο ρόλος του είναι να ασφαλίζει με τον κατάλληλο τρόπο τον αναρριχητή, όσο αυτός σκαρφαλώνει, έως ότου έρθει η δική του σειρά να αναρριχηθεί.

Αναρριχητική Εκπαίδευση

Βασική προϋπόθεση για την ασφαλή και ευχάριστη ενασχόληση μας με την αναρρίχηση, είναι η σύγχρονη και μεθοδική εκπαίδευση μας στα πλαίσια μιας έγκυρης Σχολής Αναρρίχησης. Τα μαθήματα της σχολής αναρρίχησης διεξάγονται σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία, ώστε οι συμμετέχοντες να διδαχθούν με άνεση τις τεχνικές ασφάλισης και να εξοικειωθούν με τον αναρριχητικό εξοπλισμό και τη σωστή χρήση του.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις αρχές κινησιολογίας με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση στο κάθετο περιβάλλον όπως επίσης και στα πρωτόκολλα ενεργειών ώστε οι αναρριχήσεις να διεξάγωνται με βάση τους διεθνής κανόνες ασφάλειας. Οι μαθητές, κάτω από την επίβλεψη εξειδικευμένων προπονητών και εκπαιδευτών αναρρίχησης, θα διδαχθούν με τον πιο σύγχρονο τρόπο τις τεχνικές κίνησης που αποτελούν τη βάση της μελλοντικής τους εξέλιξης στο συναρπαστικό αυτό άθλημα.

Οι γνώσεις και η εμπειρία που θα αποκτηθούν είναι απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο για την ενασχόληση με την αθλητική αναρρίχηση η οποία αποτελεί πλέον επίσημο Ολυμπιακό άθλημα, όσο και για την πραγματοποίηση αναβάσεων σε βουνά με τεχνικές δυσκολίες (χειμώνα ή καλοκαίρι) καθώς η αναρρίχηση είναι η συνέχεια της προώθησης μας στο βουνό και αποτελεί απαραίτητη ορειβατική δεξιότητα.

Στη σύγχρονη εποχή, υπάρχουν πολλά καλά οργανωμένα αναρριχητικά πεδία με πολύ εύκολη πρόσβαση & επιστροφή, που σημαίνει ότι ένας αναρριχητής δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να είναι και ορειβάτης. Ένας ορειβάτης όμως είναι πολύ σοφό να έχει και γνώσεις αναρρίχησης ακόμα και αν ασχολείται μόνο με την απλούστερη μορφή ορειβασίας, που είναι η ορεινή πεζοπορία, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανές απρόοπτες καταστάσεις που θα προκύψουν στο βουνό.

Εκπαιδευτικό σύστημα

Η Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας & Αναρρίχησης συνεργάζεται στενά με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ), ο οποίος υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού, με στόχο την ανάπτυξη ενός καινούργιου και σύγχρονου συστήματος εκπαίδευσης & πιστοποίησης στελεχών, το όποιο θα είναι ανοιχτό σε όλους!

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας-Αναρρίχησης, για την αναρριχητική εκπαίδευση, αποτελείται από επτά (7) διαφορετικά επίπεδα κλιμακούμενης δυσκολίας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της αναρριχητικής εκπαίδευσης, από το επίπεδο των αρχαρίων έως και εκπαιδευτών.

Το σύστημα εναρμονίζεται στους περισσότερους τομείς με τον Κανονισμό Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και έχει ως στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να μπορεί να καλύπτει με μεθοδικό και σύγχρονο τρόπο, τις ανάγκες της αναρριχητικής εκπαίδευσης.

Στη σημερινή μετά Covid19 εποχή, οι ανάγκες αυτές οφείλουν να περιλαμβάνουν και την προοπτική της μελλοντικής επαγγελματικής ενασχόλησης των αποφοίτων, στον ανερχόμενο τομέα των υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, όπου ανήκουν η ορειβασία και η αναρρίχηση.

Τα επτά (7) επίπεδα Αναρριχητικής Εκπαίδευσης της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης είναι:

CL-1  Σχολή Αναρρίχησης Μονής Σχοινιάς
CL-2  Σχολή Αναρρίχησης Πολλαπλών Σχοινιών
CL-3  Σχολή Παραδοσιακής Αναρρίχησης
CL-4  Σχολή Διάσωσης Κάθετου Πεδίου
CL-5  Σχολή Συνοδών Αναρρίχησης Μονής Σχοινιάς
CL-6  Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Αναρρίχησης
CL-7  Σχολή Εκπαιδευτών Αναρρίχησης

Εαρινό τμήμα 2021

Επιδιώκοντας να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και θετικής σκέψης, εν μέσω της δύσκολης περιόδου που όλοι βιώνουμε και εν αναμονή των ανακοινώσεων των αρμόδιων αρχών, το Basecamp ανακοινώνει ότι προτίθεται να διοργανώσει την άνοιξη του 2021, σχολή αναρρίχησης βράχου για αρχάριους .

Η συμμετοχή στη σχολή αναρρίχησης είναι ένα μαγευτικό “ταξίδι” γνώσεων, εμπειριών, περιπέτειας, συντροφικότητας και ανακάλυψης του πραγματικού μας εαυτού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πολλοί από τους μαθητές μας. Είναι επίσης μια ευκαιρία για απόδραση από την ρουτίνα της καθημερινότητας καθώς ταξιδιωτικοί προορισμοί με ιδιαίτερο χαρακτήρα, διαθέτουν διεθνούς φήμης και άριστα οργανωμένα αναρριχητικά πεδία (Μετέωρα, Βαράσοβα, Λεωνίδιο κ.α.), όπου μπορούμε να απολαύσουμε αξέχαστες αναρριχητικές και όχι μόνον, στιγμές.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη σχολή διαρκεί ένα μήνα και θα ξεκινήσει με τρία 3ώρα θεωρητικά μαθήματα που θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως μέσω τηλεκπαίδευσης την Δευτέρα 10/5, την Τετάρτη 12/5 και την Πέμπτη 13/5/2021 (7-10μμ) και θα ακολουθήσει το πρακτικό σκέλος με έναρξη το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 στην Πέτρα Βαρυμπόμπης στις παρυφές της Πάρνηθας και λήξη την Κυριακή 13 Ιουνίου στο Λεωνίδιο.

Ξεκινώντας την θεωρητική εκπαίδευση νωρίτερα από την πρακτική, κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο, ώστε κατά την διάρκεια των πρακτικών μαθημάτων, να δοθεί στους συμμετέχοντες η ευκαιρία για περισσότερη πρακτική εξάσκηση στην αναρρίχηση, καθώς και περισσότερη ανάλυση και εξοικείωση με την κινησιολογία, τους χειρισμούς σχοινιών και τις τεχνικές ασφάλισης.

Όλα αυτά βέβαια με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της διασποράς του covid19 και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν αρθεί οι απαγορεύσεις για την διοργάνωση σχολών αναρρίχησης από τις αρμόδιες αρχές.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Για τη συμμετοχή σας στη σχολή ΔΕΝ απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία παρά μόνο μια στοιχειώδης φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό. Επίσης, δεν απαιτείται να διαθέτετε ειδικό εξοπλισμό, καθώς η σχολή παρέχει σε κάθε εκπαιδευόμενο πλήρη σετ αναρριχητικών υλικών εκτός από τα ειδικά παπουτσάκια της αναρρίχησης, τα οποία θα πρέπει να προμηθευτείτε πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τέλος θα πρέπει να είστε άνω των 18 ετών και να ακολουθήσετε την Διαδικασία Εγγραφής που αναγράφεται παρακάτω.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Σχολής Αναρρίχησης Βράχου, καλύπτει την βασική αναρριχητική εκπαίδευση, που αποτελείται από τα επίπεδα CL-1 & CL-2.

Το επίπεδο CL-1, αφορά σε αναρριχήσεις που διεξάγονται σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία μονής σχοινιάς, με μέγιστο συνολικό ύψος τα 40m.

Το επίπεδο CL-2, αφορά σε αναρριχήσεις που διεξάγονται σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία πολλαπλών σχοινιών, όπου το συνολικό ύψος της αναρρίχησης ξεπερνάει τα 40m και μέγιστο ύψος για την κάθε σχοινιά τα 30m. 

Η εκπαίδευση στη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου, χωρίζεται σε δύο σκέλη: α) το θεωρητικό σκέλος & β) το πρακτικό σκέλος.

Το θεωρητικό σκέλος περιλαμβάνει τέσσερα (4) τρίωρα θεωρητικά μαθήματα που διεξάγονται εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου (σύγχρονα ή ασύγχρονα).

Το πρακτικό σκέλος, περιλαμβάνει δέκα (10) ημέρες δια ζώσης εκπαιδεύσεων, που διεξάγονται για πέντε (5) συνεχόμενα σαββατοκύριακα σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία της Αττικής (1ο σ/κ), στην Λαγκάδα Ταϋγέτου (2ο σ/κ), στην Βαράσοβα Αιτ/νίας (3ο σ/κ), τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων (4ο σ/κ) και το Λεωνίδιο Αρκαδίας (5ο σ/κ).

Ημερομηνίες διεξαγωγής Εαρινού τμήματος 2021

 • Δευτέρα 10/5/21 Θεωρία: Εισαγωγή στην αναρρίχηση
 • Τετάρτη 12/5/21 Θεωρία: Αναρριχητικός εξοπλισμός
 • Πέμπτη 13/5/21 Θεωρία: Αναρριχητική διαδικασία
 • Σ/Κ 15-16/5/21 Πέτρα Βαρυμπόμπης
 • Σ/Κ 22-23/5/21 Λαγκάδα Ταϋγέτου
 • Τετάρτη 26/5/21 Θεωρία: Αντοχή Υλικών
 • Σ/Κ 29-30/5/21 Βαράσοβα Αιτ/νίας
 • Σ/Κ 5-6/6/21 Μετέωρα
 • Π/Σ/Κ 11-13/6/21 Λεωνίδιο Αρκαδίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ – Διαδικτυακά μαθήματα

Δευτέρα 10/5/2021 (7-10μμ) : Εισαγωγή στην Αναρρίχηση

Επιμέρους ενότητες μαθήματος:
 • Μορφές & είδη αναρρίχησης
 • Ιστορία της αναρρίχησης
 • Φυσικό περιβάλλον & κανόνες
 • Εκπαιδευτικά συστήματα
 • Αναρριχητική ορολογία
 • Βαθμολόγηση διαδρομών
 • Αναρριχητικοί οδηγοί

Τετάρτη 12/5/2021 (7-10μμ) : Αναρριχητικός Εξοπλισμός

Επιμέρους ενότητες μαθήματος:

 • Κράνη & ζώνες ασφαλείας
 • Αναρριχητικά παπούτσια
 • Καραμπίνερ & σετάκια
 • Αναρριχητικά σχοινιά
 • Ιμάντες & κορδονέτα
 • Ασφαλιστικές συσκευές
 • Μόνιμες ασφάλειες, βύσματα

Πέμπτη 13/5/2021 (7-10μμ) : Αναρριχητική Διαδικασία

Επιμέρους ενότητες μαθήματος:

 • Αναρρίχηση & ασφάλιση Top Rope
 • Κατέβασμα “κουβάς”
 • Αναρρίχηση & ασφάλιση επικεφαλής
 • Σετάκια – τεχνικές clip in
 • Κώδικας επικοινωνίας
 • Πέρασμα σχοινιού στο ρελέ
 • Μάζεμα υλικών
 • Τεχνικές ραπέλ

Τετάρτη 26/5/2021 (7-10μμ) : Αντοχή Υλικών

Επιμέρους ενότητες μαθήματος:

 • Αλυσίδα ασφαλισης
 • Δυνάμεις & φορτία
 • Συντελεστής Πτώσης
 • Impact Force
 • Φαινόμενο τροχαλίας
 • Επιλογή σχοινιού

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ – Δια ζώσης ολοήμερες εκπαιδεύσεις

ΗΜΕΡΑ-1 Πέτρα Βαρυμπόμπης (08.30-17.00)

 • Κινησιολογία, βασικές αρχές
 • Εξοικείωση με τον αναρριχητικό εξοπλισμό
 • Δέσιμο στο μπωντριέ με οχτάρι & ημίδεσμο
 • Τεχνικές ασφάλισης μονού σχοινιού με ασφαλιστική συσκευή Reverso
 • Αναρριχήσεις με την μέθοδο «Top Rope»
 • Κώδικας επικοινωνίας στην αναρρίχηση
 • Μπλοκάρισμα της ασφαλιστικής συσκευής με μουλαρόκομπο

ΗΜΕΡΑ-2 Αναρριχητικά πεδία Αττικής (08.30-17.00)

 • Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση
 • Διδασκαλία αναρρίχησης επικεφαλής σε οργ. πεδίο μονής σχοινιάς
 • Τεχνικές clip in με το σχοινί
 • Τεχνικές ασφάλισης μονού σχοινιού με ασφαλιστική συσκευή Gri Gri
 • Προασκήσεις επικεφαλής αναρρίχησης
 • Μάζεμα του σχοινιού για μεταφορά

ΗΜΕΡΑ-3 Λαγκάδα Ταϋγέτου (10.30-19.00)

 • Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση
 • Προασκήσεις επικεφαλής αναρρίχησης
 • Τεχνικές κατάβασης από ρελέ ανοιχτού/κλειστού τύπου
 • Μάζεμα υλικών στην κατάβαση (trolley)
 • Κόμποι: ιμαντόκομπος, ψαρόκομπος, αλουέτ

ΗΜΕΡΑ-4 Λαγκάδα Ταϋγέτου (09.00-17.00)

 • Αναρρίχηση επικεφαλής σε οργ. πεδίο μονής σχοινιάς
 • Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση
 • Τεχνική της πτώσης – Ψυχολογία
 • Αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων
 • Κόμποι: ψαλιδιά & μισή ψαλιδιά

ΗΜΕΡΑ-5 Βαράσοβα Αιτ/νίας (09.30-17.00 & 19.00-21.00)

 • Εισαγωγή στην αναρρίχηση πολλαπλών σχοινιών
 • Τεχνική μισού/διπλού σχοινιού
 • Συνδεσμολογία ισοσταθμισμένου ρελέ 2 σημείων
 • Χειρισμοί σχοινιών στο ρελέ
 • Τεχνικές ραπέλ, κόμπος οδηγού
 • Αντοχή υλικών συντελεστής πτώσης, impact force

ΗΜΕΡΑ-6 Βαράσοβα Αιτ/νίας (08.30-17.00)

 • Προετοιμασία αναρρίχησης πολλαπλών σχοινιών
 • Αναρριχητικοί οδηγοί, σχεδιαγράμματα διαδρομών
 • Αναρριχήσεις σε διαδρομές πολλαπλών σχοινιών
 • Βασικές τεχνικές αυτοδιάσωσης σε σπορ πεδίο
 • Αντιμετώπιση επείγουσων καταστάσεων

ΗΜΕΡΑ-7 Μετέωρα (11.00-20.00)

 • Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση
 • Αναρρίχηση σε κροκαλοπαγές βράχο
 • Τεχνικές αναρρίχησης σε σχισμές/καμινάδες
 • Εμπέδωση αναρριχητικής διαδικασίας πολλαπλών σχοινιών
 • Ανάβαση & κατάβαση σε σταθερά σχοινιά
 • Αυτοσφιγγόμενοι κόμποι

ΗΜΕΡΑ-8 Μετέωρα (08.00-17.00)

 • Αναρριχητικές διαδρομές πολλαπλών σχοινιών στα Μετέωρα

ΗΜΕΡΑ-9 Λεωνίδιο Αρκαδίας (11.00-20.00)

 • Ημέρα αναπλήρωσης μαθημάτων (απουσιών), με προαιρετική συμμετοχή
 • Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση
 • Αναρριχήσεις επικεφαλής σε ασφαλισμένες διαδρομές

ΗΜΕΡΑ-10 Λεωνίδιο Αρκαδίας (09.00-11.00 & 13.00-20.00)

 • Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση
 • Αναρριχήσεις επικεφαλής σε ασφαλισμένες διαδρομές

ΗΜΕΡΑ-11 Λεωνίδιο Αρκαδίας (8.30-16.00)

 • Εξετάσεις: Αναρριχήσεις επικεφαλής σε σπορ πεδίο
 • Αξιολόγηση αυτονομίας (σκαρφάλωμα & χειρισμοί σχοινιών)
 • Γραπτό τεστ, ανάλυση απαντήσεων
 • Συζήτηση, ανατροφοδότηση & εξατομικευμένη καθοδήγηση για κάθε εκπαιδευόμενο
 • Λήξη σχολής, παράδοση εξοπλισμού.

Εκπαιδευτές

Στη σχολή διδάσκουν διπλωματούχοι οδηγοί βουνού, εκπαιδευτές ορειβασίας και προπονητές αναρρίχησης με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μεγάλη αναρριχητική, εκπαιδευτική καθώς και παιδαγωγική εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Οδηγός Βουνού Παναγιώτης Κοτρωνάρος, ο οποίος αναλαμβάνει επί προσωπικού τον κάθε μαθητή, με εξατομικευμένη καθοδήγηση τόσο πριν την έναρξη της σχολής, όσο και κατά την διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της.

Αξιολόγηση

Για να θεωρηθεί ένας εκπαιδευόμενος επιτυχών και να λάβει την βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης θα πρέπει:

 1. Να έχει παρακολουθήσει τα 4 διαδικτυακά μαθήματα της σχολής
 2. Να έχει παραβρεθεί σε τουλάχιστον 10 ημέρες πρακτικής εκπαίδευσης
 3. Να έχει περάσει επιτυχώς το γραπτό τεστ πολλαπλής επιλογής
 4. Να έχει περάσει επιτυχώς τις πρακτικές εξετάσεις στο τέλος της σχολής

Πιστοποιήσεις

Σχετικά με το ισχύον καθεστώς πιστοποιήσεων, της ορειβατικής & αναρριχητικής εκπαίδευσης, διαβάστε το αναλυτικό άρθρο στο blog της ιστοσελίδας μας, κάνοντας κλικ στο link: https://www.basecamp.gr/blog-pistopoiiseis-ekpaideysis/

Μετακινήσεις

Η πρόσβαση στους χώρους εκπαίδευσης γίνεται με ιδιωτικά μέσα (ΙΧ) των εκπαιδευόμενων στα οποία, κατόπιν συνεννοήσεως, επιβιβάζονται 3-4 άτομα ώστε να μπορούν να μοιράζονται και τα έξοδα καυσίμων, διοδίων κλπ. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να διαθέτετε οπωσδήποτε δικό σας μέσο.

Διαμονή

Όταν τα μαθήματα διεξάγονται σε αναρριχητικά πεδία εκτός Αθηνών οι διαν/σεις γίνονται σε camping, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στους χώρους εκπαίδευσης.

Προτάσεις διαμονής

Αττική: Καταφύγιο Μπάφι, Πάρνηθα, τηλ. 210-2403556, www.mpafi.gr
Βαράσοβα: ενοικ. δωμάτια “Γλύκα”, παραλία Κρυονερίου, τηλ. 26310-41392, www.glyka-apartments.gr

Βαράσοβα: ενοικ. δωμάτια “Φιλοξενία”, παραλία Κρυονερίου, τηλ. 26310-41300, κιν. 6936177856, www.philoxenia-hotel.com
Βαράσοβα: ενοικ. δωμάτια “Μούρκος”, παραλία Κρυονερίου, τηλ. 26310-41216, κιν. 6973748121, www.mourkos-apartments.gr
Μετέωρα: Camping “Βράχος”, Καστράκι Καλαμπάκας, τηλ. 24320-22293, www.campingkastraki.com
Λεωνίδιο: Ξενώνας “Action House”, Λεωνίδιο Αρκαδίας, τηλ. 6944381024 & 6972136463

Τιμή: 390€ (εξασφάλιση παλαιάς τιμή 330€ με κατάθεση προκαταβολής έως 30/4/2021)

Στην τιμή περιλαμβάνονται οι εξής παροχές:

 1. οργάνωση & διεξαγωγή της σχολής
 2. τέσσερα (4) διαδικτυακά μαθήματα εξ αποστάσεως, 3ωρης διάρκειας
 3. έντεκα (11) ολοήμερες δια ζώσης εκπαιδεύσεις
 4. προετοιμασία επαγγελματικής πιστοποίησης DQS-ΣΕΤΕΥΔΑ
 5. αμοιβές εκπαιδευτών
 6. πλήρης αναρριχητικός εξοπλισμός (μπωντριέ, κράνη, σχοινιά κ.α.)
 7. τεχνικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή (e-books)
 8. ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

– έξοδα μετακινήσεων, διαμονής & διατροφής

Κρατήσεις θέσεων & εγγραφές

Η διαδικασία εγγραφής-κράτησης θέσης στη σχολή είναι απλή, γίνεται μέσω internet από το κινητό, το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας και διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά, ακολουθώντας τα παρακάτω 3 απλά βήματα:

Βήμα-1
Συμπληρώνετε με πεζά σωστά τονισμένα μικρά ελληνικά γράμματα (όχι greeklish), την φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας. Η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής ΔΕΝ είναι δεσμευτική για την συμμετοχή στο πρόγραμμα και για να ισχύει κανονικά η κράτηση της θέσης σας και η εγγραφή σας στη σχολή, θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάθεση προκαταβολής η εξόφλησης του συνολικού ποσού των διδάκτρων.

Βήμα-2
Βγάζετε μια καθαρή έγχρωμη φωτογραφία selfie με το κινητό σας μπροστά σε ένα μονόχρωμο τοίχο μόνον το πρόσωπο και στη συνέχεια βγάζετε και μια φωτογραφία την ταυτότητα σας και τις δύο όψεις. Στέλνετε ηλεκτρονικά τα αρχεία αυτά (jpg ή pdf) ως συνημμένα, στο email της σχολής: info@basecamp.gr. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε σκαναρισμένα αρχεία σε μορφή jpg ή pdf που ήδη χρησιμοποιείτε για ανάλογες περιπτώσεις.

Βήμα-3
Καταβάλλετε είτε ολόκληρο το ποσό (390€) είτε μόνο το ποσό για το θεωρητικό σκέλος (190€) ως προκαταβολή, σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, γράφοντας στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας.

 1. Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
 2. Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
 3. Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
 4. Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Η διαδικασία κράτησης θέσης-εγγραφής στη σχολή αναρρίχησης έχει ολοκληρωθεί !

Ιατρική γνωμάτευση

Σε δεύτερη φάση θα χρειαστεί να μας στείλετε με τον ίδιο τρόπο, πριν το ξεκίνημα της πρακτικής εκπαίδευσης, μια ιατρική γνωμάτευση από καρδιολόγο ή παθολόγο που να λέει ότι είστε υγιής και μπορείτε να ασχοληθείτε με αθλητικές δραστηριότητες.

Η ιατρική γνωμάτευση πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου 6μήνου από την έναρξη της σχολής, από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό.

Για την διευκόλυνσή σας μπορείτε να επισκεφτείτε τον συνεργαζόμενο με τη σχολή μας ιατρό, Καρδιολόγο: κ. Χλαπουτάκη Γεώργιο, Μητροπόλεως 23 Μαρούσι, τηλ. 210-8021830 κιν. 6937369786 Ωράριο ιατρείου: Καθημερινά 10.00-13.00 & 17.00-21.00μμ, κόστος επίσκεψης: 30€.

Όροι συμμετοχής

 1. Ο υπεύθυνος της σχολής διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα, που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνό την ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων.
 2.  Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.
 3. Σε περίπτωση που εκπαιδευόμενος δεν μπορέσει να παραστεί στην τελευταία ημέρα της σχολής, τότε υποχρεούται να επιστρέψει τον εξοπλισμό που έχει δανειστεί από την σχολή (ή να τον στείλει με courier) με δική του μέριμνα εντός 10 ημερών.
 4. Η τιμή συμμετοχής στη σχολή είναι 390€ και καταβάλεται προκαταβολικά πριν την έναρξη των μαθημάτων ή σε δύο (2) δόσεις: μια ως προκαταβολή (190€) πριν την έναρξη και μια εξοφλητική (+200€) έως το 3ο σκ της σχολής.

Υγειονομικά Πρωτόκολλα Covid19

Όλες οι σχολές και οι εξορμήσεις που διοργανώνει το Basecamp εναρμονίζονται με τα μέτρα κατά του Covid19 όπως αυτά καθορίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και τα οποία συνοψίζονται επιγραμματικά ως εξής:

 1. Όλα τα πρακτικά-θεωρητικά μαθήματα γίνονται αποκλειστικά σε ανοιχτούς καλά αεριζόμενους χώρους (σε βουνά ή απομακρυσμένα αναρριχητικά πεδία).
 2. Τα αμιγώς θεωρητικά μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-learning και ηλεκτρονικών εγχειριδίων (e-books).
 3. Όλοι οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν υποχρεωτικά τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα της σχολής.
 4. Πριν την έναρξη της κάθε εκπαιδευτικής ημέρας πραγματοποιείται θερμομέτρηση με ειδικό ηλεκτρονικό θερμόμετρο.
 5. Τηρείται αναλυτικό παρουσιολόγιο και γίνεται ακριβής καταγραφή των παρόντων σε κάθε μάθημα.
 6. Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας πρόσβασης στα αναρριχητικά πεδία τηρείται μεταξύ των συμμετεχόντων απόσταση 2μ.
 7. Γίνονται συστάσεις για τήρηση των γενικών κανόνων αποφυγής της διασποράς του Covid19, όπως έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές
 8. Κατά την προσέλευση/αναχώρηση και παραμονή στους χώρους εκπαίδευσης απαγορεύονται οι εναγκαλισμοί και οι χειραψίες.
 9. Όλοι οι συμμετέχοντες (εκπαιδευτές & εκπαιδευόμενοι) υποχρεούνται να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα, απολυμαντικό gel ή αντισηπτικά μαντηλάκια για τα χέρια.
 10. Μετά την λήξη της εκπαίδευσης γίνεται απολύμανση του μεταλλικού εξοπλισμού σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Εξοπλισμός

Όλος ο εξειδικευμένος αναρριχητικός εξοπλισμός παρέχεται από τη σχολή. Το μοναδικό υλικό που χρειάζεται να αγοράσετε είναι τα αναρριχητικά παπουτσάκια (κόστος 50-90€). Τα αναρριχητικά παπουτσάκια θα πρέπει να να έχουν καλή εφαρμογή δηλ. να σας πονούν λίγο άλλα όχι υπερβολικά! Φορέστε τα για αρκετή ώρα πριν τα αγοράσετε και συμβουλευτείτε τους υπεύθυνους των καταστημάτων για το καταλληλότερο μοντέλο ανάλογα με τη φόρμα του ποδιού σας.

E-book για αναρριχητικά παπούτσια

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε εντελώς δωρεάν το πρώτο εικονογραφημένο ebook που αφορά στην επιλογή, την χρήση και συντήρηση των αναρριχητικών παπουτσιών.

Ειδικές τιμές αναρριχητικού εξοπλισμού

Μέσα από την σχολή, παρέχεται η δυνατότητα να προμηθευτείτε αναρριχητικά παπούτσια για αρχάριους σε τιμές -20%. Η προσφορά αφορά αποκλειστικά τους μαθητές της σχολής αναρρίχησης αρχαρίων. Το ίδιο ισχύει και για τον υπόλοιπο αναρριχητικό εξοπλισμό (κράνος, ζώνη ασφαλείας, αναρριχητικά σχοινιά κ.α).

Αναρριχητικός εξοπλισμός που σας παρέχει η σχολή:

✓ Κράνος (1)
✓ Μπωντριέ (1)
✓ Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (3)
✓ Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
✓ Συσκευή ασφάλισης Piu-2 (1)
✓ Συσκευή ασφάλισης Gri Gri (1)
✓ Σετάκια (5)
✓ Iμάντας 60cm (2)
✓ Iμάντας 170cm (2)
✓ Kορδονέτο 170cm, (6mm) (2)
✓ Κορδονέτο 5m (7mm) (1)
✓ Δυναμικό σχοινί 60m (10-10.5mm) (1)
✓ Δυναμικό σχοινί 60m (8.5-9mm) (1)
✓ Σάκος μεταφοράς σχοινιού (1)

Υλικά & εφόδια που πρέπει να έχετε μαζί σας:

✓ Παπούτσια αθλητικά ή trekking
✓ Σακίδιο μικρό (25-35lt)
✓ Αντιανεμικό-αδιάβροχο (ελαφρύ)
✓ Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες)
✓ Νερό 1,5-2lt (ή θέρμος για ζεστό ή δροσερό ρόφημα)
✓ Κολατσιό (ξηροί καρποί, σάντουιτς κ.α.)
✓ Αντηλιακή κρέμα & lip stik

Κατασκηνωτικός εξοπλισμός (προαιρετικά):

✓ Αντίσκηνο 2-4 εποχών
✓ Υπνόσακος
✓ Κάριματ (στρωματάκι ύπνου)
✓ Καμινέτο & κατσαρολάκι
✓ Είδη υγειινής, πετσέτα
✓ Μαγιό (για πισίνα/θαλάσσιο μπάνιο)

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΧΝΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Για την άμεση απάντηση διαφόρων ερωτημάτων & αποριών σχετικά με την σχολή, έχουμε συντάξει παρακάτω έναν κατάλογο με τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας απευθύνουν οι ενδιαφερόμενοι:

Διοργανώνουμε σχολές αναρρίχησης όλων των επιπέδων από το έτος 2001. Από τις σχολές αυτές έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες αναρριχητές που απολαμβάνουν με ασφάλεια την συναρπαστική αυτή δραστηριότητα. Αρκετοί από αυτούς έχουν καταξιωθεί στον χώρο και ασχολούνται επαγγελματικά με την αναρρίχηση σε προγράμματα εταιρειών υπαίθριων δραστηριοτήτων ή σε γυμναστήρια και αναρριχητικές πίστες.

Όλα τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-learning και ηλεκτρονικών εγχειριδίων (e-books) και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και σε δεύτερο χρόνο (ασύγχρονα), ακόμα και αν δεν μπορείτε να είστε συνδεδεμένοι (online) την ώρα που γίνεται το μάθημα.

Όλα τα πρακτικά μαθήματα γίνονται αποκλειστικά σε ανοιχτούς καλά αεριζόμενους χώρους, οργανωμένα αναρριχητικά πεδία όπως η Πέτρα Βαρυμπόμπης, η Λαγκάδα Ταϋγέτου, η Βαράσοβα Αιτ/νίας, τα Μετέωρα και το Λεωνίδιο.

Όχι ΔΕΝ υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις. Μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται: οργάνωση σχολής, αμοιβές εκπαιδευτών, πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, πλήρης αναρριχητικός εξοπλισμός, ασφαλιστική κάλυψη και ηλεκτρονικά e-books.

Αυτά που Δεν περιλαμβάνονται είναι μόνον τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής & διατροφής.

Σχετικά με το ισχύον καθεστώς πιστοποιήσεων, της ορειβατικής & αναρριχητικής εκπαίδευσης, παρακαλούμε διαβάστε το αναλυτικό άρθρο στο blog της ιστοσελίδας μας, κάνοντας κλικ στο link: https://www.basecamp.gr/blog-pistopoiiseis-ekpaideysis/

Όχι δεν συμπεριλαμβάνονται. Σε περίπτωση που μελλοντικά θελήσετε να πιστοποιηθείτε ως επαγγελματίας Εμψυχωτής/Συνοδός, Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής με ειδικότητα Αναρρίχηση, το κόστος των εξετάσεων καταβάλλεται απευθείας στους φορείς που διοργανώνουν τις εξετάσεις αυτές (DQS-ΣΕΤΕΥΔΑ).

Ναι υπάρχει. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν μείνετε ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα της σχολής, σας επιστρέφουμε το 100% του ποσού που έχετε καταβάλει.

Ναι γίνεται. Ίσως και να είναι ακόμα καλύτερα να μην έχετε καθόλου εμπειρία, ώστε να μάθουμε από την αρχή σωστά τόσο την κινησιολογία της αναρρίχησης, όσο και τις τεχνικές ασφάλισης και τα πρωτόκολλα ενεργειών.

Δυστυχώς, έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί αναρριχητές που έχουν μάθει “εμπειρικά” αναρρίχηση χωρίς να έχουν παρακολουθήσει κάποια εγκεκριμένη σχολή, να κάνουν ουσιώδη λάθη τόσο στις τεχνικές ασφάλισης όσο και στα πρωτόκολλα ενεργειών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν χωρίς λόγο και χωρίς καν – πολλές φορές – να το καταλαβαίνουν.

Ναι γίνεται. Η σχολή προσελκύει άτομα με τα ίδια πάνω-κάτω ενδιαφέροντα και μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία οι συμμετέχοντες γνωρίζονται μεταξύ τους, οπότε στο τέλος όλοι γινόμαστε μια μεγάλη παρέα.

Ναι γίνεται. Για την πρόσβαση στους χώρους εκπαίδευσης χρησιμοποιούνται ιδιωτικά μεταφορικά μέσα (π.χ. ΙΧ) των εκπαιδευόμενων στα οποία, επιβιβάζονται 3-4 άτομα ώστε να μπορούν να μοιράζονται και τα έξοδα καυσίμων, διοδίων κλπ.

Οπότε, εάν δεν έχετε μεταφορικό μέσο ή σχολή θα φροντίσει κατόπιν συνεννοήσεως (π.χ. μέσα από την ομαδική συνομιλία μας στο viber), να έρθετε σε επαφή με άλλους συμμετέχοντες που διαθέτουν μεταφορικό μέσο και να μετακινηθείτε με κάποιο από τα διαθέσιμα ΙΧ.

Ναι γίνεται. Η σχολή σας δανείζει πλήρες σετ αναρριχητικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει κράνος, μπωντριέ (ζώνη ασφαλείας), αναρριχητικά σχοινιά, καραμπίνερ, συσκευές ασφάλισης κ.α. οπότε δεν χρειάζεται να έχετε δικό σας εξοπλισμό.

Αν έχετε ήδη κάποιον δικό σας εξοπλισμό (π.χ. κράνος), μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατόπιν συνεννόησης και ελέγχου απο τους εκπαιδευτές της σχολής. Το μόνο που θα χρειαστεί να προμηθευτείτε, είναι τα αναρριχητικά παπούτσια.

Τα αναρριχητικά παπούτσια μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε από καταστήματα αναρριχητικού εξοπλισμού είτε να τα παραγγείλετε απευθείας από την σχολή μας με ειδική έκπτωση (-20%) αποκλειστικά για τους μαθητές μας. Θα πρέπει να επιλέξετε παπούτσια για αρχάριους που να είναι εφαρμοστά στο πόδι σας αλλά όχι υπερβολικά στενά.

Στην περίπτωση που επιλέξετε να προμηθευτείτε τα αναρριχητικά παπούτσια απευθείας από την σχολή, θα χρειαστεί να μας στείλετε το νούμερο που φοράτε σε αθλητικό παπούτσι ώστε να υπολογίσουμε το κατάλληλο νούμερο στο αντίστοιχο αναρριχητικό.

Ακολούθως, στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση, θα σας φέρουμε το νούμερο αυτό καθώς και 1-2 (+-) ακόμα νούμερα, τα οποία θα δοκιμάσετε επί τόπου και θα κρατήσετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή, χρήση & συντήρηση των αναρριχητικών παπουτσιών, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε εντελώς δωρεάν και χωρίς δέσμευση σε μορφή αρχείου PDF, το πρώτο e-book της σχολής που αφορά τα αναρριχητικά παπούτσια.

Στην αρχή της σχολής μπορείτε να προμηθευτείτε τα αναρριχητικά παπούτσια με έκπτωση 20% (αποκλειστικά για τους μαθητές μας). Στο τέλος της σχολής, μπορείτε να προμηθευτείτε καινούργιο σύγχρονο αναρριχητικό εξοπλισμό (που επιπλέον θα έχετε δοκιμάσει κατά την διάρκεια της σχολής), σε προνομιακές τιμές αποκλειστικά για τους μαθητές μας, κάνοντας επιπλέον οικονομία στο συνολικό προϋπολογισμό σας.

Ο βασικός τρόπος επικοινωνίας είναι μέσω του κεντρικού email της σχολής info@basecamp.gr.

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο σταθερό τηλ. της σχολής: 211 40 14 744 ή στο κινητό: 698 363 8000 ή με μήνυμα/τηλεφωνική κλήση μέσω viber/whatsup/messenger στο +30 698 363 8000.

Τέλος για πιο άμεση επαφή και γνωριμία, μπορείτε να μας καλέσετε και να κανονίσουμε μια βιντεοκλήση μέσω του zoom ή του viber/whatsup/messenger.

Η διαδικασία εγγραφής γίνεται ηλεκτρονικά από το κινητό, το tablet ή τον Η/Υ σας, οπότε δεν χρειάζεται να πάτε να βγάλετε φωτογραφίες, να συμπληρώσετε έντυπες αιτήσεις κλπ. κερδίζοντας έτσι χρόνο και μειώνοντας την ταλαιπωρία και φυσικά το κόστος.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής στην σχολή και να μας στείλετε στο email: info@basecamp.gr,  μια έγχρωμη δική σας φωτογραφία selfie μόνο το πρόσωπο (τραβηγμένη μπροστά σε έναν μονόχρωμο τοίχο) καθώς και μια φωτογραφία της αστυνομικής σας ταυτότητα και τις δύο όψεις.

Σε δεύτερη φάση, πριν την έναρξη των πρακτικών μαθημάτων, θα χρειαστεί να μας στείλετε στο παραπάνω email, μια φωτογραφία ιατρικής γνωμάτευσης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου από Παθολόγο ή Καρδιολόγο και να λέει ότι είστε υγιείς και μπορείτε να ασχοληθείτε με αθλητικές δραστηριότητες, χωρίς κίνδυνο για την υγεία σας.

Η επιβεβαίωση της εγγραφής σας γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (190€) σε έναν από τους λογαριασμούς που αναγράφονται στο κυρίως κείμενο στην παράγραφο

Σε καμία περίπτωση δεν κρατάμε προκαταβολές ακόμα και αν για οποιοδήποτε λόγο ακυρώσετε την συμμετοχή σας την τελευταία ημέρα και δεν συμμετάσχετε στην σχολή.

Στην περίπτωση αυτή είτε σας επιστρέφουμε το ποσό που έχετε καταβάλει σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε ή εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποσό αυτό για την συμμετοχή σας σε κάποια μελλοντική σχολή ή άλλο πρόγραμμα.

Εάν έχετε παρακολουθήσει μόνο το θεωρητικό σκέλος, τότε επιβαρύνεστε μόνο με το κόστος των θεωρητικών μαθημάτων που είναι 190€. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να πραγματοποιήσετε το πρακτικό σκέλος με μελλοντική σχολή πληρώνοντας την διαφορά (390€ – 190€ = 200€).

Δήλωση Συμμετοχής

[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]

Έναρξη: Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
Εκπαιδευτικό Επίπεδο: CL-1 & CL-2
Θεωρία: 4 διαδικτυακά μαθήματα
Πρακτική: 10 ημέρες, δια ζώσης (5 σ/κ)
Αναρριχητικά πεδία: Αττική, Λαγκάδα, Βαράσοβα, Μετέωρα, Λεωνίδιο
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Τιμή: 390€