Η 14η εξόρμηση της Σχολής Βουνού 2021-2022, θα διεξαχθεί στα Άγραφα, τα Ελληνικά Ιμαλάια όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται, το σαββατοκύριακο 4-5 Δεκεμβρίου 2021. Το Σάββατο η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ξεκινά από το Νεοχώρι στις όχθες της λίμνης Πλαστήρα και καταλήγει μετά από μια πολύ όμορφη πεζοπορία τριών ωρών, στο καταφύγιο Αγράφων, όπου θα γίνει και η διανυκτέρευση μας. Την Κυριακή η διαδρομή μας θα διεξαχθεί με χειμερινές συνθήκες σε χιονισμένο πεδίο από το καταφύγιο των Αγράφων που είναι χτισμένο στην θέση Καραμανώλη σε υψόμετρο 1.530m, ως την επιβλητική κορυφή Βουτσικάκι (2.154m) και επιστροφή (λόγω οδικών συνθηκών) από την ίδια διαδρομή. 

ΑΓΡΑΦΑ: Τι να πρωτοπεί κανείς γιαυτά τα βουνά! Ένας τόπος αυθεντικός, ακατέργαστος και επιβλητικός, άγνωστος στο ευρύ κοινό. Ατελείωτες κορυφογραμμές, αλπικά λιβάδια, βαθιές χαράδρες, εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, καταπράσινα δάση, φαράγγια και ποτάμια με κρυστάλλινα νερά συνθέτουν ένα οικολογικό παράδεισο στην καρδιά της πατρίδας μας. Πρόσφατη έρευνα της UNESCO κατέταξε τα Άγραφα μέσα στις πέντε πιο καθαρές περιοχές του πλανήτη σε καθαρότητα φυσικού περιβάλλοντος. Μια περιοχή που διαθέτει τα καθαρότερα νερά σε όλη την Ευρώπη και τον δεύτερο πιο καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα!

Η ονομασία Άγραφα επικράτησε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, καθώς λόγω του ορεινού και δύσβατου εδάφους, οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να γράψουν τους κατοίκους της περιοχής αυτής στους φορολογικούς τους καταλόγους, με αποτέλεσμα να παραμείνουν άγραφοι. Πάνω στα άγρια αυτά βουνά έχουν γραφτεί ορισμένες από τις πιο ηρωικές σελίδες της Ελληνικής ιστορίας. Εδώ έδρασαν θρυλικές μορφές της κλεφτουριάς κατά τον 18ο και 19ο αιώνα όπως ο Κατσαντώνης, ο Μπουκουβάλας και ο Καραϊσκάκης, αγωνιστές της εθνικής αντίστασης πολέμησαν τους Ναζί στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής και έλαβαν χώρα ηρωικές στιγμές κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Η απομόνωση της περιοχής, τα μεγάλα υψόμετρα, τα πυκνά δάση, οι χαράδρες και τα ποτάμια έχουν συμβάλει στη διατήρηση μιας πλούσιας άγριας ζωής και δεκάδων απειλούμενων ειδών της ελληνικής πανίδας και χλωρίδας. Αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα και το απαράμιλλης ομορφιάς βουνίσιο τοπίο, απειλούνται με βιομηχανοποίηση και μη αναστρέψιμη καταστροφή από την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στο βωμό της «πράσινης ανάπτυξης». Αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια βιομηχανοποίησης των Αγράφων με την εγκατάσταση  των ψευτοΑΠΕ των αιολικών εργοστασίων, η σπάνια αυτή ιστορική περιοχή θα υποβαθμιστεί για πάντα, βάζοντας ταυτόχρονα οριστική ταφόπλακα στην όποια προσπάθεια ήπιας μορφής τουριστικής ανάπτυξης αφού κανείς πια δεν θα θέλει, να πάει να δει αυτό το αίσχος.

Χιλιομετρικές αποστάσεις

 • Αθήνα-Νεοχώρι 340km (3ωρ.50′, μέσω Κεντρικής οδού, χωρίς στάσεις)
 • Θεσσαλονίκη-Νεοχώρι 245km (3ωρ.00′, μέσω Λάρισας, χωρίς στάσεις )

Εκπαιδευτικά αντικείμενα

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που θα αναλυθούν κατά την διάρκεια του διημέρου είναι τα εξής:

Προσανατολισμός

Π-01 Ανάγνωση ισοϋψών καμπύλων
Π-02 Χάραξη πορείας στο χάρτη
Π-03 Υπολογισμός γεωγραφικού αζιμούθιου
Π-04 Υπολογισμός φαινομενικής & πραγματικής απόστασης

Π-05 Προσανατολισμός χάρτη
Π-06 Διόπτευση στο φυσικό περιβάλλον
Π-07 Μετατροπή γεωγραφικού αζιμούθιου σε μαγνητικό
Π-08 Υπολογισμός μαγνητικής απόκλισης
Π-09 Χρήση συσκευής GPS
Π-10 Εφαρμογή πορείας στο βουνό με πυξίδα-χάρτη & GPS

Τεχνικές ορεινής πεζοπορίας

W-01 Ανάγνωση ορεινού τερέν
W-02 Κατηγορίες ρυθμού πεζοπορίας
W-03 Ορεινή πεζοπορία σε κατσάβραχο

W-04 Κίνηση σε σάρες
W-05 Βασικές αρχές αναρρίχησης βράχου
W-06 Scrampling
W-07 Κίνηση σε χιόνι χωρίς κραμπόν

Κόμποι

Κ-01: Οχτάρι
Κ-02: Ημίδεσμος
Κ-03: Αλουέτ

Κ-04: Ψαρόκομπος
Κ-05: Ιμαντόκομπος
Κ-06: Γαλλικός αυτοσφιγγόμενος
Κ-07: Μουλαρόκομπος
Κ-08: Κόμπος Οδηγού
Κ-09: Ψαλιδιά
Κ-10: Μισή Ψαιδια
Κ-11: Πεταλούδα
Κ-12: Καντηλίτσα

Τεχνικές ασφάλισης / δεσίματα

S-01 Δέσιμο με & χωρίς μπωντριέ
S-02 Αλπικές κουλούρες
S-03 Ταυτόχρονη κίνηση

S-04 Δυναμική ασφάλιση
S-05 Σύνδεση ασφαλειών ρελέ
S-06 Στατική ασφάλιση

Πρόγραμμα

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021: Αθήνα – Καρδίτσα – Λ. Πλαστήρα – Καλύβια Πεζούλας – Νεοχώρι – Καταφύγιο Αγράφων

Συνάντηση στις 6.20πμ στην Πλατεία Καραϊσκάκη, πάνω από το σταθμό μετρό Μεταξουργείο. 06.30πμ αναχώρηση Mountain Bus για Λίμνη Πλαστήρα – Νεοχώρι Καρδίτσας. 07.00πμ στάση επιβίβασης, στην Γέφυρα Καλυφτάκη στην Νέα Κηφισιά. Άφιξη στο Νεοχώρι στις 11.30πμ όπου θα συναντήσουμε και όσους έχουν μεταβεί ως εδώ με ΙΧ. Δανεισμός εξοπλισμού στους συμμετέχοντες (μπωντριέ, σχοινιά κλπ). Ότι πράγματα δεν χρειαζόμαστε θα τα αφήσουμε στο Mt. Bus, από όπου θα τα παραλάβουμε την Κυριακή το μεσημέρι. Έναρξη πεζοπορίας από το Νεοχώρι στις 12:30μμ και άφιξη στο καταφύγιο στις 16:00. Τακτοποίηση στο καταφύγιο και στήσιμο κατασκήνωσης για τους αντισκηνάδες. Ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση. Το καταφύγιο διαθέτει ρεύμα, έχει τζάκι, οργανωμένη κουζίνα (βλ. μενού παρακάτω) καθώς και εσωτερικές τουαλέτες. Από το μπαρ μπορείτε να αγοράσετε αναψυκτικά, ποτά & εμφιαλωμένα νερά. Επίσης, υπάρχει πηγή με γάργαρο νερό σε απόσταση 1,5km από το καταφύγιο. Το απόγευμα θα γίνει πρακτική εκπαίδευση που περιλαμβάνει μαθήματα προσανατολισμού με χάρτη, πυξίδας & GPS, υλικά βουνού, δεσίματα, χειρισμούς σχοινιών, κόμπους κ.α. Δείπνο στο καταφύγιο στις 08.00μμ. Ύπνος στις 10.30μμ. 

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021: Καταφύγιο Αγράφων – Κορυφή Βουτσικάκι – Καταφύγιο – (Καλύβια Πεζούλας) – Αθήνα

Εγερτήριο στις 06.00πμ. Πρωινό στις 06.30πμ και αναχώρηση για την κορυφή Βουτσικάκι στις 07.30πμ. Το Βουτσικάκι έχει υψόμετρο 2.154m, ανήκει στα Θεσσαλικά Άγραφα και είναι η τρίτη υψηλότερη κορυφή των Αγράφων μετά την Καράβα (2.184m) και το Ντελιδίμι (2.163m). Κατά την διάρκεια της πορείας για την κορυφή, θα συναντήσουμε χιονισμένο πεδίο, οπότε θα πρέπει να έχετε και τον ανάλογο εξοπλισμό (μπότες δύσκαμπτες, ημιάκαμπτες ή άκαμπτες, γκέτες, ζεστά ρούχα κλπ). Επίσης θα γίνουν όπως πάντα πρακτικά μαθήματα προσανατολισμού και χειρισμών σχοινιών/ασφάλισης εφ όλης της ύλης. Άφιξη στην κορυφή στις 11.30πμ. Από την κορυφή, συνεχίζουμε διασχίζοντας την κορυφογραμμή με δυτική κατεύθυνση και κατεβαίνουμε στο διάσελο Παλαιομάντρι, από όπου θα ανηφορίσουμε για την κορυφή Καζάρμα (1.977m) που προσφέρει υπέροχη θέα στην Λίμνη Πλαστήρα. Από την Καζάρμα κατεβαίνουμε στην τοποθεσία “Εννέα Βρύσες” και από εκεί για το Ανθοχώρι όπου θα ολοκληρωθεί η διάσχιση γύρω στις 5.30μμ. Παράδοση του εξοπλισμού της σχολής (μπωντριέ, σχοινιά κλπ) και αναχώρηση για Αθήνα στις 6.00μμ. Δείπνο σε παραδοσιακές ταβέρνες στο Νεοχώρι (ή καθ’ οδόν). Άφιξη στην Αθήνα στις 11.00μμ. Λήξη προγράμματος.

ΣΗΜΕΙΑ & ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Επιβίβαση στο Mountain Bus από την αφετηρία στην  Πλατεία Καραϊσκάκη (54€)

Το ραντεβού για την αναχώρηση μας με τα ΙΧ για τα Άγραφα, είναι στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας, πάνω από τον σταθμό του Μετρό “Μεταξουργείο”, την Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6.50πμ. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/ACTjhKuczM8z3ptLA

Επιβίβαση στο Mountain Bus από την Γέφυρα Καλυφτάκη (54€)

Η επιβίβαση σας στα ΙΧ μπορεί να γίνει και από την Γέφυρα Καλυφτάκη (έξοδος για Ολυμπιακό Χωριό) στο ύψος της Νέας Κηφισιάς Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στην γέφυρα Καλυφτάκη κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/sphnBbrjHcLmUDSC9

Συνάντηση στο Νεοχώρι Καρδίτσας, Λίμνη Πλαστήρα

Το ραντεβού μας για όσους έρθουν στην εξόρμηση στα Άγραφα με ΙΧ , είναι στις 11.30πμ, σε χαρακτηριστικό σημείο με θέα στην Λίμνη Πλαστήρα, στο χωριό Νεοχώρι Καρδίτσας. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στο Νεοχώρι κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/nmUFPEjqzJ6LYR4Q7

Εξοπλισμός

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την εξόρμηση της Σχολής Βουνού στα Άγραφα, στις 4-5/12/2021, είναι:

Λίστα-Α: Υλικά που σας δανίζει η Σχολή Βουνού

Εξειδικευμένος εξοπλισμός που σας παρέχει (σας δανίζει) η Σχολή Βουνού. Τον εξοπλισμό αυτόν θα τον παραλάβετε πριν την έναρξη της πεζοπορίας μας στις 4/12/2021 στο Νεοχώρι Καρδίτσας και θα τον επιστρέψετε στους διοργανωτές με την λήξη της εξόρμησης, την Κυριακή το απόγευμα 5/12/2021.

 1. Ορειβατική ζώνη ασφαλείας (μπωντριέ)
 2. Δυναμικό σχοινί 50-60m (1 ανά 3-4 άτομα)

Λίστα-Β: Σετ τεχνικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού* που πρέπει να προμηθευτείτε

Πρόκειται για σετ υποχρεωτικού τεχνικού εξοπλισμού που πρέπει να διαθέτουν (ή να προμηθευτούν) οι συμμετέχοντες προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το σετ αυτό οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν συνεχώς στο σακίδιο τους σε όλες τις εξορμήσεις της Σχολής Βουνού. Το σετ αυτό του εξοπλισμού περιλαμβάνει τα παρακάτω 7 υλικά και μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από καταστήματα ορειβατικών ειδών είτε κατευθείαν από την ίδια την σχολή, συμπληρώνοντας την φόρμα παραγγελίας σετ υλικών. 

 1. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (1)
 2. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
 3. Καραμπίνερ απλό (1)
 4. Κορδονέτο διατομής 7mm & μήκους 5m (1)
 5. Κορδονέτο 6mm & μήκους 170cm (1)
 6. Ιμάντας (νάιλον) άραφτος μήκους 170cm (1)
 7. Ιμάντας ραμμένος μήκους 60cm (1)

*  Το παραπάνω σετ εκπαιδευτικού εξοπλισμού, περιλαμβάνεται στην τιμή του διημέρου και δανείζεται από τους διοργανωτές μόνο στους εκτός σχολής συμμετέχοντες. Οι μαθητές/μαθήτριες της Σχολής Βουνού, οφείλουν να προμηθευτούν το παραπάνω σετ υλικών και να το έχουν μαζί τους σε κάθε εξόρμηση της σχολής. Ο εξοπλισμός αυτός χρησιμεύει εκτός των άλλων και για τις ασκήσεις που απαιτείται να εκτελούν οι συμμετέχοντες της Σχολή Βουνού και στο σπίτι (homework). 

Λίστα-Γ: Υποδήματα-Ρουχισμός

 1. Μπότες ορεινής πεζοπορίας (δύσκαμπτες ή ημιάκαμπτες ή άκαμπτες)
 2. Γκέτες για τα χιόνια
 3. Κάλτσες ορεινής πεζοπορίας χειμερινού βουνού
 4. Ισοθερμικό εσώρουχο κοντομάνικο (συνθετικό)
 5. Ισοθερμικό εσώρουχο μακρυμάνικο (συνθετικό)
 6. Ισοθερμικό εσώρουχο παντελόνι (κολάν)
 7. Ζακέτα fleece (polartec)
 8. Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ & παντελόνι
 9. Βεστάκι ελαφρύ (π.χ. πουπουλένιο)
 10. Γάντια λεπτά fleece (1 ζεύγος)
 11. Γάντια αδιάβροχα (1 ζεύγος)
 12. Σκούφος

Λίστα-Δ: Εξοπλισμός Γενικής χρήσης

 1. Σακίδιο 35-60lt
 2. Μπατόν 
 3. Φακός κεφαλής (+ εφεδρικές μπαταρίες)
 4. Παγούρι 1-1,5lt
 5. Αλουμινοκουβέρτα
 6. Γυαλιά ηλίου
 7. Συστήματα προσανατολισμού (χάρτης-πυξίδα-gps)
 8. Σουγιάς (ελαφρύς)
 9. Αναπτήρας & σπίρτα
 10. Σφυρίχτρα

Λίστα-Ε: Υλικά για διανυκτέρευση στο καταφύγιο

 1. Υπνόσακος για καταφύγιο* (+4 C)
 2. Μαξιλαροθήκη (ή φουσκωτό μαξιλάρι)
 3. Παντόφλες

* Λόγω των μέτρων κατά του Covid19 τα καταφύγια ΔΕΝ παρέχουν πλέον κλινοσκεπάσματα, μαξιλαροθήκες & παντόφλες.

Λίστα-Ζ: Διατροφή (προτεινόμενα τρόφιμα)

 1. Σταφίδες 250gr (τροφή ανάγκης)
 2. Χουρμάδες ή/και σύκα ξερά
 3. Μπάρες δημητριακών (π.χ. βρώμης)
 4. Ξηροί καρποί (π.χ. φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια)
 5. Τυρί κίτρινο ημίσκληρο (400gr)
 6. Παξιμάδια ολικής άλεσης
 7. Σαλάμι πικάντικο
 8. Έτοιμο γεύμα για το δείπνο* (π.χ. μακαρόνια με τυρί)
  * Αφορά μόνο τις εξορμήσεις που δεν περιλαμβάνουν δείπνο.

Λίστα-Η: Κατασκηνωτικά είδη (αφορούν αντισκηνάδες & bivouaκίστες)

 1. Bivisac ή αντίσκηνο
 2. Υπνόσακος για αντίσκηνο (-4 C)
 3. Κάριματ-στρωματάκι ύπνου
 4. Μαγειρικά σκεύη

Λίστα-Ζ: Φαρμακείο (ατομικό)

 1. Ελαστικός επίδεσμος 10-12cm
 2. Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
 3. Αντισηπτικό (bedadine)
 4. Παυσίπονα (depon)
 5. Γάζες 15x30cm (3-4 τεμάχια)
 6. Αντιηλιακή κρέμα & lipstick
 7. Προσωπικά φάρμακα

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας.

Τιμή: 115€ (η τιμή αυτή ισχύει για τους ΜΗ εγγεγραμμένους στη Σχολή Βουνού συμμετέχοντες)

Τιμή μαθητών Σχολής Βουνού: 65€

Περιλαμβάνονται:

 1. Mountain Bus (διαδρομή Α): Αθήνα – Καρδίτσα – Λ. Πλαστήρα – Νεοχώρι – Καταφύγιο Αγράφων – Νεοχώρι – Αθήνα (54€)
 2. Μια διανυκτέρευση στο καταφύγιο Αγράφων (11€)
 3. Δίδακτρα για την διδασκαλία των εκπαιδευτικών αντικειμένων
 4. Τεχνικός εξοπλισμός (ζώνες, σχοινιά κλπ)
 5. Ασφαλιστική κάλυψη

Δεν περιλαμβάνονται:

– Αναψυκτικά, ποτά, εμφιαλωμένα νερά
– Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάλυση τιμών

 • Mountain Bus, διαδρομή Α: Αθήνα – Καρδίτσα – Λ. Πλαστήρα – Νεοχώρι – Καταφύγιο Αγράφων – Νεοχώρι – Αθήνα  (54€)
 • Mountain Bus, διαδρομή Β: Καταφύγιο Αγράφων – Καλύβια Πεζούλας – Νεοχώρι (5€)
 • Μια διανυκτέρευση στο καταφύγιο Αγράφων (11€)
 • Διημέρευτρα* καταφυγίου: 3 € (χρεώνονται εάν μείνετε σε αντίσκηνο δικό σας ή της σχολής)
 • Διαν/ση σε αντίσκηνο της σχολής: 7€/διαν/ση (4€ ενοικίαση αντίσκηνου + 3€ διημέρευτρα)
 • Δίδακτρα για την διδασκαλία των εκπαιδευτικών αντικειμένων: 50€ (ισχύουν μόνον για τους εκτός σχολής συμμετέχοντες).

* Τα διημέρευτρα καταφυγίου χρεώνονται σε περίπτωση που μείνετε σε αντίσκηνο (είτε δικό σας είτε της σχολής) ή κάνετε bivouac και είναι 3€ ανά διαν/ση.

Διατροφή | Μενού καταφυγίου

Πρωινό

• Δημητριακά: 2,50€
• Πίτες (γαλατόπιτα-μπατζίνα-χορτόπιτα): 3.00€
• Τοστ: 2,00€
• Ψωμί με βούτυρο & μέλι: 2.00€
• Αυγά βραστά: 0,50€ / τμχ

Μεσημεριανό ή βραδινό

• Μακαρόνια με σάλτσα: 4.50€
• Μακαρόνια με κιμά: 6.00€
• Σούπα γλυκοπατάτα: 4,50€
• Μοσχαράκι κοκκινιστό στο φούρνο: 7.00€
• Όσπρια: 6.00€

Κρατήσεις θέσεων

Για να κάνετε κράτηση θέσης, θα πρέπει:

 1. Να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, που υπάρχει στο τέλος του παρόντος κειμένου.
 2. Να καταθέσετε το νωρίτερο δυνατόν, την τιμή συμμετοχής (ανάλογα με το τις παροχές που έχετε επιλέξει με βάση την ανάλυση τιμών), σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας. 
 • Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
 • Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
 • Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GRGR3601720950005095057044925)
 • Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα, καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση μέσω WhatsUp/Viber/Messenger στο τηλ. +30 6983 63 8000.

Κοινότητα Viber

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα και να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο τα νέα μας (ημερολόγιο σχολής βουνού/βράχου, τεχνικές συμβουλές, ανακοινώσεις για νέα προγράμματα κλπ), παρακαλούμε συνδεθείτε στην κοινότητα ⁨μας στο Viber κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://invite.viber.com/g2=AQBi2SlJMys44k3ghoqUOJyU4Ir4ciObjiCPLeuGUsnFsl4SXJSTfFhLb4AvDDq4

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΕΣ
 1. Δήλωση Συμμετοχής
 2. Παραγγελία Υλικών
 3. Παραγγελία Χαρτών
 4. Παραγγελία Φαγητού

Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής

Για την σωστή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στο πρόγραμμα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Όλα τα πεδία της φόρμας πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.
 2. Τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για την ταυτοποίηση σας είναι: Επώνυμο, Όνομα & Ημερομηνία Γεννήσεως.
 3. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κόμματα ανάμεσα στις λέξεις.
 4. Συμπληρώστε τα πεδία “Επώνυμο” & “Όνομα” με σωστά τονισμένα μικρά (πεζά) Ελληνικά γράμματα (εκτός από το πρώτο γράμμα π.χ Γεωργίου) και όχι με γράμματα greeklish.
 5. Στο πεδίο “Όνομα” συμπληρώστε το όνομα σας όπως αναγράφεται στην αστυνομική σας ταυτότητα και όχι το υποκοριστικό (π.χ Νικόλαος και όχι Νίκος).
 6. Στο πεδίο “Κινητό τηλέφωνο” συμπληρώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου (π.χ 6983638000) ΧΩΡΙΣ το Ελληνικό πρόθεμα (0030 ή +30). Αν δεν έχετε Ελληνικό αριθμό κινητού, συμπληρώστε και το πρόθεμα της χώρας του αριθμού του κινητού τηλεφώνου σας (πχ. +33).
 7. Στο πεδίο “Email” συμπληρώστε το email σας με μικρά λατινικά γράμματα (όχι κεφαλαία).
 8. Στο πεδίο “Ημερομηνία Γεννήσεως” συμπληρώστε την ημερομηνία γεννήσεως σας ως εξής: ημ/μήνας/έτος (π.χ. 16/05/2004)
 9. Στο πεδίο “Περιοχή κατοικίας” συμπληρώστε την περιοχή κατοικίας σας (όχι την διεύθυνση σας) και με μικρά (πεζά) γράμματα (π.χ Θεσσαλονίκη).
[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]

Φόρμα Παραγγελίας Υλικών

Για την δική σας εξυπηρέτηση μπορείτε να παραγγείλετε όλα ή κάποια από τα απαραίτητα για την Σχολή Βουνού εκπαιδευτικά υλικά, συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Παραγγελίας. Η παραλαβή των υλικών θα γίνει στην πρώτη σας εξόρμηση στο βουνό.

  Είμαι εγγεγραμμένος/η στη Σχολή Βουνού στο :

  Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή το σετ υλικών (50€)
  NAIΟΧΙ

  Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή την πυξίδα Silva Ranger (30€)
  NAIΟΧΙ

  Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή την πυξίδα Silva Ranger με καθρεφτάκι (35€)
  NAIΟΧΙ

  Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
  NAI

  Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

  Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

  Φόρμα Παραγγελίας Χαρτών

  Για την δική σας εξυπηρέτηση μπορείτε να παραγγείλετε μεμονωμένα ή συνολικά, τους χάρτες των βουνών όπου θα γίνει η πρακτική εκπαίδευση στον Προσανατολισμό, συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Παραγγελίας Χαρτών. Η παραλαβή του/των χαρτών θα γίνει στην πρώτη σας εξόρμηση στο βουνό.

   Είμαι εγγεγραμμένος/η στη Σχολή Βουνού στο:

   Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή τους παρακάτω χάρτες (εντός παρενθέσεως τα βουνά του προγράμματος της σχολής, που περιλαμβάνονται στο χάρτη):

   Ζαγόρι-Βάλια Κάλντα-Μέτσοβο (Β. Πίνδος-Γκαμήλα) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Γράμμος-Σμόλικας-Βόϊο-Βασιλίτσα (Σμόλικας) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Πάρνηθα (Πάρνηθα) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Μαίναλο (Μαίναλο) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ταΰγετος (Βόρειος Ταΰγετος-Πενταδάκτυλος) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ταΰγετος + οδηγός (Ταΰγετος με mini βιβλίο-οδηγό) (15€)
   NAIΟΧΙ

   Νότια Πίνδος (Τριγγία-Κόζιακας-Τζουμέρκα-Περιστέρι) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Όλυμπος (Όλυμπος) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Όλυμπος (Όλυμπος-Πιέρια) (12€)
   NAIΟΧΙ

   Γκιώνα-Βαρδούσια (Νέα έκδοση) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Γκιώνα-Βαρδούσια-Οίτη (Παλαιά έκδοση) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Πάρνωνας (Πάρνωνας) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Άγραφα (Βουτσικάκι-Χατζή) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Πρέσπα-Βίτσι-Βόρας (Βαρνούντας) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Κυλλήνη (Ζήρεια) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Δίρφυς-Ξεροβούνι (Δίρφυς) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ευρυτανικά βουνά (Βελούχι-Καλιακούδα) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Παρνασσός (Παρνασσός) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Χελμός (Χελμός) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Λευκά Όρη (Λευκά όρη) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ψηλορείτης (Ψηλορείτης) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ερύμανθος (Ερύμναθος) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ροδόπη (Ροδόπη) (12€)
   NAIΟΧΙ

   Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
   NAI

   Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

   Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

   Φόρμα Παραγγελίας Φαγητού

   Για την καλύτερη οργάνωση της διατροφής των συμμετεχόντων κατά την διάρκεια της εξόρμησης, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα παραγγελίας πρωινού/γεύματος/δείπνου. 

    Είμαι εγγεγραμμένος/η στη Σχολή Βουνού στο :

    Διατροφή | Μενού καταφυγίου

    Σχετικά με την διατροφή μου, Θα ήθελα να παραγγείλω για το πρωινό/γεύμα/δείπνο μου στο καταφύγιο Αγράφων στις 4-5/12/2021, τα εξής:

    Πρωινό:

    Δημητριακά (2,50€)
    NAIΟΧΙ

    Πίτες (γαλατόπιτα-μπατζίνα-χορτόπιτα) (3.00€)
    NAIΟΧΙ

    Τοστ (2,00€)
    NAIΟΧΙ

    Ψωμί με βούτυρο & μέλι (2.00€)
    NAIΟΧΙ

    Αυγά βραστά: (0,50€ / τμχ)
    NAIΟΧΙ

    Μεσημεριανό ή βραδινό:

    Μακαρόνια με σάλτσα (4.50€)
    NAIΟΧΙ

    Μακαρόνια με κιμά (6.00€)
    NAIΟΧΙ

    Σούπα γλυκοπατάτα (4,50€)
    NAIΟΧΙ

    Μοσχαράκι κοκκινιστό στο φούρνο (7.00€)
    NAIΟΧΙ

    Όσπρια (6.00€)
    NAIΟΧΙ

    Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
    NAI

    Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

    Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

    4-5 Δεκεμβρίου 2021
    Διάρκεια: 2 ημέρες (Σ/Κ)
    Παροχές: Οδηγοί & συνοδοί βουνού, εκπαίδευση, εξοπλισμός, μετακινήσεις, 1 διαν/ση
    Εμπειρία: Ορεινής πεζοπορίας
    Τιμή: 115€
    Τιμή μαθητών Σχολής Βουνού: 65€