Η 13η εξόρμηση της Σχολής Βουνού 2021-2022, θα διεξαχθεί στην Πελλοπόνησο και συγκεκριμένα στο όρος Πάρνωνας, το σαββατοκύριακο 27-28 Νοεμβρίου 2021. Η πεζοπορική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, είναι oneway, με εκκίνηση το χωριό Βαμβακού Λακωνίας (https://goo.gl/maps/QNUWimWsWC2SDNTP9) και τερματισμό την ιερά Μονή Μαλεβής Αρκαδίας (https://goo.gl/maps/LBzMmx85JTFWcPhc6). Η διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης, που είναι χτισμένο στην θέση Αρνόμουσγα μέσα στα δάση του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 1.420m.

Ο Πάρνωνας γνωστός και ως Μαλεβός (ονομασία σλαβικής προελεύσεως) ή Κρόνιον όρος κατά την αρχαιότητα, είναι ένα καταπράσινο μακροσκελές βουνό της Νότιας Πελοποννήσου, που χωρίζει την  Αρκαδία από την Λακωνία. Η οροσειρά του Πάρνωνα αρχίζει από το οροπέδιο της Τεγέας στα βόρεια και φτάνει νότια ως το ακρωτήριο του Κάβο Μαλιά, ξεπερνώντας σε μήκος τα 100 χιλιόμετρα !

Πέρα από το πεζοπορικό & ορειβατικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, ο Πάρνωνας είναι ένας πολύ σημαντικός βιότοπος. Τα πυκνά δάση του σχηματίζονται από τρία είδη κωνοφόρων: την κεφαλληνιακή ελάτη, τη μαύρη πεύκη και το σπάνιο δεντρόκεδρο, καθώς και από καστανιές, βελανιδιές, πλατάνια και χαρουπιές. Επίσης υπάρχουν πολλές κερασιές, καρυδιές, συκιές και αμπελώνες. Αξιομνημόνευτο λόγω της σπάνιας φυσικής ομορφιάς του, είναι το δάσος από δενδρόκεδρα πάνω από την Ι. Μονή Μαλεβής, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της φύσης και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000. Το δάσος αυτό θα το διασχίσουμε πεζοπορώντας προς την Ι. Μονή Μαλεβής την Κυριακή κατεβαίνοντας από την κορυφή Μεγάλη Τούρλα (1.935m).

Δυστυχώς αυτή η πανέμορφη οροσειρά αντί να προστατεύεται από τους αρμόδιους φορείς, τελεί “υπό εκτέλεση”, καθώς έχουν δοθεί από την ΡΑΕ άδειες εγκατάστασης απέραντων αιολικών εργοστασίων, μετατρέποντας την σε βιομηχανική ζώνη (ήδη την ονομάζουν Καρυστία της Πελοποννήσου), καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα την βιοποικιλότητα της περιοχής και βάζοντας οριστική ταφόπλακα σε κάθε ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη. Με αίσθημα ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος και την σωτηρία των βουνών, η Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης, συμμετέχει ενεργά στο κίνημα των 88 συλλογικοτήτων από όλη την Ελλάδα που αντιδρούν και λένε “ΟΧΙ” στα μακάβρια αυτά σχέδια.

Χιλιομετρικές αποστάσεις

  • Αθήνα-Βαμβακού Λακωνίας 200km (2ωρ.45′, μέσω Ολυμπίας Οδού, χωρίς στάσεις)
  • Θεσσαλονίκη-Βαμβακού Λακωνίας 690km (7ωρ.15′, μέσω Εθνικής Θεσ-Αθ. & Ολυμπίας οδού, χωρίς στάσεις )

Εκπαιδευτικά αντικείμενα

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που θα αναλυθούν κατά την διάρκεια του διημέρου είναι τα εξής:

Προσανατολισμός

Π-01 Ανάγνωση ισοϋψών καμπύλων
Π-02 Χάραξη πορείας στο χάρτη
Π-03 Υπολογισμός γεωγραφικού αζιμούθιου
Π-04 Υπολογισμός φαινομενικής & πραγματικής απόστασης

Π-05 Προσανατολισμός χάρτη
Π-06 Διόπτευση στο φυσικό περιβάλλον
Π-07 Μετατροπή γεωγραφικού αζιμούθιου σε μαγνητικό
Π-08 Υπολογισμός μαγνητικής απόκλισης
Π-09 Χρήση συσκευής GPS
Π-10 Εφαρμογή πορείας στο βουνό με πυξίδα-χάρτη & GPS

Τεχνικές ορεινής πεζοπορίας

W-01 Ανάγνωση ορεινού τερέν
W-02 Κατηγορίες ρυθμού πεζοπορίας
W-03 Ορεινή πεζοπορία σε κατσάβραχο

W-04 Κίνηση σε σάρες
W-05 Βασικές αρχές αναρρίχησης βράχου
W-06 Scrampling

Κόμποι

Κ-01: Οχτάρι
Κ-02: Ημίδεσμος
Κ-03: Αλουέτ

Κ-04: Ψαρόκομπος
Κ-05: Ιμαντόκομπος
Κ-06: Γαλλικός αυτοσφιγγόμενος
Κ-07: Μουλαρόκομπος
Κ-08: Κόμπος Οδηγού
Κ-09: Ψαλιδιά
Κ-10: Μισή Ψαιδια
Κ-11: Πεταλούδα
Κ-12: Καντηλίτσα

Τεχνικές ασφάλισης / δεσίματα

S-01 Δέσιμο με & χωρίς μπωντριέ
S-02 Αλπικές κουλούρες
S-03 Ταυτόχρονη κίνηση

S-04 Δυναμική ασφάλιση
S-05 Σύνδεση ασφαλειών ρελέ
S-06 Στατική ασφάλιση

Πρόγραμμα

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021: Αθήνα – Κόρινθος – Τρίπολη – Βαμβακού Λακωνίας – Καταφύγιο Πάρνωνα ΕΟΣ Σπάρτης

Συνάντηση στις 6.50πμ στην Πλατεία Καραϊσκάκη, πάνω από το σταθμό μετρό Μεταξουργείο. 07.00πμ αναχώρηση Mountain Bus για Βαμβακού Λακωνίας. 07.30πμ στάση επιβίβασης, στα Goodys στο Χαϊδάρι. Άφιξη στην Βαμβακού στις  11.00πμ. Η Βαμβακού είναι ορεινό χωριό κτισμένο σε υψόμετρο 900 μέτρων στις πλαγιές του Πάρνωνα, στα ΒΑ της Σπάρτης.  Στο σημείο εκκίνησης υπάρχει πηγή με γάργαρο νερό για να γεμίσουμε τα παγούρια μας καθώς στην διαδρομή ως το καταφύγιο δεν θα συναντήσουμε άλλη πηγή. Διευθέτηση εξοπλισμού για την ανάβαση: ότι δεν χρειάζεστε μπορείτε να το αφήσετε στο Mountain Bus και να το παραλάβετε την Κυριακή το μεσημέρι που θα συναντήσουμε το πούλμαν στο πάρκινγκ της Ι. Μονής Μαλεβής. Έναρξη πεζοπορίας στις 12.00μμ και άφιξη στο καταφύγιο γύρω στις 15:30. Τακτοποίηση στο καταφύγιο και στήσιμο κατασκήνωσης για τους αντισκηνάδες. Ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση. Το καταφύγιο δε διαθέτει ρεύμα. Έχει τζάκι, σόμπα και οργανωμένη κουζίνα με γκάζι για μαγείρεμα καθώς και εσωτερικές τουαλέτες. Νερό υπάρχει σε απόσταση 200m, από την φυσική πηγή Αρνόμουσγα. Το απόγευμα θα γίνει πρακτική εκπαίδευση στην χρήση χάρτη & πυξίδας, εξοπλισμός βουνού, χειρισμοί σχοινιών, κόμποι κ.α. Δείπνο στο καταφύγιο στις 08.00μμ. Ύπνος στις 10.30μμ. Λόγω της μηδενικής φωτορύπανσης, η περιοχή του καταφυγίου είναι ιδανική για ερασιτέχνες αστρονόμους οι οποίοι κάθε χρόνο πραγματοποιούν στην περιοχή αστροπαρατηρήσεις.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021: Καταφύγιο Πάρνωνα – Κορυφή Μεγάλη Τούρλα – Ι. Μονή Μαλεβής – Αγ. Πέτρος – Τρίπολη – Αθήνα

Εγερτήριο στις 06.00πμ. Πρωινό στις 06.30πμ Αναχώρηση για την κορυφή Μεγάλη Τούρλα (1.935m) στις 07.30πμ. Κατά την διάρκεια της πορείας θα γίνουν πρακτικά μαθήματα προσανατολισμού και χειρισμών σχοινιών/ασφάλισης εφ όλης της ύλης. Άφιξη στην κορυφή στις 12.30πμ. Πεζοπορία και διάσχιση του βουνού μέχρι την Ιερά Μονή Μαλεβής Αρκαδίας μέσα απο το μοναδικό δάσος Κέδρων και άφιξη στο πάρκινγκ της Ιεράς Μονής γύρω στις 4.30μμ. Εκεί θα μα περιμένει το Mountain Bus και τα πράγματα που θα έχουμε αφήσει σε αυτό. Παράδοση του εξοπλισμού της σχολής (μπωντριέ, σχοινιά κλπ) και αναχώρηση για Αθήνα στις 5.00μμ. Δείπνο σε παραδοσιακές ταβέρνες στο χωριό Άγιος Πέτρος (ή καθ’ οδόν). Άφιξη στην Αθήνα στις 10.30μμ. Λήξη προγράμματος.

ΣΗΜΕΙΑ & ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Επιβίβαση στο Mountain Bus από την αφετηρία στην  Πλατεία Καραϊσκάκη (54€)

Το ραντεβού για την αναχώρηση μας με τα ΙΧ για την Γκιώνα, είναι στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας, πάνω από τον σταθμό του Μετρό “Μεταξουργείο”, την Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6.50πμ. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/ACTjhKuczM8z3ptLA

Επιβίβαση στο Mountain Bus από τα Goody’s στο Χαϊδάρι (54€)

Η επιβίβαση σας στο Mountain Bus μπορεί να γίνει απο τα Goody’s Χαϊδαρίου επί της οδού Λεωφ. Αθηνών 336, στις 07:30πμ. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας έξω από το “Goody’s Burger House” Χαϊδαρίου, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/sphnBbrjHcLmUDSC9

Επιβίβαση στο Mountain Bus από το ΣΕΑ Αρτεμισίου (Τρίπολη) (35€)

Η επιβίβαση σας στο Mountain Bus μπορεί να γίνει και από το ΣΕΑ Αρτεμισίου (142º km Εθνικής Οδού Αθηνών – Τριπόλεως)στις 09:30πμ. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στο ΣΕΑ Αρτεμισίου, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/9YECWUB8oXoEHnSM9

Επιβίβαση στο Mountain Bus από το εστιατόριο “Αρδάμης” (25€)

Το ραντεβού μας για όσους έρθουν με ΙΧ και επιθυμούν να κάνουν την διάσχιση έως την Ι. Μονή Μαλεβής, είναι στο πάρκινγκ του εστιατορίου “Αρδάμης” επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Τρίπολης Σπαρτης (24º km Τρίπολης-Σπάρτης)  στις 10.00πμ. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στο εστιατόριο “Αρδάμης”, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/htxe3jvmSvjbAWjE9

Επιλογή-Δ: Μετακίνηση με ΙΧ & συνάντηση κατευθείαν στην Βαμβακού Λακωνίας

Το ραντεβού μας για όσους έρθουν με ΙΧ κατευθείαν στον Πάρνωνα και δεν επιθυμούν να κάνουν την διάσχιση του βουνού είναι στην κεντρική πλατεία του χωριού Βαμβακού Λακωνίας στις 11.00πμ. Οι συμμετέχοντες αυτοί θα επιστρέψουν στην Βαμβακού απο την ίδια διαδρομή που θα ακολουθηθεί το Σάββατο για την ανάβαση στο καταφύγιο. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στην Βαμβακού κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/QNUWimWsWC2SDNTP9

Εξοπλισμός

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την εξόρμηση της Σχολής Βουνού στον Πάρνωνα, στις 27-28/11/2021, είναι:

Λίστα-Α: Υλικά που σας δανίζει η Σχολή Βουνού

Εξειδικευμένος εξοπλισμός που σας παρέχει (σας δανίζει) η Σχολή Βουνού. Τον εξοπλισμό αυτόν θα τον παραλάβετε πριν την έναρξη της πεζοπορίας μας στις 17/11/2021 στο χωριό Συκιά Φωκίδας και θα τον επιστρέψετε στους διοργανωτές με την λήξη της εξόρμησης, την Πέμπτη 18/11/2021.

  1. Ορειβατική ζώνη ασφαλείας (μπωντριέ)
  2. Δυναμικό σχοινί 50-60m (1 ανά 3-4 άτομα)

Λίστα-Β: Σετ τεχνικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού* που πρέπει να προμηθευτείτε

Πρόκειται για σετ υποχρεωτικού τεχνικού εξοπλισμού που πρέπει να διαθέτουν (ή να προμηθευτούν) οι συμμετέχοντες προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το σετ αυτό οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν συνεχώς στο σακίδιο τους σε όλες τις εξορμήσεις της Σχολής Βουνού. Το σετ αυτό του εξοπλισμού περιλαμβάνει τα παρακάτω 7 υλικά και μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από καταστήματα ορειβατικών ειδών είτε κατευθείαν από την ίδια την σχολή, συμπληρώνοντας την φόρμα παραγγελίας σετ υλικών. 

  1. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (1)
  2. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
  3. Καραμπίνερ απλό (1)
  4. Κορδονέτο διατομής 7mm & μήκους 5m (1)
  5. Κορδονέτο 6mm & μήκους 170cm (1)
  6. Ιμάντας (νάιλον) άραφτος μήκους 170cm (1)
  7. Ιμάντας ραμμένος μήκους 60cm (1)

*  Το παραπάνω σετ εκπαιδευτικού εξοπλισμού, περιλαμβάνεται στην τιμή του διημέρου και δανείζεται από τους διοργανωτές μόνο στους εκτός σχολής συμμετέχοντες. Οι μαθητές/μαθήτριες της Σχολής Βουνού, οφείλουν να προμηθευτούν το παραπάνω σετ υλικών και να το έχουν μαζί τους σε κάθε εξόρμηση της σχολής. Ο εξοπλισμός αυτός χρησιμεύει εκτός των άλλων και για τις ασκήσεις που απαιτείται να εκτελούν οι συμμετέχοντες της Σχολή Βουνού και στο σπίτι (homework). 

Λίστα-Γ: Υποδήματα-Ρουχισμός

  1. Μπότες ορεινής πεζοπορίας (εύκαμπτες ή δύσκαμπτες ή ημιάκαμπτες)
  2. Κάλτσες για ορεινή πεζοπορία
  3. Ισοθερμικό εσώρουχο κοντομάνικο (συνθετικό)
  4. Ισοθερμικό εσώρουχο μακρυμάνικο (συνθετικό)
  5. Ισοθερμικό εσώρουχο παντελόνι (κολάν)
  6. Ζακέτα fleece (polartec)
  7. Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ & παντελόνι
  8. Βεστάκι ελαφρύ (π.χ. πουπουλένιο)
  9. Γάντια λεπτά fleece (1 ζεύγος)
  10. Γάντια αδιάβροχα (1 ζεύγος)
  11. Σκούφος

Λίστα-Δ: Εξοπλισμός Γενικής χρήσης

  1. Σακίδιο 35-60lt
  2. Μπατόν 
  3. Φακός κεφαλής (+ εφεδρικές μπαταρίες)
  4. Παγούρι 1-1,5lt
  5. Αλουμινοκουβέρτα
  6. Γυαλιά ηλίου
  7. Συστήματα προσανατολισμού (χάρτης-πυξίδα-gps)
  8. Σουγιάς (ελαφρύς)
  9. Αναπτήρας & σπίρτα
  10. Σφυρίχτρα

Λίστα-Ε: Υλικά για διανυκτέρευση στο καταφύγιο

  1. Υπνόσακος για καταφύγιο* (+4 C)
  2. Μαξιλαροθήκη (ή φουσκωτό μαξιλάρι
  3. Παντόφλες

* Λόγω των μέτρων κατά του Covid19 τα καταφύγια ΔΕΝ παρέχουν πλέον κλινοσκεπάσματα, μαξιλαροθήκες & παντόφλες.

Λίστα-Ζ: Διατροφή (προτεινόμενα τρόφιμα)

  1. Σταφίδες 250gr (τροφή ανάγκης)
  2. Χουρμάδες ή/και σύκα ξερά
  3. Μπάρες δημητριακών (π.χ. βρώμης)
  4. Ξηροί καρποί (π.χ. φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια)
  5. Τυρί κίτρινο ημίσκληρο (400gr)
  6. Παξιμάδια ολικής άλεσης
  7. Σαλάμι πικάντικο
  8. Έτοιμο γεύμα για το δείπνο* (π.χ. μακαρόνια με τυρί)
    * Αφορά μόνο τις εξορμήσεις που δεν περιλαμβάνουν δείπνο.

Λίστα-Η: Κατασκηνωτικά είδη (αφορούν αντισκηνάδες & bivouaκίστες)

  1. Bivisac ή αντίσκηνο
  2. Υπνόσακος για αντίσκηνο (-4 C)
  3. Κάριματ-στρωματάκι ύπνου
  4. Μαγειρικά σκεύη

Λίστα-Ζ: Φαρμακείο (ατομικό)

  1. Ελαστικός επίδεσμος 10-12cm
  2. Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
  3. Αντισηπτικό (bedadine)
  4. Παυσίπονα (depon)
  5. Γάζες 15x30cm (3-4 τεμάχια)
  6. Αντιηλιακή κρέμα & lipstick
  7. Προσωπικά φάρμακα

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας.

Τιμή: 120€ (η τιμή αυτή ισχύει για τους ΜΗ εγγεγραμμένους στη Σχολή Βουνού συμμετέχοντες)

Τιμή μαθητών Σχολής Βουνού: 70€

Περιλαμβάνονται:

  1. Mountain Bus (διαδρομή Α): Αθήνα-Κόρινθος-Τρίπολη-Βαμβακού Λακωνίας-Άγιος Πέτρος-Αθήνα
  2. Μια διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης
  3. Ένα δείπνο στο καταφύγιο (μακαρόνια με κιμά/σάλτσα ή/και τυρί)
  4. Ένα πρωινό στο καταφύγιο (ψωμί, μαρμελάδα, βούτυρο μέλι, lawas quiri, τσάι του βουνού)
  5. Δίδακτρα για την διδασκαλία των εκπαιδευτικών αντικειμένων
  6. Τεχνικός εξοπλισμός (ζώνες, σχοινιά κλπ)
  7. Ασφαλιστική κάλυψη

Δεν περιλαμβάνονται:

– Αναψυκτικά, ποτά, εμφιαλωμένα νερά
– Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάλυση τιμών

  • Mountain Bus, διαδρομή Α: Αθήνα – Κόρινθος – Τρίπολη – Βαμβακού Λακωνίας – Άγιος Πέτρος – Αθήνα (54€)
  • Mountain Bus, διαδρομή Β: ΣΕΑ ΑΛΕΑ Τρίπολης – Βαμβακού Λακωνίας – Ι.Μ. Μαλεβής – Άγιος Πέτρος – ΣΕΑ ΑΛΕΑ Τρίπολης (35€)
  • Mountain Bus, διαδρομή Γ: 24º km Τρίπολης-Σπάρτης – Βαμβακού Λακωνίας – Ι.Μ. Μαλεβής – Άγιος Πέτρος – 24º Km Τρίπολης-Σπάρτης (25€)
  • Μια διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης (11€)
  • Δείπνο & πρωινό στο καταφύγιο (5€)
  • Διημέρευτρα* καταφυγίου: 3 € (χρεώνονται εάν μείνετε σε αντίσκηνο δικό σας ή της σχολής)
  • Διαν/ση σε αντίσκηνο της σχολής: 7€/διαν/ση (4€ ενοικίαση αντίσκηνου + 3€ διημέρευτρα)
  • Δίδακτρα για την διδασκαλία των εκπαιδευτικών αντικειμένων: 50€ (ισχύουν μόνον για τους εκτός σχολής συμμετέχοντες).

* Τα διημέρευτρα καταφυγίου χρεώνονται σε περίπτωση που μείνετε σε αντίσκηνο (είτε δικό σας είτε της σχολής) ή κάνετε bivouac και είναι 3€ ανά διαν/ση.

Κρατήσεις θέσεων

Για να κάνετε κράτηση θέσης, θα πρέπει:

  1. Να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, που υπάρχει στο τέλος του παρόντος κειμένου.
  2. Να καταθέσετε το νωρίτερο δυνατόν, την τιμή συμμετοχής (ανάλογα με το τις παροχές που έχετε επιλέξει με βάση την ανάλυση τιμών), σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας. 
  • Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
  • Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
  • Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GRGR3601720950005095057044925)
  • Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα, καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση μέσω WhatsUp/Viber/Messenger στο τηλ. +30 6983 63 8000.

Κοινότητα Viber

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα και να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο τα νέα μας (ημερολόγιο σχολής βουνού/βράχου, τεχνικές συμβουλές, ανακοινώσεις για νέα προγράμματα κλπ), παρακαλούμε συνδεθείτε στην κοινότητα ⁨μας στο Viber κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://invite.viber.com/g2=AQBi2SlJMys44k3ghoqUOJyU4Ir4ciObjiCPLeuGUsnFsl4SXJSTfFhLb4AvDDq4

Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής

Για την σωστή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στο πρόγραμμα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Όλα τα πεδία της φόρμας πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.
  2. Συμπληρώστε τα πεδία “Επώνυμο”, “Όνομα” και “Περιοχή κατοικίας” με σωστά τονισμένα μικρά Ελληνικά γράμματα (εκτός από το πρώτο γράμμα π.χ Θεσσαλονίκη) και όχι με γράμματα greeklish.
  3. Στο πεδίο “Όνομα” συμπληρώστε το όνομα σας όπως αναγράφεται στην αστυνομική σας ταυτότητα και όχι το υποκοριστικό (π.χ Νικόλαος και όχι Νίκος).
  4. Στο πεδίο “Email” συμπληρώστε το email σας με μικρά λατινικά γράμματα (όχι κεφαλαία).
  5. Στο πεδίο “Κινητό τηλέφωνο” συμπληρώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου (π.χ 6983638000) ΧΩΡΙΣ το Ελληνικό πρόθεμα (0030 ή +30). Αν δεν έχετε Ελληνικό αριθμό κινητού, συμπληρώστε και το πρόθεμα της χώρας του αριθμού του κινητού τηλεφώνου σας (πχ. +33).
  6. Στο πεδίο “Ημερομηνία Γεννήσεως” συμπληρώστε την ημερομηνία γεννήσεως σας ως εξής: ημ/μήνας/έτος (π.χ. 16/05/2004)
  7. Στο πεδίο “Περιοχή κατοικίας” συμπληρώστε την περιοχή κατοικίας σας (όχι την διεύθυνση σας) ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (π.χ Μαρούσι Αττικής).
[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]

Φόρμα Παραγγελίας Υλικών

Για την δική σας εξυπηρέτηση μπορείτε να παραγγείλετε όλα ή κάποια από τα απαραίτητα για την Σχολή Βουνού εκπαιδευτικά υλικά, συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Παραγγελίας. Η παραλαβή των υλικών θα γίνει στην πρώτη σας εξόρμηση στο βουνό.

    Είμαι εγγεγραμμένος/η στη Σχολή Βουνού στο :

    Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή το σετ υλικών (50€)
    NAIΟΧΙ

    Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή την πυξίδα Silva Ranger (30€)
    NAIΟΧΙ

    Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή την πυξίδα Silva Ranger με καθρεφτάκι (35€)
    NAIΟΧΙ

    Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
    NAI

    Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

    Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

    Φόρμα Παραγγελίας Χαρτών

    Για την δική σας εξυπηρέτηση μπορείτε να παραγγείλετε μεμονωμένα ή συνολικά, τους χάρτες των βουνών όπου θα γίνει η πρακτική εκπαίδευση στον Προσανατολισμό, συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Παραγγελίας Χαρτών. Η παραλαβή του/των χαρτών θα γίνει στην πρώτη σας εξόρμηση στο βουνό.

      Είμαι εγγεγραμμένος/η στη Σχολή Βουνού στο:

      Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή τους παρακάτω χάρτες (εντός παρενθέσεως τα βουνά του προγράμματος της σχολής, που περιλαμβάνονται στο χάρτη):

      Ζαγόρι-Βάλια Κάλντα-Μέτσοβο (Β. Πίνδος-Γκαμήλα) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Γράμμος-Σμόλικας-Βόϊο-Βασιλίτσα (Σμόλικας) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Πάρνηθα (Πάρνηθα) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Μαίναλο (Μαίναλο) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Ταΰγετος (Βόρειος Ταΰγετος-Πενταδάκτυλος) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Ταΰγετος + οδηγός (Ταΰγετος με mini βιβλίο-οδηγό) (15€)
      NAIΟΧΙ

      Νότια Πίνδος (Τριγγία-Κόζιακας-Τζουμέρκα-Περιστέρι) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Όλυμπος (Όλυμπος) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Όλυμπος (Όλυμπος-Πιέρια) (12€)
      NAIΟΧΙ

      Γκιώνα-Βαρδούσια (Νέα έκδοση) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Γκιώνα-Βαρδούσια-Οίτη (Παλαιά έκδοση) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Πάρνωνας (Πάρνωνας) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Άγραφα (Βουτσικάκι-Χατζή) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Πρέσπα-Βίτσι-Βόρας (Βαρνούντας) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Κυλλήνη (Ζήρεια) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Δίρφυς-Ξεροβούνι (Δίρφυς) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Ευρυτανικά βουνά (Βελούχι-Καλιακούδα) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Παρνασσός (Παρνασσός) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Χελμός (Χελμός) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Λευκά Όρη (Λευκά όρη) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Ψηλορείτης (Ψηλορείτης) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Ερύμανθος (Ερύμναθος) (8€)
      NAIΟΧΙ

      Ροδόπη (Ροδόπη) (12€)
      NAIΟΧΙ

      Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
      NAI

      Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

      Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

      27-28 Νοεμβρίου 2021
      Διάρκεια: 2 ημέρες (Τ/Π)
      Παροχές: Οδηγοί & συνοδοί βουνού, εκπαίδευση, εξοπλισμός, μετακινήσεις, 1 διαν/ση, 1 δείπνο, 1 πρωινό
      Εμπειρία: Ορεινής πεζοπορίας
      Τιμή: 120€
      Τιμή μαθητών Σχολής Βουνού: 70€