Η 19η εξόρμηση της Σχολής Βουνού 2021-2022, θα διεξαχθεί στα βουνά της Βόρειας Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο όρος Pelister των Σκοπίων από 24 έως 27 Δεκεμβρίου 2021. Το όρος Baba, ευρύτερα γνωστό ως Pelister με μέγιστο υψόμετρο 2.601m, βρίσκεται στο κέντρο του ομώνυμου Εθνικού πάρκου, κοντά στα Ελληνοσκοπιανικά σύνορα, ανάμεσα στις κοιλάδες της Πελαγονίας και της Πρέσπας και η προέκταση του είναι το όρος Βαρνούντα που βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους. Ένας θρύλος λέει ότι η ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη «περιστέρι» καθώς όταν το βλέπει κανείς από μακριά, οι λευκόγκριζες πέτρες στις πλαγιές του βουνού θυμίζουν περιστέρι. Το βουνό περιβάλλεται από πυκνά δάση με δέντρα ηλικίας άνω των 230 ετών, με πιο χαρακτηριστικό το πεύκο Molika Pinus. Αν και το Molika συναντάται επίσης και σε άλλα βουνά των Βαλκανίων, μια από τις παλαιότερες και πιο συμπαγείς δασικές κοινότητες αυτού του είδους, βρίσκεται στο Pelister. Εκτός από το ορειβατικό πρόγραμμα, η εξόρμηση παρουσιάζει και τουριστικό ενδιαφέρον καθώς την παραμονή των Χριστουγέννων θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο στο στολισμένο για τις εορτές Μοναστήρι, τα σημερινά Bitola. 

Πρόγραμμα

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση στις 06.50 στην Πλ. Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας και αναχώρηση του Mountain Bus για το Pelister στις 07.00. Στις 07.30 στάση για επιβίβαση στην γέφυρα Καλυφτάκη στην Ν. Κηφισιά. Από εκεί συνεχίζουμε για Λάρισα (άφιξη στις 11.00) και στη συνέχεια για Θεσσαλονίκη (άφιξη στις 13.30). Από την Θεσσαλονίκη θα κατευθυνθούμε μέσω της Εγνατίας οδού (Βέροια-Κοζάνη-Φλώρινα), για τα Ελληνοσκοπιανικά σύνορα της Νίκης (άφιξη στις 16.30). Διατυπώσεις στα σύνορα, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει για να περάσουν, να επιδείξουν αρνητικό διαγνωστικό Rapid test 24 ωρών για τον Covid19 (είτε διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε όχι), καθώς και έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ τους καθώς και τους κωδικούς του TAXIS NET για την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας για τον covid19, γνωστής ως PLF. Από τα σύνορα θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για ακόμα 20km, ως την συνοριακή πόλη Bitola (Μοναστήριο) όπου θα φτάσουμε γύρω στις 6μμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στα Bitola (Epinal ή αντίστοιχο), όπου θα γίνει και η πρώτη διανυκτέρευση, σε δίκλινα δωμάτια. Μετά το check in το πρόγραμμα είναι ελεύθερο. Θα περιηγηθούμε στα Bitola, στην χριστουγεννιάτικη αγορά, τα καταστήματα και τον πεζόδρομο και θα έχουμε δείπνο στο ξενοδοχείο, όπου θα γιορτάσουμε την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο στις 07.30 και αναχώρηση με το Mountain Bus στις 09.00 για το Εθνικό πάρκο του Pelister. Άφιξη στο ορεινό χωριό Nizepole (1.170m) στις 10.00 και έναρξη της πεζοπορίας μας για το καταφύγιο Golemo Ezero στις 10.30πμ. Η πεζοπορία μας στην αρχή κινείται σε μονοπάτι μέσα σε δάσος, μέχρι που βγαίνει σε αλπικό τοπίο όπου βρίσκεται η μεγάλη αλπική λίμνη του Pelister, δίπλα στην οποία είναι χτισμένο το καταφύγιο Golemo Ezero (2.228m). Η πεζοπορία μας θα διαρκέσει 5-6 ώρες αναλόγως της ποιότητας του χιονιού που θα συναντήσουμε και η υψομετρική που θα καλύψουμε είναι περίπου +1.000m. Τακτοποίηση στο καταφύγιο (ή/και σε αντίσκηνα). Μάθημα κίνησης στο χιόνι, χρήση κραμπον-πιολέ, σχοινιά, κόμποι, δεσίματα κλπ. Δείπνο στο καταφύγιο στις 20.00 και ύπνος στις 10.30.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Εγερτήριο στις 06.00, πρωινό στις 06.30 και αναχώρηση για την κορυφή στις 07.30πμ. Η ανάβαση για την ψηλότερη κορυφή του Pelister (2.601m) θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες. Κατά την διάρκεια της ανάβασης θα γίνει πρακτική εξάσκηση στην χρήση του χειμερινού εξοπλισμού κίνησης στο χιόνι, χρήση κραμπόν-πιολέ, τεχνικές ασφάλισης, χειρισμοί σχοινιών κλπ. Από την κορυφή αφού θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στην λίμνη Οχρίδα, θα κατηφορίσουμε για το χιονοδρομικό κέντρο του Pelister (5 ώρες), διασχίζοντας το ορεινό συγκρότημα και θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο-σαλέ Hotel Molika που είναι χτισμένο μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1.420m. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Μετά το πρωινό, το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο ως τις για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Pelister ή ξεκούραση. Αναχώρηση για τα Bitola στις 12.00. Εκεί θα γίνει η απαραίτητη στάση στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου PZU, για το διαγνωστικό rapid test για τον covid19, το οποίο είναι πλέον υποχρεωτικό για την διέλευση μας από τα σύνορα (με ή χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού). Αναχώρηση από τα Bitola γύρω στις 14.00 και άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 17.00. Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 17.30 και άφιξη στην Αθήνα στις 23.00. Παράδοση εξοπλισμού, Λήξη προγράμματος.

Χιλιομετρικές Αποστάσεις

 • Αθήνα-Pelister (Nizepole): 665km (7ωρ.00′ μέσω Εθνικής οδού Αθ-Θεσ. & Εγνατίας οδού, χωρίς στάσεις)
 • Θεσσαλονίκη-Pelister (Nizepole): 210km (3ωρ.00′ μέσω Εγνατίας οδού, χωρίς στάσεις)

ΣΗΜΕΙΑ & ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει το Mountain Bus είναι: Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Σύνορα Νίκης – Bitola – Pelister. Εκτός από τις προγραμματισμένες στάσεις (Λάρισα & Θεσσαλονίκη) υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης κατόπιν συνεννοήσεως και από ενδιάμεσους σταθμούς επί της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης καθώς και της Εγνατίας οδού (π.χ. Κάστρο Βοιωτίας, Λαμία, Βέροια, Κοζάνη, Φλώρινα κλπ).

Επιβίβαση στο Mountain Bus στην Αθήνα, από την αφετηρία στην Πλατεία Καραϊσκάκη (120€)

Το ραντεβού για την αναχώρηση μας με το Mountain Bus για το Pelister από Αθήνα, είναι στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Αθήνα, 104 37), πάνω από τον σταθμό του Μετρό “Μεταξουργείο”, την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6.50πμ. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/ACTjhKuczM8z3ptLA

Επιβίβαση στο Mountain Bus στην Νέα Κηφισιά, από την Γέφυρα Καλυφτάκη (120€)

Η επιβίβαση σας στο Mountain Bus μπορεί να γίνει και από την Γέφυρα Καλυφτάκη (έξοδος για Ολυμπιακό Χωριό) στο ύψος της Νέας Κηφισιάς. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στην γέφυρα Καλυφτάκη κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/sphnBbrjHcLmUDSC9

Επιβίβαση στο Mountain Bus στη Λάρισα, από το πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ (100€)

Το ραντεβού για την αναχώρηση μας με το Mountain Bus για το Pelister από Λάρισα, είναι στο πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ, την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 11.00. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στο πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ (8°χλμ παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας-Αθηνών, Λάρισα, 415 00), κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/hWmSSb1mg5nSyJBR6

Επιβίβαση στο Mountain Bus στη Θεσσαλονίκη, έξω από το δικαστικό μέγαρο (80€)

Το ραντεβού για την αναχώρηση μας με το Mountain Bus για το Pelister από Θεσσαλονίκη, είναι έξω από το δικαστικό μέγαρο, την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 14.00. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας έξω από το δικαστικό μέγαρο (Πολυτεχνείου 9-5, Θεσσαλονίκη, 546 27), κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/KY3Kz5s8Wfx2edWZ7

Εκπαιδευτικά αντικείμενα

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που θα αναλυθούν κατά την διάρκεια της εξόρμησης είναι τα εξής:

Προσανατολισμός

Π-01 Ανάγνωση ισοϋψών καμπύλων
Π-02 Χάραξη πορείας στο χάρτη
Π-03 Υπολογισμός γεωγραφικού αζιμούθιου
Π-04 Υπολογισμός φαινομενικής & πραγματικής απόστασης

Π-05 Προσανατολισμός χάρτη
Π-06 Διόπτευση στο φυσικό περιβάλλον
Π-07 Μετατροπή γεωγραφικού αζιμούθιου σε μαγνητικό
Π-08 Υπολογισμός μαγνητικής απόκλισης
Π-09 Χρήση συσκευής GPS
Π-10 Εφαρμογή πορείας στο βουνό με πυξίδα-χάρτη & GPS

Τεχνικές ορεινής πεζοπορίας

W-01 Ανάγνωση ορεινού τερέν
W-02 Κατηγορίες ρυθμού πεζοπορίας
W-03 Ορεινή πεζοπορία σε κατσάβραχο

W-04 Κίνηση σε σάρες
W-05 Βασικές αρχές αναρρίχησης βράχου
W-06 Scrampling
W-07 Κίνηση σε χιόνι χωρίς κραμπόν

Κόμποι

Κ-01: Οχτάρι
Κ-02: Ημίδεσμος
Κ-03: Αλουέτ

Κ-04: Ψαρόκομπος
Κ-05: Ιμαντόκομπος
Κ-06: Γαλλικός αυτοσφιγγόμενος
Κ-07: Μουλαρόκομπος
Κ-08: Κόμπος Οδηγού
Κ-09: Ψαλιδιά
Κ-10: Μισή Ψαιδια
Κ-11: Πεταλούδα
Κ-12: Καντηλίτσα

Τεχνικές ασφάλισης / δεσίματα

S-01 Δέσιμο με & χωρίς μπωντριέ
S-02 Αλπικές κουλούρες
S-03 Ταυτόχρονη κίνηση

S-04 Δυναμική ασφάλιση
S-05 Σύνδεση ασφαλειών ρελέ
S-06 Στατική ασφάλιση

Τεχνικές κίνησης & ασφάλισης στο χιόνι

X-01 Άνοιγμα βημάτων στο χιόνι
X-02 Χρήση κραμπόν-πιολέ
X-03 Τεχνικές αυτοφρεναρίσματος (self-arest)
X-04 Ταυτόχρονη κίνηση στο χιόνι
X-05 Τοποθέτηση ασφαλειών χιονιού (αλουμινογωνίες)
X-06 Κατασκευή ρελέ στο χιόνι
X-07 Δυναμική & στατική ασφάλιση
X-08 Κίνηση σε φιξαρισμένα σχοινιά

Εξοπλισμός

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την συγκεκριμένη εξόρμηση, περιγράφεται αναλυτικά στις παρακάτω λίστες:

 1. Λίστα-Α: Υλικά που σας δανείζει η Σχολή Βουνού
 2. Λίστα-Β: Σετ τεχνικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού που πρέπει να προμηθευτείτε
 3. Λίστα-Γ: Ρουχισμός & Υποδήματα
 4. Λίστα-Δ: Εξοπλισμός Γενικής χρήσης
 5. Λίστα-Ε: Υλικά για διανυκτέρευση στο καταφύγιο
 6. Λίστα-Η: Κατασκηνωτικά είδη για διαν/ση σε αντίσκηνο ή bivouac
 7. Λίστα-Ζ: Διατροφή/προτεινόμενα τρόφιμα
 8. Λίστα-Η: Ατομικό φαρμακείο

Λίστα-Α: Υλικά που σας δανείζει η Σχολή Βουνού

Εξειδικευμένος εξοπλισμός που σας παρέχει (σας δανίζει) η Σχολή Βουνού. Τον εξοπλισμό αυτόν θα τον παραλάβετε πριν την έναρξη της πεζοπορίας και θα τον επιστρέψετε με την λήξη της εξόρμησης.

 1. Ορειβατική ζώνη ασφαλείας (μπωντριέ)
 2. Δυναμικό σχοινί 50-60m (1 ανά 3-4 άτομα)
 3. Πιολέ
 4. Κραμπόν + θήκη

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τεχνικό εξοπλισμό

Κραμπόν

Ανάλογα με το είδος της μπότας (δύσκαμπτη, ημιάκαμπτη, άκαμπτη), αντιστοιχεί και διαφορετικό είδος κραμπόν (δετά, semi fast, fast), τα οποία ρυθμίζονται ειδικά στο μέγεθος της μπότας σας. Για τον λόγο αυτό, εάν συμμετέχετε στο πλήρες πρόγραμμα της Σχολής Βουνού, τα κραμπόν αυτά τα δανείζεστε από την σχολή και τα κρατάτε για όλη την διάρκεια του χειμερινού σκέλους, καταβάλλοντας (άπαξ) εγγύηση 80€, σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς. Τα χρήματα αυτά, θα σας επιστραφούν στο τέλος του χειμερινού σκέλους της σχολής αφού πρώτα επιστρέψετε τα κραμπόν μαζί με την ειδική θήκη, στη σχολή. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε τα κραμπόν σας από ορειβατικά καταστήματα ή απευθείας από την σχολή.

Λοιπός εξοπλισμός

Τον υπόλοιπο εξοπλισμο που σας δανείζει η σχολή (σχοινιά, μπωντριέ, αντίσκηνα, πιολέ, αλουμινογωνίες κλπ), τα επιστρέφετε στους διοργανωτές στο τέλος της κάθε εξόρμησης που παίρνετε μέρος, είτε είστε εγγεγραμμένοι στην σχολή είτε όχι.

Συμμετέχοντες εκτός σχολής

Για όσους συμμετέχουν μεμονωμένα στις εξορμήσεις, χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι στη Σχολή Βουνού, στην τιμή της κάθε εξόρμησης περιλαμβάνεται και η ενοικίαση του εξοπλισμού, οπότε αυτοί δεν χρειάζεται να καταβάλουν την εγγύηση, καθώς θα παραδώσουν τον εξοπλισμό που δανείστηκαν (συμπεριλαμβανομένων των κραμπόν), στο τέλος της κάθε εξόρμησης.

Φόρμα εγγραφής

Πλέον στην φόρμα εγγραφής υποχρεούστε να δηλώσετε το είδος των κραμπόν τα οποία θέλετε να σας δανείσει η σχολή (δετά, semifast, fast) ανάλογα με το είδος της μπότας που έχετε (δύσκαμπτη, ημιάκαμπτη, άκαμπτη).

Μπότες χειμερινού βουνού

Για να δείτε σε ποια κατηγορία ανήκει η μπότα σας, διαβάστε τον παρακάτω συνοπτικό οδηγό:

Δύσκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά ΔΕΝ έχουν υποδοχές για τις δέστρες των semi fast και fast κραμπον, ούτε στο εμπρός ούτε στο πίσω μέρος τους. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν ΔΕΤΑ.

Ημιάκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά έχουν υποδοχή για τις δέστρες μόνο στο πίσω μέρος της μπότας, ενώ ΔΕΝ έχουν υποδοχή στο εμπρός μέρος. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν SEMI FAST.

Άκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά έχουν υποδοχή για τις δέστρες τόσο στο πίσω όσο και στο εμπρός μέρος τους. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν FAST.

Λίστα-Β: Σετ τεχνικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού* που πρέπει να προμηθευτείτε

Πρόκειται για σετ υποχρεωτικού τεχνικού εξοπλισμού που πρέπει να διαθέτουν (ή να προμηθευτούν) οι συμμετέχοντες προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το σετ αυτό οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να το έχουν συνεχώς στο σακίδιο τους σε όλες τις εξορμήσεις της Σχολής Βουνού. Το σετ αυτό του εξοπλισμού περιλαμβάνει τα παρακάτω 7 υλικά και μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από καταστήματα ορειβατικών ειδών είτε κατευθείαν από την ίδια την σχολή, συμπληρώνοντας την φόρμα παραγγελίας σετ υλικών, που θα βρείτε στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας. 

 1. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (1)
 2. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
 3. Καραμπίνερ απλό (1)
 4. Κορδονέτο διατομής 7mm & μήκους 5m (1)
 5. Κορδονέτο 6mm & μήκους 170cm (1)
 6. Ιμάντας (νάιλον) άραφτος μήκους 170cm (1)
 7. Ιμάντας ραμμένος μήκους 60cm (1)

*  Το παραπάνω σετ εκπαιδευτικού εξοπλισμού, περιλαμβάνεται στην τιμή της κάθε εξόρμησης και δανείζεται από τους διοργανωτές μόνο στους εκτός σχολής συμμετέχοντες. Οι μαθητές/μαθήτριες της Σχολής Βουνού, οφείλουν να προμηθευτούν το παραπάνω σετ υλικών και να το έχουν μαζί τους σε κάθε εξόρμηση της σχολής. Ο εξοπλισμός αυτός χρησιμεύει εκτός των άλλων και για τις ασκήσεις που απαιτείται να εκτελούν οι συμμετέχοντες της Σχολή Βουνού και στο σπίτι (homework). 

Λίστα-Γ: Ρουχισμός & Υποδήματα

 1. Μπότες χειμερινής ορειβασίας ημιάκαμπτες ή άκαμπτες
 2. Γκέτες για τα χιόνια
 3. Κάλτσες ορεινής πεζοπορίας χειμερινού βουνού
 4. Ισοθερμικό εσώρουχο κοντομάνικο (συνθετικό)
 5. Iσοθερμικό εσώρουχο μακρυμάνικο (συνθετικό)
 6. Ισοθερμικό εσώρουχο παντελόνι (κολάν) ή παντελόνι powerstretch/soft shell
 7. Ζακέτα fleece (polartec)
 8. Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ & παντελόνι
 9. Βεστάκι ελαφρύ (π.χ. πουπουλένιο)
 10. Γάντια λεπτά fleece (1 ζεύγος)
 11. Γάντια χοντρά αδιάβροχα (1 ζεύγος)
 12. Μαντήλι λαιμού (buff)
 13. Σκούφος & Μπαλακλάβα (σκούφος full face)

Λίστα-Δ: Εξοπλισμός Γενικής χρήσης

 1. Σακίδιο 35-60lt
 2. Μπατόν (μπαστούνια πεζοπορίας)
 3. Φακός κεφαλής (+ εφεδρικές μπαταρίες)
 4. Παγούρι 1-1,5lt
 5. Αλουμινοκουβέρτα
 6. Γυαλιά ηλίου
 7. Μάσκα θυέλλης (μάσκα σκι)
 8. Συστήματα προσανατολισμού (χάρτης-πυξίδα-gps)
 9. Σουγιάς (ελαφρύς)
 10. Σφυρίχτρα
 11. Αναπτήρας & σπίρτα
 12. Ομπρέλα (μόνον όταν ο καιρός προβλέπεται βροχερός)

Λίστα-Ε: Υλικά για διανυκτέρευση στο καταφύγιο*

 1. Υπνόσακος για καταφύγιο (+4 Cº)
 2. Μαξιλαροθήκη (ή φουσκωτό μαξιλάρι)
 3. Παντόφλες

* Λόγω των μέτρων κατά του Covid19 τα καταφύγια ΔΕΝ παρέχουν πλέον κλινοσκεπάσματα, μαξιλαροθήκες & παντόφλες.

Λίστα-Η: Κατασκηνωτικά είδη για διαν/ση σε αντίσκηνο ή bivouac

 1. Bivisac ή αντίσκηνο
 2. Υπνόσακος για αντίσκηνο (-4 Cº)
 3. Κάριματ-στρωματάκι ύπνου
 4. Μαγειρικά σκεύη

Λίστα-Ζ: Διατροφή (προτεινόμενα τρόφιμα)

 1. Σταφίδες 250gr (τροφή ανάγκης)
 2. Χουρμάδες ή/και σύκα ξερά
 3. Μπάρες δημητριακών (π.χ. βρώμης)
 4. Ξηροί καρποί (π.χ. φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια)
 5. Τυρί κίτρινο ημίσκληρο (300-400gr)
 6. Παξιμάδια ολικής άλεσης
 7. Σαλάμι πικάντικο
 8. Έτοιμο* γεύμα για το δείπνο (π.χ. μακαρόνια με τυρί)
  * Αφορά μόνο τις εξορμήσεις που δεν περιλαμβάνουν δείπνο.

Λίστα-Η: Ατομικό φαρμακείο

 1. Ελαστικός επίδεσμος 10-12cm
 2. Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
 3. Αντισηπτικό (bedadine)
 4. Παυσίπονα (depon)
 5. Γάζες 15x30cm (3-4 τεμάχια)
 6. Αντιηλιακή κρέμα & lipstick
 7. Προσωπικά φάρμακα

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας.

Τιμή: 320€ (η τιμή αυτή ισχύει για τους ΜΗ εγγεγραμμένους στη Σχολή Βουνού συμμετέχοντες)

Τιμή μαθητών Σχολής Βουνού: 240€

Περιλαμβάνονται:

 1. Μετακινήσεις με το Mountain Bus στη διαδρομή Α: Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Bitola – Pelister με επιστροφή
 2. Μια διαν/ση με δείπνο & πρωινό στο ξενοδοχείο Keops στα Bitola στις 24/12/21 (40€)
 3. Μια διαν/ση με δείπνο & πρωινό στο καταφύγιο Golemo Ezero στο Pelister στις 25/12/21 (40€)
 4. Μια διαν/ση με δείπνο & πρωινό στο ξενοδοχείο Molika στο Pelister στις 26/12/21 (40€)
 5. Δίδακτρα για την διδασκαλία των εκπαιδευτικών αντικειμένων
 6. Τεχνικός εξοπλισμός (ζώνες, σχοινιά, κραμπόν, πιολέ κλπ)
 7. Ασφαλιστική κάλυψη

Δεν περιλαμβάνονται:

– Αναψυκτικά, ποτά, εμφιαλωμένα νερά
– Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάλυση τιμών

 • Μετακινήσεις με το Mountain Bus στη διαδρομή Α: Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Bitola – Pelister με επιστροφή (120€)
 • Μετακινήσεις με το Mountain Bus στη διαδρομή Β: Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Bitola – Pelister με επιστροφή (100€)
 • Μετακινήσεις με το Mountain Bus στη διαδρομή Γ: Θεσσαλονίκη – Bitola – Pelister με επιστροφή (80€)
 • Μια διαν/ση με δείπνο & πρωινό στο ξενοδοχείο Keops στα Bitola στις 24/12/21
 • Μια διαν/ση με δείπνο & πρωινό στο καταφύγιο* Golemο Ezero στο Pelister στις 25/12/21
 • Μια διαν/ση με δείπνο & πρωινό στο ξενοδοχείο Molika στο Pelister στις 26/12/21
 • Ενοικίαση τεχνικού εξοπλισμού (σχοινιά, μπωντριέ, κραμπόν, πιολέ κλπ) & δίδακτρα για την διδασκαλία των εκπαιδευτικών αντικειμένων: 80€ (ισχύουν μόνον για τους εκτός σχολής συμμετέχοντες).

 * Αν θέλετε μπορείτε να μείνετε σε αντίσκηνο (δικό σας ή της σχολής) αλλά η τιμή δεν αλλάζει.

Κρατήσεις θέσεων

Για να κάνετε κράτηση θέσης, θα πρέπει:

 1. Να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, που υπάρχει στο τέλος του παρόντος κειμένου.
 2. Να καταθέσετε το νωρίτερο δυνατόν, την τιμή συμμετοχής (ανάλογα με το τις παροχές που έχετε επιλέξει με βάση την ανάλυση τιμών), σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας. 
 • Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
 • Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
 • Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GRGR3601720950005095057044925)
 • Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα, καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση μέσω WhatsUp/Viber/Messenger στο τηλ. +30 6983 63 8000.

Κοινότητα Viber

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα και να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο τα νέα μας (ημερολόγιο σχολής βουνού/βράχου, τεχνικές συμβουλές, ανακοινώσεις για νέα προγράμματα κλπ), παρακαλούμε συνδεθείτε στην κοινότητα ⁨μας στο Viber κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://invite.viber.com/g2=AQBi2SlJMys44k3ghoqUOJyU4Ir4ciObjiCPLeuGUsnFsl4SXJSTfFhLb4AvDDq4

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΕΣ
 1. Δήλωση Συμμετοχής
 2. Παραγγελία Υλικών
 3. Παραγγελία Χαρτών

Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής

Για την σωστή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στο πρόγραμμα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Όλα τα πεδία της φόρμας πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.
 2. Τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για την ταυτοποίηση σας είναι: Επώνυμο, Όνομα & Ημερομηνία Γεννήσεως.
 3. Τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για την επικοινωνία μαζί σας είναι: Κινητό τηλέφωνο & Email
 4. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κόμματα ανάμεσα στις λέξεις.
 5. Συμπληρώστε τα πεδία “Επώνυμο” & “Όνομα” με σωστά τονισμένα μικρά (πεζά) Ελληνικά γράμματα (εκτός από το πρώτο γράμμα π.χ Γεωργίου) και όχι με γράμματα greeklish.
 6. Στο πεδίο “Όνομα” συμπληρώστε το όνομα σας όπως αναγράφεται στην αστυνομική σας ταυτότητα και όχι το υποκοριστικό (π.χ Νικόλαος και όχι Νίκος).
 7. Στο πεδίο “Κινητό τηλέφωνο” συμπληρώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου (π.χ 6983638000) ΧΩΡΙΣ το Ελληνικό πρόθεμα (0030 ή +30). Αν δεν έχετε Ελληνικό αριθμό κινητού, συμπληρώστε και το πρόθεμα της χώρας του αριθμού του κινητού τηλεφώνου σας (πχ. +33).
 8. Στο πεδίο “Email” συμπληρώστε το email σας με μικρά λατινικά γράμματα (όχι κεφαλαία).
 9. Στο πεδίο “Ημερομηνία Γεννήσεως” συμπληρώστε την ημερομηνία γεννήσεως σας ως εξής: ημ/μήνας/έτος (π.χ. 16/05/2004)
 10. Στο πεδίο “Περιοχή κατοικίας” συμπληρώστε την περιοχή κατοικίας σας (όχι την διεύθυνση σας) και με μικρά (πεζά) γράμματα (π.χ Θεσσαλονίκη).
[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]

Φόρμα Παραγγελίας Υλικών

Για την δική σας εξυπηρέτηση μπορείτε να παραγγείλετε όλα ή κάποια από τα απαραίτητα για την Σχολή Βουνού εκπαιδευτικά υλικά, συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Παραγγελίας. Η παραλαβή των υλικών θα γίνει στην πρώτη σας εξόρμηση στο βουνό.

  Είμαι εγγεγραμμένος/η στη Σχολή Βουνού στο :

  Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή το σετ υλικών (50€)
  NAIΟΧΙ

  Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή την πυξίδα Silva Ranger (30€)
  NAIΟΧΙ

  Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή την πυξίδα Silva Ranger με καθρεφτάκι (35€)
  NAIΟΧΙ

  Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
  NAI

  Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

  Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

  Φόρμα Παραγγελίας Χαρτών

  Για την δική σας εξυπηρέτηση μπορείτε να παραγγείλετε μεμονωμένα ή συνολικά, τους χάρτες των βουνών όπου θα γίνει η πρακτική εκπαίδευση στον Προσανατολισμό, συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Παραγγελίας Χαρτών. Η παραλαβή του/των χαρτών θα γίνει στην πρώτη σας εξόρμηση στο βουνό.

   Είμαι εγγεγραμμένος/η στη Σχολή Βουνού στο:

   Θα ήθελα να παραγγείλω από την σχολή τους παρακάτω χάρτες (εντός παρενθέσεως τα βουνά του προγράμματος της σχολής, που περιλαμβάνονται στο χάρτη):

   Ζαγόρι-Βάλια Κάλντα-Μέτσοβο (Β. Πίνδος-Γκαμήλα) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Γράμμος-Σμόλικας-Βόϊο-Βασιλίτσα (Σμόλικας) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Πάρνηθα (Πάρνηθα) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Μαίναλο (Μαίναλο) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ταΰγετος (Βόρειος Ταΰγετος-Πενταδάκτυλος) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ταΰγετος + οδηγός (Ταΰγετος με mini βιβλίο-οδηγό) (15€)
   NAIΟΧΙ

   Νότια Πίνδος (Τριγγία-Κόζιακας-Τζουμέρκα-Περιστέρι) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Όλυμπος (Όλυμπος) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Όλυμπος (Όλυμπος-Πιέρια) (12€)
   NAIΟΧΙ

   Γκιώνα-Βαρδούσια (Νέα έκδοση) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Γκιώνα-Βαρδούσια-Οίτη (Παλαιά έκδοση) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Πάρνωνας (Πάρνωνας) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Άγραφα (Βουτσικάκι-Χατζή) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Πρέσπα-Βίτσι-Βόρας (Βαρνούντας) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Κυλλήνη (Ζήρεια) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Δίρφυς-Ξεροβούνι (Δίρφυς) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ευρυτανικά βουνά (Βελούχι-Καλιακούδα) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Παρνασσός (Παρνασσός) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Χελμός (Χελμός) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Λευκά Όρη (Λευκά όρη) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ψηλορείτης (Ψηλορείτης) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ερύμανθος (Ερύμναθος) (8€)
   NAIΟΧΙ

   Ροδόπη (Ροδόπη) (12€)
   NAIΟΧΙ

   Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
   NAI

   Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

   Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

   24-27 Δεκεμβρίου 2021
   Διάρκεια: 4 ημέρες (Π/Σ/Κ/Δ)
   Παροχές: Οδηγοί & συνοδοί βουνού, εκπαίδευση, εξοπλισμός, μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή
   Εμπειρία: Ορεινής πεζοπορίας
   Τιμή: 320€
   Τιμή μαθητών Σχολής Βουνού: 240€