Αξέχαστες στιγμές δράσης, περιπέτειας αλλά και ομαδικής συνεργασίας και συντροφικότητας στην ορεινή φύση, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι συμμετέχοντες, της Σχολής Βουνού επιπέδου ML-2 (Mountaineer Level – 2), που διοργανώνει η Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης τον χειμώνα του 2023. 

Το πρόγραμμα εστιάζει στις γνώσεις & δεξιότητες που απαιτούνται για την ασφαλή και αποτελεσματική ενασχόληση μας με την ορειβασία χειμερινού βουνού, όπου οι παρουσία του χιονιού άλλα και οι αντίξοες πολλές φορές χειμερινές συνθήκες κάνουν την ορειβασία πολύ πιο απαιτητική από την αντίστοιχη στο ξηρό (χωρίς χιόνια) καλοκαιρινό βουνό. 

Τι είναι η ορειβασία 

Η ορειβασία είναι μια δραστηριότητα που για όσους την έχουν ήδη γνωρίσει, αποτελεί τρόπο και στάση ζωής καθώς καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά την σωματική άσκηση με την ζωή στη φύση και την ψυχική ανανέωση. Ο στόχος της “κατάκτησης” της κορυφής, μπορεί να αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για τον ορειβάτη, δεν αποτελεί όμως αυτοσκοπό.

Σκοπός είναι να περάσουμε όμορφα, να ξεχάσουμε προσωρινά τα προβλήματα της καθημερινότητας μας και να επανασυνδεθούμε με τη φύση και τον πραγματικό μας εαυτό, καθώς η αστικοποίηση και ο μοντέρνος τρόπος ζωής στις πόλεις, μας στερούν την επαφή με τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια ακόμα και το ίδιο χώμα, που κάποτε αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Πρόγραμμα

Η πρακτική εκπαίδευση στην ορειβασία χειμερινού βουνού, περιλαμβάνει δέκα (10) ημέρες πρακτικής εκπαίδευσης στο βουνό, που χωρίζονται σε πέντε (όχι συνεχόμενα) σαββατοκύριακα, καθώς και θεωρητικά μαθήματα που διεξάγονται είτε δια ζώσης (τα σ/κ), είτε εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου (ασύγχρονα). Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας και την διαθεσιμότητά τους, οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν για την πρακτική τους εκπαίδευση, από 5 έως 7 σ/κ στα παρακάτω βουνά. Όπως φαίνεται και στο πρόγραμμα, το 1ο, 3ο και 5ο μάθημα γίνονται μια φορά, ενώ το 2ο και το 4ο, επαναλαμβάνονται σε δύο διαφορετικά σαββατοκύριακα, σε βουνά της βορείου και νοτίου Ελλάδας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής.

1) Σ/Κ 21-22/01/2023 Άγραφα (Μάθημα-1)
2) Σ/Κ 28-29/01/2023 Άσκιο (Μάθημα-2)
3) Σ/Κ 04-05/02/2023 Δίρφυς (Επανάληψη μαθήματος -2)
4) Σ/Κ 18-19/02/2023 Κίσσαβος (Μάθημα-3)

5) Σ/Κ 04-05/03/2023 Ταΰγετος (Μάθημα-4)
6) Σ/Κ 11-12/03/2023 Φαλακρό (Επανάληψη μαθήματος -4)
7) Σ/Κ 25-26/03/2023 Βαρδούσια (Μάθημα-5)

Διδακτέα Ύλη 

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που θα αναλυθούν κατά την διάρκεια της Σχολής Βουνού ML-2 είναι:

Θεωρία – Πρακτική

01) Εισαγωγή στην ορειβασία χειμερινού βουνού
02) Ιστορία της ορειβασίας
03) Ορειβατικός εξοπλισμός (επιλογή, χρήση, συντήρηση)
04) Oργάνωση χειμερινής κατασκήνωσης
05) Κίνδυνοι στο χειμερινό βουνό
06) Κίνηση στο χιόνι-άνοιγμα βημάτων
07) Χρήση κραμπόν-πιολέ
08) Τεχνικές self arest
09) Ορειβατικοί κόμποι
10) Χειρισμοί σχοινιών
11) Τεχνικές ασφάλισης
12) Τοποθέτηση ασφαλειών στο χιόνι
13) Κατασκευή ρελέ
14) Νυχτερινή πορεία σε χιόνι
15) Κίνηση σε φιξαρισμένα σχοινιά
16) Άσκηση προσανατολισμού σε χιόνι
17) Άρχές μετεωρολογίας & πρόγνωσης του καιρού στο χειμερινό βουνό
18) Χειμερινή διαβίωση-bivouac
19) Κατασκευή παγοσπηλιάς-χιονότρυπας
20) Πρόγνωση & αντιμετώπιση χιονοστιβάδων (χρήση ARVA & avalanche probe)
21) Διαχείριση κρίσεων & επειγουσών καταστάσεων
22) A’ βοήθειες στο βουνό-μεταφορά τραυματία
23) Ασύρματες επικοινωνίες
24) Αρχές έρευνας & διάσωσης
25) Ορειβατικές αποστολές

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Για να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα, θα πρέπει να είστε υγιής, να έχετε καλή φυσική κατάσταση και να αποδεχθείτε τους όρους εγγραφής που αναφέρονται παρακάτω. Επίσης θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων & δεξιοτήτων του προηγούμενου επιπέδου, της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης. Αν έχετε παρακολουθήσει αντίστοιχη εκπαίδευση μέσω άλλων φορέων (π.χ. ΕΟΟΑ, ΤΕΦΑΑ, ΙΕΚ κλπ) ή είστε αυτοδίδακτος/η, τότε μπορείτε να παρακάμψετε το εκπαιδευτικό σκέλος και να λάβετε μέρος απευθείας στις εξετάσεις πιστοποίησης, καταβάλλοντας μόνον την τιμή για τις εξετάσεις (80€), που διεξάγονται το τελευταίο σ/κ της σχολής. Εφόσον πετύχετε, συνεχίζετε κανονικά στο επόμενο εκπαιδευτικό επίπεδο.

Εκπαιδευτές

Στη σχολή διδάσκουν διπλωματούχοι οδηγοί βουνού, εκπαιδευτές και βοηθοί εκπαιδευτές της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης, με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μεγάλη αναρριχητική, εκπαιδευτική καθώς και παιδαγωγική εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Οδηγός Βουνού Παναγιώτης Κοτρωνάρος, ο οποίος αναλαμβάνει επί προσωπικού τον κάθε μαθητή, με εξατομικευμένη καθοδήγηση τόσο πριν την έναρξη της σχολής, όσο και κατά την διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της.

Πιστοποιήσεις

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης σας, θα λάβετε το δίπλωμα και την κάρτα πιστοποίησης της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης, που αποδεικνύει την επάρκεια σας στα αντικείμενα που διδαχθήκατε και σας δίνει το δικαίωμα να προχωρήσετε στο επόμενο εκπαιδευτικό επίπεδο. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις πιστοποιήσεις ορειβατικής & αναρριχητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, μπορείτε να διαβάσετε στο blog της ιστοσελίδας μας, κάνοντας κλικ στο link: https://www.basecamp.gr/blog-pistopoiiseis-ekpaideysis/

Μετακινήσεις / Διαμονή

Η πρόσβαση από/προς τα βουνά γίνεται με ναυλωμένο λεωφορείο (Mountain Bus) είτε με ιδιωτικά μέσα (ΙΧ) των εκπαιδευόμενων στα οποία, κατόπιν συνεννοήσεως μέσω της ομαδικής μας επικοινωνίας στο viber, επιβιβάζονται 3-4 άτομα ώστε να μπορούν να μοιράζονται και τα έξοδα καυσίμων, διοδίων κλπ. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να διαθέτετε οπωσδήποτε δικό σας μέσο. Οι διαν/σεις γίνονται σε ορειβατικά καταφύγια, ή εναλλακτικά σε αντίσκηνα. Για τις μετακινήσεις που γίνονται με το Mt. Bus, η αναχώρηση είναι στις 07.00 το πρωί του Σαββάτου από το σταθμό Μετρό του Μεταξουργείου στο κέντρο της Αθήνας και η επιστροφή στο ίδιο σημείο το βράδυ της Κυριακής 9-10μμ. 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα της Σχολής Βουνού ML-2 θα πρέπει να διαθέτε τον παρακάτω (προτεινόμενο) ορειβατικό εξοπλισμό. Τα εξειδικευμένα υλικά (σχοινιά, καραμπίνερ, κράνοι κλπ), παρέχονται από την σχολή. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τις εξορμήσεις της Σχολής Βουνού επιπέδου ML2, περιγράφεται συνοπτικά στις παρακάτω λίστες εξοπλισμού:

Λίστα-A: Υλικά που σας δανείζει η Σχολή Βουνού

1) Ορειβατική ζώνη ασφαλείας (μπωντριέ)
2) Δυναμικό σχοινί 50-60m (1 ανά 3-4 άτομα)
3) Πιολέ
4) Κραμπόν + θήκη

Λίστα-Β: Σετ τεχνικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού* που πρέπει να προμηθευτείτε

Πρόκειται για σετ υποχρεωτικού τεχνικού εξοπλισμού που πρέπει να διαθέτουν (ή να προμηθευτούν) οι συμμετέχοντες προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το σετ αυτό οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν συνεχώς στο σακίδιο τους σε όλες τις εξορμήσεις της Σχολής Βουνού. Το σετ αυτό του εξοπλισμού περιλαμβάνει τα παρακάτω 7 υλικά και μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από καταστήματα ορειβατικών ειδών είτε κατευθείαν από την ίδια την σχολή, επιλέγοντας το αντίστοιχο κουτάκι στη φόρμα εγγραφής και να το παραλάβετε στην πρώτη εξόρμηση που θα έρθετε.

1) Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (1)
2) Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
3) Καραμπίνερ απλό (1)
4) Κορδονέτο διατομής 7mm & μήκους 5m (1)
5) Κορδονέτο 6mm & μήκους 170cm (1)
6) Ιμάντας (νάιλον) άραφτος μήκους 170cm (1)
7) Ιμάντας ραμμένος μήκους 60cm (1)
8) Σχοινί 15m x 8mm (με ή χωρίς προδιαγραφές, για εξάσκηση στους κόμπους)

*  Οι μαθητές/μαθήτριες της Σχολής Βουνού, οφείλουν να προμηθευτούν το παραπάνω σετ υλικών και να το έχουν μαζί τους σε κάθε εξόρμηση της σχολής. Ο εξοπλισμός αυτός χρησιμεύει εκτός των άλλων και για τις ασκήσεις που απαιτείται να εκτελούν οι συμμετέχοντες της Σχολή Βουνού και στο σπίτι (homework).

Λίστα-Γ: Υποδήματα-Ρουχισμός

1) Μπότες χειμερινής ορειβασίας ημιάκαμπτες ή άκαμπτες
2) Γκέτες για τα χιόνια
3) Κάλτσες ορεινής πεζοπορίας χειμερινού βουνού
4) Ισοθερμικό εσώρουχο κοντομάνικο (συνθετικό)
5) Ισοθερμικό εσώρουχο μακρυμάνικο (συνθετικό)
6) Ισοθερμικό εσώρουχο παντελόνι (κολάν)
7) Ζακέτα fleece (polartec)
8) Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ & παντελόνι
9) Βεστάκι ελαφρύ (π.χ. πουπουλένιο)
10) Γάντια λεπτά fleece (1 ζεύγος)
11) Γάντια αδιάβροχα (1 ζεύγος)
12) Σκούφος & μπαλακλάβα

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τεχνικό εξοπλισμό

Μπότες χειμερινού βουνού

Για να δείτε σε ποια κατηγορία ανήκει η μπότα σας, διαβάστε τον παρακάτω συνοπτικό οδηγό:

Δύσκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά ΔΕΝ έχουν υποδοχές για τις δέστρες των semi fast και fast κραμπον, ούτε στο εμπρός ούτε στο πίσω μέρος τους. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν ΔΕΤΑ.

Ημιάκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά έχουν υποδοχή για τις δέστρες μόνο στο πίσω μέρος της μπότας, ενώ ΔΕΝ έχουν υποδοχή στο εμπρός μέρος. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν SEMI FAST.

Άκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά έχουν υποδοχή για τις δέστρες τόσο στο πίσω όσο και στο εμπρός μέρος τους. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν FAST.

Κραμπόν: Ανάλογα με το είδος της μπότας (δύσκαμπτη, ημιάκαμπτη, άκαμπτη), αντιστοιχεί και διαφορετικό είδος κραμπόν (δετά, semi fast, fast), τα οποία ρυθμίζονται ειδικά στο μέγεθος της μπότας σας.

Λίστα-Δ: Εξοπλισμός Γενικής χρήσης

1) Σακίδιο 35-50lt
2) Μπατόν (μπαστούνια πεζοπορίας)
3) Φακός κεφαλής (+ εφεδρικές μπαταρίες)
4) Παγούρι 1-1,5lt
5) Αλουμινοκουβέρτα
6) Γυαλιά ηλίου
7) Συστήματα προσανατολισμού (χάρτης-πυξίδα-gps)
8) Σουγιάς (ελαφρύς)
9) Αναπτήρας & σπίρτα
10) Σφυρίχτρα
11) Ομπρέλα (μόνον όταν ο καιρός προβλέπεται βροχερός)

Λίστα-Ε: Διατροφή (προτεινόμενα τρόφιμα & σνακ)

1) Σταφίδες 250gr (τροφή ανάγκης)
2) Χουρμάδες ή/και σύκα ξερά
3) Μπάρες δημητριακών (π.χ. βρώμης)
4) Ξηροί καρποί (π.χ. φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια)
5) Τυρί κίτρινο ημίσκληρο (400gr)
6) Παξιμάδια ολικής άλεσης
7) Σαλάμι πικάντικο

Λίστα-ΣΤ: Υλικά για διανυκτέρευση στο καταφύγιο

1) Υπνόσακος για καταφύγιο* (+4 C)
2) Μαξιλαροθήκη (ή φουσκωτό μαξιλάρι)
3) Παντόφλες
* Λόγω των μέτρων κατά του Covid19 τα καταφύγια ΔΕΝ παρέχουν πλέον κλινοσκεπάσματα, μαξιλαροθήκες & παντόφλες.

Λίστα-Ζ: Κατασκηνωτικά είδη (προαιρετικά)

1) Bivisac ή αντίσκηνο
2) Υπνόσακος για αντίσκηνο (-4 C)
3) Κάριματ-στρωματάκι ύπνου
4) Μαγειρικά σκεύη

Λίστα-Η: Φαρμακείο (ατομικό)

1) Ελαστικός επίδεσμος 10-12cm
2) Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
3) Αντισηπτικό (bedadine)
4) Παυσίπονα (depon)
5) Γάζες 15x30cm (3-4 τεμάχια)
6) Αντιηλιακή κρέμα & lipstick
7) Προσωπικά φάρμακα

Τιμή: 430€

Στην τιμή περιλαμβάνονται οι εξής παροχές:

 1. οργάνωση & διεξαγωγή της σχολής
 2. δέκα (10) ήμερες πρακτικής εκπαίδευσης στο βουνό
 3. θεωρητικά μαθήματα δια ζώσης και μέσω διαδικτύου (ασύγχρονα)
 4. πλήρης ορειβατικός εξοπλισμός (μπωντριέ, κράνη, σχοινιά κ.α.)
 5. τεχνικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή (e-books)
 6. δίπλωμα & κάρτα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης
 7. ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

– έξοδα μετακινήσεων, διαμονής, διατροφής

Κρατήσεις θέσεων, προεγγραφές & εγγραφές

Για να προ-εγγραφείτε στο πρόγραμμα, αρκεί η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής, που θα βρείτε στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας. Ακολούθως, για να κάνετε κράτηση θέσης και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας, καταθέστε την τιμή συμμετοχής (430€) ή την προκαταβολή (215€) σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς και στείλτε μας το αποδεικτικό της κατάθεσης (ή ένα screenshot αυτού), στο email: info@basecamp.gr

 • Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
 • Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
 • Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
 • Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Η διαδικασία κράτησης θέσης-εγγραφής έχει ολοκληρωθεί ! Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης των εγγραφών στο πρόγραμμα. Όμως επειδή ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, καλό θα ήταν να κλείσετε την θέση σας το συντομότερο δυνατόν.

Όροι συμμετοχής

Ο/Η κάθε συμμετέχοντας/ουσα στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης, αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παρακάτω Όρους Εγγραφής:

 1. Πριν το ξεκίνημα της πρακτικής εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν εξεταστεί ιατρικά και να μην έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που αντενδείκνυται στην ασφαλή διεξαγωγή της εκπαίδευσης τους, όπως ενδεικτικά καρδιοαγγειακές παθήσεις, επιληψία, σκοτοδίνες, ιλίγγους, κινητικές δυσκολίες, εξάρτηση από το αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, ψυχικές διαταραχές, διαβήτη, μεταδοτικές ασθένειες.
 2. Ο υπεύθυνος της σχολής διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα, που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνό την ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων.
 3. Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.
 4. Σε περίπτωση που εκπαιδευόμενος/η έχει δανειστεί εξοπλισμό από την σχολή και δεν μπορέσει να παραστεί στην τελευταία ημέρα της σχολής για να τον παραδώσει, τότε υποχρεούται να τον επιστρέψει στην σχολή (ή να τον στείλει με courier), με δική του μέριμνα εντός 10 ημερών.
 5. Σχετικά με τον covid19, ισχύουν τα εκάστοτε μέτρα που ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.
 6. Η τιμή συμμετοχής στη σχολή καταβάλεται είτε προκαταβολικά, είτε σε δύο ισόποσες δόσεις (μια ως προκαταβολή και μια εξοφλητική), πριν από την έναρξη των μαθημάτων.
 7. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης ισχύει η εξής πολιτική ακυρώσεων:
  α) Σε περίπτωση ακύρωσης έως και δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν την έναρξη της σχολής, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό που έχετε καταβάλει.
  β) Σε περίπτωση ακύρωσης έως και επτά ημέρες (7) ημέρες πριν την έναρξη της σχολής, παρακρατείται το 50% του συνολικού ποσού των διδάκτρων.
  γ) Σε περίπτωση ακύρωσης σε λιγότερο από επτά (7) ημέρες πριν την έναρξη ή κατα την διάρκεια της σχολής, παρακρατείται ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων.
  δ) Σε περίπτωση ακύρωσης, τα ακυρωτικά ΔΕΝ συμψηφίζονται με εκπαιδευτικά ή άλλα προγράμματα.

Λίστα καταστημάτων ορειβατικού εξοπλισμού

Παρακάτω παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά τα καταστήματα ορειβατικού εξοπλισμού, όπου μπορείτε να απευθυνθείτε για να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό σας. Εάν είστε ιδιοκτήτης καταστήματος ορειβατικών ειδών και θέλετε να μπείτε στην λίστα με τα συνεργαζόμενα καταστήματα, στείλτε μας email στο info@basecamp.gr.

Αθήνα
1) ALAMEIN, www.alamein.gr, Αριστείδου 6, Αθήνα, τηλ. 210 323 4431
2) ALPAMAYO PRO, www.alpamaypro.gr, Χαρ. Τρικούπη 6, Αθήνα, τηλ. 210 362 7032
3) CDC, www.cdc.gr, Αδαμάντιου Κοραή 44, Βύρωνας, τηλ. 211 0113137
4) ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ACTION STORES, www.dimitriadis.gr, Λ. Δεκελείας 23, Ν. Χαλκηδόνα, τηλ. 210 252 5064
5) FREERIDER, www.freerider.gr, Ιφιγενείας 36A, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 220 2196
6) ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ, www.klaoudatos-skishop.gr, Ηρακλείτου & Αντ. Τρίτση 1, Χαλάνδρι, τηλ. 211 182 6765
7) OUTDOORWAY, www.outdoorway.gr, Κρέμου 184, Καλλιθέα, 211 40 96950 & 211 119 8999
8) POLO CENTER Π. ΦΑΛΗΡΟ, www.polo.gr,  Ζησιμοπούλου 62, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 941 4020
9) POLO CENTER ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ, www.polo.gr,  28ης Οκτωβρίου 52, Αθήνα, τηλ. 210 825 6840
10) POLO CENTER Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, www.polo.gr, Λ. Ηρακλείου 365, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 281 5600
11) THE WALL, www.thewall.gr, Αγίου Αθανασίου 12, Παλλήνη, τηλ. 210 6030093

Θεσσαλονίκη
1) 2.917, www.2917.gr Παπάφη 170, Κάτω Τούμπα, τηλ. 2310 914654 & 2315 501403
2) CANDY SPORTS, www.candysports.gr Σταύρου Γεωργίου 2, τηλ. 2310222173, 6982933502, 6937591194
3) MOUNTAIN HOUSE, www.mountain-house.gr Λ.Κων.Καραμανλή 193, τηλ. 23130 22357 & 6936 586576

Καστοριά-Φλώρινα
1) SKI BILL, www.skibill.gr, Μελίνας Μερκούρη & Θεμέας, Καστοριά, τηλ. 2467102242

Καλάβρυτα
1) SKI BILL, www.skibill.gr,  1°χλμ Καλαβρύτων – Μ. Σπηλαίου, Καλάβρυτα, τηλ. 2692023027

Κάλυμνος
1) WILD SPORT, www.climbing.gr, Μασούρι, τηλ. 6946175480
2) CANDY SPORTS, www.candysports.gr Μασούρι, τηλ. 2243048775, 698 293 3502, 693 759 1194

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα, καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 694 8525 471 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση μέσω Viber/WhatsUp στο (+30) 694 8525 471. Επίσης μπορείτε να αφήσετε μήνυμα μέσω Messenger στο Chat της ιστοσελίδας μας www.basecamp.gr, κάνοντας κλικ στο χαρακτηριστικό κουμπί που θα βρείτε στο κάτω δεξί μέρος της αρχικής σελίδας.

Κοινότητα Viber

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα και να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο τα νέα μας (ημερολόγιο σχολής βουνού/βράχου, τεχνικές συμβουλές, ανακοινώσεις για νέα προγράμματα κλπ), παρακαλούμε συνδεθείτε στην κοινότητα ⁨μας στο Viber, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://invite.viber.com/g2=AQBi2SlJMys44k3ghoqUOJyU4Ir4ciObjiCPLeuGUsnFsl4SXJSTfFhLb4AvDDq4

Φόρμα Εγγραφής

  Ασχολούμε με την ορεινή πεζοπορία:

  Είμαι κάτοχος πιστοποίησης Σχολής Βουνού ML1
  NAIΟΧΙ

  Έχω παρακολουθήσει Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων ΕΟΟΑ
  NAIΟΧΙ

  Έχω παρακολουθήσει Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΟΑ
  NAIΟΧΙ

  Έχω παρακολουθήσει Σχολή Ορειβασίας άλλου φορέα (ΤΕΦΑΑ, ΙΕΚ κλπ)
  NAIΟΧΙ

  Θέλω να συμμετέχω μόνον στις εξετάσεις πιστοποίησης ML2
  NAIΟΧΙ

  Επιθυμώ να μετακινούμε από/προς τα βουνά με το ναυλωμένο λεωφορείο της σχολής (Mt. Bus)
  NAIΟΧΙ

  Επιθυμώ να προμηθευτώ από την σχολή το σετ εκπαιδευτικών υλικών (50€)
  NAIΟΧΙ

  Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Έγγραφής
  NAI

  Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
  NAI

  Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

  Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

  Έναρξη: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023
  Επίπεδο: ML-2 (Ορειβασία Χειμερινού Βουνού)
  Διάρκεια: 10 ημέρες (5-7 σ/κ, Flex)
  Βουνά: Άγραφα-Άσκιο-Δίρφυς-Κίσσαβος-Ταΰγετος-Φαλακρό-Βαρδούσια
  Προϋποθέσεις: Πιστοποίηση ML2
  Τιμή: 430€

  Smolikas Express | 1-2 Απριλίου 2023

  Το Smolikas Express, είναι μια διήμερη εξόρμηση στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, τον Σμόλικα καθώς και την χαράδρα του ποταμού Αώου. Ο Σμόλικας με μέγιστο υψόμετρο 2.637 μέτρα είναι το ψηλότερο βουνό της [...]

  White Mountains Survival Expedition Training | 16-19 Μαρτίου 2023

  Το "White Mountains Survival Expedition Training" είναι μια τετραήμερη αυτόνομη χειμερινή διάσχιση, του απομονωμένου ορεινού όγκου των Λευκών Ορέων στην Κρήτη, που έχει ως αφετηρία τα προάστια των Χανίων στο βόρειο τμήμα του νησιού [...]

  Gamila Survival Expedition Training | 9-12 Φεβρουαρίου 2023

  Το "Gamila Survival Expedition Training" είναι μια 4ήμερη αυτόνομη χειμερινή διάσχιση, του απομονωμένου ορεινού όγκου της Γκαμήλας στην βόρεια Πίνδο, που έχει ως αφετηρία και τερματισμό την ακριτική πόλη της Κόνιτσας.  Το κύριο χαρακτηριστικό [...]

  Olympus Expedition Training | 25-27 Φεβρουαρίου 2023

  Το Olympus Expedition Training είναι μια χειμερινή ανάβαση στον Όλυμπο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα που έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους λάτρεις της ορειβασίας, να αναρριχηθούν υπό χειμερινές συνθήκες στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, [...]

  Σχολή Βουνού ML3 | Χτένια Χελμού 21-22 Μαρτίου 2023

  Βασικός στόχος της Σχολής Βουνού επιπέδου ML3 (Σχολή Αλπινισμού), είναι η βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης των εκπαιδευόμενων και η απόκτηση εμπειριών, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν με ασφάλεια και άνεση, αναρριχήσεις χιονιού-βράχου-πάγου και μεικτού πεδίου [...]

  Σχολή Βουνού ML3 | Βαρδούσια 6-9 Μαρτίου 2023

  Βασικός στόχος της Σχολής Βουνού επιπέδου ML3 (Σχολή Αλπινισμού), είναι η βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης των εκπαιδευόμενων και η απόκτηση εμπειριών, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν με ασφάλεια και άνεση, αναρριχήσεις χιονιού-βράχου-πάγου και μεικτού πεδίου [...]

  Περισσότερες Δραστηριότητες