Με επιτυχία παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα της σχολής ορειβασίας το Σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου 2018 στο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, τον μεγαλοπρεπή Ταΰγετο.

Καθόλη την διάρκεια του διημέρου ο καιρός που επικράτησε ήταν άστατος με ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η προσπάθεια ανάβασης στην πυραμιδωτή κορυφή (2.407μ) καθώς κάτι τέτοιο κρίθηκε απαγορευτικό. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε παρουσιάση υλικών και εξοπλισμού όπως κράνη, σχοινιά, μποντριέ, είδη καραμπίνερ, ιμάντες κτλ. Στην συνέχεια έγινε η πρώτη επαφή με την τεχνική του προσανατολισμού με χρήση πυξίδας και χάρτη, ενώ η γεμάτη εκπαιδευτικά ημέρα έκλεισε το βράδυ στο καταφύγιο με παρουσιάση όλων των ορειβατικών κόμπων.

Την Κυριακή έγινε ανάβαση έως τη θέση “Γούβες” στα 1.860μ όπου διεξήχθη το πρώτο σκέλος του μαθήματος “Πρόγνωση , αποφυγή και αντιμετώπιση Χιονοστιβάδων”. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση, μελέτη και εξέταση σε ποιότητες χιονιού από τομές χιονιού που δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτές της σχολής. Το διήμερο έκλεισε με ασκήσεις σχοινοσυντροφιάς και χειρισμούς σχοινιών κοντά στην περιοχή του καταφυγίου.

Κατά την διάρκεια της κατάβασης η βελτίωση του καιρού μας επέτρεψε να απολαύσουμε την διαδρομή , από το καταφύγιο ως στην θέση “Βρύση Μαγγανιάρη”. Το μονοπάτι μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων ελίσσεται μέσα σε πυκνό δάσος και δικαίως αποτελεί ένα από τα ομορφότερα πεζοπορικά κομμάτια όλου του Ταυγέτου.

Το ραντεβού μας ανανεώνεται για το τρίτο σ/κ της σχολής που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018, με προορισμό την Εύβοια και το υψηλότερο βουνό της νησιωτικής Ελλάδας (πλήν της Κρήτης), την πανέμορφη Δίρφυ.