Καλωσήρθατε στον κόσμο του βουνού !

Τα βουνά είναι φυσικοί θησαυροί ανεκτίμητης αξίας για τον άνθρωπο. Βουνό σημαίνει ελευθερία, έμπνευση, ψυχική ανανέωση, συντροφικότητα, στιγμές χαράς & ξεγνοιασιάς. Επιβλητικές κορυφές, καταπράσινα δάση, αλπικά λιβάδια, ποτάμια και πηγές με κρυστάλλινα νερά, συνθέτουν έναν κόσμο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, που μας περιμένει να τον γνωρίσουμε, να τον εξερευνήσουμε αλλά και να τον προστατέψουμε.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει βουνά, μέσα από εξορμήσεις για ορειβασία, αναρρίχηση, canyoning κλπ. Κομβικό σημείο για την ασφαλή, αποτελεσματική και ευχάριστη ενασχόληση μας με τις δραστηριότητες βουνού, αποτελεί η κατάλληλη προετοιμασία και εκπαίδευση μας. Η Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης παρέχει ένα ευέλικτο και ανοιχτό σε όλους, σύστημα εκπαίδευσης για τις δραστηριότητες της ορειβασίας και της αναρρίχησης από το επίπεδο του ερασιτέχνη χομπίστα μέχρι και του επαγγελματία εκπαιδευτή.

Στη σχολή θα αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες για να μπορείτε να ανεβαίνετε στο βουνό ή/και να σκαρφαλώνετε στα βράχια με ασφάλεια και άνεση. Το επίπεδο που μπορείτε να φτάσετε, εξαρτάται από την διάθεση, τις ανάγκες αλλά και τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε, γι’ αυτό και το μοτο της σχολής μας είναι «0 – 8848m». Για την συμμετοχή σας στα πρώτα επίπεδα (CL1 και ML1) δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων, εμπειριών και ανακάλυψης του πραγματικού μας εαυτού όπως αναφέρουν πολλοί μαθητές μας.

Εμπνευστής της ιδέας της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης”, είναι ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, οδηγός βουνού και εκπαιδευτής ορειβασίας με 25ετή εκπαιδευτική εμπειρία και ανελλειπή ορειβατική δράση από το 1988, αρχηγός της Εθνικής ομάδας ορειβασίας στην ιστορική ανάβαση στο όρος, Everest τον Μάιο του 2004. Όλοι οι εκπαιδευτές της σχολής είναι επιπέδου ML6-ML7 για την ορειβασία και CL6-CL7 για την αναρρίχηση, με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μεγάλη ορειβατική/αναρριχητική, εκπαιδευτική καθώς και παιδαγωγική εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Οργανωτική δομή

Η οργανωτική δομή του συστήματος της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης, βασίζεται σε διεθνή πρότυπα που εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα, σε άλλες δραστηριότητες (π.χ το σύστημα PADI για τις υποβρύχιες καταδύσεις), αλλά απουσιάζουν χαρακτηριστικά από την ελληνική πραγματικότητα στον τομέα της ορειβασίας και αναρρίχησης.

Στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και έχοντας εξωστρεφή προσανατολισμό, η Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης, έχει δημιουργήσει ένα ανοιχτό εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν τόσο ιδιώτες όσο και νομικά πρόσωπα όπως επαγγελματίες εκπαιδευτές, εταιρίες, ιδιωτικοί πάροχοι εκπαίδευσης, κρατικοί φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α

Εκπαιδευτικό σύστημα

Ανάλογα με το είδος της δράσης, το εκπαιδευτικό σύστημα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης, χωρίζεται σε δύο τομείς: α) την ορειβατική εκπαίδευση και β) την αναρριχητική εκπαίδευση. Κάθε τομέας περιλαμβάνει οκτώ (8) διαφορετικά εκπαιδευτικά επίπεδα κλιμακούμενης δυσκολίας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ορειβατικής και αναρριχητικής εκπαίδευσης, από το επίπεδο των αρχαρίων έως και εκπαιδευτών. 

Χάριν συντομίας και ευκολότερης κατανόησης, σε κάθε επίπεδο εκτός από τον τίτλο, έχει δωθεί και μια κωδική ονομασία, που αποτελείται από δύο λατινικά γράμματα και ένα αριθμό. Για την ορειβατική εκπαίδευση ο κωδικός ξεκινά με τα γράμματα «ML» από τα αρχικά των λέξεων “Mountaineer Level” (π.χ ML-1), ενώ για την αναρριχητική εκπαίδευση, ο κωδικός ξεκινά με τα γράμματα «CL» από τα αρχικά των λέξεων “Climber Level” (π.χ CL-1).

Τα τέσσερα πρώτα επίπεδα (ML1-ML4 & CL1-CL4) είναι ερασιτεχνικού χαρακτήρα ενώ τα τέσσερα δεύτερα (ML5-ML8 & CL5-CL8) προορίζονται για επαγγελματίες. 

Τα οκτώ (8) επίπεδα ορειβατικής εκπαίδευσης της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης είναι:

ML-1  Θερινού Βουνού
ML-2  Χειμερινού Βουνού
ΜL-3  Αλπικής Αναρρίχησης
ML-4  Ορεινής Διάσωσης
ML-5  Αρχηγών Ορειβασίας
ML-6  Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας
ML-7  Εκπαιδευτών Ορειβασίας
ML-8  Πιστοποιητών Δεξιοτήτων & Γνώσεων Ορειβασίας

Τα οκτώ (8) επίπεδα αναρριχητικής εκπαίδευσης της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης είναι:

CL-1  Αναρρίχηση Βράχου Μονής Σχοινιάς
CL-2  Αναρρίχησης Βράχου Πολλαπλών Σχοινιών
CL-3  Παραδοσιακή Αναρρίχηση Βράχου
CL-4  Διάσωση Κάθετου Πεδίου Βράχου
CL-5  Αρχηγών Αναρρίχησης Βράχου
CL-6  Βοηθών Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου
CL-7  Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου
CL-8 Πιστοποιητών Δεξιοτήτων & Γνώσεων Αναρρίχησης Βράχου

Πιστοποιήσεις

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή τους στις σχετικές εξετάσεις, οι απόφοιτοι λαμβάνουν το πιστοποιητικό* και την κάρτα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης, που αποδεικνύουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους στα αντικείμενα που διδάχθηκαν.

Σχετικά με το ισχύον καθεστώς πιστοποιήσεων, της ορειβατικής & αναρριχητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, διαβάστε το αναλυτικό άρθρο στο blog της ιστοσελίδας μας, κάνοντας κλικ στο link: https://www.basecamp.gr/blog-pistopoiiseis-ekpaideysis/

*  Οι πιστοποιήσεις της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης, δεν σχετίζονται με τις βεβαιώσεις που χορηγεί στα μέλη της η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης.

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ

Οι προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις για το προσεχές χρονικό διάστημα έχουν ως εξής:

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου CL1 | Αύγουστος 2022
Έναρξη: Σάββατο 30/07/2022
Αναρριχητικά πεδία: Καλύμνου & Τελένδου

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου CL1 | Φθινόπωρο 2022
Έναρξη: Σάββατο 24/09/2022
Αναρριχητικά πεδία: Βορείου & Νοτίου Ελλάδας

Ημερολόγιο του Εκδηλώσεις

Δ Δε

Τ Τρ

Τ Τε

Π Πε

Π Πα

Σ Σα

Κ Κυ

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,

0 εκδηλώσεις,