Το BASE CAMP δημιουργήθηκε το 2001 από τον εκπαιδευτή ορειβασίας & οδηγό βουνού Παναγιώτη Κοτρωνάρο, με σκοπό να φέρει τον άθρωπο της πόλης πιο κοντά στο βουνό, την δράση και την περιπέτεια. Το όνομα “BaseCamp” είναι εμπνευσμένο από την πολύχρονη ενασχόληση του ιδρυτή της εταιρείας με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διεξαγωγή ορειβατικών αποστολών στις μεγάλες οροσειρές του πλανήτη μας, με αποκορύφωμα την πρώτη επιτυχημένη Ελληνική αποστολή, στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου τον Μάιο του 2004. Η Κατασκήνωση Βάσης ή αλλιώς το BaseCamp φαντάζει πάντα ως η “γη της επαγγελίας” για τον ορειβάτη μεγάλου υψομέτρου, καθώς είναι ένα κομβικό σημείο από όπου ξεκινά και το κυριότερο ολοκληρώνεται κάθε προσπάθεια ανάβασης στις κορυφές.

Το Όραμα μας
Όραμα μας είναι να συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο, την εμπειρία και τις γνώσεις μας, στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε συνανθρώπου μας που παίρνει μέρος ή παρακολουθεί τις δράσεις μας, να τον εμπνεύσουμε και να τον ενδυναμώσουμε, στην προσπάθεια του για την κατάκτηση των δικών του κορυφών, των δικών του στόχων, από το 0 έως τα 8.848m, δίνοντας του παράλληλα την ευκαιρία να ανακαλύψει τις ομορφιές του πλανήτη μας, να ταυτιστεί με τη φύση, να την αφουγκραστεί και να την προστατέψει.

Υπηρεσίες
Οι υπηρεσίες και οι δράσεις μας περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών και ταξιδιωτικών προγραμμάτων, που απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρίες όπως:

• Εκπαίδευση στις τεχνικές της ορειβασίας, αναρρίχησης, διάσχισης φαραγγιών, ορειβατικού σκι και ορεινής διάσωσης
• Ορειβατικές αποστολές με στόχο την ανάβαση σε βουνά της γης με μεγάλο υψόμετρο
• Ταξίδια δράσης & περιπέτειας με εξερευνητικό, εθνολογικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό ενδιαφέρον
• Ασφάλιση, εκπαίδευση, σχεδιασμός και διεξαγωγή εργασιών σε μεγάλο ύψους (πυλώνες, γέφυρες, κ.λπ.)
• Ομιλίες & σεμινάρια κινητοποίησης και ενδυνάμωσης ανθρώπινου δυναμικού, Everest Power Talk & Everest Challenge
• Διοργάνωση συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων (incentives, team building activities, group dynamics)

Εκπαίδευση

Μέσα από τα μεθοδικά δομημένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών χωρίς προηγούμενη εμπειρία, έχουν αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες ώστε να μπορούν να κινούνται με άνεση στο ορεινό περιβάλλον, απολαμβάνοντας πάνω από όλα με ασφάλεια τις αγαπημένες τους δραστηριότητες όπως η ορεινή πεζοπορία, η ορειβασία χειμερινού βουνού, η αναρρίχηση βράχου, η διάσχιση φαραγγιών, η διαβίωση στην ύπαιθρο κ.α.

Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης

Έχοντας ως γνώμονα την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να μπορεί να καλύπτει με μεθοδικό και σύγχρονο τρόπο, όλες τις ανάγκες της ορειβατικής και αναρριχητικής εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε το 2020 την Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης (HMCS – Hellenic Mountaineering & Climbing School). Στόχος η ανάπτυξη ενός καινούργιου και σύγχρονου συστήματος εκπαίδευσης & πιστοποίησης, το όποιο θα είναι ανοιχτό σε όλους, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας, το εκπαιδευτικό σύστημα της HMCS χωρίζεται σε δύο τομείς: α) την ορειβατική εκπαίδευση (Σχολή Βουνού) και β) την αναρριχητική εκπαίδευση (Σχολή Βράχου). Κάθε τομέας περιλαμβάνει οκτώ (8) διαφορετικά εκπαιδευτικά επίπεδα κλιμακούμενης δυσκολίας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ορειβατικής και αναρριχητικής εκπαίδευσης, από το επίπεδο των αρχαρίων έως και εκπαιδευτών-πιστοποιητών δεξιοτήτων & γνώσεων ορειβασίας-αναρρίχησης.

Χάριν συντομίας και ευκολότερης κατανόησης, σε κάθε επίπεδο εκτός από τον τίτλο, έχει δωθεί και μια κωδική ονομασία, που αποτελείται από δύο λατινικά γράμματα και ένα αριθμό. Για την ορειβατική εκπαίδευση ο κωδικός ξεκινά με τα γράμματα «ML» από τα αρχικά των λέξεων “Mountaineer Level” (π.χ ML-1), ενώ για την αναρριχητική εκπαίδευση, ο κωδικός ξεκινά με τα γράμματα «CL» από τα αρχικά των λέξεων “Climber Level” (π.χ CL-1).

Οι πιστοποιήσεις HMCS χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: α) Ερασιτεχνικού επιπέδου για τα τμήματα CL1-CL4 & ML1-ML4 και β) επαγγελματικού επιπέδου για τα τμήματα CL5-CL8 & ML5-ML8.

Τα οκτώ (8) επίπεδα ορειβατικής εκπαίδευσης (Σχολή Βουνού), της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης είναι:

ML-1  Ορειβασίας Ξηρού Βουνού
ML-2  Ορειβασίας Χειμερινού Βουνού
ΜL-3  Αλπικής Αναρρίχησης
ML-4  Ορεινής Διάσωσης
ML-5  Αρχηγών Ορειβασίας
ML-6  Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας
ML-7  Εκπαιδευτών Ορειβασίας
ML-8  Πιστοποιητών Δεξιοτήτων & Γνώσεων Ορειβασίας

Τα οκτώ (8) επίπεδα αναρριχητικής εκπαίδευσης (Σχολή Βράχου), της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης είναι:

CL-1  Αναρρίχηση Βράχου Οργανομένου Πεδίου Μονής Σχοινιάς
CL-2  Αναρρίχηση Οργανομένου Πεδίου Πολλαπλών Σχοινιών
CL-3  Παραδοσιακή Αναρρίχηση Βράχου
CL-4  Διάσωση Κάθετου Πεδίου Βράχου
CL-5  Αρχηγών Αναρρίχησης Βράχου
CL-6  Βοηθών Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου
CL-7  Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου
CL-8  Πιστοποιητών Δεξιοτήτων & Γνώσεων Αναρρίχησης Βράχου

Συνεργάτες

Οι εκπαιδευτές και οι βοηθοί εκπαιδευτές της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης καθώς και οι οδηγοί, αρχηγοί και συνοδοί βουνού που συμμετέχουν στις εξορμήσεις που διοργανώνει το BaseCamp, διαθέτουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης καθώς και μεγάλη ορειβατική, εκπαιδευτική και παιδαγωγική εμπειρία. Αρκετοί από τους εκπαιδευτές μας ξεκίνησαν την δράση τους στο χώρο των outdoors ως μαθητές των σχολών μας, και είναι πραγματικά τιμή και χαρά να συνεργαζόμαστε μαζί τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οι Εκπαιδευτές και Βοηθοί Εκπαιδευτές της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης είναι:

  1. Κοτρωνάρος Παναγιώτης, Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-8, Εκπαιδευτής Ορειβασίας ML-8
  2. Γεωργίτσης Αναστάσιος, Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-8
  3. Μάλαμας Γεώργιος, Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-7, Εκπαιδευτής Ορειβασίας ML-7
  4. Μπόσκος Απόστολος, Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-7, Εκπαιδευτής Ορειβασίας ML-7
  5. Κανάρης Ευάγγελος, Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-6
  6. Ντουρντουρέκας Λουκάς, Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-6
  7. Τρόλιας Βασίλειος, Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης CL-6

Ταξίδια Περιπέτειας

Το 2014 το Basecamp εισέρχεται δυναμικά στο χώρο του τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής καθώς και των εταιρικών ταξιδιών κινήτρων (incentives) προσθέτοντας στις εκπαιδευτικές του δράσεις, τις υπηρεσίες του ταξιδιωτικού γραφείου BASECAMP TRAVEL. Τα ταξίδια δράσης που διοργανώνει το Basecamp απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, που προτιμούν να εξερευνούν νέους προορισμούς με την κουλτούρα του ταξιδιώτη παρά του τουρίστα. Οι υπαίθριες δραστηριότητες (π.χ. πεζοπορία, καγιάκ, αναρρίχηση κ.λπ.) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά στον τόπο, τους ανθρώπους, την αυθεντική κουλτούρα και την παρθένα φύση μιας περιοχής, αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό, μετατρέποντας το ταξίδι μας σε εμπειρία ζωής.

Ορειβατικές αποστολές

Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα ταξίδια περιπέτειας όπου οι συμμετέχοντες έχουν την μοναδική ευκαιρία να ζήσουν ενεργά στους ρυθμούς μιας οργανωμένης ορειβατικής αποστολής στις μεγάλες οροσειρές της γης (Ιμαλάια, Άνδεις, Καύκασος κ.α.). Κάτω από την επίβλεψη και καθοδήγηση Ελλήνων αλλά και ξένων οδηγών βουνού, θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις για την κίνηση, τις τεχνικές, τον εγκλιματισμό και τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν την ορειβασία σε μεγάλο υψόμετρο.

Ταξίδια περιπέτειας, πολυήμερα trekking και ορειβατικές αποστολές έχουν διοργανωθεί στα Iμαλάια (Island & Mera Peak), την Λ.Αμερική (Aconcagua, Chimporazo, Cotopaxi), τον Καύκασο (Elbrus), τις Άλπεις (Mont Blanc, MonteRoza, Matterhorn κ.α), την Αφρική (Kilimanjaro, Mt.Kenya, Mt.Meru κ.α), την Τουρκία (Ararat), το Κιργιστάν (Lenin Peak), το Μαρόκο (Atlas, Sachara desert), την Νήσο Βόρνεο (Kinabalu), το Vietnam (Fancipan), την Παταγονία, την Μποτσουάνα, την Σουηδία, την Ιορδανία, την Σκωτία καθώς επίσης πολλές αποδράσεις στην Ελλάδα για πεζοπορία, rafting, canyoning, sea kayak, multi sports κλπ.

Προγράμματα για εταιρείες

Στο Basecamp λειτουργεί ειδικό τμήμα διοργάνωσης συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες μας εμπιστεύονται για την εκπαίδευση και προσωπική ανάπτυξη των στελεχών τους με live speeches, workshops, incentives, teambuilding activities indoor/outdoor κ.λπ.

Everest Challenge

Αν είστε στέλεχος ή ιδιοκτήτης επιχείρησης και ψάχνετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα για να εμπλουτίσετε δυναμικά την επόμενη εταιρική σας εκδήλωση, η δική μας πρόταση ονομάζεται Everest Challenge. Πρόκειται για μια σειρά επιλεγμένων δραστηριοτήτων ομαδικότητας, στρατηγικής, ηγεσίας, διαχείρισης αλλαγών και λήψης αποφάσεων που σκοπό έχουν να εμπνεύσουν και να “πείσουν” με βιωματικό τρόπο το κοινό σας, ότι για την ομάδα που έχει όραμα, θέληση και στόχο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ακόμα και η κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής!

Everest Power Talk

Πρόκειται για μια ζωντανή βιωματική ομιλία από τον αρχηγό της πρώτης Ελληνικής αποστολής που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου την άνοιξη του 2004 ύστερα από δύο δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών. Ο αρχηγός της ιστορικής για την Ελλάδα αποστολής Παναγιώτης Κοτρωνάρος, θα παρουσιάσει το χρονικό «Κατάκτησης της Κορυφής» και θα αναλύσει με γλαφυρό και άμεσο τρόπο τα στοιχεία που οδήγησαν την ομάδα του στην επιτυχία. Η ομιλία συνοδεύεται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνει συνέντευξη του ομιλητή στην κορυφή καθώς επίσης και stage με αυθεντικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάβαση του Έβερεστ.

Επικοινωνία

Για κάθε απορία ή επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με τα προγράμματά μας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 211 40 14744 & 698 363 8000 ή στο email: info@basecamp.gr και θα χαρούμε να συζητήσουμε και να συμμετέχουμε στην οργάνωση του επόμενου σας project είτε αυτό έχει προσωπικό είτε εταιρικό χαρακτήρα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Παναγιώτης Κοτρωνάρος, Γενική Δ/νση (Οδηγός Βουνού, Εκπαιδευτής Ορειβασίας HMCS ML-8, Εκπαιδευτής Αναρρίχησης HMCS CL-8)


Ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος είναι ο δημιουργός και γενικός διευθυντής της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ», του ταξιδιωτικού γραφείου «BASECAMP TRAVEL» και του ηλεκτρονικού καταστήματος ορειβατικού εξοπλισμού «BASECAMP TECH». Είναι επαγγελματίας Οδηγός Βουνού και Εκπαιδευτής Ορειβασίας-Αναρρίχησης HMCS ML-8 & CL-8. Σπούδασε Μηχανολόγος και είναι κάτοχος διπλώματος Προπονητή Αθλημάτων, όμως το πάθος του για τα βουνά και τη ζωή στη φύση τον έκανε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ορειβασία.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας ορειβασίας “HELLAS-EVEREST 2004” της πρώτης Ελληνικής αποστολής που κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου το Μάιο του 2004. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια (Everest 8.848m, Cho Oyu 8.201m, Dhaulagiri 8.167m, Shisha Pangma 8.046m) αποκομίζοντας εκτός των άλλων, μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κινδύνου και καθοδήγησης ομάδων σε αντίξοες συνθήκες. 

Από το 1997 διδάσκει ανελλιπώς τις τεχνικές ορειβασίας, αναρρίχησης και ορεινής διάσωσης σε σχολές όλων των βαθμίδων είναι αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού (ΣΕΟΒ) και έχει εκπαιδεύσει πολλά κλιμάκια ανδρών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (EMAK), των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού καθώς και εργαζομένων σε εργασίες μεγάλου ύψους.

To 2001 ίδρυσε τη Σχολή Ορεινών Αθλημάτων «BASE CAMP» και αργότερα (2014) το ταξιδιωτικό γραφείο «BASECAMP TRAVEL», με σκοπό την εκπαίδευση στα ορεινά σπορ και τη διοργάνωση ορειβατικών αποστολών στα βουνά του κόσμου, με ανοιχτή συμμετοχή ορειβατών από όλη την Ελλάδα. Σε επαγγελματική βάση έχει οργανώσει, ηγηθεί και υλοποιήσει πάνω από 60 σχολές ορειβασίας & αναρρίχησης και πάνω από 50 ορειβατικές αποστολές σε κάθε γωνιά της γης (Ιμαλάια, Παμίρ, Αλάσκα, Άνδεις, Άλπεις, Καύκασος, Ισημερινός, Τανζανία, Κένυα, Μαρόκο, Κιργιστάν, Τουρκία, Ιορδανία, Βόρνεο, Βιετνάμ κ.α).

Από το 2006 συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες όλων των κλάδων ως εξωτερικός ομιλητής (inspirational speaker) σε σεμινάρια ηγεσίας, ομαδικότητας και ενδυνάμωσης ανθρώπινου δυναμικού, με κυριότερο θέμα την ιστορική ανάβαση στην στέγη του κόσμου (Everest Power Talk). Είναι επίσης διοργανωτής εταιρικών team-building events με την ονομασία Everest Challenge. Από το 2012 είναι μέλος του European Mentoring & Coaching Council (EMCC), της Hellenic Coaching Association (HCA) και του Global Institute for Leadership Development (GILD).

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με πάθος με διάφορα αθλήματα υπεραντοχής σε ξηρά και θάλασσα με επιτυχίες στο Σπάρταθλον (250km), τους διάπλους Τορωναίου & Μεσσηνιακού κόλπου (26 & 35km), το Ironman Τρίαθλο και τους ορεινούς αγώνες δρόμου (UTMB 160km, Route 120km, Olympus Marathon 44km κ.α). Η φιλοσοφία του σχετικά με τις υπαίθριες δραστηριότητες είναι απλή και αποδίδεται γλαφυρά με τη φράση “Ταυτίσου με τη ΦΥΣΗ” που συχνά χρησιμοποιεί στις συζητήσεις με τους μαθητές του.

Αναστάσιος Γεωργίτσης (Εκπαιδευτής Αναρρίχησης HMCS-CL8, Προπονητής Αγωνιστικής Αναρρίχησης ΓΓΑ)


Γεννημένος στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1977, ο Τάσος είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης και ηγείται του αθλητικού τμήματος αγωνιστικής αναρρίχησης της σχολής μας. Είναι διπλωματούχος Εκπαιδευτής Αναρρίχησης επιπέδου CL-8, Προπονητής Αγωνιστικής Αναρρίχησης ΓΓΑ και Χαράκτης Αγώνων Αναρρίχησης, και διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως προπονητής αγωνιστικών τμημάτων αναρρίχησης πολλών αθλητικών σωματείων.

Ξεκίνησε τα πρώτα του κάθετα βήματα στους πύργους των Μετεώρων και αυτό αποτέλεσε αφορμή να ασχοληθεί με την αθλητική και αγωνιστική αναρρίχηση τόσο ο ίδιος ως αθλητής και μετέπειτα ως προπονητής. Στην εικοσαετή και πλέον πορεία του έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση πολλών νέων αναρριχητών μέσα απο τις Σχολές Αναρρίχησης Βράχου όλων των βαθμίδων, έχει κατακτήσει Εθνικά Πρωταθλήματα και διακρίσεις, έχει εντάξει στην Εθνική Ομάδα Αγωνιστικής Αναρρίχησης αθλητές του και έχει συμμετάσχει με αυτούς σε διάφορα Πρωταθλήματα έως και Παγκόσμια, πέραν των παλαιότερων ατομικών του διακρίσεων σε εθνικό επίπεδο.

Έχει ασχοληθεί με το άνοιγμα νέων αναρριχητικών πεδίων και διαδρομών όλων των επιπέδων. Η δράση του ως αθλητής αγωνιστικής αναρρίχησης περιλαμβάνει διαδρομές δυσκολίας 8ου Γαλλικού βαθμού καθώς και πρώτες επαναλήψεις έως 8a σε διάφορα αναρριχητικά πεδία και ορθοπλαγιές βουνών της Ελάδας και του εξωτερικού.

Γιώργος Μάλαμας (Εκπαιδευτής Αναρρίχησης HMCS CL-7, Εκπαιδευτής Ορειβασίας HMCS ML-7)

Ο Γιώργος Μάλαμας είναι Εκπαιδευτής Ορειβασίας-Αναρρίχησης HMCS ΜL-7 & CL-7, της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης. Έχει σπουδάσει ανθρωπιστικές επιστήμες με ειδικότητα στην Ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό. Η ενασχόληση του με την ορειβασία ξεκινάει το 1996 ενώ το 2007, συμμετέχει στις σχολές ορειβασίας και αναρρίχησης του BaseCamp. Από τότε η ορειβασία και η αναρρίχηση έγινε για τον Γιώργο τρόπος ζωής. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των outdoors μέσα από την εταιρεία Climb Up την οποία δημιούργησε το 2013, με έδρα την Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές αποστολές του BaseCamp στα Παμίρ και στον Καύκασο και έχει σκαρφαλώσει διαδρομές χιονιού-πάγου-βράχου και μεικτού πεδίου στα σημαντικότερα βουνά της Ελλάδας, στις Άλπεις, τους Δολομίτες, τα Τάτρας και τα Καρπάθια όρη. Εκτός από την ορειβασία έχει ασχοληθεί εντατικά με την αθλητική αναρρίχηση σε τεχνητούς τοίχους και έχει χαράξει περισσότερες από 100 νέες διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης σε βράχο.

Η συμβολή, ο εθελοντισμός και η παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη, αποτελούν σημαντική προτεραιότητα της ζωής του. Είναι εκπαιδευτής συνοδών βουνού, εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) όπως επίσης εκπαιδευτής Avalanche Search And Rescue Level 1 & 2 από την Γαλλική ANENA (Association Nationale pour l’Étude de la Neige et des Avalanches). Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις ορεινής διάσωσης της Σλοβακικής HORSKA SLUZBA και της Βρετανικής ΑΜΙ. Από το 2013 συνεργάζεται σταθερά με τις σχολές του BaseCamp με ενεργό εκπαιδευτικό και οργανωτικό ρόλο.

Νίκος Τόδουλος, Travel Operations Manager (Αρχηγός Ορειβασίας ML-5)

Ο Nίκος Τόδουλος είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος της περιπέτειας που από το 2.000 έχει πραγματοποιήσει με τα πόδια και το ποδήλατο πάνω από 32.000 χιλιόμετρα και έχει ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους της γης. Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Imperial College και του London School of Economics, ξέφυγε από μια συμβατική σταδιοδρομία και κατόρθωσε να μετατρέψει το μεγαλύτερο πάθος του σε επάγγελμα.

Ξεκίνησε την ορειβατική του δράση από τις σχολές ορειβασίας-αναρρίχησης αρχαρίων και μέσου επιπέδου του ΒaseCamp και Αρχηγός Ορειβασίας HMCS-ML5 καθώς και μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας ως τεχνικός σύμβουλος, οργανωτής και αρχηγός γεωγραφικών και πολιτιστικών αποστολών, τουριστικών γραφείων της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει δημιουργήσει το εξειδικευμένο σε θρησκευτικά-φυσιολατρικά ταξίδια στο Άγιον Όρος γραφείο, με την ονομασία “Agion Oros Trek”.

Σε αθλητικό επίπεδο, τα πιο πρόσφατα project του ως αθλητής της The North Face®, ήταν οι δύσκολες προσπάθειες διάσχισης απομονωμένων περιοχών του πλανήτη όπως η Ισλανδία, το υψίπεδο του Θιβέτ, και το απομονωμένο βασίλειο του Μπουτάν καθώς και η διάσχιση της Κορσικής μέσα από το δυσκολότερο πεζοπορικό μονοπάτι της Ευρώπης GR20. Επίσης έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια, στις Άνδεις, στην Παταγονία, στην Αφρική, στο Βόρνεο, στον Καύκασο, στην Γροιλανδία, στις Βαλκανικές χώρες, στις Γαλλικές και Ελβετικές Άλπεις, στην Ανταρκτική καθώς και στις αρκτικές σκανδιναβικές χώρες με ορειβατικά σκι και χιονορακέτες.

Από το 2015 συνεργάζεται με το Basecamp Travel ως Operations & Planning Manager καθώς επίσης και ως συνοδός πεζοπορικών εκδρομών (trekking guide) και αρχηγός αποστολών. Η τεράστια ταξιδιωτική του εμπειρία, το οργανωτικό του ταλέντο και η άσβεστη φλόγα για περιπέτεια και εξερεύνηση νέων προορισμών, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία των νέων προγραμμάτων και στόχων της εταιρείας.