Η 20η εξόρμηση της Σχολής Βουνού 2021-2022 και πρώτη για το νέο έτος, θα διεξαχθεί στο διάσημο ψηλότερο Ελληνικό βουνό, τον μυθικό Όλυμπο το τετραήμερο 6-9 Ιανουαρίου 2022. Με ύψος που αγγίζει τα 3.000m, ο Όλυμπος το μυθικό βουνό της Αρχαίας Ελλάδας κατέχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια ιστορία και είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές βουνό της Ελλάδας. Το εντυπωσιακό του ύψος, η μυθική του γοητεία και η εύκολη προσβασιμότητα τον καθιστούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Κατά την διάρκεια της τετραήμερης παραμονής μας στο βουνό των Θεών, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις πάνω στις τεχνικές κίνησης στο χιονισμένο πεδίο, τους χειρισμούς των σχοινιών, τη χρήση κραμπόν-πιολέ, την κίνηση σε φιξαρισμένα σχοινιά κ.α.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τετράωρη πεζοπορία την Πέμπτη 6/1/22 στις 12πμ από την θέση “Γκορτσιά” στα 1.100m και η πρώτη διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο “Πετρόστρουγκα” στο 2.100m. Την Παρασκευή 7/1/22 θα γίνει ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών και διανυκτέρευση στο καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης” που είναι και το ψηλότερο καταφύγιο των βαλκανίων, χτισμένο σε υψόμετρο 2.700m.  Το Σάββατο 8/1/22 θα γίνει αναβαση στον Μύτικα από το ομώνυμο λούκι με χρήση φιξαρισμένων σχοινιών και διανυκτέρευση ξανά στο καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης”. Τέλος την Κυριακή 9/3/2022 θα γίνει η κατάβαση-επιτροφή από την ίδια διαδρομή στη θέση “Γκορτσιά” και από εκεί στο Λιτόχωρο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα, για την συμμετοχή σας στην εξόρμηση θα πρέπει να προσκομίσετε αρνητικό διαγνωστικό Rapid test 24 ωρών για τον Covi19, ανεξάρτητα εάν έχετε εμβολιαστεί ή όχι κατά του Covid19. 

Χιλιομετρικές αποστάσεις

 • Αθήνα-Λιτόχωρο (θέση Γκορτσιά) 430km (4ωρ.45′, μέσω Εθνικής οδού Αθ-Θεσ, χωρίς στάσεις)
 • Θεσσαλονίκη-Λιτόχωρο (θέση Γκορτσιά 105km (1ωρ.30′, μέσω Εθνικής οδού Θεσ-Αθ, χωρίς στάσεις )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση στις 12.00πμ στη θέση “Γκορτσιά” (υψ. 1.100m), στη αρχή του μονοπατιού για το οροπέδιο των Μουσών. Για να φτάσουμε ως εκεί παίρνουμε οδικώς το δρόμο που ανεβαίνει από το Λιτόχωρο για τα Πριόνια. Στο 14° χιλιόμετρο συναντάμε στα δεξιά μας στενό χωμάτινο δρόμο που καταλήγει σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Εδώ θα γίνει ο δανεισμός του εξειδικευμένου ορειβατικού εξοπλισμού στους συμμετέχοντες (κραμπόν, πιολέ, κράνη, σχοινιά, μπωντριέ κ.α). Το πρώτο τμήμα της διαδρομής περιλαμβάνει ορεινή πεζοπορία σε φαρδύ καλογραμμένο μονοπάτι που διασχίζει πυκνό δάσος με οξυές και έλατα έως την θέση “Μπάρμπα” όπου θα γίνει και η πρώτη στάση (1ώρα, υψ. 1.450m). Στη συνέχεια θα διασχίσουμε το πανέμορφο δάσος μαύρης πεύκης ως το χαρακτηριστικό μπαλκόνι “Κόκα” (1ώρα, 1.650m) με την μοναδική θέα στη χαράδρα του Ενιπέα και από εκεί για την “Πετρόστρουγγα” (1,5ώρα, υψ. 1.950m). Εδώ ανάμεσα στα εντυπωσιακά υπεραιωνόβια ρόμπολα, βρίσκεται το καταφύγιο της ΕΟΔ. Δείπνο & διανυκτέρευση στο καταφύγιο ή εναλλακτικά σε αντίσκηνα.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Εγερτήριο στις 6.30πμ. Πρωινό στις 7πμ και αναχώρηση για το οροπέδιο των Μουσών στις 8πμ. Από το καταφύγιο η ανάβαση μας κινείται σε ποιο απότομες πλαγιές έως την ράχη από όπου θα προσεγγίσουμε την κορυφή “Σκούρτα” (2,5ώρες, 2.450m). Στο σημείο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ασφαλιστικά μέσα (κραμπόν, πιολέ, σχοινιά κλπ) προκειμένου να περάσουμε με ασφάλεια τον “Λαιμό” που οδηγεί στο ασφαλισμένο με συρματόχοινο, πέρασμα του Γιώσου Αποστολίδη σε υψόμετρο 2.550m (1,5ώρα) και από εκεί στο “Οροπέδιο των Μουσών”. Βγαίνοντας στο οροπέδιο θα χρειαστούμε άλλη 1 ώρα πεζοπορίας, ανάλογα και με την ποιότητα του χιονιού, για να φτάσουμε στο καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης”. Το καταφύγιο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 2.700m και είναι το ψηλότερο σε όλα τα Βαλκάνια ! Διανυκτέρευση στο καταφύγιο ή εναλλακτικά σε αντίσκηνα. Διάρκεια πορείας: 4-5 ώρες.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Εγερτήριο στις 6.00πμ. Πρωινό στις 6.30πμ και αναχώρηση για την ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου στις 7.30πμ. Έξω από το καταφύγιο φοράμε τον ειδικό εξοπλισμό (κραμπόν, πιολέ, κράνος, μπωντριέ κλπ). Από το καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης” κατεβαίνουμε 80-100 περίπου μέτρα προς την λεκάνη “Γούρνα”(30′, υψ. 2.580m) και από εκεί ανηφορίζουμε την πλαγιά για την αρχή της τραβέρσας που οδηγεί στην βάση του λουκιού του Μύτικα. Από το σημείο αυτό ξεκινά η κίνηση σε φιξαριαμένα σχοινιά έως την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα του Ολύμπου σε υψόμετρο 2.918m. Διάρκεια ανάβασης 3-4ώρες και κατάβασης 2-3ώρες ανάλογα με τις συνθήκες χιονιού. Γεύμα & δείπνο στο καταφύγιο. Διανυκτέρευση ή εναλλακτικά σε αντίσκηνα.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Εγερτήριο στις 6.30πμ. Πρωινό στις 7.00πμ και αναχώρηση για την κατάβαση-επιστροφή στις 8.00πμ. Αρχικά διασχίζουμε το οροπέδιο των Μουσών και στη συνέχεια κατηφορίζουμε για την θέση Γκορτσιά και από εκεί στο Λιτόχωρο, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή όπως και κατά την άνοδο, αφού πρώτα κάνουμε μια σύντομη στάση στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας (1.950m). Άφιξη γύρω στις 3μμ στο πάρκινγκ στην αρχή του μονοπατιού στην θέση “Γκορτσιά” από όπου ξεκινήσαμε. Διάρκεια πορείας: 5-6ώρες. Συνολική υψομετρική κατάβασης: -1.600m. Συνολική απόσταση: 11km. Παράδοση του εξοπλισμού της σχολής (μπωντριέ, σχοινιά κλπ) και αναχώρηση για Αθήνα στις 3.00μμ. Στάση για γεύμα (προαιρετικά) σε παραδοσιακό εστιατόριο στα Πριόνια ή στο Λιτόχωρο (δεν περιλαμβάνεται στην τιμή). Άφιξη στην Αθήνα γύρω στις 11μμ. Λήξη της εξόρμησης, αναχώρηση.

ΣΗΜΕΙΑ & ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Επιβίβαση στο Mountain Bus από την αφετηρία στην  Πλατεία Καραϊσκάκη (75€)

Το ραντεβού για την αναχώρηση μας με το Mountain Bus για τον Όλυμπο, είναι στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας, πάνω από τον σταθμό του Μετρό “Μεταξουργείο”, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 5.50πμ. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/ACTjhKuczM8z3ptLA

Επιβίβαση στο Mountain Bus από την Γέφυρα Καλυφτάκη (75€)

Η επιβίβαση σας στο Mountain Bus, μπορεί να γίνει και από την Γέφυρα Καλυφτάκη (έξοδος για Ολυμπιακό Χωριό) στο ύψος της Νέας Κηφισιάς στις 6.30πμ. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στην γέφυρα Καλυφτάκη κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/sphnBbrjHcLmUDSC9

Επιβίβαση στο Mountain Bus στο Λιτόχωρο (10€)

Το ραντεβού μας για όσους έρθουν στην εξόρμηση στον Όλυμπο με ΙΧ και επιθυμούν να μετακινηθούν με το Mountain Bus στη διαδρομή Λιτόχωρο – Γκορτσιά Ολύμπου – Λιτόχωρο με το Mountain Bus, είναι στις 11.15πμ, στο πάρκινγκ κάτω απο την κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στο Λιτόχωρο, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/BauihWUDuqtFAVBs5

Συνάντηση στην θέση Γκορτσιά Ολύμπου (αρχή του μονοπατιού) (0€)

Το ραντεβού μας για όσους έρθουν στην εξόρμηση στον Όλυμπο με ΙΧ , είναι στις 12.00μμ, στη θέση Γκορτσιά Ολύμπου (13km από το Λιτόχωρο). Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στη Γκορτσιά κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/xYn5z9KVMvnNCMqDA

Εκπαιδευτικά αντικείμενα

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που θα αναλυθούν κατά την διάρκεια της εξόρμησης, είναι τα εξής:

Τεχνικές ορεινής πεζοπορίας

W-01 Ανάγνωση ορεινού τερέν
W-02 Κατηγορίες ρυθμού πεζοπορίας
W-03 Ορεινή πεζοπορία σε κατσάβραχο

W-04 Κίνηση σε σάρες
W-05 Βασικές αρχές αναρρίχησης βράχου
W-06 Scrampling

Προσανατολισμός

Π-01 Ανάγνωση ισοϋψών καμπύλων
Π-02 Χάραξη πορείας στο χάρτη
Π-03 Υπολογισμός γεωγραφικού αζιμούθιου
Π-04 Υπολογισμός φαινομενικής & πραγματικής απόστασης

Π-05 Προσανατολισμός χάρτη
Π-06 Διόπτευση στο φυσικό περιβάλλον
Π-07 Μετατροπή γεωγραφικού αζιμούθιου σε μαγνητικό
Π-08 Υπολογισμός μαγνητικής απόκλισης
Π-09 Χρήση συσκευής GPS
Π-10 Εφαρμογή πορείας στο βουνό με πυξίδα-χάρτη & GPS

Κόμποι

Κ-01: Οχτάρι
Κ-02: Ημίδεσμος
Κ-03: Αλουέτ

Κ-04: Ψαρόκομπος
Κ-05: Ιμαντόκομπος
Κ-06: Γαλλικός αυτοσφιγγόμενος
Κ-07: Μουλαρόκομπος
Κ-08: Κόμπος Οδηγού
Κ-09: Ψαλιδιά
Κ-10: Μισή Ψαιδια
Κ-11: Πεταλούδα
Κ-12: Καντηλίτσα

Τεχνικές ασφάλισης / δεσίματα

S-01 Δέσιμο με & χωρίς μπωντριέ
S-02 Αλπικές κουλούρες
S-03 Ταυτόχρονη κίνηση

S-04 Δυναμική ασφάλιση
S-05 Σύνδεση ασφαλειών ρελέ
S-06 Στατική ασφάλιση

Τεχνικές κίνησης & ασφάλισης στο χιόνι

X-01 Κίνηση σε χιόνι χωρίς κραμπόν
Χ-02 Άνοιγμα βημάτων στο χιόνι

X-03 Χρήση κραμπόν-πιολέ
X-04 Τεχνικές αυτοφρεναρίσματος (self-arest)
X-05 Ταυτόχρονη κίνηση στο χιόνι
X-06 Τοποθέτηση ασφαλειών χιονιού (αλουμινογωνίες)
X-07 Κατασκευή ρελέ στο χιόνι
X-08 Δυναμική & στατική ασφάλιση
X-09 Κίνηση σε φιξαρισμένα σχοινιά

Εξοπλισμός

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την συγκεκριμένη εξόρμηση, περιγράφεται αναλυτικά στις παρακάτω λίστες:

 1. Λίστα-Α: Υλικά που σας δανείζει η Σχολή Βουνού
 2. Λίστα-Β: Σετ τεχνικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού που πρέπει να προμηθευτείτε
 3. Λίστα-Γ: Ρουχισμός & Υποδήματα
 4. Λίστα-Δ: Εξοπλισμός Γενικής χρήσης
 5. Λίστα-Ε: Υλικά για διανυκτέρευση στο καταφύγιο
 6. Λίστα-Η: Κατασκηνωτικά είδη για διαν/ση σε αντίσκηνο ή bivouac
 7. Λίστα-Ζ: Διατροφή/προτεινόμενα τρόφιμα
 8. Λίστα-Η: Ατομικό φαρμακείο

Λίστα-Α: Υλικά που σας δανείζει η Σχολή Βουνού

Εξειδικευμένος εξοπλισμός που σας παρέχει (σας δανίζει) η Σχολή Βουνού. Τον εξοπλισμό αυτόν θα τον παραλάβετε πριν την έναρξη της πεζοπορίας και θα τον επιστρέψετε με την λήξη της εξόρμησης.

 1. Ορειβατική ζώνη ασφαλείας (μπωντριέ)
 2. Δυναμικό σχοινί 50-60m (1 ανά 3-4 άτομα)
 3. Πιολέ
 4. Κραμπόν + θήκη

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τεχνικό εξοπλισμό

Κραμπόν

Ανάλογα με το είδος της μπότας (δύσκαμπτη, ημιάκαμπτη, άκαμπτη), αντιστοιχεί και διαφορετικό είδος κραμπόν (δετά, semi fast, fast), τα οποία ρυθμίζονται ειδικά στο μέγεθος της μπότας σας. Για τον λόγο αυτό, εάν συμμετέχετε στο πλήρες πρόγραμμα της Σχολής Βουνού, τα κραμπόν αυτά τα δανείζεστε από την σχολή και τα κρατάτε για όλη την διάρκεια του χειμερινού σκέλους, καταβάλλοντας (άπαξ) εγγύηση 80€, σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς. Τα χρήματα αυτά, θα σας επιστραφούν στο τέλος του χειμερινού σκέλους της σχολής αφού πρώτα επιστρέψετε τα κραμπόν μαζί με την ειδική θήκη, στη σχολή. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε τα κραμπόν σας από ορειβατικά καταστήματα ή απευθείας από την σχολή.

Λοιπός εξοπλισμός

Τον υπόλοιπο εξοπλισμο που σας δανείζει η σχολή (σχοινιά, μπωντριέ, αντίσκηνα, πιολέ, αλουμινογωνίες κλπ), τα επιστρέφετε στους διοργανωτές στο τέλος της κάθε εξόρμησης που παίρνετε μέρος, είτε είστε εγγεγραμμένοι στην σχολή είτε όχι.

Συμμετέχοντες εκτός σχολής

Για όσους συμμετέχουν μεμονωμένα στις εξορμήσεις, χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι στη Σχολή Βουνού, στην τιμή της κάθε εξόρμησης περιλαμβάνεται και η ενοικίαση του εξοπλισμού, οπότε αυτοί δεν χρειάζεται να καταβάλουν την εγγύηση, καθώς θα παραδώσουν τον εξοπλισμό που δανείστηκαν (συμπεριλαμβανομένων των κραμπόν), στο τέλος της κάθε εξόρμησης.

Φόρμα εγγραφής

Πλέον στην φόρμα εγγραφής υποχρεούστε να δηλώσετε το είδος των κραμπόν τα οποία θέλετε να σας δανείσει η σχολή (δετά, semifast, fast) ανάλογα με το είδος της μπότας που έχετε (δύσκαμπτη, ημιάκαμπτη, άκαμπτη).

Μπότες χειμερινού βουνού

Για να δείτε σε ποια κατηγορία ανήκει η μπότα σας, διαβάστε τον παρακάτω συνοπτικό οδηγό:

Δύσκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά ΔΕΝ έχουν υποδοχές για τις δέστρες των semi fast και fast κραμπον, ούτε στο εμπρός ούτε στο πίσω μέρος τους. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν ΔΕΤΑ.

Ημιάκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά έχουν υποδοχή για τις δέστρες μόνο στο πίσω μέρος της μπότας, ενώ ΔΕΝ έχουν υποδοχή στο εμπρός μέρος. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν SEMI FAST.

Άκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά έχουν υποδοχή για τις δέστρες τόσο στο πίσω όσο και στο εμπρός μέρος τους. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν FAST.

Λίστα-Β: Σετ τεχνικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού* που πρέπει να προμηθευτείτε

Πρόκειται για σετ υποχρεωτικού τεχνικού εξοπλισμού που πρέπει να διαθέτουν (ή να προμηθευτούν) οι συμμετέχοντες προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το σετ αυτό οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν συνεχώς στο σακίδιο τους σε όλες τις εξορμήσεις της Σχολής Βουνού. Το σετ αυτό του εξοπλισμού περιλαμβάνει τα παρακάτω 7 υλικά και μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από καταστήματα ορειβατικών ειδών είτε κατευθείαν από την ίδια την σχολή, συμπληρώνοντας την φόρμα παραγγελίας σετ υλικών. 

 1. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (1)
 2. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
 3. Καραμπίνερ απλό (1)
 4. Κορδονέτο διατομής 7mm & μήκους 5m (1)
 5. Κορδονέτο 6mm & μήκους 170cm (1)
 6. Ιμάντας (νάιλον) άραφτος μήκους 170cm (1)
 7. Ιμάντας ραμμένος μήκους 60cm (1)

*  Το παραπάνω σετ εκπαιδευτικού εξοπλισμού, περιλαμβάνεται στην τιμή της κάθε εξόρμησης και δανείζεται από τους διοργανωτές μόνο στους εκτός σχολής συμμετέχοντες. Οι μαθητές/μαθήτριες της Σχολής Βουνού, οφείλουν να προμηθευτούν το παραπάνω σετ υλικών και να το έχουν μαζί τους σε κάθε εξόρμηση της σχολής. Ο εξοπλισμός αυτός χρησιμεύει εκτός των άλλων και για τις ασκήσεις που απαιτείται να εκτελούν οι συμμετέχοντες της Σχολή Βουνού και στο σπίτι (homework). 

Λίστα-Γ: Ρουχισμός & Υποδήματα

 1. Μπότες χειμερινής ορειβασίας ημιάκαμπτες ή άκαμπτες
 2. Γκέτες για τα χιόνια
 3. Κάλτσες ορεινής πεζοπορίας χειμερινού βουνού
 4. Ισοθερμικό εσώρουχο κοντομάνικο (συνθετικό)
 5. Iσοθερμικό εσώρουχο μακρυμάνικο (συνθετικό)
 6. Ισοθερμικό εσώρουχο παντελόνι (κολάν) ή παντελόνι powerstretch/soft shell
 7. Ζακέτα fleece (polartec)
 8. Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ & παντελόνι
 9. Βεστάκι ελαφρύ (π.χ. πουπουλένιο)
 10. Γάντια λεπτά fleece (1 ζεύγος)
 11. Γάντια χοντρά αδιάβροχα (1 ζεύγος)
 12. Μαντήλι λαιμού (buff)
 13. Σκούφος & Μπαλακλάβα (σκούφος full face)

Λίστα-Δ: Εξοπλισμός Γενικής χρήσης

 1. Σακίδιο 35-60lt
 2. Μπατόν (μπαστούνια πεζοπορίας)
 3. Φακός κεφαλής (+ εφεδρικές μπαταρίες)
 4. Παγούρι 1-1,5lt
 5. Αλουμινοκουβέρτα
 6. Γυαλιά ηλίου
 7. Μάσκα θυέλλης (μάσκα σκι)
 8. Συστήματα προσανατολισμού (χάρτης-πυξίδα-gps)
 9. Σουγιάς (ελαφρύς)
 10. Σφυρίχτρα
 11. Αναπτήρας & σπίρτα
 12. Ομπρέλα (μόνον όταν ο καιρός προβλέπεται βροχερός)

Λίστα-Ε: Υλικά για διανυκτέρευση στο καταφύγιο*

 1. Υπνόσακος για καταφύγιο (+4 Cº)
 2. Μαξιλαροθήκη (ή φουσκωτό μαξιλάρι)
 3. Παντόφλες

* Λόγω των μέτρων κατά του Covid19 τα καταφύγια ΔΕΝ παρέχουν πλέον κλινοσκεπάσματα, μαξιλαροθήκες & παντόφλες.

Λίστα-Η: Κατασκηνωτικά είδη για διαν/ση σε αντίσκηνο ή bivouac

 1. Bivisac ή αντίσκηνο
 2. Υπνόσακος για αντίσκηνο (-4 Cº)
 3. Κάριματ-στρωματάκι ύπνου
 4. Μαγειρικά σκεύη

Λίστα-Ζ: Διατροφή (προτεινόμενα τρόφιμα)

 1. Σταφίδες 250gr (τροφή ανάγκης)
 2. Χουρμάδες ή/και σύκα ξερά
 3. Μπάρες δημητριακών (π.χ. βρώμης)
 4. Ξηροί καρποί (π.χ. φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια)
 5. Τυρί κίτρινο ημίσκληρο (300-400gr)
 6. Παξιμάδια ολικής άλεσης
 7. Σαλάμι πικάντικο
 8. Έτοιμο* γεύμα για το δείπνο (π.χ. μακαρόνια με τυρί)
  * Αφορά μόνο τις εξορμήσεις που δεν περιλαμβάνουν δείπνο.

Λίστα-Η: Ατομικό φαρμακείο

 1. Ελαστικός επίδεσμος 10-12cm
 2. Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
 3. Αντισηπτικό (bedadine)
 4. Παυσίπονα (depon)
 5. Γάζες 15x30cm (3-4 τεμάχια)
 6. Αντιηλιακή κρέμα & lipstick
 7. Προσωπικά φάρμακα

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας.

Τιμή: 260 € (η τιμή αυτή ισχύει για τους ΜΗ εγγεγραμμένους στη Σχολή Βουνού συμμετέχοντες)

Τιμή μαθητών Σχολής Βουνού: 190€

Περιλαμβάνονται:

 1. Μετακινήσεις με το Mountain Bus στη διαδρομή: Αθήνα – Λιτόχωρο – Γκορτσιά Ολύμπου – Λιτόχωρο – Αθήνα
 2. Μια διανυκτέρευση στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα με δείπνο & πρωινό
 3. Δύο διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης με γεύμα, δείπνο & πρωινό
 4. Δίδακτρα για την διδασκαλία των εκπαιδευτικών αντικειμένων
 5. Τεχνικός εξοπλισμός (ζώνες, σχοινιά, κραμπόν, πιολέ κλπ)
 6. Ασφαλιστική κάλυψη

Δεν περιλαμβάνονται:

– Αναψυκτικά, ποτά, εμφιαλωμένα νερά
– Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάλυση τιμών

 • Μετακινήσεις με το Mountain Bus στη διαδρομή Α: Αθήνα – Λιτόχωρο – Γκορτσιά Ολύμπου – Λιτόχωρο – Αθήνα (75€)
 • Μετακινήσεις με το Mountain Bus στη διαδρομή Β: Λιτόχωρο – Γκορτσιά Ολύμπου – Λιτόχωρο (10€)
 • Μια διανυκτέρευση στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα με δείπνο & πρωινό (35€)
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης με γεύμα, δείπνο & πρωινό (2 x 40€ = 80€)
 • Διημέρευτρα καταφυγίου: 3 € ανά διανυκτέρευση (χρεώνονται εάν μείνετε σε αντίσκηνο) (3 x 3€ = 9€)*
 • Ενοικίαση τεχνικού εξοπλισμού (σχοινιά, μπωντριέ, κραμπόν, πιολέ κλπ) & δίδακτρα για την διδασκαλία των εκπαιδευτικών αντικειμένων: 70€ (ισχύουν μόνον για τους εκτός σχολής συμμετέχοντες).* Εάν μείνετε σε αντίσκηνο, χρεώνεστε για την διαμονή σας, μόνο τα διημέρευτρα του καταφυγίου, χωρίς το φαγητό, ήτοι: 3 x 3€ = 9€. Εάν μείνετε στο καταφύγιο, η υποχρεωτική τιμή πακέτου (ύπνος + φαγητό), αποτελεί πολιτική του καταφυγίου για τα γκρουπ και όχι της σχολής. Αυτό συμβαίνει διότι οι διαχειριστές των καταφυγίων πληρώνονται μόνο για τα φαγητά, ενώ τα έσοδα των διανυκτερεύσεων πηγαίνουν στην ΕΟΟΑ ή/και στους ορειβατικούς συλλόγους, στους οποίους ανήκουν τα καταφύγια.

Κρατήσεις θέσεων

Για να κάνετε κράτηση θέσης, θα πρέπει:

 1. Να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, που υπάρχει στο τέλος του παρόντος κειμένου.
 2. Να καταθέσετε το νωρίτερο δυνατόν, την τιμή συμμετοχής (ανάλογα με το τις παροχές που έχετε επιλέξει με βάση την ανάλυση τιμών), σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας. 
 • Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
 • Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
 • Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GRGR3601720950005095057044925)
 • Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα, καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση μέσω WhatsUp/Viber/Messenger στο τηλ. +30 6983 63 8000.

Κοινότητα Viber

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα και να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο τα νέα μας (ημερολόγιο σχολής βουνού/βράχου, τεχνικές συμβουλές, ανακοινώσεις για νέα προγράμματα κλπ), παρακαλούμε συνδεθείτε στην κοινότητα ⁨μας στο Viber κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://invite.viber.com/g2=AQBi2SlJMys44k3ghoqUOJyU4Ir4ciObjiCPLeuGUsnFsl4SXJSTfFhLb4AvDDq4

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΕΣ
 1. Δήλωση Συμμετοχής
 2. Παραγγελία Υλικών
 3. Παραγγελία Χαρτών

Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής

Για την σωστή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στο πρόγραμμα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Όλα τα πεδία της φόρμας πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.
 2. Τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για την ταυτοποίηση σας είναι: Επώνυμο, Όνομα & Ημερομηνία Γεννήσεως.
 3. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κόμματα ανάμεσα στις λέξεις.
 4. Συμπληρώστε τα πεδία “Επώνυμο” & “Όνομα” με σωστά τονισμένα μικρά (πεζά) Ελληνικά γράμματα (εκτός από το πρώτο γράμμα π.χ Γεωργίου) και όχι με γράμματα greeklish.
 5. Στο πεδίο “Όνομα” συμπληρώστε το όνομα σας όπως αναγράφεται στην αστυνομική σας ταυτότητα και όχι το υποκοριστικό (π.χ Νικόλαος και όχι Νίκος).
 6. Στο πεδίο “Κινητό τηλέφωνο” συμπληρώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου (π.χ 6983638000) ΧΩΡΙΣ το Ελληνικό πρόθεμα (0030 ή +30). Αν δεν έχετε Ελληνικό αριθμό κινητού, συμπληρώστε και το πρόθεμα της χώρας του αριθμού του κινητού τηλεφώνου σας (πχ. +33).
 7. Στο πεδίο “Email” συμπληρώστε το email σας με μικρά λατινικά γράμματα (όχι κεφαλαία).
 8. Στο πεδίο “Ημερομηνία Γεννήσεως” συμπληρώστε την ημερομηνία γεννήσεως σας ως εξής: ημ/μήνας/έτος (π.χ. 16/05/2004)
 9. Στο πεδίο “Περιοχή κατοικίας” συμπληρώστε την περιοχή κατοικίας σας (όχι την διεύθυνση σας) και με μικρά (πεζά) γράμματα (π.χ Θεσσαλονίκη).

Error: Contact form not found.

Φόρμα Παραγγελίας Υλικών

Για την δική σας εξυπηρέτηση μπορείτε να παραγγείλετε όλα ή κάποια από τα απαραίτητα για την Σχολή Βουνού εκπαιδευτικά υλικά, συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Παραγγελίας. Η παραλαβή των υλικών θα γίνει στην πρώτη σας εξόρμηση στο βουνό.

Error: Contact form not found.

Φόρμα Παραγγελίας Χαρτών

Για την δική σας εξυπηρέτηση μπορείτε να παραγγείλετε μεμονωμένα ή συνολικά, τους χάρτες των βουνών όπου θα γίνει η πρακτική εκπαίδευση στον Προσανατολισμό, συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Παραγγελίας Χαρτών. Η παραλαβή του/των χαρτών θα γίνει στην πρώτη σας εξόρμηση στο βουνό.

Error: Contact form not found.

6-9 Ιανουαρίου 2022
Διάρκεια: 4 ημέρες (Π/Π/Σ/Κ)
Παροχές: Οδηγοί & συνοδοί βουνού, εκπαίδευση, εξοπλισμός, μετακινήσεις, 3 διαν/σεις, 3 πρωινά, 3 δείπνα, 2 γεύματα
Εμπειρία: Ορεινής πεζοπορίας
Τιμή: 260€
Τιμή μαθητών Σχολής Βουνού: 190€