Η 31η εξόρμηση της Σχολής Βουνού 2021-2022, θα διεξαχθεί στα Βαρδούσια όρη, ένα από τα πιο αλπικά βουνά της Ελλάδας! Με περισσότερες από 10 κορυφές τους να ξεπερνούν τα 2.000m καθώς και ένα εντυπωσιακό όσο και πολυσχιδές ορεινό ανάγλυφο, είναι από τα πιο δημοφιλή βουνά για χειμερινή ορειβασία και δικαίως θεωρούνται ως η “Μέκα” του ελληνικού αλπινισμού. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλες σχεδόν οι βαθμίδες της ορειβατικής εκπαίδευσης στο χειμερινό βουνό, από αρχαρίων ως και εκπαιδευτών, περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους τα Βαρδούσια.

Τα Βαρδούσια είναι το δεύτερο μετά την Γκιώνα, ψηλότερο βουνό της Ρούμελης και μαζί με την Γκιώνα και τον Παρνασσό, αποτελούν τμήμα της νότιας απόληξης της οροσειράς της Πίνδου. Το μεγαλύτερο μέρος της οροσειράς, βρίσκεται στην επαρχία Δωρίδας του Νομού Φωκίδας, ενώ μικρό τμήμα της στα βόρεια υπάγεται στο Νομό Φθιώτιδας. Αποτελούνται από τρία συγκροτήματα κορυφών: το βόρειο, το δυτικό και το νότιο. Το βόρειο συγκρότημα χαρακτηρίζεται από ομαλές κορυφές, το δυτικό παρουσιάζει πολλές απόκρημνες και ανεξάρτητες μεταξύ τους κορυφές, ενώ το νότιο, που είναι και το υψηλότερο, σχηματίζει μία απόκρημνη και μεγάλη σε μήκος κορυφογραμμή.

Είναι από τις λίγες οροσειρές της Ελλάδας που έχουν αλπικό χαρακτήρα και διατηρούν ακόμα σε μεγάλο βαθμό την αγριότητα του φυσικού τους περιβάλλοντος, λόγω κυρίως του έντονου ορεινού τους ανάγλυφου. Είναι επίσης, προστατευόμενος βιότοπος του δικτύου “Natura 2000”, με μεγάλο τμήμα της επιφάνειας τους, να καλύπτεται από δάση ελάτης, βελανιδιάς και κέδρων, ενώ στα εκτεταμένα υψίπεδα που σχηματίζονται ανάμεσα στις κορυφές τους, βόσκουν αμέριμνα τους καλοκαιρινούς μήνες, μεγάλα κοπάδια αγελάδων, προβάτων και γιδιών.

Ιστορικά στοιχεία

Το αρχαιοελληνικό όνομα των Βαρδουσίων είναι «Κόραξ», ονομασία που σήμερα αναφέρεται στην ψηλότερη κορυφή «Κόρακας», ύψους 2.495m, ενώ ο Στράβων τα αναφέρει στις περιγραφές του και ως «Mέγιστον όρος», εξαιτίας του μεγάλου ύψους τους. Στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, στα Βαρδούσια έδρασαν και προφυλάχτηκαν, οι εξεγερμένοι κάτοικοι των γύρω περιοχών, ενώ τα χωριά Αρτοτίνα & Αθανάσιος Διάκος, διεκδικούν τον τόπο καταγωγής του ήρωα του ’21 Αθανάσιου Διάκου.

Το χωριό Αθανάσιος Διάκος, από όπου θα γίνει η πρόσβαση μας στο βουνό, μέχρι το 1959 ονομαζόταν Άνω Μουσουνίτσα και υπάγεται στο Δήμο Δελφών του Νομού Φωκίδας. Είναι κτισμένος σε υψόμετρο 1.050 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές των Βαρδουσίων των στην καρδιά της Ρούμελης και ο  πληθυσμός του σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 518 κάτοικοι. Κατά μια εκδοχή απο εδώ καταγόταν ο πατέρας του ήρωα της επανάστασης του 1821 Αθανάσιου Διάκου ενώ άλλη εκδοχή αναφέρει ως τόπο καταγωγής του την Αρτοτίνα.

Το χωριό μετονομάστηκε από Άνω Μουσουνίτσα σε Αθανάσιο Διάκο το έτος 1959 σύμφωνα με φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως της εποχής. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζει ο ανδριάντας του ήρωα που εγκαταστάθηκε εκεί από τον Πλαστήρα το 1922 προς τιμήν της επετείου των 100 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ώστε να τιμηθεί αφενός ο τόπος καταγωγής του ήρωα και αφετέρου μέρος των κατοίκων που μετείχε στο 542 σύνταγμα ευζώνων του στρατηγού Ν. Πλαστήρα ή σειτάν ασκέρ (το ασκέρι του διαβόλου), όπως ονομαζόταν από τους Τούρκους.

Πρόγραμμα

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στις τεχνικές χειμερινής ορειβασίας όπως χρήση κραμπόν-πιολέ, τεχνικές self arest, κατασκευή ρελέ σε χιόνι, χειρισμούς σχοινιών, κόμπους, πρόγνωση & διάσωση χιονοστιβάδων, κατασκευή χιονοκαταλύματος ανάγκης (χιονότρυπας) κ.α. σε πλαγιές κοντά στο ορειβατικό καταφύγιο της ΕΟΣ Άμφισσας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Το Mountain Bus θα μας αφήσει 300m από την πλατεία του χωριού Αθανάσιος Διάκος, όπου υπάρχει βρύση και μπορούμε να γεμίσουμε τα παγούρια μας με πόσιμο νερό. Από εκεί το καταφύγιο απέχει περίπου 3 ώρες πορείας (+800m Υ.Δ) και νερό θα συναντήσουμε περίπου στα μισά της διαδρομής, στην θέση Πρ. Ηλίας. 

Ότι πράγματα δεν χρειαζόμαστε για το βουνό (π.χ. δεύτερη αλλαξιά ρούχα), μπορούμε να τα αφήσουμε εντός του λεωφορείου για να τα βρούμε την επόμενη ημέρα. Μόλις φτάσουμε στο καταφύγιο, θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια, ενώ οι αντισκηνάδες θα στήσουν τα αντίσκηνα τους σε ειδικό χώρο κοντά στο καταφύγιο. Επίσης, όσοι θέλουν μπορούν να σκάψουν χιονότρυπες και να διανυκτερεύσουν σε αυτές, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τον ανάλογο εξοπλισμό (χειμερινό υπνόσακο κλπ).

Την Κυριακή θα χωριστούμε σε δυο ομάδες οι οποίες θα ακολουθήσουν παρεμφερές εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά δε διαφορετικές διαδρομές. Η ομάδα Α μετά την εκπαίδευση στις πλαγιές των «Σκόρδων Πιτιμάλικου», θα επιστρέψει στο καταφύγιο και απο εκεί στον Αθ. Διάκο, ακολουθώντας αντίστροφα την διαδρομή της ανάβασης (4-5ώρες συνολικά), ενώ η ομάδα Β θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία και θα επιστρέψει στο χωριό Αθ. Διάκος από το λούκι “Ανσανσέρ”, μια περισσότερο απαιτητική από άποψη φυσικής κατάστασης, διαδρομή (9-10ώρες συνολικά).

Μπορείτε να δηλώσετε την ομάδα που επιθυμείτε να συμμετέχετε, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο κουτάκι που θα βρείτε στην ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες στην ομάδα Α μπορούν να αφήσουν πράγματα (π.χ. υπνόσακους, αντίσκηνα κλπ) τα οποία δεν χρειάζονται για την πορεία της Κυριακής, στο καταφύγιο (θα περάσουν από εκεί στην επιστροφή), ενώ όσοι συμμετέχουν στην ομάδα Β θα πρέπει να κουβαλούν όλα τους τα πράγματα καθ’ όλη την διάρκεια της κυκλικής διάσχισης του βουνού. 

Εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων

Στα Βαρδούσια μπορούν να δώσουν τις πρακτικές εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων χειμερινού βουνού, τόσο οι μαθητές/μαθήτριες της τρέχουσας σχολής 2021-2022 – που έχουν συμπληρώσει 15 ημέρες εκπαίδευσης με την Σχολή Βουνού, από τις οποίες οι 10 τουλάχιστον σε χειμερινό βουνό – όσο και οι μαθητές των ετών 2019-2020 και 2020-2021, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 10 ημέρες εκπαίδευσης σε χειμερινό βουνό και των οποίων οι εξετάσεις στο χειμερινό βουνό, αναβλήθηκαν λόγω των αλλεπάλληλων lockdown, εξαιτίας του covid19.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στις εξετάσεις, είναι η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην εξόρμηση (θα την βρείτε στο τέλος του παρόντος κειμένου), και η συγκατάθεση σας με τους νέους Όρους Συμμετοχής. Για τους μαθητές/τριες της σχολής που θα ολοκληρώσουν τις πρακτικές εξετάσεις, θα ακολουθήσουν και οι γραπτές, οι οποίες θα γίνουν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (ηλεκτρονικό τεστ πολλαπλών επιλογών), σε χρόνο που θα καθορίσουν οι ίδιοι οι εξεταζόμενοι. Οι ημερομηνίες* των πρακτικών εξετάσεων πιστοποίησης είναι:

26-27/2/2022 στα Βαρδούσια
5-7/3/2022 στα Τζουμέρκα
12-13/3/2022 στα Βαρδούσια
19-21/3/2022 στον Όλυμπο
15-17/4/2022 στον Σμόλικα

* Οι πρακτικές εξετάσεις, μπορούν να δοθούν και σε άλλες ημερομηνίες & βουνά, κατόπιν συνεννοήσεως με την σχολή.

Βαθμολόγηση

Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό σύστημα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης, οι εξετάσεις πιστοποίησης χωρίζονται στο πρακτικό σκέλος που διεξάγεται δια ζώσης και στο θεωρητικό σκέλος που διεξάγεται διαδικτυακά. Η επίδοση των συμμετεχόντων στις εξετάσεις πιστοποίησης, αξιολογείται, με βάση την αριθμητική κλίμακα 0-10 (το 10 είναι το άριστα), τόσο για το κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο ξεχωριστά, όσο και για την συνολική βαθμολογία του κάθε σκέλους καθώς και για την τελική βαθμολογία. Ως ελάχιστο όριο επάρκειας για την πιστοποίηση (βάση), θεωρείται το πέντε (5) της τελικής βαθμολογίας.

Η τελική βαθμολογία, διαμορφώνεται από το άθροισμα της Συνολικής βαθμολογίας του πρακτικού & θεωρητικού σκέλους, με αναλογία 70-30% (70% για το πρακτικό και 30% για το θεωρητικό). Με βάσει την παραπάνω αναλογία, ο Συντελεστής Βαρύτητας (Σ.Β.) που αφορά την συνολική βαθμολογία στο πρακτικό σκέλος (πρακτικές εξετάσεις), είναι 0,7 ενώ ο αντίστοιχος Σ.Β. που αφορά στο θεωρητικό σκέλος (διαδικτυακό τεστ), είναι 0,3 (70%+30%=100%). 

Εξετάσεις πρακτικού σκέλους

Οι εξετάσεις του πρακτικού σκέλους, περιλαμβάνουν δεξιότητες, με διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας (Σ.Β), βάσει του οποίου καθορίζεται η Συνολική Βαθμολογία των πρακτικών εξετάσεων. Οι δεξιότητες αυτές χωρίζονται σε τέσσερις (4) θεματικές ενότητες, που έχουν διαφορετικό Σ.Β και είναι οι εξής:

Θεματική ενότητα «Τ»: Τεχνικές κίνησης & ασφάλισης στο χιόνι (Τ), Σ.Β = 0,05
Θεματική ενότητα «Ε»: Επιβίωση & διάσωση στο χειμερινό βουνό (Ε), Σ.Β = 0,04

Θεματική ενότητα «Π»: Προσανατολισμός (Π), Σ.Β = 0,03
Θεματική ενότητα «Κ»: Κόμποι (Κ), Σ.Β = 0,02

Σύμφωνα με το παραπάνω σύστημα, η μέγιστη βαθμολογία που μπορεί ο εξεταζόμενος να επιτύχει στις πρακτικές εξετάσεις, είναι:

Θεματική ενότητα «Τ»: 10 x (10 x 0,05) = 5 μονάδες
Θεματική ενότητα «Ε»: 3 x (10 x 0,04) = 1,2 μονάδες
Θεματική ενότητα «Π»: 6 x (10 x 0,03) = 1,8 μονάδες
Θεματική ενότητα «Κ»: 10 x (10 x 0,02) = 2 μονάδες

Σύνολο: 10 μονάδες, οι οποίες συνεισφέρουν 10 x 0,7 = 7 μονάδες στην Τελική Βαθμολογία 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ

Τεχνικές κίνησης & ασφάλισης στο χιόνι (Τ). Σ.Β = 0,05

Τ-01 Πεζοπορία σε χιόνι με μπατόν (χωρίς κραμπόν-πιολέ) (ασφαλιστικό επίπεδο 0)
Τ-02 Πεζοπορία σε χιόνι με κραμπόν-πιολέ, χωρίς σχοινί (ασφαλιστικό επίπεδο 1)
Τ-03 Τεχνικές self arrest (ασφαλιστικό επίπεδο 1)
Τ-04 Ταυτόχρονη κίνηση στο χιόνι. Δέσιμο με/χωρίς μπωντριέ & αλπικές κουλούρες (ασφαλιστικό επίπεδο 2)
Τ-05 Ταυτόχρονη κίνηση στο χιόνι με ενδιάμεσες ασφάλειες. Τοποθέτηση αλουμινογωνιών/deadman (ασφαλιστικό επίπεδο 3)
Τ-06 Ασφάλιση από μονές αγκυρώσεις π.χ μπότα/πιολέ (ασφαλιστικό επίπεδο 4)
Τ-07 Δυναμική ασφάλιση (ασφαλιστικό επίπεδο 4)
Τ-08 Κατασκευή ρελέ στο χιόνι (ασφαλιστικό επίπεδο 5)
Τ-09 Στατική ασφάλιση από το ρελέ με μισή ψαλιδιά (ασφαλιστικό επίπεδο 5)
Τ-10 Κίνηση σε φιξαρισμένα σχοινιά (ασφαλιστικό επίπεδο 5)

Παράδειγμα: Αν στην δεξιότητα Τ-01 ο/η υποψήφιος/α φέρει επίδοση 7 (με άριστα το 10) τότε αυτή συνεισφέρει: 7 x 0,05 = 0,35 βαθμούς στην συνολική βαθμολογία του πρακτικού σκέλους και αντίστοιχα προστίθενται και οι υπόλοιπες βαθμολογίες.

Επιβίωση & Διάσωση (Ε) Σ.Β = 0,04

Ε-01 Χρήση ARVA & Avalanche Probe
Ε-02 Ανάγνωση προφίλ χιονιού
Ε-03 Κατασκευή χιονότρυπας

Παράδειγμα: Αν στην δεξιότητα Ε-01 ο/η υποψήφιος/α φέρει επίδοση 4 (με άριστα το 10), τότε αυτή συνεισφέρει: 4 x 0,04 = 0,16 βαθμούς, στην συνολική βαθμολογία του πρακτικού σκέλους και αντίστοιχα προστίθενται και οι υπόλοιπες βαθμολογίες.

Προσανατολισμός (Π) Σ.Β = 0,03

Π-01 Ανάγνωση ισοϋψών καμπύλων
Π-02 Υπολογισμός φαινομενικής απόστασης
Π-03 Υπολογισμός γεωγραφικού αζιμούθιου και μετατροπή σε μαγνητικό
Π-04 Διόπτευση με πυξίδα στο φυσικό περιβάλλον και μεταφορά μέτρησης στο χάρτη
Π-05 Εφαρμογή πορείας στο βουνό με πυξίδα/χάρτη
Π-06 Προσδιορισμός στίγματος στο χάρτη με τριγωνισμό

Παράδειγμα: Αν στην δεξιότητα Π-01 ο/η υποψήφιος/α φέρει επίδοση 9 (με άριστα το 10), τότε αυτή συνεισφέρει: 9 x 0,03 = 0,27 βαθμούς, στην συνολική βαθμολογία του πρακτικού σκέλους και αντίστοιχα προστίθενται και οι υπόλοιπες βαθμολογίες.

Κόμποι (Κ) Σ.Β = 0,02

Κ-01 Οχτάρι
Κ-02 Ημίδεσμος
Κ-03 Αλουέτ
Κ-04 Πεταλούδα
Κ-05 Ψαρόκομπος
Κ-06 Ιμαντόκομπος
Κ-06 Γαλλικός αυτοσφιγγόμενος
Κ-07 Ψαλιδιά
Κ-08 Μισή Ψαλιδια
Κ-10 Καντηλίτσα

Παράδειγμα: Αν στην δεξιότητα Κ-01 ο/η υποψήφιος/α φέρει επίδοση 6 (με άριστα το 10), τότε αυτή συνεισφέρει: 6 x 0,02 = 0,12 βαθμούς στην συνολική βαθμολογία του πρακτικού σκέλους και αντίστοιχα προστίθενται και οι υπόλοιπες βαθμολογίες.

Εξετάσεις θεωρητικού σκέλους

Η παραπάνω μέθοδος βαθμολόγησης, ακολουθείται και για τις εξετάσεις του θεωρητικού σκέλους, που διεξάγονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας Αναρρίχησης. Έτσι, οι 30 ερωτήσεις του τεστ γνώσεων, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Α) στις ερωτήσεις με υψηλό συντελεστή βαρύτητας που φέρουν το διακριτικό Υ.Β (εντός παρενθέσεως) και Β) στις ερωτήσεις με χαμηλό συντελεστή βαρύτητας που φέρουν αντίστοιχα το διακριτικό X.B.

Συνολικά υπάρχουν 10 ερωτήσεις με υψηλό συντελεστή βαρύτητας (Υ.Β) και 20 ερωτήσεις με χαμηλό συντελεστή βαρύτητας (Χ.Β). Οι ερωτήσεις Υ.Β δίνουν στον εξεταζόμενο για κάθε σωστή απάντηση μισή μονάδα, ήτοι: 0,5 x 10 = 5 μονάδες, ενώ οι ερωτήσεις Χ.Β δίνουν στον εξεταζόμενο 1/4 της μονάδας, ήτοι 0,25 x 20 = 5 μονάδες. Σύμφωνα με το παραπάνω σύστημα, η μέγιστη βαθμολογία που μπορεί ο εξεταζόμενος να επιτύχει, είναι: 5 + 5 μονάδες = 10 (άριστα), οι οποίες συνεισφέρουν 10 x 0,3 = 3 μονάδες στην Τελική Βαθμολογία.

Μετακινήσεις-διαμονή

Οι μετακινήσεις από Αθήνα θα γίνουν είτε με το Mountain Bus της σχολής είτε με ΙΧ των συμμετεχόντων. Η διαμονή μπορεί να γίνει στο καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας ή εναλλακτικά σε αντίσκηνα ή χιονότρυπες κοντά στο καταφύγιο. Εάν μείνετε σε αντίσκηνο, χρεώνεστε για την διαμονή σας, μόνο τα διημέρευτρα του καταφυγίου, χωρίς το φαγητό (5€). Εάν μείνετε στο καταφύγιο, η υποχρεωτική τιμή πακέτου (ύπνος + δείπνο + πρωινό), είναι 35€/άτομο και αποτελεί πολιτική του καταφυγίου για τα γκρουπ και όχι της σχολής.

Εάν έρθετε από την προηγούμενη ημέρα, μπορείτε να μείνετε στον Παραδοσιακό Ξενώνα «Το Μετερίζι» δίπλα ακριβώς στο σημείο συνάντησης μας ή εναλλακτικά στο ξενοδοχείο «Hotel Vardousia» που βρίσκεται 2km πριν την είσοδο του χωριού (ερχόμενοι από Παύλιανη).

Χιλιομετρικές αποστάσεις

 • Αθήνα-Αθ. Διάκος 260km (3ω.20′, μέσω Εθ. οδών Αθ-Θεσ & Λαμίας-Άμφισσας και επαρχιακής οδού Μπράλου-Αθ. Διάκου)
 • Θεσσαλονίκη-Αθ. Διάκος 360km (4ω.20′, μέσω Εθ. οδών Αθ-Θεσ & Λαμίας-Άμφισσας και επαρχιακής οδού Μπράλου-Αθ. Διάκου)

ΣΗΜΕΙΑ & ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Επιβίβαση στο Mountain Bus από την αφετηρία στην Πλατεία Καραϊσκάκη (50€)

Το ραντεβού για την αναχώρηση μας με το Mountain Bus για τα Βαρδούσια, είναι στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας, πάνω από τον σταθμό του Μετρό “Μεταξουργείο”, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 6.20πμ. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/ACTjhKuczM8z3ptLA

Επιβίβαση στο Mountain Bus από την Γέφυρα Καλυφτάκη (50€)

Η επιβίβαση σας στο Mountain Bus, μπορεί να γίνει και από την Γέφυρα Καλυφτάκη (έξοδος για Ολυμπιακό Χωριό) στο ύψος της Νέας Κηφισιάς στις 7.00πμ. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στην γέφυρα Καλυφτάκη, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/sphnBbrjHcLmUDSC9

Επιβίβαση στο Mountain Bus σε άλλο σημείο

Η επιβίβαση στο Mountain Bus, μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και από διαφορετικό (εκτός από τα παραπάνω) σημείο, κατά μήκος της διαδρομής: Αθήνα-Κάστρο Βοιωτίας-Θερμοπύλες-Μπράλος-Παύλιανη-Αθ.Διάκος.

Συνάντηση στο χωριό Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας (0€)

Το ραντεβού μας για όσους έρθουν στην εξόρμηση στα Βαρδούσια με ΙΧ , είναι στις 12.00μμ, σε χαρακτηριστική βρύση, στην έξοδο του χωριού Αθανάσιος Διάκος, δίπλα στο παραδοσιακό ξενώνα «Το Μετερίζι». Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο συνάντησης μας στον Αθανάσιο Διάκο, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link στο google maps:

https://goo.gl/maps/PKGuzRLSeaZACu4t9

Τιμή: 135 € (η τιμή αυτή ισχύει για τους ΜΗ εγγεγραμμένους στη Σχολή Βουνού συμμετέχοντες)

Τιμή μαθητών* Σχολής Βουνού: 85€

* Η τιμή μαθητών Σχολής Βουνού αφορά τους μαθητές-μαθήτριες που είναι εγγεγραμμένοι στα έτη 2021-2022, 2020-2021, 2019-2020 καθώς και όλα τα προηγούμενα έτη.

Περιλαμβάνονται:

 1. Μετακινήσεις με το Mountain Bus στη διαδρομή: Αθήνα – Θερμοπύλες – Αθ. Διάκος – Αθήνα
 2. Μια διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας
 3. Ένα δείπνο στο καταφύγιο (κυρίως γεύμα, μια σαλάτα & μια φέτα ανά 4 άτομα)
 4. Ένα πρωινό στο καταφύγιο (ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδα, μέλι, αυγό, τσάι/καφές)
 5. Δίδακτρα για την διδασκαλία των εκπαιδευτικών αντικειμένων 
 6. Τεχνικός εξοπλισμός (ζώνες, σχοινιά, κραμπόν, πιολέ κλπ)
 7. Ασφαλιστική κάλυψη

Δεν περιλαμβάνονται:

– Αναψυκτικά, ποτά, εμφιαλωμένα νερά
– Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάλυση τιμών

 • Μετακινήσεις με το Mountain Bus στη διαδρομή: Αθήνα – Θερμοπύλες – Αθ. Διάκος – Αθήνα (50€)
 • Μια διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας (15€)
 • Διημέρευτρα καταφυγίου (5€) (χρεώνονται από το καταφύγιο, εάν μείνετε σε αντίσκηνο ή κάνετε bivouac)
 • Δείπνο & πρωινό στο καταφύγιο (20€)
 • Ενοικίαση τεχνικού εξοπλισμού (σχοινιά, μπωντριέ, κραμπόν, πιολέ κλπ) & δίδακτρα για την διδασκαλία των εκπαιδευτικών αντικειμένων: 50€ (ισχύουν μόνον για τους εκτός σχολής συμμετέχοντες).

Δεν περιλαμβάνονται:

– Αναψυκτικά, ποτά, εμφιαλωμένα νερά
– Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να λάβετε μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να πληροίτε τις εξής προϋποθέσεις:

 1. Να είστε ψυχικά & σωματικά υγιείς και να βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση*
 2. Να έχετε την διάθεση να έρθετε στο βουνό και να αντιμετωπίσετε τις τυχόν δυσκολίες (κακοκαιρία, μεταβολή προγράμματος κλπ)
 3. Να προσκομίσετε αρνητικό διαγνωστικό Rapid test 24ωρών**, κατά του covid19
 4. Να φοράτε προστατευτική μάσκα κατά της διασποράς του covid19, τόσο εντός του Mountain Bus όσο και εντός των καταφυγίων
 5. Να διαθέτετε τον απαιτούμενο εξοπλισμό χειμερινής ορειβασίας, όπως αναφέρεται στις παρακάτω λίστες
 6. Να συμφωνείτε να υπακούσετε στις οδηγίες των εκπαιδευτών, τόσο για την δική σας ασφάλεια όσο και της ομάδας
 7. Να έχετε συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στην εξόρμηση μέσα από την ιστοσελίδα της σχολής
 8. Να έχετε εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις σας ως προς την σχολή ή να έχετε καταθέσει έστω την προκαταβολή (ισχύει για τους εγγεγραμμένους στο πλήρες πρόγραμμα της σχολής)
 9. Να έχετε εξοφλήσει το ποσό για τα έξοδα της εκδρομής όπως πούλμαν, καταφύγια κλπ (ισχύει για τους εγγεγραμμένους & ΜΗ εγγεγραμμένους στο πλήρες πρόγραμμα της σχολής)

* Καλή φυσική κατάσταση σημαίνει ότι μπορείτε να περπατήσετε 5-6 ώρες με αργό σταθερό ρυθμό χωρίς να εξαντληθείτε. ΔΕΝ απαιτούνται τεχνικές γνώσεις (χειρισμοί σχοινιών, κόμποι κλπ) καθώς αυτά θα τα μάθουμε κατά την διάρκεια της σχολής.

** Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, για την συμμετοχή σας στην εξόρμηση θα πρέπει να προσκομίσετε αρνητικό διαγνωστικό Rapid test 24 ωρών για τον Covi19, ανεξάρτητα εάν έχετε εμβολιαστεί ή όχι κατά του Covid19. Ο σχετικός έλεγχος διενεργείται από τους διοργανωτές, είτε κατά την επιβίβαση σας στο Mountain Bus, είτε πριν την έναρξη της πεζοπορίας (για όσους έρθουν με ΙΧ). Επιπλέον, για να εισέλθετε στο καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας θα πρέπει να έχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

Δηλώσεις συμμετοχής & κρατήσεις θέσεων

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης στην εξόρμηση, θα πρέπει:

 1. Να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής*, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας.
 2. Να καταθέσετε το νωρίτερο δυνατόν, την τιμή συμμετοχής (ανάλογα με το τις παροχές που έχετε επιλέξει με βάση την ανάλυση τιμών), σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας. 
 • Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
 • Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
 • Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GRGR3601720950005095057044925)
 • Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

*  Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή ή διόρθωση (π.χ. αν αντί για ΙΧ που έχετε δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, αποφασίσατε τελικά ότι θα έρθετε με το Mt. Bus), θα πρέπει να συμπληρώσετε μια ΝΕΑ ΦΟΡΜΑ συμμετοχής. Το σύστημα θα κρατήσει τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στην πιο πρόσφατη φόρμα που έχετε καταχωρήσει.

Εκπαιδευτικά αντικείμενα

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που θα αναλυθούν κατά την διάρκεια της εξόρμησης, είναι τα εξής:

Τεχνικές ορεινής πεζοπορίας (Τ)

Τ-01 Ανάγνωση ορεινού τερέν
Τ-02 Κατηγορίες ρυθμού πεζοπορίας
Τ-03 Ορεινή πεζοπορία σε κατσάβραχο

Τ-04 Κίνηση σε σάρες
Τ-05 Βασικές αρχές αναρρίχησης βράχου
Τ-06 Scrampling

Προσανατολισμός (Π)

Π-01 Ανάγνωση ισοϋψών καμπύλων
Π-02 Χάραξη πορείας στο χάρτη
Π-03 Υπολογισμός γεωγραφικού αζιμούθιου
Π-04 Υπολογισμός φαινομενικής & πραγματικής απόστασης

Π-05 Προσανατολισμός χάρτη
Π-06 Διόπτευση στο φυσικό περιβάλλον
Π-07 Μετατροπή γεωγραφικού αζιμούθιου σε μαγνητικό
Π-08 Υπολογισμός μαγνητικής απόκλισης
Π-09 Χρήση συσκευής GPS
Π-10 Εφαρμογή πορείας στο βουνό με πυξίδα-χάρτη & GPS

Κόμποι (Κ)

Κ-01: Οχτάρι
Κ-02: Ημίδεσμος
Κ-03: Αλουέτ

Κ-04: Ψαρόκομπος
Κ-05: Ιμαντόκομπος
Κ-06: Γαλλικός αυτοσφιγγόμενος
Κ-07: Μουλαρόκομπος
Κ-08: Κόμπος Οδηγού
Κ-09: Ψαλιδιά
Κ-10: Μισή Ψαιδια
Κ-11: Πεταλούδα
Κ-12: Καντηλίτσα

Τεχνικές ασφάλισης & δεσίματα (Α)

Α-01 Δέσιμο με & χωρίς μπωντριέ
Α-02 Αλπικές κουλούρες
Α-03 Ταυτόχρονη κίνηση

Α-04 Δυναμική ασφάλιση
Α-05 Σύνδεση ασφαλειών ρελέ
Α-06 Στατική ασφάλιση

Τεχνικές κίνησης & ασφάλισης στο χιόνι (Χ)

Χ-01 Κίνηση σε χιόνι χωρίς κραμπόν
Χ-02 Άνοιγμα βημάτων στο χιόνι

X-03 Χρήση κραμπόν-πιολέ
X-04 Τεχνικές αυτοφρεναρίσματος (self-arest)
X-05 Ταυτόχρονη κίνηση στο χιόνι
X-06 Τοποθέτηση ασφαλειών χιονιού (αλουμινογωνίες)
X-07 Κατασκευή ρελέ στο χιόνι
X-08 Δυναμική & στατική ασφάλιση
X-09 Κίνηση σε φιξαρισμένα σχοινιά

Χιονοστιβάδες, Πρόγνωση & διάσωση

Δ-01 Προφίλ χιονιού
Δ-02 Χρήση A.R.V.A
Δ-03 Χρήση Avalanche Probe
Δ-04 Διαδικασία ανεύρεσης
Δ-05 Μεταφορά τραυματία

Χειμερινή διαβίωση

B-01 Στήσιμο αντίσκηνου σε χιόνι
Β-02 Κατασκευή χιονότρυπας
Β-03 Τεχνικές διανυκτέρευσης

Εξοπλισμός

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την συγκεκριμένη εξόρμηση, περιγράφεται αναλυτικά στις παρακάτω λίστες:

 1. Λίστα-Α: Υλικά που σας δανείζει η Σχολή Βουνού
 2. Λίστα-Β: Σετ τεχνικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού που πρέπει να προμηθευτείτε
 3. Λίστα-Γ: Ρουχισμός & Υποδήματα
 4. Λίστα-Δ: Εξοπλισμός Γενικής χρήσης
 5. Λίστα-Ε: Υλικά για διανυκτέρευση στο καταφύγιο
 6. Λίστα-Η: Κατασκηνωτικά είδη για διαν/ση σε αντίσκηνο ή bivouac
 7. Λίστα-Ζ: Διατροφή/προτεινόμενα τρόφιμα
 8. Λίστα-Η: Ατομικό φαρμακείο

Λίστα-Α: Υλικά που σας δανείζει η Σχολή Βουνού

Εξειδικευμένος εξοπλισμός που σας παρέχει (σας δανείζει) η Σχολή Βουνού. Τον εξοπλισμό αυτόν θα τον παραλάβετε πριν την έναρξη της πεζοπορίας και θα τον επιστρέψετε με την λήξη της εξόρμησης.

 1. Ορειβατική ζώνη ασφαλείας (μπωντριέ)
 2. Δυναμικό σχοινί 50-60m (1 ανά 3-4 άτομα)
 3. Πιολέ
 4. Κραμπόν + θήκη

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τεχνικό εξοπλισμό

Κραμπόν

Ανάλογα με το είδος της μπότας (δύσκαμπτη, ημιάκαμπτη, άκαμπτη), αντιστοιχεί και διαφορετικό είδος κραμπόν (δετά, semi fast, fast), τα οποία ρυθμίζονται ειδικά στο μέγεθος της μπότας σας. Για τον λόγο αυτό, εάν συμμετέχετε στο πλήρες πρόγραμμα της Σχολής Βουνού, τα κραμπόν αυτά τα δανείζεστε από την σχολή και τα κρατάτε για όλη την διάρκεια του χειμερινού σκέλους, καταβάλλοντας (άπαξ) εγγύηση 80€, σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς. Τα χρήματα αυτά, θα σας επιστραφούν στο τέλος του χειμερινού σκέλους της σχολής αφού πρώτα επιστρέψετε τα κραμπόν μαζί με την ειδική θήκη, στη σχολή. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε τα κραμπόν σας από ορειβατικά καταστήματα ή απευθείας από την σχολή.

Λοιπός εξοπλισμός

Τον υπόλοιπο εξοπλισμο που σας δανείζει η σχολή (σχοινιά, μπωντριέ, αντίσκηνα, πιολέ, αλουμινογωνίες κλπ), τα επιστρέφετε στους διοργανωτές στο τέλος της κάθε εξόρμησης που παίρνετε μέρος, είτε είστε εγγεγραμμένοι στην σχολή είτε όχι.

Συμμετέχοντες εκτός σχολής

Για όσους συμμετέχουν μεμονωμένα στις εξορμήσεις, χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι στη Σχολή Βουνού, στην τιμή της κάθε εξόρμησης περιλαμβάνεται και η ενοικίαση του εξοπλισμού (κραμπόν, πιολέ, μπωντριέ, αλουμινογωνίες, σχοινιά, ιμάντες, κορδονέτα, καραμπίνερ κλπ) οπότε αυτοί δεν χρειάζεται να καταβάλουν την εγγύηση, καθώς θα παραδώσουν τον εξοπλισμό που δανείστηκαν (συμπεριλαμβανομένων των κραμπόν), στο τέλος της κάθε εξόρμησης.

Φόρμα εγγραφής

Πλέον στην φόρμα εγγραφής υποχρεούστε να δηλώσετε τα υλικά που θέλετε να σας δανείσει η σχολή για την συγκεκριμένη εξόρμηση (π.χ. πιολέ, μπωντριέ, κλπ) καθώς και το είδος των κραμπόν (δετά, semifast, fast) ανάλογα με το είδος της μπότας που έχετε (δύσκαμπτη, ημιάκαμπτη, άκαμπτη).  Για τις παραγγελίες του υλικών ή χαρτών θα πρέπει να συμπληρώσετε τις ξεχωριστές φόρμες παραγγελίας που ακολουθούν κάτω από την φόρμα εγγραφής. 

Μπότες χειμερινού βουνού

Για να δείτε σε ποια κατηγορία ανήκει η μπότα σας, διαβάστε τον παρακάτω συνοπτικό οδηγό:

Δύσκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά ΔΕΝ έχουν υποδοχές για τις δέστρες των semi fast και fast κραμπον, ούτε στο εμπρός ούτε στο πίσω μέρος τους. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν ΔΕΤΑ.

Ημιάκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά έχουν υποδοχή για τις δέστρες μόνο στο πίσω μέρος της μπότας, ενώ ΔΕΝ έχουν υποδοχή στο εμπρός μέρος. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν SEMI FAST.

Άκαμπτες: Είναι οι μπότες που είναι μεν σκληρές & αδιάβροχες, αλλά έχουν υποδοχή για τις δέστρες τόσο στο πίσω όσο και στο εμπρός μέρος τους. Αυτές οι μπότες παίρνουν κραμπόν FAST.

Λίστα-Β: Σετ τεχνικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού* που πρέπει να προμηθευτείτε

Πρόκειται για σετ υποχρεωτικού τεχνικού εξοπλισμού που πρέπει να διαθέτουν (ή να προμηθευτούν) οι συμμετέχοντες προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το σετ αυτό οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν συνεχώς στο σακίδιο τους σε όλες τις εξορμήσεις της Σχολής Βουνού. Το σετ αυτό του εξοπλισμού περιλαμβάνει τα παρακάτω 7 υλικά και μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από καταστήματα ορειβατικών ειδών είτε κατευθείαν από την ίδια την σχολή, συμπληρώνοντας την φόρμα παραγγελίας σετ υλικών. 

 1. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (1)
 2. Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
 3. Καραμπίνερ απλό (1)
 4. Κορδονέτο διατομής 7mm & μήκους 5m (1)
 5. Κορδονέτο 6mm & μήκους 170cm (1)
 6. Ιμάντας (νάιλον) άραφτος μήκους 170cm (1)
 7. Ιμάντας ραμμένος μήκους 60cm (1)

*  Το παραπάνω σετ εκπαιδευτικού εξοπλισμού, περιλαμβάνεται στην τιμή της κάθε εξόρμησης και δανείζεται από τους διοργανωτές μόνο στους εκτός σχολής συμμετέχοντες. Οι μαθητές/μαθήτριες της Σχολής Βουνού, οφείλουν να προμηθευτούν το παραπάνω σετ υλικών και να το έχουν μαζί τους σε κάθε εξόρμηση της σχολής. Ο εξοπλισμός αυτός χρησιμεύει εκτός των άλλων και για τις ασκήσεις που απαιτείται να εκτελούν οι συμμετέχοντες της Σχολή Βουνού και στο σπίτι (homework). 

Λίστα-Γ: Ρουχισμός & Υποδήματα

 1. Μπότες χειμερινής ορειβασίας ημιάκαμπτες ή άκαμπτες
 2. Γκέτες για τα χιόνια
 3. Κάλτσες ορεινής πεζοπορίας χειμερινού βουνού
 4. Ισοθερμικό εσώρουχο κοντομάνικο (συνθετικό)
 5. Iσοθερμικό εσώρουχο μακρυμάνικο (συνθετικό)
 6. Ισοθερμικό εσώρουχο παντελόνι (κολάν) ή παντελόνι powerstretch/soft shell
 7. Ζακέτα fleece (polartec)
 8. Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ & παντελόνι
 9. Βεστάκι ελαφρύ (π.χ. πουπουλένιο)
 10. Γάντια λεπτά fleece (1 ζεύγος)
 11. Γάντια χοντρά αδιάβροχα (1 ζεύγος)
 12. Μαντήλι λαιμού (buff)
 13. Σκούφος & Μπαλακλάβα (σκούφος full face)

Λίστα-Δ: Εξοπλισμός Γενικής χρήσης

 1. Σακίδιο 35-60lt
 2. Μπατόν (μπαστούνια πεζοπορίας)
 3. Φακός κεφαλής (+ εφεδρικές μπαταρίες)
 4. Παγούρι 1-1,5lt
 5. Αλουμινοκουβέρτα
 6. Γυαλιά ηλίου
 7. Μάσκα θυέλλης (μάσκα σκι)
 8. Συστήματα προσανατολισμού (χάρτης-πυξίδα-gps)
 9. Σουγιάς (ελαφρύς)
 10. Σφυρίχτρα
 11. Αναπτήρας & σπίρτα
 12. Ομπρέλα (μόνον όταν ο καιρός προβλέπεται βροχερός)

Λίστα-Ε: Υλικά για διανυκτέρευση στο καταφύγιο*

 1. Υπνόσακος για καταφύγιο (+4 Cº)
 2. Μαξιλαροθήκη (ή φουσκωτό μαξιλάρι)
 3. Παντόφλες

* Λόγω των μέτρων κατά του Covid19 τα καταφύγια ΔΕΝ παρέχουν πλέον κλινοσκεπάσματα, μαξιλαροθήκες & παντόφλες.

Λίστα-Η: Κατασκηνωτικά είδη για διαν/ση σε αντίσκηνο ή bivouac

 1. Bivisac ή αντίσκηνο
 2. Υπνόσακος για αντίσκηνο (-4 Cº)
 3. Κάριματ-στρωματάκι ύπνου
 4. Μαγειρικά σκεύη

Λίστα-Ζ: Διατροφή (προτεινόμενα τρόφιμα)

 1. Σταφίδες 250gr (τροφή ανάγκης)
 2. Χουρμάδες ή/και σύκα ξερά
 3. Μπάρες δημητριακών (π.χ. βρώμης)
 4. Ξηροί καρποί (π.χ. φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια)
 5. Τυρί κίτρινο ημίσκληρο (300-400gr)
 6. Παξιμάδια ολικής άλεσης
 7. Σαλάμι πικάντικο
 8. Έτοιμο φαγητό* για το δείπνο (π.χ. μακαρόνια με τυρί)
  * Αφορά μόνο τις εξορμήσεις που ΔΕΝ περιλαμβάνουν δείπνο.

Λίστα-Η: Ατομικό φαρμακείο

 1. Ελαστικός επίδεσμος 10-12cm
 2. Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
 3. Αντισηπτικό (bedadine)
 4. Παυσίπονα (depon)
 5. Γάζες 15x30cm (3-4 τεμάχια)
 6. Αντιηλιακή κρέμα & lipstick
 7. Προσωπικά φάρμακα

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα, καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση μέσω WhatsUp/Viber/Messenger στο τηλ. +30 6983 63 8000.

Κοινότητα Viber

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα και να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο τα νέα μας (ημερολόγιο σχολής βουνού/βράχου, τεχνικές συμβουλές, ανακοινώσεις για νέα προγράμματα κλπ), παρακαλούμε συνδεθείτε στην κοινότητα ⁨μας στο Viber κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://invite.viber.com/g2=AQBi2SlJMys44k3ghoqUOJyU4Ir4ciObjiCPLeuGUsnFsl4SXJSTfFhLb4AvDDq4

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΕΣ
 1. Δήλωση Συμμετοχής
 2. Παραγγελία Υλικών (συμπληρώνεται μόνο εάν θέλετε να παραγγείλετε υλικά)
 3. Παραγγελία Χαρτών (συμπληρώνεται μόνο εάν θέλετε να παραγγείλετε χάρτες)

Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής

Για την σωστή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στο πρόγραμμα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Όλα τα πεδία της φόρμας πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.
 2. Τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για την ταυτοποίηση σας είναι: Επώνυμο, Όνομα & Ημερομηνία Γεννήσεως.
 3. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κόμματα ανάμεσα στις λέξεις.
 4. Συμπληρώστε τα πεδία “Επώνυμο” & “Όνομα” με σωστά τονισμένα μικρά (πεζά) Ελληνικά γράμματα (εκτός από το πρώτο γράμμα π.χ Γεωργίου) και όχι με γράμματα greeklish.
 5. Στο πεδίο “Όνομα” συμπληρώστε το όνομα σας όπως αναγράφεται στην αστυνομική σας ταυτότητα και όχι το υποκοριστικό (π.χ Νικόλαος και όχι Νίκος).
 6. Στο πεδίο “Κινητό τηλέφωνο” συμπληρώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου (π.χ 6983638000) ΧΩΡΙΣ το Ελληνικό πρόθεμα (0030 ή +30). Αν δεν έχετε Ελληνικό αριθμό κινητού, συμπληρώστε και το πρόθεμα της χώρας του αριθμού του κινητού τηλεφώνου σας (πχ. +33).
 7. Στο πεδίο “Email” συμπληρώστε το email σας με μικρά λατινικά γράμματα (όχι κεφαλαία).
 8. Στο πεδίο “Ημερομηνία Γεννήσεως” συμπληρώστε την ημερομηνία γεννήσεως σας ως εξής: ημ/μήνας/έτος (π.χ. 16/05/2004)
 9. Στο πεδίο “Περιοχή κατοικίας” συμπληρώστε την περιοχή κατοικίας σας (όχι την διεύθυνση σας) και με μικρά (πεζά) γράμματα (π.χ Θεσσαλονίκη).

Error: Contact form not found.

Φόρμα Παραγγελίας Υλικών

Μπορείτε να παραγγείλετε όλα ή κάποια από τα απαραίτητα για την Σχολή Βουνού εκπαιδευτικά υλικά, συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Παραγγελίας. Η παραλαβή των υλικών θα γίνει στην πρώτη σας εξόρμηση στο βουνό. Σημειώνεται ότι ΔΕΝ χρειάζεται να συμπληρώσετε την φόρμα, εάν ΔΕΝ θέλετε να παραγγείλετε υλικά.

Error: Contact form not found.

Φόρμα Παραγγελίας Χαρτών

Για την δική σας εξυπηρέτηση μπορείτε να παραγγείλετε μεμονωμένα ή συνολικά, τους χάρτες των βουνών όπου θα γίνει η πρακτική εκπαίδευση στον Προσανατολισμό, συμπληρώνοντας την παρακάτω Φόρμα Παραγγελίας Χαρτών. Η παραλαβή του/των χαρτών θα γίνει στην πρώτη σας εξόρμηση στο βουνό. Σημειώνεται ότι ΔΕΝ χρειάζεται να συμπληρώσετε την φόρμα, εάν ΔΕΝ θέλετε να παραγγείλετε χάρτες.

Error: Contact form not found.

12-13 Μαρτίου 2022
Διάρκεια: 2 ημέρες (Σ/Κ)
Παροχές: Οδηγοί & συνοδοί βουνού, εκπαίδευση, εξοπλισμός, μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή
Εμπειρία: Ορεινής πεζοπορίας
Τιμή: 135€
Τιμή μαθητών Σχολής Βουνού: 85€